X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej dziewczyny po świętach!

Podczytałam Was, także widzę, że każda przeżyła to samo, jedzonko, spotkania rodzinne itd. Jak to w święta. Jak już wcześniej wspominałam o mojej pracy, ona mnie teraz totalnie pochłania. Mam straszny zapierdziel, mój szef kosmita, oczekuje wyników, które chyba tylko czarodziej może zrealizować. Ja między młotem a kowadłem, iść na zwolnienie czy nie, ze względu na szwagra nie chcę jeszcze iść bo wiem, że będzie miał podwójnie przechlapane od szefa jak się ulotnię już i tak moja lojalność kończy się pracą i stresem, ale zobaczymy jak to się potoczy. Styczeń będzie dla mnie ciężkim miesiącem.

Do tego wszystkiego w Polsce jest teraz moja mama, która chce spędzić jak najwięcej czasu ze mną, oczywiście tego wolnego, a wiecie jak popołudnia uciekają w mgnieniu oka, zakręcę się w domu po pracy i już jest wieczór...
    Złożyłam wniosek o tydzień urlopu od 11 stycznia, zobaczymy czy szef mi go podpisze. Muszę chociaż chwilkę odsapnąć.

Jeśli chodzi o sylwestra to w tym roku mamy najkrótszą sylwestrową trasę, 4 metry do przejścia do sąsiadów na przeciwko :) My, oni ich dzieci i jeszcze dwie pary :) Taka spokojna domóweczka :)
    Muszę kończyć bo papierzyska czekają. Jutro pewnie zajrzę, bo już się stęskniłam za forum i za Waszymi wieściami!
    Buziaki!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dam znac co powie ale mam nadzieje ze to tylko te nuegrozne skurcze przepowiadające;) my dziś mamy schabik pieczony wiec widze ze u wiekszosci dziś pieczyste;) smacznego zatem!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja też koszul nie znoszę, ale w szpitalu się sprawdzają. Muszę sobie kupić jeszcze właśnie jakąś tanizne do porodu.
    A co do Sylwestra, to my w domu sami siedzimy. Leżę, więc inaczej się nie da w tym roku...
    Dziewczyny, jak umowa się przedłuża do dnia porodu, to dzieje się to z automatu, prawda? Nie muszę nic podpisywać? Bo teraz za Chiny bym do roboty nie dotarła:/ Nie chcę tam dzwonić, bo mi ciśnienie podniosą:D

Hej. Ja musiałam w pracy podpisać informacje z potwierdzeniem warunków zatrudnienia i że wiem że muszę dostarczyć akt urodzenia dziecka a też mam przedłużoną umowę tylko do dnia porodu.

fabdorota lubi tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wyniki krzywej i jakieś niskie te moje wyniki w porównaniu do Waszych o.O
    Na czczo- 71 mg
    Po 1h- 92
    Po 2h- 63.

Jest w porządku?? Jutro mam wizytę, ale kojarzę, że Wy miałyście powyżej 100...

Lanusia93masz tak jak ja :D z tym że u mnie na czczo było 86, po godzinie 70coś, a po dwóch 89. Twój wynik jest zdecydowanie super! Dobrze trawisz cukry :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w Sylwestra będziemy razem - coś dobrego do jedzenia, film i lenistwo :P Znajomi zaprosili nas na ognisko, ale to dopiero koło północy będą rozpalać, więc może się przejdziemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a mam jeszcze takie pytanko może bardziej do kobitek które są już mamusiami :)
    Gdzie i kiedy składa się wniosek o urlop macierzyński?? ja umowe mam do lipca 2016r. pracodawca musi mi przedłużyć umowe do końca macierzyńkiego? czy jak to jest? :)

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy można jeszcze do Was dołączyć? Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale zawsze brakowało odwagi albo czasu, żeby się odezwać ;)

Termin na 13 kwietnia, chociaż według USG połówkowego ciąża o kilka dni młodsza.
    Planuję rodzić w Warszawie, na Karowej albo na Żelaznej, więc może z którąś z Was spotkam się na porodówce :)

Aleksandrakili - wniosek składasz u pracodawcy, w kwietniu będziesz cały czas pracownikiem tej firmy.

Aleksandrakili, jamniczakuchnia, kamaaa, fabdorota, Funky09, Lanusia93, Straciatellaa, Endzis, Karatka81 lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy tez jestescie takie rozkojarzone i o wszytskim zapominacie? bo ja to masakra....do tego juz mam ''ciezki pecherz'' nie wiem jak to nazwac, ale zaczynam sie czuc srednio.
    Co do planow sylwestrowych to chyba do znjaomych, ale w koncu nie wiem jak to bedzie, bo zabardzo niechetnie robia bo juz mieszkaja na swoim no wcale sie tez nie dziwie...chcielismy u nas ale stwierdzilismy, ze na 17 oosob to bedziemy jak takie sardynki w puszcze plus jak bym sie zle czuła to co zrobie...niby mogłabym sobie polezec w sypialni, ale jakos sobie tego nie wyobrazam bedzie głosna muzyka, głosne gadanie, wiec bede zestresowana jakas...i stwoerdzilismy ze jak gdzies pojdziemy to jak juz bede miala dosc to sie zmyjemy z imprezy..ale nie wiem czy sie nie obrazili znjaomi, bo cos sie cisza zrobila..nawet nie wiem kto i co robi do jedzenia..

