WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, mamy upatrzony Camarelo Sevilla ale jeszcze nie umiem zdecydować się czy czerwony czy zielony ;)

Ta cytryna mi nic nie dała ;/

U mnie mróz taki, że na oknach mam lód. Kolejny przekręt tych babek, które tam mieszkały szybciej... Przez ich kłamstwa mam ledwo 10st w domu ;/ mamy styczeń a ja zamiast myśleć o wyprawce to musze kombinować kasę na nowe okna. Tak mnie to wszystko dołuje, że mogłabym cały dzień płakać.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Ilonia bardzo ładny wózek i waga lekka jak na te 3w1;)

Mania mnie w święta złapała choroba gardło zaropiałe katar zatkany nos i o dziwo bardzo ppmogł mi czosnek, herbata z dużą iloscia miodu i cytryny oraz do ssania prenalen na gardło i jak zaczęło się 24 tak 27przeszło;)

Co do materacyków to ja nie jestem przekonana do tej gryki w środku. Chyba najlepsze są te lateksowe ew. lateks-kokos. Tak wynika z mojego sledztwa internetowego. Ale i tak jeszcze podjedziemy do jakiegos sklepu na żywo to pomacać

mania lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam głowę, wyczyn to zaczyna być ha,ha Jak to M wczoraj stwierdził, mam talię osy, ale pod biustem ha,ha Co racja, to racja :-) Mam śmieszny ten brzuszek, taka wystająca piłka :-) Przez ostatnie dwa dni mam wrażenie że urósł, bo muszę znów zmienić taktykę wstawania. No i już dzisiaj rano Ala zaprotestowała, nie było leżenia na lewym boku, zaczęły się foszki lokatorki :-)
    Materac z gryką miałam i nie kupię go drugi raz. Nie dość że jak dla mnie ten materac hmm śmierdział, to trochę się wygniótł. Teraz oglądałam lateks-kokos, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wcześnie się budzę, koło 6, bo mąż wstaje do pracy i wtedy Michał też się budzi :P Ale już od dawna mamy taki rytm, że zasypiamy znowu i wstajemy koło 9-10.

Mania, już trochę lepiej! Dzisiaj mnie tak nie boli, chyba te tabletki Prenalen pomogły i wczorajsza inhalacja z wody z sodą plus picie herbaty za herbatą.

mania lubi tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest mój typ:

http://anexbaby.com/pl/sport#cen1

ANEX® SPORT -musztardowy :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    to jest mój typ:

Tez fajny,z mieta mi sie podoba....ajjjj za duzo teraz tych wozkow jest,ciezko wybrac,a jak cenowo?

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    to jest mój typ:

Widzę, że komuś spodobał się mój wybór Anexa :D. Ja ostatnio zaszłam do hurtowni dziecięcej, gdzie pierwszy raz zobaczyłam Anexa i mieli nowy kolor: granatowo-biały z elementami mięty - piękny jest <3 i się zakochałam <3. Jak mówiłam, że czarny, no ewentualnie cytrynowy lub granatowy (mężowi się podobały) to teraz zaczęłam pragnąć tego z miętą (malutkie elementy są miętowe, bo raptem lamówki i w środku budki daszek jest kawałek miętowy w kropki, ale uroku daje mu to wieeeeeleeeee <3 )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 10:45

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało nam się jeszcze pospac :D wstałam i rzuciłam się na jedzenie: podwójna porcja płatków już weszła. Chyba zaczynam autentycznie potrzebować więcej jedzenia:
    Nie wiem, co mam zrobić z tą glukoza. Wizyta dopiero w czwartek, dopiero wtedy mi da skierowanie, a to trochę późno, mimo tego, że tygodnie liczymy -1t. Może powinnam zrobić na własną rękę? Ale z drugiej strony objadalam się słodyczami ostatnio i boję się, że wyniki będą niemiarodajne:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Tez fajny,z mieta mi sie podoba....ajjjj za duzo teraz tych wozkow jest,ciezko wybrac,a jak cenowo?
    1899 zł za 2 w 1 - ceny takie trzymają się i w hurtowniach i w internecie ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo jak dla mnie,bo jeszcza za fotelik z 400 zl trzeba dac,ale jest sliczny cza mu przyznac,ten z mieta extra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 10:52

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny ten Anex, ale Camarelo jednak trochę tańszy i Miyo też...
    Widzę na stronie Ikea, że mają materacyki lateksowe za 250 zł. Chyba kupię tańsze łóżeczko i lepszy materac.

Dorota, mi gin mówił, żebym zrobiła krzywą cukrową do 28tc. O słodycze się nie martw, ja się ostatnio nimi objadałam (nawet dzień przed badaniem), a wyniki w normie.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niby jestem dziś 26t5d, więc powinnam zdążyć. Wolałabym dostać jakieś wskazówki, czy 50g czy 75, co z tą cytryną etc... Chyba poczekam do wizyty:/ ale jestem trochę zła na moją panią dr.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    No ja niby jestem dziś 26t5d, więc powinnam zdążyć. Wolałabym dostać jakieś wskazówki, czy 50g czy 75, co z tą cytryną etc... Chyba poczekam do wizyty:/ ale jestem trochę zła na moją panią dr.
    zawsze możesz zadzwonić do swojej ginekolog i zapytać i będziesz miała z głowy ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałam się przywitać. Dopiero teraz ale nie mogłam przypomnieć sobie hasła na belly:( sluchajcie jak ustawic sobie suwaczek tak jak wy? pokazuje mi ze musze miec konto premium??? Moge do was dolaczyc?

