X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Czy któraś z Was ma namiary na jakieś noclegi w górach? Zależy mi na miejscu które jest przyjazne dzieciom, np. Jakiś salon w którym mogą pobawić się dzieci, basen w okolicy lub inne atrakcje. Oczywiście jeżeli znacie jakieś miejsce które tych cech nie posiada ale jest godne polecenia to chętnie się z nim zapoznam :) Wisła i Ustroń odpadają bo są tak blisko nas ze średnio 10 razy w ciągu roku tam jestesmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 19:36

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Czy któraś z Was ma namiary na jakieś noclegi w górach? Zależy mi na miejscu które jest przyjazne dzieciom, np. Jakiś salon w którym mogą pobawić się dzieci, basen w okolicy lub inne atrakcje. Oczywiście jeżeli znacie jakieś miejsce które tych cech nie posiada ale jest godne polecenia to chętnie się z nim zapoznam :) Wisła i Ustroń odpadają bo są tak blisko nas ze średnio 10 razy w ciągu roku tam jestesmy :)

My byliśmy z Lilą w super pensjonacie, w te wakacje. W Zakopanem. Bardzo tanio, za dopłatą śniadania w pensjonacie, można było zrobić grilla, mały placyk zabaw, w środku możliwość za drobną opłatą skorzystania z sauny. Plus pokój pełen zabawek :) Bardzo blisko do Krupówek i Aquaparku.
    Miło wspominam ten urlop, bo w dniu wyjazdu zrobiłam test i pozytyw, 3-4 dni przed terminem @ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:49

fabiola lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,zgadzam się z manią po większej dawce słodyczy wynik jest sfałszowany doświadczyłam tego na własnej skórze,może nie trzeba stosować diety bo faktycznie to jest sprawdzenie pracy trzustki,nie trzeba się jakoś specjalnie przygotowywać ,ale przez okres świąt tego cukru mamy dużo więcej w organizmie i wynik nie zawsze wyjdzie wiarygodny.ja po tygodniowym piciu herbaty z miodem miałam bardzo zły wynik,który ewidentnie wskazywał u mnie na cukrzycę-jak się dowiedziałam miód bardzo długo zalega w organizmie ,normalny wynik wyszedł mi dopiero po 3 tygodniach.niestety do dzisiaj mam problemy przez tamtą glukozę bo każdy lekarz inaczej to interpretuje

ania0141
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia a jesteś w stanie podać mi jakieś namiary? Może być na priv jeżeli nie chcesz tu pisać :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamki :-) Jak tam Wasze brzuszki po świętowaniu? Ja już robię sobie dietkę bez słodyczy ;-) Zgaga minęła właściwie, tylko po słodki lekko mi niedobrze, więc bez żalu słodyczom mówimy nie ;-)
    Miłego dzionka :-)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

zastanawiam sie... czy potrzebna jest koszula nocna do porodu ? jak to jest? :)

http://pieknamama.pl/koszula-jawa-kr.html

http://pieknamama.pl/koszulka-do-porodu-i-karmienia-piersia-i.html

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:

Nie wiem, czy to zależy od szpitala, ja miałam swoją koszulę, a w zasadzie dwie, jedną do porodu, drugą na przebranie po. W domu już ich nie używałam :-) Leżą i czekają na specjalną okazję ;-)

28latkaa lubi tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zima20_(www.e-gify.pl).gif

Witam Was moje kochane kwietnióweczki! Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że nie składałam Wam życzeń świątecznych ale cały czas o Was pamiętam i myślę ciepło :)

Miłego spokojnego dzionka moje drogie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:33

Karatka81, fabiola, Dobson, jamniczakuchnia, paprotka30, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach :).

Mojego męża siostra znów się wykazała. Po raz kolejny wpakowała nas na minę pt: "choroba". Już raz nas zaprosiła do siebie jak była ona chora nie mówiąc o tym ani słowa przez telefon tylko jak próg mieszkania przekroczyliśmy. Teraz w święta to samo. Grypa u jej dziecka. Mogliśmy nie jechać do nich na noc, a tak już po powrocie do siebie do domu coś mnie zaczęło rozkładać.
    28latkaa wrote:

http://pieknamama.pl/koszula-jawa-kr.html

http://pieknamama.pl/koszulka-do-porodu-i-karmienia-piersia-i.html
    możesz mieć i koszulę nocną i mieć ją do porodu a możesz i być np w przydużej na ciebie koszulce męża. Każdy tylko mówi żeby na poród wziąć byle jaką, niedrogą bo później i tak do niczego się nie nadaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 11:46

