WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopiec :) Chociaż intuicja na początku ciąży podpowiadala dziewczynkę. Prawdopodobnie będzie Wojtek :)
    Straciatellaa gratulacje :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co padło na imię SZYMON ...zobaczymy...

Na Sylwestra idziemy do kuzynostwa mają córkę w wieku naszej także będą razem się świetnie bawić...

Miłego dnia...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej :)

Byłam dziś na usg 3D, dr robił nam w większości 4D a skasował jak za 3D. Super lekarz, tłumaczył mi wszystko jeszcze dokładniej jak moja ginekolog.

Nasza Lilianka (wybraliśmy w końcu imię!) waży 980 gram i ma najpiękniejszą buźkę na świecie! :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6223575/924993/dzidzia2.jpg
    piękna buzka :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny czy temat już był lecz mam pytanie ... Czy będziecie kupować laktator ? Ja chciałam elektryczny ale zupełnie nie znam się na tym syna krótko karmilam więc nie używałam tego a z Sara chce bardzo karmić cycem... Poradzcie co?

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:12

_Saszka_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się już jak grubasek czuje..
    Po tej krzywej cukrowej dziś przespałam pół dni.. matko dawno mnie tak nie zmuliło... :p

Straciatella sliczna kruszynka :* :*

Wiecie co!!!! normalnie jutro dostane nową zmywarkę!! haha po ponad 2 miesiącach wydzwaniania w koncu ruszyli dupe ! :)
    Mieli zreszta 14 dni bo postraszyłam ich sądem konsumenckim po tym terminie :p hehe

Karatka81 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Szotka,a możesz zdradzić czemu musisz leżeć?

ania0141
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella śliczna duża dziewuszka:)

Ja już po wizycie. Wszystko ok. Lekarka mówi że takie niebolesne twardnienia raz na jakis czas są w normie. Mam tylko profilaktycznie zwiekszyc magnez.

Oj ja też jestem już jak kwoka:P brzuchol nieźle podrósł i ciężko cokolwiek zrobić. Najgirzej nie podobają mi sie piersi moje. Mam rozstepy żyły i mocno mi sciemnialy brodawki. Mam nadzieje ze po karmieniu wrócą do dawnej formy...

A oto mój bebolek. Jakoś tak ciemno wyszedł. Pokażcie swoje brzusie poświątwczne;)
    3e6b38c7b00a2a17med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 16:45

wiecznie, Funky09, Lanusia93, mania, Karatka81, _Saszka_, fabdorota, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże te Wasze dzieciaczki! :)

Tez podjelam decyzje ze po nowym roku spisuje dokladnie wyprawkę i powoli zacznę odhaczać krok po kroku. Teraz daje sobie kilka dni wolnego. :)

Laktator i podgrzewacz juz mam. Dostalam od bratowej, nieużywane. Laktator ręczny z aventu. Nie wiem jak z jakością i czy godny polecenia bo to prezent.
    Zobaczymy czy sie sprawdzi w razie potrzeby.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Nie wiem dziewczyny czy temat już był lecz mam pytanie ... Czy będziecie kupować laktator ? Ja chciałam elektryczny ale zupełnie nie znam się na tym syna krótko karmilam więc nie używałam tego a z Sara chce bardzo karmić cycem... Poradzcie co?
    Ja ciągle biję się z myślami czy kupować laktator elektryczny (bo tylko taki biorę pod uwagę), czy będzie potrzebny, czy użyję itp. Szybciej zdecydowałam się czy będę potrzebować specjalnego kosza na pieluchy :P niż czy kupić laktator :P, który wydaje się być bardziej pożyteczny ;). Zastanawiam się czy po prostu nie odpuścić na razie zakupu laktatora i najwyżej jak zajdzie potrzeba to męża do sklepu wyślę, choć i cena wtedy pewnie będzie dużo wyższa niż wcześniej przez internet

Co do bycia ociężałą i nieporadną to przyłączam się do klubu :P. Czasami mam wrażenie, że ruszam się jak małe słoniątko. Kozaki jeszcze daje radę ubierać na stojąco, ale zdecydowanie wolę już na siedząco. Ostatnio śmiałam się do męża, że sobie stołek na korytarz niedługo wystawię ;)

Dziewczyny, ale duże już te wasze dzieciaczki. W szoku jestem, że już ważą po prawie kilogramie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:18

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, ja brałam pod uwagę laktator elektryczny jak juz ale skoro dostalam ręczny to wiadomo ze nie będę kupować kolejnego. Moim zdaniem to nie jest zakup pierwszej potrzeby. Planowałam kupic gdy okaże sie ze jest niezbędny.

