WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Skoro wszystkie piszecie o 28tygodniu, to spokojnie czekam :D
    Zazdroszczę Wam tych szkół. My jednak podjęliśmy decyzję, że nie idziemy, bo jeśli durne 15 minut pod prysznicem powoduje silne skurcze...
    Dorota, a pisząc o silnych skurczach, masz na myśli, że mocno brzuch twardnieje czy że mocno bolą skurcze?
    Mnie też dołuje, że nie mogę wyjść z domu na spacer, czy zakupy.. Ale znam dziewczyny, co leżą wiele tygodni w szpitalu przy totalnym reżimie łóżkowym - bez wstawania do toalety.. Nie mamy jeszcze tak źle..
    Ja miewam już te skurcze Braxtona-Hicksa - tak mi się przynajmniej wydaje. Jak brzuch tak "zwyczajnie" twardnieje, to po prostu robi się jak głaz i tak trzyma. A przy tych B-H czuję też mrowienie i jeszcze większe napięcie.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, zawsze mocno twardnieje i zazwyczaj, mocno przy tym boli. A ten ból się potrafi jeszcze dość długo utrzymywać.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, bo zastanawiam się, jak te skurcze rozróżnić. Na Marcówkach dziewczyny właśnie rozmawiają o skurczach przepowiadających i są opinie, że nie powinny się pojawiać przed 36tc...

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. Udało mi się nadrobić zaległości. Dziś robiłam glukozę, ale na razie nie mam jeszcze wyniku, jak będzie ok, to zobaczę na koniec miesiąca, a jak nie to mają dzwonić. Jak dla mnie bez problemu dało się ją wypić (choć nie lubię aż takich słodkich rzeczy), zaraz po miałam ktg (wszystko ok), no i młoda się uaktywniła... Wówczas czekanie na pobranie krwi przestało być zabawne. Na zmianę było mi niedobrze i słabo... Dobrze, że mąż mnie odwiózł później do domu.

Pierwszy raz miałam mierzoną szyjkę i miała 39mm, więc chyba ok. Nabyłam też imunoglobulinę (bo możemy mieć konflikt serologiczny), ale okazało się że będzie podana dopiero na koniec miesiąca. W sumie, to się ucieszyłam, bo na dziś miałam już dosyć. Poza tym w moczu pojawiły mi się leukocyty i białko, ale nie dostałam żadnej recepty więc chyba nie było jeszcze wielkiej tragedii. Ciśnienie "jak zwykle niskie", a dziś do przychodni jechałam samochodem (więc chyba mam takie samo bez względu na aktywność fizyczną bądź jej brak)

Od jutra mocne postanowienie poprawy, bo przez ostatnie 2 tyg. przybyło mi aż 5kg no i tym samym wizja max.10-12 kg na plusie się drastycznie oddala :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do dołujących. Zamiast zając się wyprawką to kasę musimy wpakować w nowe okna. Tamte poprzednie babsztyle wmówiły Nam, że okna są szczelne bo wkłady nowe (rzekomo 2 lata temu) a teraz przy tych mrozach wyszło, że lód robi się na nich (od środka domu) i jak teraz na dworze u mnie jest -11 ja w domu mam ledwie 8 stopni ;/ Nic mi się nie chce, jeść, gotować, sprzątać. Chciałabym tylko leżeć i ryczeć w poduszkę...

Ps. udało mi się dotrwać do końca tej glukozy.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po glukozie... było 5 ciężarnych na glukizie także spoko nie cierpiałam... był ze mną ukochany także zlecialo... niesmaczne i jeszcze powiedziała ze za wolno pije grrr... wkoncu zjadłam śniadanie i objadam się ostrymi chipsami a co...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też ostatnio oglądałam anex i powiem wam że jest bardzo leciutki i zgrabny
    na oku mam jeszcze mutsy evo i navington corvet i galeon ogólnie to nie mam pojęcia co wziąć

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o kwestie finansowe to wyprawka dla malucha jest kosmicznie droga a oprócz tego jest codzienność i wiecznie coś a wyobrazcie sobie że ja nie pracuje,ale za mnie mój mąż nadrabia-na szczęście,ale jak on by pracy nie miał to leżymy!uważam,że takie rzeczy dla maluszków powinny być zdecydowanie tańsze

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf a wy ten dom wynajmujecie czy kupiliście?

ania0141
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Humory widzę takie se średnie, ale nie ma się czemu dziwić, ta pogoda + hormony i katastrofa gotowa...

Rotenkopf uszy do góry, u mnie też piździ strasznie. Mieszkamy u teściów (jeszcze) a to stara buda, jakaś taka nieocieplona at all i w ogóle syf, no i w łazience jest wspomniane przez ciebie 10 stopni :D Yuhu. Remont/budowa naszego domku się ciągnie jak guma w gatkach, niby prawie koniec a jeszcze pewnie z 2 tygodnie potrwa. Czasem mam ochotę się ugryźć w tyłek z tego wszystkiego :D

Niezła grupa szturmowa jutro się na glukozę wybiera, ze mną włącznie of kors. Książkę mam, może sobie jakiś kocyś wezmę i będzie prawie jak w domu przez te 2 godzinki.