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie nie daj się :-) Witaminka c i ciepła herbatka ;-)
    Do porodu najlepiej taka na środku rozpinana, bo jak się dzieciaczek urodzi to do ciałka Ci go kładą na klatkę :-) Moja koszula po porodzie nie jest do niczego (będzie do drugiego porodu ha,ha). Ja myślałam że M ją po prostu wyrzucił, a on ją zamoczył w zimnej wodzie, do pralki i jak nówka. Chłopy potrafią zaskakiwać, chciał mi ją wyprać i wysuszyć jakby była potrzebna na zmianę. No pomyślał :-)

natalka189 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziś też mała dietka bezcukrowa :P w środę idę na krzywą cukrową :P Nie wiem jak to przeżyje :) Ale na szczęście mój gin zaproponował mi wziąć 1/2 cytryny :P :D

Za chwilę będę robić placuszki ziemniaczane :D Ojjj już dawno nie jadłam :D

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja od dziś też mała dietka bezcukrowa :P w środę idę na krzywą cukrową :P Nie wiem jak to przeżyje :) Ale na szczęście mój gin zaproponował mi wziąć 1/2 cytryny :P :D

Za chwilę będę robić placuszki ziemniaczane :D Ojjj już dawno nie jadłam :D
    Glukoza nie jest taka straszna, jak ją malują ;-) Z tego co pamiętam, też sok z cytryny wyciskałam, ale tragedii nie było, nastawiona byłam na koniec świata ha,ha Ja zrobię 5 stycznia, 31 grudnia mi się nie chce. Placuszki mniam :-) u mnie były nie dawno, ale bym wciągła i tak :-)

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz nie pozwolili wcisnąć cytryny.
    Z Mikołajem mogłam - zmieniły chyba im sie zasady, bo robiłam w tym samym miejscu ;)
    Mogłam jedynie przepić kubeczkiem wody.
    Generalnie to do przeżycia, nie ma co sie negatywnie nastawiać.

Ja mam zgagę dzis okropna, czekam az młody wstanie, bo spi na mnie i ide żłopać mleko.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszulki do porodu - aby za pupę, bo przecież bez majtek sie śmiga ;) i najlepiej rozpinana.
    Moja poszła do kosza, ale na pewno jakąś w lumpie nabędę, bo w szafie raczej średnio z takimi.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość po świętach robi sobie dietkę od cukru :) ja dokończę jeszcze piernik teściowej i też dietka :)

Karatka też chyba pójdę 5go bo mam męża w domu to mi potowarzyszy :)
    Właśnie zapomniałam zapytać o tą cytrynę czy można ale w razie czego wezmę ze sobą.

Karatka81 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Co do koszulki do porodu - aby za pupę, bo przecież bez majtek sie śmiga ;) i najlepiej rozpinana.
    Moja poszła do kosza, ale na pewno jakąś w lumpie nabędę, bo w szafie raczej średnio z takimi.
    ;-) :-) no fakt, zdecydowanie za tyłek ha,ha Mi jedną swoją koszulę dała teściowa (za duża na nią była i leżała sto lat w szafie-ta była do porodu) a drugą gdzieś na necie kupiłam za grosze, taką do karmienia z misiami ;-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Widzę, że większość po świętach robi sobie dietkę od cukru :) ja dokończę jeszcze piernik teściowej i też dietka :)

Karatka też chyba pójdę 5go bo mam męża w domu to mi potowarzyszy :)
    Właśnie zapomniałam zapytać o tą cytrynę czy można ale w razie czego wezmę ze sobą.
    No dietka króluje ha,ha Mnie pokarało, bo skubnęłam jednak ciasta i mam zgagę... A tak się cieszyłam że przeszła... Chyba tylko na święta, albo to tylko po słodkim... Ehh skończyło się obżarstwo ha,ha

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piżamki takie po porodzie do karmienia tez miałam jakies z misiami :)
    Z miko w szpitalu bylismy tydzien, bo wyładował na neonatologii, wiec w czwartym dniu jakos, coby nie zwariować, chodziłam w normalnych ciuchach - spodnie dresowe i koszulka - ciążowych jeszcze :)

Karatka81 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My juz po wizycie. Wszystko w porządku, szyjka twarda i długa.
    I najwazniejsze: Będzie CÓRECZKA :)
    Mała ma 820gr i jest wszystko w normie. Uff :)

mania, Karatka81, jamniczakuchnia, wiecznie, Dobson, Endzis, Funky09, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :-) Nareszcie wiesz, kim jest lokator w Twoim brzuszku :-)

paprotka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