WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka,
    u mnie raczej bezbolesne - raz bolało, gdy brzuch był spięty bez przerwy przez kilka godzin mimo leżenia w łóżku. Mnie właśnie najbardziej martwiły te długotrwałe twardnienia. Teraz zdarzają się zdecydowanie rzadziej, gdy biorę nospę 3xdziennie i magnez w dużej dawce. Mam też luteinę dopochwowo od początku ciąży, ale ponoć na tym etapie bardzo dobrze działa na szyjkę. Tobie nie zapisali? O tym Buscopanie już słyszałam - spytam gina w poniedziałek. Na izbie przyjęć dostałam też receptę na relanium, ale na razie nie brałam - postanowiłam, że zostawię to, jakby się, odpukać, pogorszyło. Nie wiem, jak moja wątroba zniesie te leki w ciąży (poza tym, co wyżej, biorę też euthyrox, acesan, żelazo, witaminy, zwiększony kw. foliowy i zastrzyki clexane).
    Mam nadzieję, że u nas te napięcia nie skrócą szyjki przed czasem. Także w Nowym Roku życzę nam wszystkim twardych i długich szyjek aż do końca marca :D

Szotka lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzymy Wam z Michałem spokojnego i pięknego 2016! <3

My z mężem w domku robimy maraton filmowy, koło 23 idziemy do znajomych na ognisko :) Piccolo już czeka, zaraz się biorę za robienie jedzonka. W ogóle chyba pierwszy raz w życiu tak na spokojnie w Sylwestra, bo na studiach były ostre szaleństwa :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c825a1d5fe4.jpg

wiecznie, Kajka, fabdorota, paprotka30, Szotka, Endzis, _Saszka_, fabiola, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku moje kochane mamusie!! :* :*

Szotka, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Życzymy Wam z Michałem spokojnego i pięknego 2016! <3

My z mężem w domku robimy maraton filmowy, koło 23 idziemy do znajomych na ognisko :) Piccolo już czeka, zaraz się biorę za robienie jedzonka. W ogóle chyba pierwszy raz w życiu tak na spokojnie w Sylwestra, bo na studiach były ostre szaleństwa :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c825a1d5fe4.jpg

Ale masz śliczny brzusio :)))))) "zazdraszczam ":)
    A co do wózków to myślałam, że będzie to łatwa sprawa bo przecież tyle tego na rynku, że na pewno coś wybiorę. .. ale byłam naiwna. Od sierpnia wertuje internet, jeżdżę po sklepach i wniosek mam jeden. Nie ma chyba jeszcze wózka dla mnie. .. w każdym znajdę coś co mi nie pasuje. A najważniejsze to przekonałam się, że warto zobaczyć wózek na żywo... juz kilka razy się zawiodłam zobaczywszy wózek w sklepie...

4 piętro to katorga... moja kumpela ma bliźniaki, mieszka na 4 piętrze bez windy i do tego sama w domu bo mąż tylko w weekendy, także ja jestem pod wrażeniem jej organizacji

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:13

Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego sylwestra a 2016rok na pewno będzie dla nas szczęśliwy bo będą z nami nasze ukochane kruszynki :*

Ja od rana w kuchni pichcę przekąski i tort snietankowy z ananasem coby się chociaż najeść w tego sylwestra:P też man piccolo brzoskwinkowe!

Szotka, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków jeszcze to my mieszkalismy wczesniej wlasnie na 4p bez windy i ze mnie taka słabizna że ledwo sama właziłam tam a co mówic z dzieckiem i wózkiem. Podobno graco evo są leciutkie tyle że one nie mają pompowanych kól. My mamy ten bebetto nico i jak nie namowie swijego na xpulse xlander to juz zostawimy go

f2w3s65gpeorv80s.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po jakims cudem przezytej grypie jelitowej...ooo co ja kuzwa przezylam,myslalm,ze sie przekrece,ale przetrwalam i dzis juz jest duzo lepiej ;) to co dziewoje moje :) zycze wam a raczej nam bezstresowych kolejnych 3 ostatnich miesiacow ciazy,szybkich i bezbolesnych porodow a najwazniejsze!!!! Zdrowych,pieknych,rozowych i malo placzacych bobaskow w kwietniu aaaa i ladnie spiacych w nocy hehe :) i witam nowe mamcie kwietniowe ;)