Wózek już na 100% Bebetto Holland ale postanowiliśmy kopić na sam sam koniec bo po co ma stać na gwarancji nieużywany w domu. A tak co do wyprawki to dalej błądzę we mgle i moje obietnice wzięcia się za to spełzły na niczym. Mam chyba syndrom wyparcia :D

Na wagę nie wchodzę... Boję się jej strasznie teraz. Wcześniej ładnie tyłam, od 4/5 miesiąca gdzieś po 1/1,5 kg, a teraz... z 3 na pewno przybyło jak na siebie patrzę. Gezz moje łakomstwo jest potworne.

Btw, wg Belly 7 miesiąc! :D

mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Rotenkopf a wy ten dom wynajmujecie czy kupiliście?
    Na razie wynajmujemy ale go będziemy kupować - długa historia. Ogólnie do właścicielki nie możemy mieć pretensji bo wcześniej przed Nami mieszkała tu babka z matką i mieszkały tu prawie 20 lat więc właścicielka na te lata była tutaj raptem kilka razy.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha,nie wiem czy warto inwestować w coś co nie jest jeszcze wasze?a jeśli go nie kupicie to szkoda kasy,a możecie spróbować sie dogadać z właścicielką,że wy wymieniacie okna ale koszt wymiany idzie w koszt wynajmu

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)
    Zrobiłam już listę z wyprawką, co kupić, co wziąć do szpitala sobie i Lilci itd. Nie mogłam spać to akurat miałam czas i wolny umysł.
    Listy zakupowe w rossmanie i aptece gemini zrobione i zapisane. A i dzwonili ze sklepu gdzie zamawiałam komodę dla małej, że za tydzień już będzie gotowa!! :) :)
    Wtedy zacznę zakupy :P
    Przed nami jeszcze malowanie i zmiana podłogi - a czasu niewiele. Przeprowadzka dopiero w wakacje więc do tego czasu musimy zrobić mieszkanie pod wynajem.

Wszystko dla dzieci jest baaaaaardzo drogie, niestety. Oby dali nam te 500 zł na dziecko :P

U nas było -15, teraz jest -10 nie ruszam się nigdzie w dniu dzisiejszym :)

Miłego!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Jadę zaraz na wizytę :p proszę o kciuki bo jak zwykle bardzo się stresuje :((( mam nadzieje że u maluszka mojego wszystko okey :)

Dobson, jamniczakuchnia, fabdorota, Karatka81, mania, vikus001, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili na pewno będzie ok ale kciuki trzymam wedle życzenia :)

Słuchajcie a gdzie online poza smykiem kupowałyście ciuszki? Szukałam na allegro ale w sumie to zależy mi na tym by wszystko kupic w jednym miejscu zeby nie płacić kilka razy za przesyłkę. Poza tym, ja to chcialabym aby ubranka byly ladne i tanie hihi.
    W smyku na przecenie ceny sa do przyjęcia, szukam podobnie zaopatrzonego sklepu ale nie moge znaleźć.

A co do wizyty, ja mam swoja dopiero 1 lutego wiec z wielka przyjemnością bede czytać poki co u Waszych żuczków :P

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej hej :)
    Jadę zaraz na wizytę :p proszę o kciuki bo jak zwykle bardzo się stresuje :((( mam nadzieje że u maluszka mojego wszystko okey :)
    na pewno wszytko jest dobrze! :) Trzymam kciuki

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksadrakili trzymam kciuki ;-)
    Dobson luzik, mi też waga teraz skoczyła, jedno to święta a drugie brzuszek mocno wyskoczył ;-) Porównywałam teraźniejszą wagę z wagą jak w ciąży z Niko byłam, i mam 2 kilo więcej, ale też z wagą o kilo niższą wtedy startowałam :-) Też stresa przyłapałam bo święta wiadomo i jeszcze przestało mnie mdlić po jedzeniu i odkryłam tą przyjemność na nowo ;-) Ale sprawdziłam i uff teraz wszystko pod kontrolą, dużo więcej piję wody i jem co najmniej co 3 godzinki :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf to nieciekawie, swoją drogą jak te babki tam mieszkały? Polecam okna z trzema szybami :-) No i ważny dobry montaż okna i parapetu, nam parowały troszkę okna na starym mieszkaniu (nie my je wymienialiśmy) i ciągło nad parapetem- w usterce ostatnio fachowcy wstawiali parapet i gość właśnie o tym zimnym parapecie mówił. Okno może być ok, a parować będzie. Tu na tym co teraz mieszkamy 4 okna wymienialiśmy i jest ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 14:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu też piździ, ale tylko w nocy jak nie palimy w piecu - stare, niemieckie mury. Na szczęście mamy nowe okna i wszystko po remoncie, więc ujdzie, ale w nocy jak wstaję siku to jest zimno nie do opisania. Także przyszłościowo chcemy budować dom od podstaw, żadnego do remontu, bo w nowo budowanym przynajmniej wiadomo w czym się mieszka :)

Co do wózka - my narazie jesteśmy za Baby Design Husky lub X-lander x-move terra. A że chcemy dać max. 2 tysiące za wózek z fotelikiem i akcesoriami to czaje się na jakieś promo i wyprzedaże.

Ogarnęłam mieszkanie, obiad mamy z wczoraj i zaraz idę robić rogaliki z Nutellą i wiśniami <3 A jutro do nas znajomi przyjeżdżają na popijawę i na nockę.

• mania Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale fajny ten anex bardzo mi się podoba a w głowie coraz większy mętlik :-)

Przez to leżenie mam okropną zgagę ale moje dziecko chyba lubi jak mamunia tak leży pod kołderką i nic nie robi bo fika sobie brzuszku aż miło :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