Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeden z lekarzy na obchodzie stwierdził, że najlepszym lekarzem był ten, który wymyślił łóżko:D i chyba miał rację...
Mania, powiem Ci, że nawet Ci trochę zazdroszczę pessara, bo to na pewno uspokaja... Kilka znajomych mi doradzila, żeby naciskać na założenie, bo od takich skurczy szyjka się potrafi skrócić w mgnieniu oka... Sama nie wiem, co o tym myśleć... Jak lezalam to pessar zakładali na szyjke 31mm, moja ma 32:/ Nie wiem w czym rzecz:/ -
nick nieaktualny
-
ja mam 32mm na ostatnim badaniu i nie ma mowy o krążku,lekarze chyba biorą pod uwagę długość ale i twardość i zamknięcie,ja mam ładnie zamkniętą i twardą.w sobotę miałam 22mm,w niedzielę 26mm a w pm 32,zobaczymy 5stycznia,mam nadzieję,że te 32mm mi zostanie.ania0141
-
a wogóle jak to jest z tym pessarem bo leżała ze mną na sali dziewczyna,której kilka razy wypadł i lekarze powiedzieli,że może tak się zdarzyć pod wpływem skurczu...była ona w 31 tyg ciąży i w 26tc dostała zastrzyk na rozwój płuc maleństwa-lekarze mówili że dobrze by było żeby jeszcze chociaż tydzień wytrzymała-jej szyjka miała11mmania0141
-
Mo mówili, że jest zamknięta ale nie super twarda. Ale liczę, że dzięki lezeniu się utwardzi. Tak a propos to od paru godzin szyjka stała się celem kopniakow. Jak kocham każdy ruch to ciosy w tych rejonach są mocno nieprzyjemne
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
trzymam kciuki za Wasze szyjki.
Nie śpie już chyba od godziny ;/, głód, ból pleców i czuję się już wyspana...
Wczoraj na wizycie Zuzia okazała się straszną kruszynką, ma 680g. Prawie podwoiła wynik sprzed miesiąca ale to i tak bardzo mało. Nie mam się czym martwić bo skoro sama przy porodzie ważyłam zaledwie 2,800 to moja córeczka też raczej nie będzie gigantem.
Tak z dobrych wiadomości to nie leży już główką w dół tylko w poprzek. Szyjka też podobno trochę krótsza ale twarda i trzyma, więc ponoć ok.
28latkaa, Endzis, wiecznie, paprotka30, Lanusia93, Szotka lubią tę wiadomość
-
Fabdorota ja właśnie psychicznie odżyłam jak dr krążek założył tak miałam wrażenie, że siedzę na bombie...całymi dniami jestem sama w domu wiec wstawać musiałam nie tylko do wc i za każdym razem się bałam teraz dr powiedział oszczędzać się ale leżeć nie muszę. Nie wiem ile cm ma moja szyjka bo mi dr nie mierzył ale była rozpulchniona i za krótka i dla niego to konieczność przy takim stanie. Bardzo się cieszę, że podjął taką decyzję bo krążek na pewno nie zaszkodzi a tylko może pomóc
a i powiedział, że nie ma możliwości żeby mi wypadł czy się przesunął jak jest dobrze założony-oby
Teraz maluchy będą szybko rosły więc jeszcze bardziej będą napierać na szyjkę moja Mała od poczatku często mnie tam nisko właśnie kopała teraz się przekręciła i już leży główką w dół ale czasem czuję jak coś tam nisko majstrujemoże rączkami teraz
Dzień dobry
Miałam się dziś wyspać, żeby do północy wytrzymać ale budzik męża mnie obudził -
Mania, wlasnie moja Mała jest juz obrócona główka w dół i niech tak zostanie.
To kopanie blisko szyjki mnie stresowało. A i tatuś więcej czuje jak córeczka kopie wyżej.yy
Wlasnie wczoraj sie zdziwilam ze ona juz tak wysoko jest bo ostatnio to czulam ja przy pępku a teraz juz kilka cm nad!
