X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soków z kartonu unikam piję takie świeżo wyciśnięte pomarańczowo-grejpfrutowe. Etykiety też raczej czytam oj syropu to unikam jak ognia choć rzeczywiście jest prawie wszędzie...
    Może to głupie pyt ale ja zielona w tym jestem czy jest mozliwosc żeby krzywa mi wyszła źle a teraz w zasadzie po normalnym moim jedzeniu cukry będą dobre ? Oczywiście słodycze odstawiam choc dużo ich nie jadałam wiec z tym problemu nie będzie...dobrze, że przeszła mi faza na mleczko w tubce :P

No własnie byłam chora cały tydz przed badaniem przeszło mnie w zasadzie 2-3 dni przed...i wtedy jak byłam chora piłam duzo soku z malin (takiego przez babcie robionego) i wody z miodem ale mój dr powiedział, że to raczej wpływu nie miało na wynik bo odstawiłam to kilka dni przed badaniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:46

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczynki! :-)
    Pierwsze co, to super,że Dziewussia się odezwała i prośba do dziewczyn, które ją namierzyly na Fb,przekażcie że trzymamy za nią kciuki i wszystkie kibicujemy :-) Będzie pierwszą mamusia z naszej ekipy.

Dziewczyny, wracajcie do zdrowia szybko i pilnujcie się bo te.wymioty i dwòjeczki mogą nieźle namieszać.

Rotenkopf, cieszę się, że Ty się cieszysz z przeprowadzki.bo czasem po Twoicg opisach zastanawiałam się gdzie Wy kurde mieszkacie :-) Poza tym nie działało to.miejsce dobrze na Ciebie, także tym bardziej super, że mieszkanko czeka :-)

My byliśmy w Ikei.dzisiaj w Krk. Wszystko co zaplanowane dokupione i kilka rzeczy spoza listu. Tatuś przebieral, doradzal :-) Zmieniłam koncepcję na materacyk jak zobaczyłam jak wygląda ten za 119zl. Wzięłam ten trochę droższy za 169zl, byl.tez chyba za.249zl ale to już drogo naprawdę. Ten najtańszy jest zwinięty i trzeba go rozwinąć aby się odksztalcil jakby. Nie podobało mi się to. Kupiliśmy przewijak ten z szufladami, szafę i masę pierdòłek.
    Kasa poplynęła, ale to koniec z takimi najdrozszymi wydatkami. Jeszcze uzupełniające rzeczy no i cała aranżacja pokoju, bo do tej pory był to pokój wszystkiego :-) Maluszek będzie na początku obok nas w koszu Mojżesza,.później w łóżeczku, ale wszystkie jego rzeczy w pokoiku poza tym chcę żeby to było już jego miejsce i mam na to koncepcję :-)
    Dobranoc dziewczyny,.jutro mam wizytę. Ciągle czuję się osaczona pracą i boję się wziąć zwolnienie, ale chyba wezmę bo mąż.mnie do domu nie wpuści.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Dziewczyny, ja na zupełnie inny temat - co sprawdzonego polecacie na zaparcia? Dopadły mnie na przemian, albo i naraz z wzdęciami, co przy ty twardnieniach brzucha nie sprzyja "kuracji" :( wiem, że moje leżenie dodatkowo utrudnia sprawę...
    Mi zawsze kiwi pomaga, tylko trzeba zjesc od razu kilka na raz.Te male pesteczki wymiataja wszystko ze srodka :P

Szotka lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Mi zawsze kiwi pomaga, tylko trzeba zjesc od razu kilka na raz.Te male pesteczki wymiataja wszystko ze srodka :P
    A najlepiej jak to kiwi jest jeszcze trochę twardawe;)

Szotka lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero gorączka zeszła i oczywiście głodna jak wilk zjadłam banana i... popilam woda... suszy niesamowicie ale pije i myślę że będzie ok... brzuch cmi strasznie ale mam nadzieję że obejdzie się bez gorączki bo ta slania mnie z nóg... kiwi leży i patrzy... tak mi się chce czegoś kwaśnego... idę po wodę z cytryną... spokojnej nocy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści na dobranoc.

Dobrze że dziewczyny dobrzejecie.
    Niestety nie mogę spać. Siedzę i popijam ciepłe mleko z miodem, może pomoże...

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu pobudka z mężem żeby coś zjeść, nie wiem teraz czy iść spać dalej czy nie :P

• panda80 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mam to samo...Rozbudziłam się i teraz nie mogę usnąć...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Znowu pobudka z mężem żeby coś zjeść, nie wiem teraz czy iść spać dalej czy nie :P
    Hahaha ja też już po śniadaniu i po pomiarze cukru teraz 2h na sen :-)
    Dzień dobry :-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Soków z kartonu unikam piję takie świeżo wyciśnięte pomarańczowo-grejpfrutowe. Etykiety też raczej czytam oj syropu to unikam jak ognia choć rzeczywiście jest prawie wszędzie...
    Może to głupie pyt ale ja zielona w tym jestem czy jest mozliwosc żeby krzywa mi wyszła źle a teraz w zasadzie po normalnym moim jedzeniu cukry będą dobre ? Oczywiście słodycze odstawiam choc dużo ich nie jadałam wiec z tym problemu nie będzie...dobrze, że przeszła mi faza na mleczko w tubce :P

No własnie byłam chora cały tydz przed badaniem przeszło mnie w zasadzie 2-3 dni przed...i wtedy jak byłam chora piłam duzo soku z malin (takiego przez babcie robionego) i wody z miodem ale mój dr powiedział, że to raczej wpływu nie miało na wynik bo odstawiłam to kilka dni przed badaniem...
    Mania ja przed krzywą też byłam przeziębiona i piłam duzo herbaty z miodem i panie w lab.powiedziały że to ten miód wpłynął na mój wynik,ponieważ organizm nie wydala go odrazu,tylko magazynuje i pobiera w takich ilościach jakich potrzebuje,także może on długo zalegać w organizmie,mój gin też to potwierdził,w szpitalu juz mieli inne zdanie...

