WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A magnez biorę z olimpu, magb6 chyba... W kapsułkach, Tri mag nie mogłam połknąć ;-) Biorę to też za dużo powiedziane, jak sobie przypomnę, to wieczorem łyknę :-)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z córką na sylwestra do znajomych. Wczoraj przymierzalam jakieś sukienki, bluzki - wszystko za małe. Chce do lumpeksu iść może coś się dla mnie znajdzie :p na tyle fajnie znajomi zorganizowali imprezę ze zostajemy na noc i cala sypialnie mamy dla siebie wiec w razie czego się położę. Chociaż cierpię na bezsenność wiec myślę, że długo wytrzymam. Córka ma już przygotowany strój Elizy i nie może się doczekać mimo że nie będzie tam innych dzieci :-) bo póki co wszyscy bezdzietni, ale ze świetnym podejściem do dzieci :) nawet konkursy dla Zuzi wymyślili :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:13

Aleksandrakili, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,my na sylwestra planujemy lenia bo nic innego nie możemy ze względu na moje leżenie...szczerze mówiąc to nic mi się nie chce.jeśli chodzi o zakupy to mam jakiegoś stopera,narazie boję się cokolwiek kupić,ciągle boję się o moje maleństwo.na początku miałam fazę na zakupy a teraz odkładam po nowym roku.mój mąż kupił od znajomych znajomych około 400sztuk ciuszków za stówkę i ciąglę myślę że to przez te wczesne zakupy zapeszył i ciągle coś jest nie tak.myślę o białym łóżeczku z szufladą temat wózka też się przewija non stop kosmetyki i jakieś ciuszki do szpitala,są świtaśne różne kompleciki.5 stycznia akurat w swoje urodziny mam wizytę u gin.jeśli będzie wszystko w porządku(a musi być)zabiorę się za zakupy.jeśli chodzi o koszule to tylko mam zamiar kupić"jakąś"do porodu,poza tym zdecydowanie piżamki.

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy do znajomych ale tak na trochę posiedzieć i do domu nie wiem czy do północy nawet wytrzymam ale zaprosili to pójdziemy. Mam ten pessar i na prawdę odżyłam psychicznie nie czuję go wcale ale wiem, że Zosia jest bezpieczniejsza.

Karatka no mi też ostatnio czas przyspieszył już 26tc jeszcze 11-12 tyg i w zasadzie można rodzić :)

Jadę dziś na wizytę do mojego endokrynologa i poproszę go żebyśmy podglądnęli ile Zosieńka waży a że jest też ginekologiem wiec musi się zgodzić :D

Fabiola jaka ładna łowicka spódnica :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:49

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa ja chetnie zobacze lozeczko;)

Co do rzeczy dla mnie i dziecka to zalozylam sobie ze do walentynek wszystkoskompletuje.

Ja bralam magne b6 4tabl a teraz nam chelamag mama i chyba jest gorszy w dzialaniu bo wiecej mi sie brzuch spina ale moze to przez to ze ciaza srarsza..

Co do sylwestra to my tez rqczej w domku romantycznie z jakimś dobrym jedzonkiem. Jakoś coraz czesciej Źle sie czuje i brzuchol sie napina po dłuższym chodzeniu. Naszczescie jutro wizyta to sie dowiem czy wszystko ok

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te nasze brzuchy... Mój się napina już nawet, jak do toalety się ruszę. A wzięcie prysznica staje się koszmarem :( Umówiłam się do swojej gin na 07.01 i mam nadzieję, że mnie do szpitala znów nie odeśle...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki! Witam się po świętach : ) Odważyłam się jechać 200 km do rodziny i mój brzuch dzielnie zniósł podróż - nie napinał się bardziej niż w domu.
    Postanowiłam od Nowego Roku poważnie się wziąć za wyprawkę i teraz wjechał na tapetę temat wózka. Niestety muszę leżeć w domu, więc odpada chodzenie po sklepach na razie.. Niektóre z Was już mają jakieś typy i mam takie pytanko - kojarzycie wózki z w miarę lekką gondolą?
    Mieszkamy w starszym bloku bez windy ani wózkarni i to na 4 piętrze.. Na razie mam plan taki, by trzymać stelaż w bagażniku, a na górę wnosić gondolę, tylko myślę sobie, że to też trochę waży.. Szczególnie z dzidzią, torbą i jakimiś gadżetami ; )
    Macie jakieś inne patenty na taką okoliczność?
    Pozdrawiam ciepło!

