Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Soków z kartonu unikam piję takie świeżo wyciśnięte pomarańczowo-grejpfrutowe. Etykiety też raczej czytam oj syropu to unikam jak ognia choć rzeczywiście jest prawie wszędzie...
Może to głupie pyt ale ja zielona w tym jestem czy jest mozliwosc żeby krzywa mi wyszła źle a teraz w zasadzie po normalnym moim jedzeniu cukry będą dobre ? Oczywiście słodycze odstawiam choc dużo ich nie jadałam wiec z tym problemu nie będzie...dobrze, że przeszła mi faza na mleczko w tubce
No własnie byłam chora cały tydz przed badaniem przeszło mnie w zasadzie 2-3 dni przed...i wtedy jak byłam chora piłam duzo soku z malin (takiego przez babcie robionego) i wody z miodem ale mój dr powiedział, że to raczej wpływu nie miało na wynik bo odstawiłam to kilka dni przed badaniem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:46
-
Dobry wieczór dziewczynki!
Pierwsze co, to super,że Dziewussia się odezwała i prośba do dziewczyn, które ją namierzyly na Fb,przekażcie że trzymamy za nią kciuki i wszystkie kibicujemyBędzie pierwszą mamusia z naszej ekipy.
Dziewczyny, wracajcie do zdrowia szybko i pilnujcie się bo te.wymioty i dwòjeczki mogą nieźle namieszać.
Rotenkopf, cieszę się, że Ty się cieszysz z przeprowadzki.bo czasem po Twoicg opisach zastanawiałam się gdzie Wy kurde mieszkaciePoza tym nie działało to.miejsce dobrze na Ciebie, także tym bardziej super, że mieszkanko czeka
My byliśmy w Ikei.dzisiaj w Krk. Wszystko co zaplanowane dokupione i kilka rzeczy spoza listu. Tatuś przebieral, doradzalZmieniłam koncepcję na materacyk jak zobaczyłam jak wygląda ten za 119zl. Wzięłam ten trochę droższy za 169zl, byl.tez chyba za.249zl ale to już drogo naprawdę. Ten najtańszy jest zwinięty i trzeba go rozwinąć aby się odksztalcil jakby. Nie podobało mi się to. Kupiliśmy przewijak ten z szufladami, szafę i masę pierdòłek.
Kasa poplynęła, ale to koniec z takimi najdrozszymi wydatkami. Jeszcze uzupełniające rzeczy no i cała aranżacja pokoju, bo do tej pory był to pokój wszystkiegoMaluszek będzie na początku obok nas w koszu Mojżesza,.później w łóżeczku, ale wszystkie jego rzeczy w pokoiku poza tym chcę żeby to było już jego miejsce i mam na to koncepcję
Dobranoc dziewczyny,.jutro mam wizytę. Ciągle czuję się osaczona pracą i boję się wziąć zwolnienie, ale chyba wezmę bo mąż.mnie do domu nie wpuści.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Szotka wrote:Dziewczyny, ja na zupełnie inny temat - co sprawdzonego polecacie na zaparcia? Dopadły mnie na przemian, albo i naraz z wzdęciami, co przy ty twardnieniach brzucha nie sprzyja "kuracji"
wiem, że moje leżenie dodatkowo utrudnia sprawę...
Szotka lubi tę wiadomość
-
Dopiero gorączka zeszła i oczywiście głodna jak wilk zjadłam banana i... popilam woda... suszy niesamowicie ale pije i myślę że będzie ok... brzuch cmi strasznie ale mam nadzieję że obejdzie się bez gorączki bo ta slania mnie z nóg... kiwi leży i patrzy... tak mi się chce czegoś kwaśnego... idę po wodę z cytryną... spokojnej nocy...
-
nick nieaktualny
-
jamniczakuchnia wrote:Znowu pobudka z mężem żeby coś zjeść, nie wiem teraz czy iść spać dalej czy nie
Dzień dobryjamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
mania wrote:Soków z kartonu unikam piję takie świeżo wyciśnięte pomarańczowo-grejpfrutowe. Etykiety też raczej czytam oj syropu to unikam jak ognia choć rzeczywiście jest prawie wszędzie...
