Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
U nas po świętach pusto w lodówce. Dziś musiałam na zakupy się wybrać :p na sylwestra dostaliśmy zaproszenie do znajomych z córką ale jeszcze myślę czy iść, nie wiem jak będę się czuła.
23.12 robiłam przez ciśnienie badanie moczu z polecenia ginekolog. Wyszło ze mam białko i krew. Mówiła żeby póki co nie panikować i dziś powtórzyć. Także siedzę jak na szpilkach bo po 15 wyniki i dowiem się co dalej. Mała szaleje w brzuszku oczywiście najczęściej w nocy.
Co do koszuli. Ja po patologii ciąży chodziłam w dresach a jak powiedzieli ze jedziemy na porodowke to się przebrałam w koszule. Wiadomo majtek na porodowce nie można mieć, ale po porodzie normalnie chodziłam w gatkach. Mówili tylko żeby były luźnejszemam koszule w której rodziłam zuze wiec myślę że i przy malutkiej tez ja wezmę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 14:10
-
nick nieaktualny
-
A ja już śpię tylko w koszulach nocnych. To nic, że tu cycuch, a tu pośladek na wierzchu, ale jest mi strasznie wygodnie
haha. W ogóle stałam się dumną posiadaczką linea negra. Właściwie moja powinna się nazywać linijeczka beżowinka
żyłam sobie w słodkiej nieświadomości, że nic mi jeszcze nie wyskoczyło, potem zobaczyłam kawałek cieniutkiej linii powyżej pępka, a 3 dni temu oglądam się w lustrze i widzę kreskę od wzgórka do pępka
bo powiem szczerze, że tereny poniżej pępka to mogę dostrzec tylko za pomocą lustra, inaczej już nie da rady
paprotka30 lubi tę wiadomość
-
28latkaa wrote:czesc
zastanawiam sie... czy potrzebna jest koszula nocna do porodu ? jak to jest?
http://pieknamama.pl/koszula-jawa-kr.html
http://pieknamama.pl/koszulka-do-porodu-i-karmienia-piersia-i.html
U nas w szpitalu dają, ale to raczej okropny zielony fartuchWięc ja byłam w swojej, wzięłam zwykłą starą koszulę nocną, żeby potem nie było szkoda wyrzucić, najlepiej wziąć dwie stare koszule, bo wiadomo po porodzie bardzo krwawisz, a lepiej mieć komfort i nie zastanawiać się czy się dopierze czy nie , tylko myśleć o maluchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:46
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Karatka81 wrote:Gratuluję
Nareszcie wiesz, kim jest lokator w Twoim brzuszku
Dzięki. Teraz juz moge sobie zacząć wybierać wyprawkę juz nieco konkretniej bo wiadomo ze Np pościel bywa czasem typowo chłopięca albo dziewczęca. Nie zamierzam miec wszystkiego różowego ale jednak jakies akcenty pewnie sie znajdą
No i nad imieniem teraz będzie debata
Co do koszuli to mam dwie. Mysle ze jeszcze jedna kupie tak na wszelki wypadek, jedna pewnie sie zniszczy przy porodzie tak jak pisałyście, to zostanie tylko jedna a nie wiadomo ile bedzie trzeba zostac w szpitalu
Zreszta nie zamierzam kupować drogiej bo pewnie juz jej nie założę w domu. Wole spać w piżamieza to jakis szlafrok by mi się przydał bo mój "nie ciążowy" ledwie zakrywa brzuszek.
A co do glukozy, to mój gin powiedzial żebym teraz odczekala pare dni po tym obżarstwie świątecznym. (mialam zrobic przed świętami i nie zrobiłam)
Mysle ze zrobię w przyszlym tygodniu bo jest jeszcze czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:47
-
fabiola wrote:Lanusia a jesteś w stanie podać mi jakieś namiary? Może być na priv jeżeli nie chcesz tu pisać
http://www.nowita-zakopane.pl/zakopane/
Naprawdę super ceny i lokalizacja, wiadomo to nie hotel i nie ma szczególnych udogodnień, ale na urlop- jak najbardziej! Trampolina, do pokoju czajnik i łożeczko dla dziecka, na dole kuchenka z lodówką, możliwość wypożyczenia rowerów. I 15-20 minut spacerem do Krupówek i AquaparkuAniołek (*) 12.03.2013
-
Tak w ogóle witajcie poswiatecznie
W tym roku swiateczne obzarstwo mnie ominelo, bo mielismy doslownie kilka potraw na stole. Juz mam na plusie 7 kg i 59 kg na liczniku
Dzis mialam test obciazenia glukoza, do 15 minut po wypiciu musialam mocno odciagac swoja uwage bo bylo blisko katastrofyJutro wyniki. A w srode wizyta i umowimy sie na USG, nie moge sie doczekac, ostatnio maluszka widzialam tak naprawde 3.11, bo w szpitalu pod koniec listopada musialam sie niezle nagimnastykowac zeby choc przez kilka sekund dojrzec go na monitorze. A w styczniu podejrzymy go porzadnie
Wiec po 2 miesiacach zobacze Leosia, oby nie zrobil nam psikusa i nie zmienil plci28latkaa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Dziewczyny za dwa dni mam usg 3d. Ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy warto, czy nie strata kasy tym bardziej ze teraz dość krucho. Co myślicie? Idę żeby mieć na pamiątkę film i zdjęcia i żeby inny lekarz spojrzał na malutką świeżym okiem. Sama juz nie wiem.... wizytę u mojej gin mam za dwa tygodnie
-
Czyli nie tylko mój dr jest za odrobiną dietki poświątecznej przed glukozą bo już zaczęłam myśleć, że z moim dr coś nie tak...
