Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heeeej dziewczyny po świętach!
Podczytałam Was, także widzę, że każda przeżyła to samo, jedzonko, spotkania rodzinne itd. Jak to w święta. Jak już wcześniej wspominałam o mojej pracy, ona mnie teraz totalnie pochłania. Mam straszny zapierdziel, mój szef kosmita, oczekuje wyników, które chyba tylko czarodziej może zrealizować. Ja między młotem a kowadłem, iść na zwolnienie czy nie, ze względu na szwagra nie chcę jeszcze iść bo wiem, że będzie miał podwójnie przechlapane od szefa jak się ulotnię już i tak moja lojalność kończy się pracą i stresem, ale zobaczymy jak to się potoczy. Styczeń będzie dla mnie ciężkim miesiącem.
Do tego wszystkiego w Polsce jest teraz moja mama, która chce spędzić jak najwięcej czasu ze mną, oczywiście tego wolnego, a wiecie jak popołudnia uciekają w mgnieniu oka, zakręcę się w domu po pracy i już jest wieczór...
Złożyłam wniosek o tydzień urlopu od 11 stycznia, zobaczymy czy szef mi go podpisze. Muszę chociaż chwilkę odsapnąć.
Jeśli chodzi o sylwestra to w tym roku mamy najkrótszą sylwestrową trasę, 4 metry do przejścia do sąsiadów na przeciwkoMy, oni ich dzieci i jeszcze dwie pary
Taka spokojna domóweczka
Muszę kończyć bo papierzyska czekają. Jutro pewnie zajrzę, bo już się stęskniłam za forum i za Waszymi wieściami!
Buziaki!
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
fabdorota wrote:Ja też koszul nie znoszę, ale w szpitalu się sprawdzają. Muszę sobie kupić jeszcze właśnie jakąś tanizne do porodu.
A co do Sylwestra, to my w domu sami siedzimy. Leżę, więc inaczej się nie da w tym roku...
Dziewczyny, jak umowa się przedłuża do dnia porodu, to dzieje się to z automatu, prawda? Nie muszę nic podpisywać? Bo teraz za Chiny bym do roboty nie dotarła:/ Nie chcę tam dzwonić, bo mi ciśnienie podniosą
Hej. Ja musiałam w pracy podpisać informacje z potwierdzeniem warunków zatrudnienia i że wiem że muszę dostarczyć akt urodzenia dziecka a też mam przedłużoną umowę tylko do dnia porodu.fabdorota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki krzywej i jakieś niskie te moje wyniki w porównaniu do Waszych
Na czczo- 71 mg
Po 1h- 92
Po 2h- 63.
Jest w porządku?? Jutro mam wizytę, ale kojarzę, że Wy miałyście powyżej 100...
Lanusia93masz tak jak jaz tym że u mnie na czczo było 86, po godzinie 70coś, a po dwóch 89. Twój wynik jest zdecydowanie super! Dobrze trawisz cukry
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane a mam jeszcze takie pytanko może bardziej do kobitek które są już mamusiami
Gdzie i kiedy składa się wniosek o urlop macierzyński?? ja umowe mam do lipca 2016r. pracodawca musi mi przedłużyć umowe do końca macierzyńkiego? czy jak to jest? -
Cześć dziewczyny, czy można jeszcze do Was dołączyć? Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale zawsze brakowało odwagi albo czasu, żeby się odezwać
Termin na 13 kwietnia, chociaż według USG połówkowego ciąża o kilka dni młodsza.
Planuję rodzić w Warszawie, na Karowej albo na Żelaznej, więc może z którąś z Was spotkam się na porodówce
Aleksandrakili - wniosek składasz u pracodawcy, w kwietniu będziesz cały czas pracownikiem tej firmy.Aleksandrakili, jamniczakuchnia, kamaaa, fabdorota, Funky09, Lanusia93, Straciatellaa, Endzis, Karatka81 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny czy wy tez jestescie takie rozkojarzone i o wszytskim zapominacie? bo ja to masakra....do tego juz mam ''ciezki pecherz'' nie wiem jak to nazwac, ale zaczynam sie czuc srednio.