:)

Wybraliśmy imię. Prawdopodobnie bedzie Natalia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:44

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było pytanie o obwód brzucha, u mnie 85 cm, przed ciążą chyba 78 cm.
    Miałam dziś wizytę, USG 8.01. Skraca mi się szyjka i robi się miękka i mój gin rozważa pessar, muszę go poszukać, ale najpierw chce ją zmierzyć na USG. Wolałabym żeby to był fałszywy alarm.
    Co do cukru, miałam 71mg na czczo i 63mg po 2h i uznał, że mój organizm świetnie radzi sobie z cukrem, ale rzadko ma do czynienia z tak niskimi wynikami i mam jeść regularnie co 3h, bo nie wiadomo jaki mam wynik po dłuższym czasie od posiłku, stąd mogą być zawroty głowy, ogólne osłabienie, drażliwość. I przed snem mam zjeść herbatnika/ owoc, żeby nie dopuścić do spadku poziomu cukru w nocy, bo jest to niebezpieczne dla dziecka. Z dwojga złego, lepsze to niż za wysoki cukier :)

A teraz Was nadrobię, bo robię chińszczyznę <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po synu wiem że laktator mi będzie potrzebny bo skutki miekna i bolą bardzo każde włożenie sutka do buzi boli jak nie wiem....
    Miałam ręczny lecz jak zassie to aż oczy mi wyszły tak bolało teraz wiem że jak tylko sutek będzie bolał od razu laktator w ruch noi pobudzi mi lekatacjeb o będę mieć cc....

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia czyli dołączysz do mnie będziemy obydwie zaobrączkowane ;) ale Ty masz już doświadczenie więc wiesz, że będzie dobrze :)

Saszka, Paulia witajcie Dziewczyny :)

Ja też laktator kupię jak okaże się potrzebny na razie nie kupuję.

Też jestem w szoku, że maluchy już takie duże :) ale ja czuję, że Mała szybko przybrała na wadze bo na prawdę to mizianie nóżkami wczesniej to nie były kopniaki :) teraz to już można kopniakami nazywać :)

Lanusia93, Paulia87 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej :)

Byłam dziś na usg 3D, dr robił nam w większości 4D a skasował jak za 3D. Super lekarz, tłumaczył mi wszystko jeszcze dokładniej jak moja ginekolog.

Nasza Lilianka (wybraliśmy w końcu imię!) waży 980 gram i ma najpiękniejszą buźkę na świecie! :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6223575/924993/dzidzia2.jpg

Malutka jest słodka :) I będzie miała taaaakie piękne imię <3 :P

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ja po synu wiem że laktator mi będzie potrzebny bo skutki miekna i bolą bardzo każde włożenie sutka do buzi boli jak nie wiem....
    Miałam ręczny lecz jak zassie to aż oczy mi wyszły tak bolało teraz wiem że jak tylko sutek będzie bolał od razu laktator w ruch noi pobudzi mi lekatacjeb o będę mieć cc....

Ja mam 3 laktatory ręczne (2 Aventa i jeden jakiś tani badziew z apteki), ale i tak planuję kupić elektryczny. Tylko że kupię dopiero po porodzie, bo na początku problemów z karmieniem nie powinno być, z Lilą miałam tak, że po kilku miesiącach jej potrzeby urosły, a ja nie miałam odpowiedniej wiedzy na temat KP. Więc na początku będziemy walczyć z ręcznym, a jak nie da rady to zamówię elektryczny używany.

Aniołek (*) 12.03.2013

• MagSz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też zaczelyscie częściej odczuwać ruchy malucha? Mam wrażenie że Miloszek rusza się dużo więcej niż ostatnio zwłaszcza że do tej pory czułam ruchy tylko kilka razy dziennie więc.kilka.kopniaczkow z rzędu mnie dziwi ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam problem z zakładaniem butów na stojąco, brzuch boli jak go tak zgniatam. Dzisiaj na zakupach czułam jak mi się brzuch stawiał, ale jak wsiadałam do auta to od razu czułam kopniaki Synusia :)

Laktator elektryczny kupuję, siostrze się przydał, więc mi pewnie też :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 co do jedzenia to mi tak samo gin powiedział - żeby często jeść i przed snem też. Chociaż i tak o 6 budzę się głodna jak nie wiem...
    MagSz, mój też od kilku dni rusza się praktycznie cały czas, nie wiem kiedy on śpi :P

MagSz lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka Paulia witamy ;-)
    Byliśmy zrobić szybkie zakupki, ile ludzi w sklepach...
    Ja miałam laktaor elektryczny medela mini electric, sprzedałam. Jak będzie faktycznie potrzebny to kupię ręczny, chyba nawet koleżanka mówiła, że ma z aventu, więc jak coś to odkupię. W Tesco kupiłam dla Ali śpiworek do spania za 17,70... Przeceniony z 59. Fajny bo cienszy na lato, a tego rozmiaru mi brakowało bo sprzedałam.

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