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Jezuuuuuuu pewnie, ze iść spać !! :P jak corke zaprowadzam do przedszkola to od razu w domu znów do łóżka i często śpię do 11....12 :P ogarnianie domu może poczekać :D

Rotenkopf, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Saszka_ wrote:
    Diabetolog zalecił 6 posiłków dziennie i przekazał wykaz produktów z indeksem glikemicznym, bez konkretnej diety. Powiedzial, zeby wykluczyc te z wysokim indeksem i obserwowac jak organizm reaguje. Mięso mogę jeść do woli, ale pierogi i naleśniki zabronione :(
    Pomiary mam robić 4 razy dziennie na czczo i po głównych posiłkach. Ściągnę sobie przykładowe jadlospisy ze strony słodkie mamy, nie chce mi się samej planować posiłków. Pociesza mnie to, że raz na jakiś czas mogę zjeść lody :)
    Może Twój organizm nie ma problemu z cytrusami? A nie byłaś przeziebiona w dniu robienia krzywej? Ponoć mogłoby to zaburzyc wyniki.
    Jak cię najdzie na pierogi czy naleśniki, to spróbuj zastąpić białą makę pełnoziarnistą, tak samo przy makaronach. Trochę różnią się w smaku, ale ja się już tak przestawiłam, że mi teraz te drugie bardziej smakują. Co do makaronów, to tak jak w przypadku tych białych lepsze są z semoliną, bo inaczej są "gluty" a nie makaron

Krzywą miałam po swietach (a wtedy głownie ciasto jadłam, w tym piernik na miodzie) i było ok. Ale kazdy z nas jest inny. Po 2-3 tyg obserwacji (zapisujesz wyniki pomiarów?) diabetolog moze pozwolić ci odstawić dietę i pomiary jesli wszystko będzie ok.

Moim zdaniem cukrzyca ciążowa to ostrzeżenie org. ze trzeba przyjrzeć się diecie.Na przykłdzie mojej siostry (w każdejzdej ciąży cukrzyca, po spokój). Po 10 latach od ostatniej ciąży cukrzyca typu 2.+ powikłania cukrzycowe :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 08:53

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. ja też dzisiaj wstałam z mężem, bo ma rozmowę o pracę, więc działam wspierająco;) ale noc mieliśmy z tych trudnych. Najpierw pobudka, bo M miał migrene, a u niego to nie przelewki i często kończy się szpitalem. Tym razem daliśmy radę sami. Jak udało nam się zasnąć, to znów dramaty, bo ja miałam koszmar i obudziłam się z krzykiem a później płakałam. Yh... I tym sposobem M na rozmowę z oczami na zapałki...

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :). Muszę w koncu wyjsc z łóżka, ale tak mi się nie chce. Normalnie bym jeszcze spala jak zabita ;), ale musze lecieć po to skierowanie do rodzinnego.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaraz do ginekologa. kurcze to normalne, że przed każdą wizytą tak się stresuje? grrrr

Miłego dnia!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze normalne. Ja przeważnie 2-3 dni przed wizytą zaczynam sie martwic czy wszystko na pewno będzie dobrze i wtedy bywam niemiła dla mojego męża :D a po wizycie jestem szczęśliwa i ten stan sie utrzymuje kilka dni.
    Tobie tez tego życzę :)

III trymestr u mnie jesli dobrze liczę! Uff czekałam na to :)
    Jeszcze dwa tygodnie i bedzie 3 z przodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:14

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Dziękuję! będę próbowała wszystkiego, bo niestety przez zaparcia wzmogły mi się skurcze :( pić i tak dużo piję - właśnie ze względu na skurcze, więc sobie dołączę cytrynę, a syrop zakupię. Może i u mnie się sprawdzi :)

!
    Ja na zaparcia jem świeżego ananasa.
    Obieram go dziele na trzy lub cztery części w zależności od wielkości, i jem trzy lub cztery dni po jednej części. Na zaparcia działa bez zarzutu ;)

Szotka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    czytam was raczej na bieżąco niestety czasu brak na pisanie. wreszcie jestem na L4 wiec się poprawie obiecuje:).Od wczoraj mam antybiotyk i co za tym idzie schizy czy nie zaszkodzi niby z tej pierwszej grupy, ale lekarz rodzinny stwierdził że już za długo leczę się domowymi sposobami i nie pomagają i lepiej wziąć antybiotyk niż miałoby się to w coś poważniejszego przerodzić. Mnie także czeka dziś wizyta u ginekologa zobaczymy ile mała waży, strasznie jestem ciekawa ile urosła...A co do cukru w ciąży to ja znowu mam problem że mam za niski, dostałam skierowanie do poradni cukrzycowej bo mam objawy niedocukrzenia ide jutro...

Madzialinda
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki za wizytujące:)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko, czy któraś z was widziała w realu wózek EVADO 3w1?kurcze podoba mi się

ania0141
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