Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
fabdorota wrote:Dziewczyny, szybki rekonesans: jakie polecacie wkładki laktacyjne? Chyba jutro będę musiała dokonać zakupu, bo moja lewa pierś zamienia się w mleczarnie. Nie sądziłam, że te pierwsze wycieki są tak obfite...
Hej!
My dziś wróciliśmy od znajomych. Było bardzo sympatycznie - moje dziecko wytrwalo do 3.00 a ja do 5!!graliśmy w karty, słuchaliśmy muzyki i duuuuuzo rozmawialiśmy. Teraz padam. Jestem zmęczona i idę spać
Zaczęłam III trymestr - 28 tydzień. Teraz już z górki. Zaczynam się zabierać za mieszkanie i wyprawkę. Ojjjjj ciężkie 91 dni przede mną. Coś czuję, że Lilcia wyjdzie na Wielkanoc)))
Lanusia93, fabdorota, mania lubią tę wiadomość
-
Hej Ciocie, takie z nas grubaski po świętach i sylwestrze
No aż ciężko uwierzyć, że zostały tylko 3miesiącenie mogę się już doczekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:50
_Saszka_, Endzis, jamniczakuchnia, fabdorota, Lanusia93, Sunday, Funky09, ilonia1984, Straciatellaa, Szotka, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Was w Nowym Roku!!
Dziekuje za zyczonka urodzinowe
Wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku
Dichlieb sliczny duzy synus!! I juz ma wasik, hehe, super fota!!
Ja dzis leniuchuje, troche pojadlam, brzuch i cycuchy mnie swedza jak szalone!!!
mania lubi tę wiadomość
-
Najlepsze życzenia noworoczne! Lekkiej ciąży, porodów na kichnięcie i zdrowych maluszków! Z dniem 01 stycznia dotarło do mnie, jak szybko zleci czas do godziny zero! Ciąża tylko mi tak leci w tempie błyskawicy, czy Wam tez? Echhh, znowu nie zaglądałam i chyba nie nadrobię tylu postów. Tu są chyba same młodsze mamusie, czy sie mylę? Ja w kwietniu skończę 34 lata, ciekawe, czy drugi synek wyjdzie przed czy po moich urodzinach. Z Nowym rokiem nowym krokiem! Najlepszego! Powoli zaczynam robić listę co muszę kupić, zwłaszcza do szpitala, jeszcze jest czas, ale jeśli dni tak bedą upływać jak dotąd, to zleci migiem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 22:53
Lanusia93, mania, Szotka lubią tę wiadomość
-
Matko mnie dziś czeka cały dzień w kuchni bo jutro robimy obiad z okazji 30 urodzin męża a mnie coś właśnie rozkłada gardło boli, gil do pasa...dobrze, że to.dziś sobota i mąż jest w domu. Torta zamowilismy bo nie chce mi się robić.
Oj trudne dwa dni oby mnie nie rozłożyło totalnie...
Miłego dnia Mamusie! -
Ależ tu cisza dzisiaj
Ja właśnie troszkę posprzątałam bo tez mam gości. Siedzę w wannie ale zaraz lecę robic lasagne.
Nie moge uwierzyć ze tak niewiele dzieli nas od szczęśliwego zakończenia w kwietniu. Gdzieś w głowie zaczyna świtać myśl, że nie zdążę wszystkiego przygotować. Od poniedziałku bierzemy sie ostro do pracy
Mania, ja mam urodziny w poniedziałek i tez kupuję tort bo szczerze mowiac to nie mam ani ochoty ani pomyslu co mogłabym przygotować. W tamtym roku zaprosiłam kilkanaście osob na urodziny a w tym roku nic nie robię, symbolicznie tort i kawka dla najbliższych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:46
-
Faktycznie cisza na forum
ja również dzisiaj posprzątałam i chyba wybiorę się z mężem na zakupy
w ogóle ostatnio Młody zapalił mi takiego kopa, że aż zabolało. Chyba to przez to, że byłam wygięta i noga trafiła w czułe miejsce albo po prostu się wkurzył, bo było mu niewygodnie i postanowił zmotywować mnie do zmiany pozycji
haha.
