X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci trymestr <3

paprotka30, mania, Aleksandrakili, Endzis, Karatka81, Dobson, wiecznie, _Saszka_, Rotenkopf, Ameiva lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka też cały czas się wierci. Mam wrażenie, że ucina sobie 15-20 minutowe drzemki tylko:D albo nawala przez sen... W sumie to ja jej już praktycznie do snu nie kołysze, więc co się dziecku dziwić?:)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jamniczakuchnia, gratulacje :)

Dziewczyny tez jesteście takie senne dzisiaj? Zjadłam śniadanie i teraz walczę ze sobą zeby znów nie zasnąć :|

Oglądam ciągle akcesoria dla małej i juz dosłownie mam dosc bo tyle tego jest ze głowa pęka. Jakas przerwa/detoks od wózków, lozeczek mi potrzebna! :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia gratulacje!Paprotka30 zgadzam się z Tobą,czym więcej się tego ogląda tym większy mętlik w głowie powstaje,najlepiej sobie zrobić kilkudniową przerwę ,zastanowić się czego my szukamy i wtedy się rozglądać bo tak patrząc na wszystko nie mając swojej wizji,swojego modelu to porażka.ja na razie przestałam się rozglądać ,planuje zacząć po nowym roku-mam już swoje jakieś wizje co bym chciała.największy problem z wózkiem....

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malutki też dobrze wywija,cały brzuch mi faluje a tata się cieszy,że jego charakterek.ostatnio coraz bardziej boli mnie w krzyżu,jak się schylę to ciężko się wyprostować-jak stara babcia,ale lekarz mówi że to normalne tym bardziej,że przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem.kurczę ja już tak bardzo chciałabym żeby już był kwiecień,a jednocześnie coraz bardziej boję sie porodu.jeszcze do niedawna podchodziłam do tego tematu spokojnie a teraz coraz więcej obaw -masakra.to przez te moje leżenie mam mnóstwo czasu na myślenie ....

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czuję się jak gruba, brzydka foka albo pingwin... Włosy masakra, cera masakra! Wiem, że wszystko wygląda tak samo jak przed ciążą, oprócz rosnącego brzucha, ale ja mam wrażenie że od dzisiaj stałam się chodzącym koszmarem.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Kamaaa śliczne to łóżeczko ;-) Kusi ha,ha Ja wczoraj postanowiłam, że zrobię listę, co mi jest jeszcze potrzebne, bo co chwila coś nowego mi wpada do głowy, a potem zapominam... ;-)
    Mania Niko też był taki "łobuziak" :-) :-) Ala mi tak nie "dokucza" ;-)
    M do mnie wczoraj ze spontanicznym tekstem, że już taka kuleczka ze mnie, brzuszek rośnie :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny, u mnie to samo. Czuję się gruba i brzydka, zaczynam mieć problemy z tym, żeby się podnieść albo chociaż przekręcić, bo bok mnie boli, gdzieś strzyka, schylic się ciężko, a brzuch rośnie jak szalony i nie wyobrażam sobie, jaki wielki będzie ostatecznie:D A M zamiast mnie wesprzeć, to się nabija:D

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina też wolałabym w ciąży nie robić takiej imprezy u siebie, to raczej oczywiste, że byłoby Ci ciężko, znajomi powinni zrozumieć, no bez przesady.
    Fabdorota ja mam tak przy "skoku" obwodu ha,ha Teraz chyba stanął na chwilkę i się zrobiłam bardziej mobilna :-) Dla mnie miarą jest to, kiedy przestanę móc zakładać sama buty ha,ha To będzie znak, że już blisko ha,ha

• mania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż już często pomaga zakładać buty, czasem jak leżymy sobie razem przed tv to muszę się go złapać żeby się podnieść :D a gdzie tu do końca i wiecie jak mnie nazywa- "Bąbel" :/
    Mój endokrynolog też nie widział mnie jakieś 2 miesiące i wczoraj mówi: ale się zaokrągliłaś :)

zjadłam prawie całe mentosy owocowe...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak jeszcze kilka dni temu miałam, jak z wanny wychodziłam, jak mała orka ha,ha M musiał mi pomagać, ale jakoś mobilność mi się zwiększyła. Sprawniej się przerzucam z boku na bok, ale nie przywiązuje się do takiego stanu rzeczy ha,ha Powrót "orki" jest nieunikniony ha,ha
    Ja wsuwam ogórka :-) Potem będą marchewki, słodyczom mówię Nie :-) Zobaczymy jak długo ha,ha Ale wczoraj wieczorem tak mnie zemdliło po kinder czekoladzie (zjadłam bo naszło mnie na zupkę z vifona a nie mam w domu takich rzeczy i to było w zamian), że w pierwszym odruchu chciałam wszystkie słodycze wypierniczyć z szuflady, M mnie powstrzymał ha,ha

