Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzis wrote:U nas też bardzo mroźno dlatego prawie nie wychylam nosa z mieszkania:P
Ja zakupiłam termometr microlife bezdotykowy. On mierzy temp ciala piwietrza i cieczy i po sprawdzeniu dziala super a i cena super bo ok. 100zl
Edit: my mieliśmy model nc 100Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 19:19
-
Karolina_Ina wrote:Sody oczyszczonej? W sensie wyprać w sodzie? Czy lepiej nasypać do pojemniczków i wstawić do gondoli? Nigdy nie korzystałam z sody do czyszczenia rzeczy.
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Ja dzis byłam na obiedzie w McDonaldzie
Kobieta w ciąży to jednak jest smieszna... najpierw marudzi, że już taka gruba jest.. Potem się naje fast foodów albo słodyczy a potem jeszcze bardziej narzeka, że teraz to jeszcze bardziej gruba :p przynajmniej ja tak mam :p hehe -
nick nieaktualnyAaa tak z drugiej strony to jutro zobaczę ile ma mój słodki młodzieniaszek :p jutro wizyta o 15 nie mogę się doczekać
Jak to któraś z Was określiła "żizel" Kocham to słowo haha :p
A więc dziś się troszkę nagimnastykowałam aby moją żizel oporządzić haha :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadrobiłam wszystko od 563 strony! Mam nadzieję, że nie ominęłam niczego ani nikogo
Lista zaktualizowana i wózki dodane
Witam nowe mamusieNikita, dobrze rozumiem, że spodziewasz się bliźniaków ?
Kajka, ja widziałam Camarelo na żywo, dokładnie ten, który od długiego czasu mam na oku i jestem w dalszym ciągu zachwyconastabilny, duża budka
Iwonka, Karatka, wizytujemy razem 7 styczniaja jutro przymierzam się do tej glukozy ;/
Ta pogoda mnie dobija do tego stopnia, że dziś przeryczałam pół dnia (całego nie mogłam bo goście wyjechali po obiedzie) bo jest zimno i nie ma słońca.Nikita2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewussia, jak tam? ;*
No to sporo Nas wizytuje
Stęskniłam się za Wami
gościom tak się podobało, że wyjechali dzisiaj a w planach mieli już być wczoraj w domumimo zmęczenia (dziennie gotowanie dla 5 dorosłych w tym 3 mężczyzn i kobieta w ciąży, sprzątanie, jeżdżenie po rodzinie) jestem baaardzo zadowolona z ich wizyty, aż się dziś popłakałam jak wyjechali ;(
-
U mnie już po gościach na szczęście, zmywarka nastawiona w miarę wszystko ogarnięte teraz leżę...
Mąż tak opił 30stkę, że ledwo siedzi już widzę jaki.jutro będzie chory ale nic nie qmówię bo to jego urodziny to niech ma
Dziewczyny jak w ciąży podskoczy temperatura to trzeba jechać na ip? Bo się fatalnie czuję i boję się temperatury bo wiem, że jest niebezpieczna dla malucha a żadnych leków nie można no chyba, że apap... -
Mania, to zależy ile ta temperatura wyniesie. Gdy bylam przeziębiona to mialam temperaturę w granicach 38, więcej raczej nie. I z tego co wiem to taka jeszcze nie jest groźna i traktuje sie jak stan podgorączkowy. Z wyższą pojechałabym na IP gdyby apap nie pomagał.
Moze ktos jeszcze sie wypowie w tym temacie.
Jestem objedzona, leżę, maleństwo kopie i tak mi tu dobrze
Zaraz pewnie zgaga sie przyplącze i skonczy sie eldoradoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:10
mania lubi tę wiadomość
-
mania, w ciąży z Lilą leżała ze mną na sali chora dziewczyna ok. 10 tc, więc napiszę Ci co powiedział jej gin prowadzący. Skierował ją do szpitala kiedy temperatura przekraczała 39 stopni i nie dało się jej zbić Apapem. Najpierw trzeba próbować samemu opanować chorobę i temperaturę przede wszystkim, bo nie jest dobra dla maluszka, a jeśli nie będzie spadać albo niedługo po obniżeniu znowu będzie rosnąć to warto skontaktować się ze swoim lekarzem i zapytać czy podjechać na IP.
Zdrowia!mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyWzięte z fioletowej bazy wiedzy :
"
Czy gorączka w ciąży jest niebezpieczna? Jak mogę zbić gorączkę w ciąży?
Gorączka w ciąży bywa niebezpieczna i może stanowić bezpośrednie zagrożenie dla płodu. Gdy gorączka nie jest jeszcze zbyt wysoka, można spróbować zwalczać ją domowymi sposobami. Dość skutecznymi metodami są: zimne okłady na czoło, chłodna (nie zimna!) kąpiel oraz picie dużej ilości chłodnych napojów.
Nie należy jednak dopuszczać do temperatury wyższej niż 38,5 stopni Celsjusza, szczególnie we wczesnej ciąży. Bezpiecznym lekiem na obniżenie gorączki w ciąży jest Paracetamol. Najlepiej jednak zawsze zadzwonić do lekarza prowadzącego i poradzić się, jak postępować w danej sytuacji i jaki ewentualnie lek można przyjąć."mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZrób sobie kąpiel chłodzącą
my w szpitalu tak dzieciom rodzimy jak juz nawet leki nie cha działać.. Nalej wody do wanny ale normalna temperatura wody ma być 36.6 albo tak do 37 stopni
wejdz do tej wody i za jakiś czas dolej troszkę zimnej, wymieszaj i chwilę posiedz i znow zimnej dolej troszkę i tak 3 razy
Kąpiel nie powinna trwać dłuzej niż 15 minut
mania lubi tę wiadomość