Ja podczytałam Styczniówki (one się teraz masowo rozpakowują), a potem czytałam Marcowe mamuśki i tam właśnie dziewczyny pisały, że zaraz minie styczeń, potem luty i ich kolej... A ja przecież mam termin na 1 kwietniaa to zaraz po marcu, a może odpakuję się na koniec marca?
kto wie... ten czas leci jak szalony.
-
Hej Mamki
U nas leniwie, M z rana zmienił oponki, pojechaliśmy na zakupki, teraz po obiadku wylegujemy się na kanapce, drewienko się pali... Czego chcieć więcej
W aldim kupiłam fajne ocieplane rajstopy, takie wyściełane jakby polarkiem, z zewnątrz śliskie jak normalne. Za chyba 11 zeta, oczywiście nie dla brzuchatek, ale mi o nie przeszkadza, tyle co na teraz jak zimniej. Jeszcze w swojej kurtce nie sportowej śmigam więc jest git
Torcika bym wciągłaJa M na urodzinki zamawiałam u babeczki co sama w domu robi. Koleżanka mi poleciła, na jej wesele też ta babka robiła i był na prawdę pycha, mniam Świeżutki i pięknie przystrojony, jej mąż na umówioną godz do domku przywiózł. Super, a taniej niż w cukierni i co najważniejszy domowy
Aż mi ślinka pociekła ha,ha
Mania nie daj się choróbsku, weź wit c taką z 1000 mg co najmniej, mi nawet gin powiedział żeby łykać (choć ja od dawna stosuję)Zdrówka
-
Funky no jak Ty masz termin na 1 kwietnia to faktycznie marzec w grę wchodzi jak nic
Ja 5 dni przed niby terminem urodziłam
Mi już czas zapiernicza
Ale już wakacje zaplanowane, co i jak będziemy ogarniać itd. Czekam na 13-ki i grubsze zakupki porobię, komoda, łóżeczko i w sumie tylko parę pierdół Teraz muszę już ten fotelik dla Niko zakupić, bo mi promocja przeszła obok nosa ha,ha Ale znów jest w fajnej cenie na limango więc zamawiam. Tak w ogóle to polecam fotelik następny po pierwszym (9-18) Maxi Cosi Axiss, obracany fotelik, jakie to praktyczne
Ostatnio kilka razy nam się ten mechanizm obrotowy nie chciał zwolić (Niko już jest w górnej granicy wagi) i M musiał go wyciągać normalnie... Nie był za szczęśliwy ha,ha
-
nick nieaktualnyHej Kochane
Ja dziś z mężem na zakuchach byliśmywe wtorek idziemy na bal firmowy od mojego męża z pracy :p co roku im szef organizuje
Wszyszłam ze sklepu prawie z płeczemnic już na mnie nie pasowało a ciażowych eleganckich w h&m sukienek nie mieli
Potem pokaże wam co kupiłam ocenicie jak wyglądam. To była jedyna sukienka w którą się zmieściłam z brzuchem bo inne jak brałam większy rozmiar to zaś góra za duża byłano tragedia!!
Zaraz jeszcze jedziemy tylko po pasek do spodni dla m bo musieliśmy sie zdrzemnąć po tych zakupach heh :p a potem błogie lenistwo przed telewiozorem :p
Mam wielką ochotę na tortille z McDonald's i na McFlury hehe :p może mi wpadnie w ręce :p
Ale faktycznie jeszcze tyciu tyciu i rodzimy nasze cudeńka -
nick nieaktualny
-
Witam się dziewczyny w nowym roku! Życzę nam wszystkim abyśmy miały wspaniałe porody, bez komplikacji dla nas i naszych maluszków! Zdrówka przede wszystkim i dużo uśmiechu!