Kamaaa, moze tak byc ze jeszcze coreczka wystartuje z wagą. Moja tez nie jest olbrzymem jak na swój wiek. Najwazniejsze ze nie widac nieprawidłowości!
A tak na marginesie, myślicie ze swoją dieta można wplynac na wzrost wagi dziecka w łonie matki? Czy to jednak tylko geny. Nie mowie tu i skrajnych przypadkach gdzie np. kobieta zyje w nędzy itp. Kazda z nas na pewno w dobrze sie odzywia ale jednak roznice w wadze sa i będą zapewne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 10:28
-
Dzień dobry
.
Dziewczęta z racji, że rok nam się kończy i zaczyna nowy chciałam wam życzyć spełnienia marzeń i zdrówka, żebyśmy dotrwały w dwupakach jak najdłużej, a poród okazał się bezproblemowy. Ten przyszły rok będzie wyjątkowy, bo wejdziemy w nową rolę - będziemy mamami. Zatem SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!
Ja dziś będę też świętować naszą 100-dniówkę. Piccolo już się chłodzi
jamniczakuchnia, Szotka, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Szykujecie się na szampańską zabawę?
My pierwszy raz od dawna w domku. Ja będę głównie w łóżeczku, ale może zaszaleję i usiądę do jakiejś gry planszowej
Cudownego przyszłego roku z naszymi dzieciaczkami!
Dziewczyny, poszukując w necie wózka, trafiłam na Camarelo, które mają lekkie gondole (może dałabym radę wnieść na to moje 4 piętro), a poza tym są śliczneMoże któraś widziała jakiś z tych modeli na żywo? Na razie mogę pomarzyć o wyjściu do sklepu.
Witaj Szotka! Ja też mam twardnienia od 17tc. Leków biorę całą masę, ale część w związku z wcześniejszym poronieniem. Szyjka póki co miała 32mm i drżę przed poniedziałkową wizytą, czy się nie skróciła. Byłby problem, bo w Poznaniu nie zakłada się pessarów, a na szew za późno. Tu mają jakieś lajtowe podejście, bo czytam, że większość z Was była na obserwacji w szpitalu, a u mnie tylko leżenie w domu i leki rozkurczowe. A byłam już 3 razy na IP z brzuchem jak głaz. Szotka, a Twoje skurcze były bolesne? U mnie brzuch jest twardy bez przerwy, jak tylko wstaję albo siedzę, a z przerwami jak leżę.
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka, ja bym się nie porwała na wniesienie Camarelo na 4 piętro, ba nawet na niższe, bo to dosyc masywny wózek. Wez tez pod uwage ze z dzieckiem w gondoli to będzie duzo większa waga.
-
Kajka to jest camarelo Sirion ostatnio w sklepie wpadł mi w oko ładny, zgrabny wózek wizualnie mniejszy niż reszta ale czy lekki to nie powiedziałabym praktycznie waży tyle co bebetto ja mieszkam na 3 piętrze i waga też jest moim priorytetem dlatego skupiłam się na xlanderze x pulse albo City bo są z tych lżejszych.
Edit choć teraz przeczytałam, że według specyfikacji ze stron to rzeczywiście ten camarelo wychodzi na lżejszy hmmmm to już nie wiem w każdym sklepie co innego radzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 11:29
-
nick nieaktualny
-
Wiecznie, Mania dzięki za odpowiedzi!
Ja planuję stelaż zostawiać w bagażniku, a na górę wnosić gondolę. W większości wózków widziałam gondole po 5kg, a tu 4, no ale waga to nie wszystko, bo jeszcze jest kwestia poręczności, masywności - tak jak piszecie.. Eech, że też, kupując 4 lata temu mieszkanie, nie pomyśleliśmy o takiej drobnostce jak wózek ; )Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 11:51
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.