Ameiva, _Saszka_ lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    zawsze możesz zadzwonić do swojej ginekolog i zapytać i będziesz miała z głowy ;)
    No właśnie nie do końca, bo ona akceptuje telefony tylko w poważnych sprawach: plamienia, krwawienia i tego typu klimaty...

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja nie będę nawet próbować nadrabiać ;)

Zerknęłam tylko, że Iwonkaa będzie miała chłopaka tak jak chciała - gratulacje !!!

Ja idę na glukozę 7.01. i to będzie 26t4d, moja doktor mówiła, że robi się je między 24 a 28 tygodniem. Mówiła też, żeby absolutnie nie przechodzić na żadną dietę tylko jeść normalnie aby uzyskać właśnie normalny wynik i ewentualnie nie przeoczyć cukrzycy przez to, że przez 3 dni przed badaniem nie jadło się cukrów. Mnie to przekonuje.

W tym tygodniu zaczynamy też szkołę rodzenia - nie mogę się doczekać !

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Hej dziewczyny chciałam się przywitać. Dopiero teraz ale nie mogłam przypomnieć sobie hasła na belly:( sluchajcie jak ustawic sobie suwaczek tak jak wy? pokazuje mi ze musze miec konto premium??? Moge do was dolaczyc?

Witaj :) Napisz kilka słów o sobie :)
    Żeby ustawić suwaczek wchodzisz w ustawienia, potem społeczność i wklejasz link, który został wygenerowany przez stronę, gdzie suwaczek tworzyłaś. Nie trzeba mieć konta premium, chyba że zrobili jakieś zmiany od nowego roku, ale wątpię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:16

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mamą prawie dwu rocznej Zuzi i przyszłą mamą Antka:) termin niby na 4.04 z OM a z wielkości dzieciątka na 27.03. Nie moge wejść na swoje belly bo tam pokazuje ze muszę mieć to konto premium...hmmm szkoda bo tam zawsze było kiedy kolejne badanie itd

fabdorota lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Cześć dziewczyny, ja nie będę nawet próbować nadrabiać ;)

Zerknęłam tylko, że Iwonkaa będzie miała chłopaka tak jak chciała - gratulacje !!!

Ja idę na glukozę 7.01. i to będzie 26t4d, moja doktor mówiła, że robi się je między 24 a 28 tygodniem. Mówiła też, żeby absolutnie nie przechodzić na żadną dietę tylko jeść normalnie aby uzyskać właśnie normalny wynik i ewentualnie nie przeoczyć cukrzycy przez to, że przez 3 dni przed badaniem nie jadło się cukrów. Mnie to przekonuje.

W tym tygodniu zaczynamy też szkołę rodzenia - nie mogę się doczekać !
    Skoro wszystkie piszecie o 28tygodniu, to spokojnie czekam :D
    Zazdroszczę Wam tych szkół. My jednak podjęliśmy decyzję, że nie idziemy, bo jeśli durne 15 minut pod prysznicem powoduje silne skurcze, to co dopiero podróż czy uczestnictwo w zajęciach- nawet bierne. Bardzo żałuję i nie pomyślałam, że każde wstanie z łóżka będzie mnie tyle kosztować :( Ale znalazłam kolejną online, jedną już przeszłam i była do d**y, liczę, że z tą będzie lepiej.
    No i muszę się w końcu umówić z położną na te domowe wizyty, bo to jedyne co mi pozostaje :(.
    Mam takie dni, że strasznie mnie dołuje to leżenie. I dziś jest taki dzień. Sorry za marudzenie :(

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FABDOROTA witaj w klubie,mój świat to też łóżko i fotel,wyjście z domu to tylko na wizytę u lekarza czy badania,no i też w kółko mam doła.chciałabym móc normalnie funkcjonować,pochodzić po sklepach a pozostaje mi tylko internet...i weź zrób zakupy,szczególnie zakup wózka mnie dołuje-mam wybrane ale to tylko na zdjęciu a to,że coś jest ładne nie znaczy,że praktyczne-nie ma to jak zobaczyć w realu i po macać,najlepsze jest to,że mieszkam w mieście,ale to jest takie zadupie że nie ma nawet jednego sklepu z wózkami czy łóżeczkami tylko katalogi mają-masakra.chcąc coś zobaczyć w realu muszę podjechać do warszawy czy siedlec a to tylko 100km,więc odpada.no i zamiast się cieszyć zakupowym szaleństwem mam coraz większego doła.więc w tym dołowaniu sama nie jesteś,a najlepsze jest to że te leżenie i brak zajęcia potęguje tego doła

ania0141
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