Ktoś pytał o hotel w górach. My byliśmy w tym roku w wakacje w Gorcach w ośrdoku świetnie przystosowanym do dzieci - właściwie, poza nami, chyba tylko jedna para była bez dzieci ;D Na miejscu basen, sauna, jacuzzi, sala zabaw dla maluchów, no i świetne wyżywienie. Hotel Górski Raj w Porębie Wielkiej - polecam.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    My idziemy do znajomych ale tak na trochę posiedzieć i do domu nie wiem czy do północy nawet wytrzymam ale zaprosili to pójdziemy. Mam ten pessar i na prawdę odżyłam psychicznie nie czuję go wcale ale wiem, że Zosia jest bezpieczniejsza.

Moja koleżanka z którą studjuje ma pessar od 24 czy 25 tyg. i chodziła na całe dnie do szkoły i nic jej się nie działo i właśnie też czuła się bezpieczniej z nim :)
    Pocieszę cię, że ona teraz jest w 39tc i dalej się nie zapowiada na poród hehe :p

mania lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się brzuch często napina. Najczęściej jak długo siedzę albo stoję. mi gin mówi ze to normalne i nawet kilkanaście razy dziennie tak może być. Jak bardzo doskwiera to nospa. Najważniejsze żeby to napinanie nie było regularne.

Zjadłam spaghetti. Mała dostała szału i czkawki :o

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam wyniki krzywej i jakieś niskie te moje wyniki w porównaniu do Waszych o.O
    Na czczo- 71 mg
    Po 1h- 92
    Po 2h- 63.

Jest w porządku?? Jutro mam wizytę, ale kojarzę, że Wy miałyście powyżej 100...

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! robie na obiad skrzydełka w ketchupie, są w piekarniku i już nie mogę znieśc zapachu ketchupu haha :p fuj jak śmierdzi ;p ale takie skrzydełka są pyszne ;p uwielbiam je :p

jlhrig5geig4_t.jpg

mania, Endzis, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka nie zazdroszczę tego 4 piętra... Na pierwszym mieszkaniu mieszkaliśmy na 4 piętrze. Z Niko mieszkałam na drugim. Wózek miałam bez takiej klasycznej gondoli, tylko z takim nosidłem wsuwanym w spacerówkę-przerabiało się go później na śpiworek do spacerówki (w Niemczech to częste w wózkach). Na samym początku faktycznie wnosiłam Niko w tym nosidle, później brałam go na ręce, zanosiłam i potem wózek (na szczęście nie był za ciężki, w sumie lekki jak kiedyś pomagaliśmy wnosić wózek znajomych to stelaż ważył więcej niż nasz cały komplet, a zaznaczam, że nie wciągałam go po schodach tylko normalnie wnosiłam :-) ). Teraz mam gondolę którą można wyciągać za budkę, czyli przenosić. Niby ciężka nie jest, ale jak dołożysz wagę dziecka to ja bym się z tą gondolą i tak na 4 piętro nie porwała... Teraz mieszkam na pierwszym piętrze i może na samym początku taką wycieczkę sobie zrobię ha,ha Ale docelowo wózek będzie zostawał w komórce, jest spora, czysta i sucha :-) ten wózek która mam teraz jest zgrabniejszy po złożeniu co ma znaczenie przy wkładaniu do auta, gondola składa się na płasko i lżejszy niż poprzedni. 4 piętro to niezłe wyzwanie dla wyboru wózka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:09

• fabiola Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wyniki krzywej i jakieś niskie te moje wyniki w porównaniu do Waszych o.O
    Na czczo- 71 mg
    Po 1h- 92
    Po 2h- 63.