Co do planow sylwestrowych to chyba do znjaomych, ale w koncu nie wiem jak to bedzie, bo zabardzo niechetnie robia bo juz mieszkaja na swoim no wcale sie tez nie dziwie...chcielismy u nas ale stwierdzilismy, ze na 17 oosob to bedziemy jak takie sardynki w puszcze plus jak bym sie zle czuła to co zrobie...niby mogłabym sobie polezec w sypialni, ale jakos sobie tego nie wyobrazam bedzie głosna muzyka, głosne gadanie, wiec bede zestresowana jakas...i stwoerdzilismy ze jak gdzies pojdziemy to jak juz bede miala dosc to sie zmyjemy z imprezy..ale nie wiem czy sie nie obrazili znjaomi, bo cos sie cisza zrobila..nawet nie wiem kto i co robi do jedzenia..
czy ja przesadzam? -
nick nieaktualnyWitaj Saszka
Opowiedz coś o sobie
Olina spokojnie ja też jestem rozkojarzona a o pęcherzu nie wspomnę... A sylwester to Ja napewno nie zrobiłabym w ciąży na tyle osób imprezy.. Ty musisz odpoczywaćMyślę, że dobrze zrobisz idąc do kogoś a jak się źle poczujesz to to domciu i już
-
I tak to wygląda, jestem mega zadowolona. Tutaj jeszcze link do allegro dla porównania http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-tapczanik-gryka-posciel-minky-i5731034861.html?bi_s=internal&bi_c=44427&bi_m=baby-art-offer .
paprotka30, mania, Dobson, Lanusia93, Endzis, wiecznie, Rotenkopf, Kinga. lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny moja Córeńka waży już 980g
jestem w szoku, że taka duża z Niej Babeczka rośnie jak na drożdżach, super to dlatego te kopniaki są już takie mocne
kamaaa, Olina, Funky09, Aleksandrakili, paprotka30, jamniczakuchnia, Dobson, Lanusia93, Endzis, Karatka81 lubią tę wiadomość
-
Olina wrote:noo to spora waga
a nie wiem czy Wam pisałam ze moja kolezanka urodziła chłopca i wazył 5kg :DDD
O mamoo ja miałam ostatnio taki sen. Zuzia urodziła się i była tak ciężka że z ledwością byłam w stanie ją podnieść ;o. To był horror była normalnej wielkości ale tak ciężka że szok. Na razie zapowiadała się na kruszynkę, zobaczymy jutro
.
-
Olina ja często mam tak, że o czymś mówię i zapominam co miałam dalej powiedzieć gubię wątek
Moja przyjaciółka urodziła sn syna 5kg mając 21lat drugiego syna 4,4kg też sn w wieku 28,lat i powiedziała nigdy więceju niej w rodzinie ogólnie duże dzieci się rodzą.
Moja Mała trochę wystrzeliła bo wg dzisiejszego usg termin przesunął się na 1go kwietnia a w karcie mam wpisane 13.04 a na poprzednich usg wychodziło 8-11.04. -
paprotka30 wrote:Kamaaa tez sie zastanawiałam nad podobnym albo nawet takie samo to było. Solidne jest? Długo czekalas na przesyłkę?
Na przesyłkę trzeba czekać około 15 dni ale u Nas było już jakoś po 10 dniach. Jest bardzo solidne jeśli chodzi o wykonanie, wszystko fajnie pasowało i jest bardzo stabilne, każda część jest wykonana z dobrej jakości materiału. Nic nie było zarysowane na całej powierzchni lakier równo położony, super zabezpieczone, na prawdę jak na kupno w ciemno bez oględzin w realu to jesteśmy bardzo zadowoleni ale oczywiście dzieciaczki dopiero na 100% przetestują trwałość ;)Bardzo fajne też są te dodatki akurat z tej aukcji.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się z rana
za chwilkę jadę wypić przeeeepyszną glukozę :p aż skaczę z radości...
A tak po za tym to mój malusieńki dzidziuś tak o 1 w nocy zaczął kopać, że musiałam to aż nagrać hehe szkoda, że filmików nie można dodawać:p (mój mąż smska napisał, że jak tak kopie to będzie w mma ryjki obijał) Faceci to mają jednak głupie pomysły :p haha -
Aleksandrakili powodzenia na glukozie
Moja Niunia już pokazuje jak jej niewygodnie jak mama śpi na pełnym lewym boku bo od razu czuję tam jej nóżki i kopie jak szalona i wtedy muszę się przekręcić położyć tak pół na pół trochę na boku a troche na wznak wtedy się uspokajaoj temperamentne dziecko mi rośnie
Miłego dnia!