Byłam z mamusią oglądać wózki u mnie w mieście ale straszna bieda w tym temacie choć znów jeszcze jeden mi wpadł w oko...ale i tak czekam na nową kolekcje x landera
Lanusia 59kg to malutko tym bardziej, że nie jesteś niska ja startowałam z dużo większą wagą i tak na prawdę mam już 11kg na plusie a wieczorem to już prawie 12
Choć wszyscy mi mówią, że nie widać tych kg po mnie mam tylko dość spory brzusio i wszystko głównie tam poszło ale ja się czuję już jak słoń...
Lannusia byłaś u nas w szpitalu na glukozie ??? Trzeba samemu kupić ? Można cytrynkę wziąć ?? -
nick nieaktualny
-
mania wrote:Czyli nie tylko mój dr jest za odrobiną dietki poświątecznej przed glukozą bo już zaczęłam myśleć, że z moim dr coś nie tak...
Byłam z mamusią oglądać wózki u mnie w mieście ale straszna bieda w tym temacie choć znów jeszcze jeden mi wpadł w oko...ale i tak czekam na nową kolekcje x landera
Lanusia 59kg to malutko tym bardziej, że nie jesteś niska ja startowałam z dużo większą wagą i tak na prawdę mam już 11kg na plusie a wieczorem to już prawie 12
Choć wszyscy mi mówią, że nie widać tych kg po mnie mam tylko dość spory brzusio i wszystko głównie tam poszło ale ja się czuję już jak słoń...
Lannusia byłaś u nas w szpitalu na glukozie ??? Trzeba samemu kupić ? Można cytrynkę wziąć ??
Mnie nie tyle te kilogramy martwią co fakt, że nie wiem w co one poszłyBrzuch lekko widać, ale czy on 7 kg waży
Wątpię. W laboratorium dopytywały 2 razy czy na pewno jestem w 24 tygodniu. Kilogramy to spokojnie zrzucimy na spacerach i podczas karmienia
A ja biegając za prawie dwulatką to już się zupełnie nie martwię
Tak, przy szpitalu. Miałam swoją glukozę, powiedziały że fajnie jak ktoś ma swoją, ale one też dają. W aptece poprosiłam o glukozę 75g, około 2 zł.
A o cytrynę nawet nie pytałam, bo dla mnie przełknięcie tej glukozy nie jest trudne, gorzej z odczuciami po jej wypiciu. Ale możesz wziąć i zapytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:16
mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
paprotka30 wrote:KarolinaIna, te kocyki prezentują sie super ale mysle ze na allegro znajdziesz tańsze
tylko czy jakościowo będą ok
A co do cytryny, pytalam w ośrodku i u mnie tez juz nie wolno używać
Ile macie w pasie? Bo szczerze to ja nigdy się nie mierzyłam, a teraz zmobilizowała mnie koleżanka i jestem przerażona bo mam 105 cm 0_o -
Straciatellaa wrote:ciekawe dlaczego, ja gdyby nie cytryna to pewnie bym glukozy nie wypiła.
Ile macie w pasie? Bo szczerze to ja nigdy się nie mierzyłam, a teraz zmobilizowała mnie koleżanka i jestem przerażona bo mam 105 cm 0_omam teraz 98cm tak na wysokości pępka a na poczatku grudnia miałam 94cm
Lanusia dziękuję za informację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:21
-
czesc dziewczynki. Dawno mnie nie było ale przez przeprowadzke mam ciagle jakis kłopot z internetem ehhhh ale powoli ogarniam.
u mnie wszystko oki mały coraz bardziej daje o sobie znac hehe;))
poczytałam Was tak po szybkiemu.
jaa juz kilka razy miałam skorzystac z przywileju ciazy w kolejce bo ost , strasznie mam parcie na pecherz i nie moge stac, ale niestety z tym chamstwem sie nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:44
-
nick nieaktualny
-
Iwonkaaa wrote:Kochane kupiłam dzisiaj łóżeczko dla Maluszka i mam pytanko na jakie materace się zdecydowalyscie?
W ogóle to się witam:) Podczytuje, ale się nie odzywam, bo się trochę u nas dzieje...