Jest w porządku?? Jutro mam wizytę, ale kojarzę, że Wy miałyście powyżej 100...
    A jakie masz normy podane? twoje wyniki się w nich mieszczą?

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej Mamusie :)

Wstałam z bólem głowy :/ ale to tylko dlatego, że do 1 w nocy pisałam pracę mgr... :/ chociaż mam czas do czerwa to wolałabym ją napisać do marca albo szybciej :)

Ja też nie lubie koszul nocnych... w domu śpie w szerokich luźnych spodniach albo w majtkach samych i koszulce z piżamy:)
    Ale oczywiście koszule nocną trzeba zakupić...

Ja mam pytanko.. Ile dni, tygodni,(miesięcy) przed porodem będziecie już w razie W spakowane do szpitala? w sensie rzeczy i dla maluszka i dla siebie? :)

Kurcze już tak blisko porodu a ja się coraz bardziej boje :(

Ja planuję w 34-35 tygodniu spakować torbę dla siebie, a rzeczy dla małego po 37. Wcześniej naszykuję oczywiście w szafce wszystko, gdyby akcja rozwinęła się błyskawicznie to ktoś zawsze zdąży dowieźć :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    A jakie masz normy podane? twoje wyniki się w nich mieszczą?

Nie mam żadnych norm, a w internecie też o nie trudno, wszędzie tylko górna granica :(

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ja planuję w 34-35 tygodniu spakować torbę dla siebie, a rzeczy dla małego po 37. Wcześniej naszykuję oczywiście w szafce wszystko, gdyby akcja rozwinęła się błyskawicznie to ktoś zawsze zdąży dowieźć :)
    Szpital w którym będę rodzić jest dość daleko i właśnie wolałabym już ze sobą wszystko zabrać i nie mam właśnie pojęcia kiedy się już bezpiecznie spakować.. :) ale chyba też tak koło 34tc ogarne wszystko, niech sobie czeka :)

• mania Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili aż mi ślinka pociekła :) ja zaraz wstawiam piersi z kaczki, mąż kupił w takim opakowaniu co się prosto do piekarnika wkłada zobaczymy czy to dobre bo ogólnie pierś kaczki to trudno zrobić idealną :) tylko mój maż to umie ja nie dlatego kupił mi takiego gotowca :)

Lanusia nie znam się na tym więc nie pomogę, napisz jutro co Ci dr powiedział.

Ja to nawet nie wiem co spakować :D u nas podobno dla malucha ciuszków się nie bierze tylko na wyjście bo tak to ubierają w szpitalne tyle wiem.

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku marca planuje wszystko spakować. A na początku lutego zrobić zakupy, żeby wszystko w razie W było w domu.
    Mania, my oszalelismy na punkcie gęsi, która jest gotowa i wystarczy na pół godziny do piekarnika wsadzić. Jest pyszna:)
    A dzisiaj schab nadziewany szpinakiem i grzybami, pieczone ziemniaki i serowy sos. Schab oczywiście maminej roboty:) Teraz nas niestety rodzice dokarmiaja, będziemy mieli tygodniowe dostawy jedzenia.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja na początku marca planuje wszystko spakować. A na początku lutego zrobić zakupy, żeby wszystko w razie W było w domu.
    Mania, my oszalelismy na punkcie gęsi, która jest gotowa i wystarczy na pół godziny do piekarnika wsadzić. Jest pyszna:)
    A dzisiaj schab nadziewany szpinakiem i grzybami, pieczone ziemniaki i serowy sos. Schab oczywiście maminej roboty:) Teraz nas niestety rodzice dokarmiaja, będziemy mieli tygodniowe dostawy jedzenia.
    o to jest szansa, że będzie dziś obiad ;) moja teściowa piekła gęś w święta tylko całą, masz rację pychaaaaa :)

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