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuhuu :D Forum wraca na dobrą drogę, gut. Widzę, że wszystkie mamy ten sam problem. Też się czuję jak warchlak - przygrubawa, boli biodro, brzuch napięty jak bęben, no i ten GŁÓD, przysięgam, ja nigdy nie przestanę jeść T__T

Poza tym teraz wyglądam tak:
    tjxm2uwh0kn9_t.jpg
    Jeszcze nie odespałam ale oficjalnie pierwsza praca licencjacka o Tolkienie na mojej gównianej uczelni ever - napisana! jupi... Kosztowało mnie to 1000% sprawności mózgu i mogę zostać na trwałe kaleką :P

Jest dobrze, mimo wszystko :D

Teraz już na poważnie zabieram się za wyprawkę bo jestem w polu... I jakoś wizja kupowania tego wszystkiego mnie przeraża. Finansowo też.

No nic, miłego dnia kobietki :P

fabdorota, jamniczakuchnia, mania, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez czuje sie nieatrakcyjna.. włosy strasznie mi wypadają i tak bardzo sie plączą..
    w mojej rodzinie dzieci rodzą się w 8 miesiącu i mam takie przeczucie ze mogę urodzić w marcu a wtedy będzie jeszcze zimno. Oglądałam rożne kombinezony ale sa takie grube z futerkiem na zimę wiec odpadają. Dziewczynki a Wy macie już kupione kombinezony czy coś cieplejszego na zewnątrz? może macie upatrzone na jakieś stronce :)?

natalka189 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, gratulacje! :D To teraz odpoczywaj ;)
    Ja teraz się czaję na zakup poduszki do karmienia i kocyka z minky, może od razu jakiejś kostki sensorycznej... W oko mi wpadła strona http://littlewonders.net.pl/ i chyba stąd zamówię ;)

28latkaa lubi tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie odzywalam się przez te święta bo po rodzinie jezdzilam no i mój K ma 2 tygodnie wolnego wiec korzystamy.
    Jak sobie pomyśle ze to ostatni czas kiedy możemy sobie spokojnie polezec i pooglądać filmy, pospać przytuleni, porobic co chcemy to mi dziwnie, teraz 4 stycznia jego wolne się skończy i następne dopiero jak mały przyjdzie na świat. A wtedy cała uwaga będzie na nim. Ale jak mnie te nóżki i rączki smyraja w brzuchu i kopia juz tak mocno i czesto to mi przechodzi i chce już tą wiercipięte wycałowac :D

Tez czuje się taka gruba i ciezka :(
    Jestem 7 kg na plusie i moja ginekolog ostatnio dała mi do zrozumienia że to dużoo :) Cerę o dziwo mam całą ciąże idealną, a przed ciąża w okresie miesiączki lub przed trochę mnie wysypywało :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Byłam dziś na usg 3D, dr robił nam w większości 4D a skasował jak za 3D. Super lekarz, tłumaczył mi wszystko jeszcze dokładniej jak moja ginekolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:40

Karatka81, _Saszka_, jamniczakuchnia, fabdorota, Andrea20, jaskra, 28latkaa, Rotenkopf, Endzis, paprotka30, natalka189, wiecznie, Funky09, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciąża, więc mocno się wszystkim stresuje no i coraz bardziej boję się porodu. Buty jeszcze daję radę zakładać sama, ale czuję się jak mały hipcio - taka ociezala i niezgrabna.
    Wyprawki jeszcze nie zaczęłam szykować, planuję wziąć się za to od stycznia.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa gratuluję udanej wizyty,bardzo ładne imię.o jacie 980 gram to sporo.duma rozpiera co?ja tez tak mam po każdym usg,uśmiech od ucha do ucha gdyby nie uszy to naokoło głowy by był...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka a wiesz kto u ciebie mieszka?

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa gratuluję! Śliczna Dziewczynka i imię też pięknie.
    Nasze Córeczki ważą tyle samo :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