Może to głupie pyt ale ja zielona w tym jestem czy jest mozliwosc żeby krzywa mi wyszła źle a teraz w zasadzie po normalnym moim jedzeniu cukry będą dobre ? Oczywiście słodycze odstawiam choc dużo ich nie jadałam wiec z tym problemu nie będzie...dobrze, że przeszła mi faza na mleczko w tubce
No własnie byłam chora cały tydz przed badaniem przeszło mnie w zasadzie 2-3 dni przed...i wtedy jak byłam chora piłam duzo soku z malin (takiego przez babcie robionego) i wody z miodem ale mój dr powiedział, że to raczej wpływu nie miało na wynik bo odstawiłam to kilka dni przed badaniem...mania lubi tę wiadomość
ania0141 -
jamniczakuchnia wrote:Znowu pobudka z mężem żeby coś zjeść, nie wiem teraz czy iść spać dalej czy nie
jak corke zaprowadzam do przedszkola to od razu w domu znów do łóżka i często śpię do 11....12
ogarnianie domu może poczekać
Rotenkopf, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
_Saszka_ wrote:Diabetolog zalecił 6 posiłków dziennie i przekazał wykaz produktów z indeksem glikemicznym, bez konkretnej diety. Powiedzial, zeby wykluczyc te z wysokim indeksem i obserwowac jak organizm reaguje. Mięso mogę jeść do woli, ale pierogi i naleśniki zabronione
Pomiary mam robić 4 razy dziennie na czczo i po głównych posiłkach. Ściągnę sobie przykładowe jadlospisy ze strony słodkie mamy, nie chce mi się samej planować posiłków. Pociesza mnie to, że raz na jakiś czas mogę zjeść lody
Może Twój organizm nie ma problemu z cytrusami? A nie byłaś przeziebiona w dniu robienia krzywej? Ponoć mogłoby to zaburzyc wyniki.
Krzywą miałam po swietach (a wtedy głownie ciasto jadłam, w tym piernik na miodzie) i było ok. Ale kazdy z nas jest inny. Po 2-3 tyg obserwacji (zapisujesz wyniki pomiarów?) diabetolog moze pozwolić ci odstawić dietę i pomiary jesli wszystko będzie ok.
Moim zdaniem cukrzyca ciążowa to ostrzeżenie org. ze trzeba przyjrzeć się diecie.Na przykłdzie mojej siostry (w każdejzdej ciąży cukrzyca, po spokój). Po 10 latach od ostatniej ciąży cukrzyca typu 2.+ powikłania cukrzycoweWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 08:53
-
Dzień dobry. ja też dzisiaj wstałam z mężem, bo ma rozmowę o pracę, więc działam wspierająco;) ale noc mieliśmy z tych trudnych. Najpierw pobudka, bo M miał migrene, a u niego to nie przelewki i często kończy się szpitalem. Tym razem daliśmy radę sami. Jak udało nam się zasnąć, to znów dramaty, bo ja miałam koszmar i obudziłam się z krzykiem a później płakałam. Yh... I tym sposobem M na rozmowę z oczami na zapałki...
Karolina_Ina lubi tę wiadomość
-
Myślę ze normalne. Ja przeważnie 2-3 dni przed wizytą zaczynam sie martwic czy wszystko na pewno będzie dobrze i wtedy bywam niemiła dla mojego męża
a po wizycie jestem szczęśliwa i ten stan sie utrzymuje kilka dni.
Tobie tez tego życzę
III trymestr u mnie jesli dobrze liczę! Uff czekałam na to
Jeszcze dwa tygodnie i bedzie 3 z przodu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:14
-
Szotka wrote:Dziękuję! będę próbowała wszystkiego, bo niestety przez zaparcia wzmogły mi się skurcze
pić i tak dużo piję - właśnie ze względu na skurcze, więc sobie dołączę cytrynę, a syrop zakupię. Może i u mnie się sprawdzi
!
Obieram go dziele na trzy lub cztery części w zależności od wielkości, i jem trzy lub cztery dni po jednej części. Na zaparcia działa bez zarzutuSzotka lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny!
czytam was raczej na bieżąco niestety czasu brak na pisanie. wreszcie jestem na L4 wiec się poprawie obiecuje:).Od wczoraj mam antybiotyk i co za tym idzie schizy czy nie zaszkodzi niby z tej pierwszej grupy, ale lekarz rodzinny stwierdził że już za długo leczę się domowymi sposobami i nie pomagają i lepiej wziąć antybiotyk niż miałoby się to w coś poważniejszego przerodzić. Mnie także czeka dziś wizyta u ginekologa zobaczymy ile mała waży, strasznie jestem ciekawa ile urosła...A co do cukru w ciąży to ja znowu mam problem że mam za niski, dostałam skierowanie do poradni cukrzycowej bo mam objawy niedocukrzenia ide jutro...Madzialinda