czy ja przesadzam?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Saszka :)
    Opowiedz coś o sobie :)

Olina spokojnie ja też jestem rozkojarzona a o pęcherzu nie wspomnę... A sylwester to Ja napewno nie zrobiłabym w ciąży na tyle osób imprezy.. Ty musisz odpoczywać :) Myślę, że dobrze zrobisz idąc do kogoś a jak się źle poczujesz to to domciu i już :) :)

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21e9r2t.jpg
    sc6fpj.jpg
    I tak to wygląda, jestem mega zadowolona :). Tutaj jeszcze link do allegro dla porównania http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-tapczanik-gryka-posciel-minky-i5731034861.html?bi_s=internal&bi_c=44427&bi_m=baby-art-offer .

paprotka30, mania, Dobson, Lanusia93, Endzis, wiecznie, Rotenkopf, Kinga. lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Córeńka waży już 980g <3 jestem w szoku, że taka duża z Niej Babeczka rośnie jak na drożdżach, super to dlatego te kopniaki są już takie mocne :D

kamaaa, Olina, Funky09, Aleksandrakili, paprotka30, jamniczakuchnia, Dobson, Lanusia93, Endzis, Karatka81 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo to spora waga :D
    a nie wiem czy Wam pisałam ze moja kolezanka urodziła chłopca i wazył 5kg :DDD

mania lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    noo to spora waga :D
    a nie wiem czy Wam pisałam ze moja kolezanka urodziła chłopca i wazył 5kg :DDD

O mamoo ja miałam ostatnio taki sen. Zuzia urodziła się i była tak ciężka że z ledwością byłam w stanie ją podnieść ;o. To był horror była normalnej wielkości ale tak ciężka że szok :D. Na razie zapowiadała się na kruszynkę, zobaczymy jutro :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina mnie również dopadło takie rozkojarzenie, które czasami się nasila ;) mam wtedy wrażenie, że mózg mi się wyłącza i za chwilę odpala ponownie xD haha

Endzis lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa tez sie zastanawiałam nad podobnym albo nawet takie samo to było. Solidne jest? Długo czekalas na przesyłkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:04

• mania Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja często mam tak, że o czymś mówię i zapominam co miałam dalej powiedzieć gubię wątek :)

Moja przyjaciółka urodziła sn syna 5kg mając 21lat drugiego syna 4,4kg też sn w wieku 28,lat i powiedziała nigdy więcej :) u niej w rodzinie ogólnie duże dzieci się rodzą.

Moja Mała trochę wystrzeliła bo wg dzisiejszego usg termin przesunął się na 1go kwietnia a w karcie mam wpisane 13.04 a na poprzednich usg wychodziło 8-11.04.

w57vyx8do68si190.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Kamaaa tez sie zastanawiałam nad podobnym albo nawet takie samo to było. Solidne jest? Długo czekalas na przesyłkę?

Na przesyłkę trzeba czekać około 15 dni ale u Nas było już jakoś po 10 dniach. Jest bardzo solidne jeśli chodzi o wykonanie, wszystko fajnie pasowało i jest bardzo stabilne, każda część jest wykonana z dobrej jakości materiału. Nic nie było zarysowane na całej powierzchni lakier równo położony, super zabezpieczone, na prawdę jak na kupno w ciemno bez oględzin w realu to jesteśmy bardzo zadowoleni ale oczywiście dzieciaczki dopiero na 100% przetestują trwałość ;)Bardzo fajne też są te dodatki akurat z tej aukcji ;).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał od kilku dni tak daje czadu w brzuchu, że nie wiem kiedy on śpi! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:23

mania lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) za chwilkę jadę wypić przeeeepyszną glukozę :p aż skaczę z radości... :D

A tak po za tym to mój malusieńki dzidziuś tak o 1 w nocy zaczął kopać, że musiałam to aż nagrać hehe szkoda, że filmików nie można dodawać:p (mój mąż smska napisał, że jak tak kopie to będzie w mma ryjki obijał) Faceci to mają jednak głupie pomysły :p haha

• mania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili powodzenia na glukozie :)

Moja Niunia już pokazuje jak jej niewygodnie jak mama śpi na pełnym lewym boku bo od razu czuję tam jej nóżki i kopie jak szalona i wtedy muszę się przekręcić położyć tak pół na pół trochę na boku a troche na wznak wtedy się uspokaja :) oj temperamentne dziecko mi rośnie :)

Miłego dnia!

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