Szotka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, dużo zdrówka i bezproblemowych kwietniowych porodów ;)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, też Wam życzę na ten Nowy Rok ciazowego spokoju, braku zmartwień i niedogodności, trafionych wyprawkowych wyborów, szybkich i lekkich porodow w terminach, pięknych, zdrowych i spokojnych maluchów, cierpliwości, nadnaturalnych sił i radości z pierwszego roku macierzyństwa;) A poza tym samych najlepszosci :*

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki również najlepszego w Nowym roku... dla każdej z nas to będzie cudowny rok... tyle nowego... poród nasze Szczęścia w ramionach... Będzie cudowny rok :):):):):):)

Ja z ukochanym szykujemy przystawki na imprezkę... roladę szpinakowa z łososiem... korecZki... kanapeczki i sałatkę... na obiad... ambitne frytki...

Miłego :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam wszystkiego dobrego w nowym roku, abyśmy spokojnie dotrwały do kwietnia i urodziły zdrowe maleństwa:)

Szotka, Karatka81, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku kochane :) !

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny również Wam życzę wszystkiego najpiekniejszego na Nowy Rok! To będzie dla nas niezapomniany, cudowny rok. Bawcie się dobrze :-)

Iwonkaaa U nas też rolada szpinakowa z łososiem się robi :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Wiecznie, Mania dzięki za odpowiedzi!
    Ja planuję stelaż zostawiać w bagażniku, a na górę wnosić gondolę. W większości wózków widziałam gondole po 5kg, a tu 4, no ale waga to nie wszystko, bo jeszcze jest kwestia poręczności, masywności - tak jak piszecie.. Eech, że też, kupując 4 lata temu mieszkanie, nie pomyśleliśmy o takiej drobnostce jak wózek ; )
    A moze powinnaś pomyslec o takim modelu wózka który ma miekka gondolę- chodzi mi o takie modele spacerówek które przeksztalca sie w wózek gleboki bo rozkladaja sie na plasko. Tak na szybko znalazlam taka fotke, wrzucam tylko pogladowo bo juz akurat ten model jest niedostepny przynajmniej na allegro go nie widze http://alejka.pl/hauck-chicago-4-2009-spacerowka-miekka-gondola-red.html

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [=http://naforum.zapodaj.net/ad76855d02a1.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad76855d02a1.jpg[/url] http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a12685e26bc2.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/70b87b7c65c1.jpg

fabdorota, Endzis, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cudeńka wyczarowalam plus sałatka kończy się robić:)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wszystkiego najlepszego w 2016 roku!
    Duzo życzeń juz zostało wypowiedzianych, oby wszystko sie spełniło :)

Iwonka...alez apetycznie wygląda ta rolada :) to zdecydowanie moje smaki!

Szotka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka przepysznie! Uwielbiam polaczenie lososia ze szpinakiem. A to naasze. Musze jeszcze dosmazyc stripsy i zrobic sosik do nich;)
    7abc9a72f7b4f057med.jpg

jamniczakuchnia, Sunday, fabdorota, Iwonkaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie!!
    Duzo zdrowka dla Was i dla Babelkow, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz niech sie wszystkie marzenia spelnia!! :-*

Ja mam juz laktator, reczny, kolezanka taki ma i jest zadowolona, byl na promocji wiec wzielam.

Ale mialam wczoraj "przygode"...samochod mi calkiem wysiadl przed skrzyzowaniem i odmowil posluszenstwa, a do domu kawal drogi..ok 1,5h czekalam na pana z laweta. Glodna, zziebnieta i z pelnym pecherzem + Elizka zaczela matce dawac kopniaki, no ale na szczescie nic gorszego sie nie stalo.

Dzisiaj siedzimy w domciu, zaraz przygotuje jakies przekaski.

A tak nie chwalac sie to o 00:05 stuknie mi 30 :-D stara dupa, haha.

Do przyszlego roku!! :-*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