To będzie wspaniały rok, bo z naszymi kochanymi dziećmi!
U nas po prostu jest szał jeśli chodzi o spotkania towarzyskie, ciągle ktoś u nas jest, albo my u kogoś, tak jest od czwartku. Za godzinę mają do nas wpaść znajomi, także chwilka przy kompie i zmykam dokończyć jedzonko. Jutro jesteśmy imieninowo u mojej mamy i urodzinowo u teściowejA w poniedziałek do pracy... i zacznie się od nowa u mnie. Dawno nie miałam takiej awersji do mojej pracy, niestety to przez szefa, który się zachowuje jak głupi. Złożyłam wniosek o tydzień urlopu od 11 stycznia, bo mam jeszcze pełno zaległego za stary rok i mi nie odpowiada, przetrzymał mnie cały tydzień w ciszy zupełnej. Tak sobie ostatnio pogrywa, jak mi nie zatwierdzi wolnego to 14 stycznia idę do lekarza i idę na zwolnienie bo mam powoli dosyć tej przepychanki.
Co Wy na ten mróz?Była wiosna nagle takie mrozisko, pogoda ładna, wyżowa, ale troszkę zimno, ale podobno od połowy stycznia ma być znowu na plusie, znowu jakieś anomalia
Buziaki, zmykam do kuchni kończyć jedzonko i jakoś się ogarnąć.Lanusia93, Endzis lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka, ten mróz jest nie do zniesienia! Ciężko wytrzymać 2 minuty bez rękawiczek, u nas -10, masakra... Jeszcze moja Lila zrobiła się naprawdę nieznośna i tylko na spacerze jest względna cisza, więc wychodzimy 2 razy dziennie na pół godziny. Ale to też męczarnia, bo nie toleruje rękawiczek i tak co 5 minut mamy przystanek, bo je ściąga, a ja dosłownie zamarzam. Wyjście z psem to też dramat, bo mieszkam na 4 piętrze i nie opłaca się wychodzić na 2 minuty, więc oboje szczękamy zębami z zimna. Chcę już wiosnę! I LATO
Tak bardzo... Mogłabym przespać te mrozy.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki... My z córcia byliśmy w kinie na "Bella i Sebastian2" piękny film... dzisiaj jeszcze rozrywka bo jutro już trzeba o szkole myśleć... strasznie szybko zlecialo...
7.01 wizyta... a 15.01 idę na spotkanie z Panią Doktor która zbada serduszko mojego Maleństwa pod kątem działania stricte mechanicznego czyli czy prawidłowo funkcjonuje jako "pompa"...
Od 30.01 ferie u nas także do marca szybko mi zleci... -
A my właśnie mieliśmy gości i umieram. Fajnie było, graliśmy w planszowki, ale trochę zbyt długo siedzieli, a ja z nimi przy stole. Próbowałam delikatnie sugerować, że to dla mnie wysiłek, bo jestem teraz leżąca, ale jakoś nie zalapali... No ale nic, brzucho powoli mięknie, więc dam radę. A jutro w ogóle się nie podnosze.
Co do zakupów wyprawkowych, to niestety będę niegrzecznym pacjentem i pozwolę sobie w lutym na jednorazowe zakupy w hurtowni. Chyba, że gin mi zabroni. Ale ja musze to co kupuje sprawdzić i pomacac. Taki typ. -
Witam serdecznie! Jestem nowa na tym wątku. Termin mam na połowę kwietnia - 20 (wg bbfriend 18). Nie jestem w stanie ogarnąć całego wątku - już prawie 600 stron napisałyście (wow!), ale postaram się być na bieżąco...
Pozdrawiam cieplutkoLanusia93, Endzis, _Saszka_, jamniczakuchnia, Szotka, Rotenkopf lubią tę wiadomość
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"