X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakilli fajnie wyglądasz w kiecuni :-) Brzuchaczka jak malowana :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota dżemowa kiełbasa... Jakieś ukryte pragnienia? Ha,ha W sumie ponoć wszystko da się zjeść... :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowa :) chociaż troche mnie na duchu podniosłyście bo jakoś ostatnio ciągle mam wrażenie że wyglądam tragicznie :p ale może faktycznie to te nasze hormony tak nam podpowiadają :p

Jeśli chodzi o termometr to z doświadczenia pielęgniarki na oddziale dziecięcym najlepiej u mam sprawdzały się zwykłe termometry elektryczne do pupci :) sama taki napewno kupię ale może i na bezdotykowy się skuszę :) chociaż u takiego maluszka to najlepiej w pupce mierzyć :)

ehhhh chyba też mnie jakieś choróbsko bierze.. muszę spróbować waszych metod na szybki powrót do zdrowia :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do pupki może u takiego maluszka ok, nie wiem, ale ciut starsze dziecko to hmmm jakoś u mnie nie było to proste, zwłaszcza jak jest akcja pt płacz, machanie raczkami i nóżkami ;-) Ja mam taki zwykły, ale nie zamierzam do niego wracać. Jak się stosuje do instrukcji jak robić dobrze pomiar, to bezdotykowe mierzą ok, np 15 min urządzenie ma być w pomieszczeniu gdzie jest dziecko.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka, dzięki że przypomniałaś mi o tej firmie Beurer. Gdzieś już tu na forum widziałam że mamy sobie polecały. Muszę zacząć sobie zapisywać takie rzeczy, bo pamięć już nie ta :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Karatka, dzięki że przypomniałaś mi o tej firmie Beurer. Gdzieś już tu na forum widziałam że mamy sobie polecały. Muszę zacząć sobie zapisywać takie rzeczy, bo pamięć już nie ta :P
    Chyba z Rotenkopf o termometrach pisałyśmy, też mam sklerozę ciążową ha,ha Ja za swój dałam coś koło 130 zeta

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane... wczoraj do 1 w nocy oglądałam film i dzisiaj pospalam do 10 a moje Kochanie rosolek od rana gotowalo...

Mam w brzuchu mega aktywną istotke... wczoraj dobre 10 min oglądaliśmy mój skaczący falujacy brzuch... widać kopnięcie w konkretnych miejscach i przesuwanie sie brzdaca... tatuś nie mógł się nadziwić i zastanawiał się co ja czuję... w czwartek dowiem się ile to moje Maleństwo już ma bo ruchy czuć mega intensywnie i mega często... Mam wrażenie że wogole nie śpi to moje Maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:04

Karatka81, Lanusia93, nick nieaktualny, Nikita2 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:48

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja rozpoczęłam walkę z czyszczeniem wózka. 7 lat stał nieużywany w garażu i niestety przejął ten nieprzyjemny zapach... Nie wiem czy uda mi się jakoś tego pozbyć bo stał ponad tydzień na balkonie i nic... Teraz go uprałam na tyle ile mogłam i skorzystam z mrozów, może to mu pomoże. A jak nie to napisałam już do producenta, może dokupię samą gondolkę?

Macie jakieś pomysły jak pozbyć się takiego garażowego zapachu z wózka?
    Mój stoi w piwnicy 3 lata i już się boję tego zapachu. Jak nie pomoże pranie to kupimy pewnie inny. W lutym to ogarne mam nadzieję :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja rozpoczęłam walkę z czyszczeniem wózka. 7 lat stał nieużywany w garażu i niestety przejął ten nieprzyjemny zapach... Nie wiem czy uda mi się jakoś tego pozbyć bo stał ponad tydzień na balkonie i nic... Teraz go uprałam na tyle ile mogłam i skorzystam z mrozów, może to mu pomoże. A jak nie to napisałam już do producenta, może dokupię samą gondolkę?

Macie jakieś pomysły jak pozbyć się takiego garażowego zapachu z wózka?
    Może wypróbuj sody oczyszczonej - ona smrodki potrafi zniwelować

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to dziwnie zabrzmi, ale ja z racji że mam w domku i używam nawet do czyszczenia śmietnika, spróbowałabym zapewne na jakimś mniejszym elemencie http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/odswiezacz_kuwety/189885 Jak działa na siuśki kota a działa, to bym spróbowała. Zawsze można po tym zabiegu jeszcze raz wyprać. Jak mi Karat zasikał plecaczek małego to wypsikałam tym, poleżało trochę i wyprałam Nic nie odbarwiło, dywan czyściłam i super schodzą zabrudzenia. Soda też może dać radę :-)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bardzo mroźno dlatego prawie nie wychylam nosa z mieszkania:P
    Ja zakupiłam termometr microlife bezdotykowy. On mierzy temp ciala piwietrza i cieczy i po sprawdzeniu dziala super a i cena super bo ok. 100zl

Nikita2 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dlatego napisałam, że po wyczyszczeniu bym go wyprała, żeby środek wypłukać. Dla zwierząt preparat jest nieszkodliwy, więc myślę, że po wypraniu byłoby ok A przy okazji brud piwniczny/garażowy czyli np. pleśń by skutecznie usunął. Napisałam, że bym spróbowała, bo ja mam go w domu i poszedłby na pierwszy strzał ;-)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko teraz w zime dobrze wyprac i wywietrzyc,najlepiej by bylo poczekac na wiosne i sloneczko,ale czasu brak ;) mnie tez teraz zaczela sie fazka na wozek,ogladam,przegladam i im wiecej tym gorzej...juz sama nie wiem co mam kupic,ale obiecalam sobie,ze do 1 lutego wybiore i zamowie,mojemu kazdy jeden sie podoba co mu nie pokaze,wiec dupa z pomocy,chociasz ostatnio specjialnie go wkrecilam i mu rozowy pokazalam,to kategorycznie odmowil i stwierdzil,ze bron Cie panie Boze hehe

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia to dobrze że chociaż istnieje droga eliminacji ;-) zawsze coś :-) Wybór nie jest prosty :-)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu marzy mi się toaletka <3 Wczoraj mąż mi podpowiedział, że przecież mimo tego że nie mamy dużo miejsca, to mogłabym ją sobie zrobić w sypialni, tylko muszę poszukać odpowiedniego stolika :D Kupiłam lusterko w Ikei, krzesło mam, tylko tego stolika brakuje... Widziałyście może gdzieś mały stolik w jasnym kolorze, który mógłby stworzyć toaletkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniknęłam na troche - pochłonęła nas wyprowadzka.
    6go przenoszę sie do rodziców na kilka dni, a w naszym mieszkaniu rusza remont :)
    Pozniej meble, zakupy itd.
    ;)

Mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