X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jakie te maluchy juz duże się robią aż milo :)

Wczoraj jak lezalam na boku to mały zaczął mnie tak po drugim boku kopać ze cały brzuch latał a najlepsze ze raz wyciągnął tak nóżkę ze miałam widocznego guza na brzuchu i mogłam złapać za ta nóżke, mój K tez ja widział i złapał był w pozytywnym szoku :D

Mi pielęgniarka mówiła ze jak wyniki gluzozy będą złe to zadzwoni na drugi dzień a jak dobre to dostanę na następnej wizycie u ginekolog. No i Nie dzwoniła dziwnie się bo ja słodkie i owoce jem hurtowo, od dziecka jestem przyzwyczajona ze muszę cos słodkiego prawie codziennie zjeść, czasami potrafię naprawdę dużo zjesc. Myslalam ze na pewno mi wyjdzie ta cukrzyca. No ale albo zapomniała zadzwonić albo faktycznie mój organizm jest przyzwyczajony do dużej ilości słodkiego.

Aaa jeszcze tylko 73 dni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:06

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Mania ja dzisiaj u mnie w aptece Ewko zapłaciłam 99,90 za właśnie ten model MC 100 i do tego 2 lata gwarancji i jak ci sie zepsuje to przysylaja do ciebie kuriera po zgłoszeniu na ich koszt :) to może popytaj po innych aptekach, dobre i 10zł ;)
    tylko tą kartą apteczną z pzu mogę płacić w wybranych aptekach...a tą akurat mam pod nosem i jakoś zawsze tam chodzę...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja po USG. Płeć się nie zmieniła, ma być chłopak, ładnie rośnie i waży 1100g. Dobrze że u Dziewussi jest ok bo długo się nie odzywała. A nasza "leśniczka" coś zaginęła nam. Może dziewczyny z forum wrześniowe mamusie 2014 mogą się jakoś skontaktować przez grupę na fcb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:12

Lanusia93, panda80, agulas, jamniczakuchnia, Endzis, Funky09, wiecznie, Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:44

fabdorota lubi tę wiadomość

• Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze na czczo mam 60 po 2 godzinach 70 ale bardzo czesto robi mi sie słabo mam zawroty głowy i lekarz stwierdził że to pewnie cukier mi spada bo jak zjem szybko cos słodkiego to odrazu mi lepiej. A cukier mam taki przy duuużym spożyciu miodu, co tez go podnosi. Zobaczymy co powie juto na wizycie a ja nie lubie słodyczy cukierków czekolady kawy i herbaty nie słodze wiec dla mnie podniesienie cukru to duże poświecenie.

Madzialinda
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Madzialinda, Iwonka, Agulas jakie miałyście wartości cukru?? bo ja też mam za niski ale też nigdzie mnie lekarz nie kierował i już się martwię. Ja miałam naczczo 56 po 1h 70 a po 2h 61

startową glukozę miałam większą, ale różnicę pomiędzy 1h a 2h miałam niewielką tak jak Ty. Na czczo 75, po 1 h 110, po 2 h 118.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Mój też ostatnio był na rozmowie o pracę, teraz czekamy na wieści. Chociaż nadal wysyła CV.... Trzymam kciuki, żeby Wam się udało :)
    I ja za Was;) M wrócił zadowolony. Dostał się do kolejnego etapu rekrutacji a jutro ma rozmowę w innej firmie:) Rusza się coś;)

Mam pytanie... Nastawiam się na KP, dziś teściowa przywiozła mi dwie butelki aventa po 260ml. Mam zamiar dokupić mniejszą, ale myślicie że jedna 125ml wystarczy? W sumie chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby w razie potrzeby dziecku podać odciagniete mleczko z większej?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dla mnie najjgorsze, że owoców nie można praktycznie tylko jabłka i grejpfruty a ja uwielbiam banany, mandarynki, pomarańcze itd

Cześć Mania, ja też mam stwierdzoną cukrzycę ciążową. Od razu poleciałam do gin, która mnie wcisnęła do diabetologa. Od środy mam glukometr, mierzę cukry i trzymam dietę.
    Gdybyś chciała pogadać to zapraszam na priv.
    Obie lekarki polecały stronę: słodkiemamy - teraz ja też korzystam układając jadłospis.
    Jest ciężko bez słodyczy :(

• Olina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dzieewczyny:) dzis nawet pospałam, ale i tak czuje sie spiąca, w nocy latam do toalety tak czesto, że juz nie ogarniam, ale mimo wszystko po kazdej wizycie ładnie zasypiam. Moj syn się wierci mam wrazenie, że ciagle, w nocy spi:O dzis mam kontrole u ginekologa, a usg doopiero 29stycznia.
    tak sobie mysle, ze jeszcze świeta wielaknocne bedziemy z dzidizusiami w brzuszkach hehhehe

Iwonka dobrze, ze Ci sie polepszyło.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt

agulas lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    o dobrze wiedzieć bo ja własnie ten chcę zakupić :) patrzyłam, że u mnie w aptece kosztuje 110zł a mam tą kartę z pzu wiec na nią mogę sobie go wziąć zawsze jeden wydatek mniej :)
    Ja nawet nie wiedziałam, że tam jest taki zapis o tym że niemowlakom i dziecia do 6 miesiaca zalecają mierzyc doodbytniczo. Bo jak urodziłam to od razu dostałam zniżkę na ten termometr w szpitalu i że jest super. FAKT jest taki,że Zuza u nas zachorowała dopiero jak miała ponad rok i aż tak często nie używaliśmy tego termometru do tego czasu (później za to bardzo sie przydał i służył 4 lata - później przez rzut Zuzi na drugi koniec pokoju umarł). Może z dwa razy w razie czego bym zmierzyła doodbytniczo i porównała :) ale mowie, jak byliśmy w szpitalu na hematologi to były małe dzieci i im mierzyli tym termometrem. może przy noworodkach jest inaczej.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i mi się szyjka skróciła troche, gin mówi że to nic bo i tak jest długa więc się nie martwić.
    Nie wiem jak Wy, ale ja mam uczucie jakbym była TAM spuchnięta (i rzeczywiście jestem-gin sprawdzała) i pojawiły się pajączki na udach. ponoć to normalne i mówiła, że i tak nie jest tak źle bo niektóre kobiety bardzo puchną przez zmianę ukrwienia bo macica naciska. no i też stąd te pajączki :P :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Gratuluję udanych wizyt i ładnie rosnących klopsików :D
    Ja Microlife NC 100 kupiłam na Gemini za 86 ziko, jestem dość zadowolona z ceny.
    Omg, jutro zaczyna się piłka ręczna!! Już się nie mogę doczekać <3 Miałąm nawet bilety na półfinał do Krakowa ale dla dobra synka zrezygnowałam bo ja się naprawdę BARDZO angażuję emocjonalnie w piłkę ręczną :D
    Ja na początku ciąży miałam podejrzenie cukrzycy (nażarłam się czekolady w nocy przed pobraniem) i przeszłam na dość restrykcyjną dietę, zero jasnego pieczywa i pochodnych, zero słodyczy, słodzenie stewią (bardzo polecam) to mi w miesiąc cukier spadł do 60 i czułam się jak z krzyża zdjęta - czyli, że dieta skuteczna w 100% :)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Cześć Mania, ja też mam stwierdzoną cukrzycę ciążową. Od razu poleciałam do gin, która mnie wcisnęła do diabetologa. Od środy mam glukometr, mierzę cukry i trzymam dietę.
    Gdybyś chciała pogadać to zapraszam na priv.
    Obie lekarki polecały stronę: słodkiemamy - teraz ja też korzystam układając jadłospis.
    Jest ciężko bez słodyczy :(
    Wilka, bardzo chętnie wysłałam Ci zaproszenie :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poczułam takie szybkie jakby trzepotanie skrzydełka, trwało to z 10 sekund ale bardzo dziwnie było. Macie tak czasem? Kilka bardzo szybkich ruchów praktycznie w jednym momencie?

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    witajcie dzieewczyny:) dzis nawet pospałam, ale i tak czuje sie spiąca, w nocy latam do toalety tak czesto, że juz nie ogarniam, ale mimo wszystko po kazdej wizycie ładnie zasypiam. Moj syn się wierci mam wrazenie, że ciagle, w nocy spi:O dzis mam kontrole u ginekologa, a usg doopiero 29stycznia.
    tak sobie mysle, ze jeszcze świeta wielaknocne bedziemy z dzidizusiami w brzuszkach hehhehe

Iwonka dobrze, ze Ci sie polepszyło.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt

Kurcze ja to się obawiam że Wielkanoc spędzę na porodówce haha :D

Andrea20 lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

jamniczakuchnia, ja pewnie podobnie - mój termin jest na przełomie marca i kwietnia więc kto wie czy też na porodówce nie spędzę świąt :P

pisałam ostatnio, że boli mnie 8ka i dalej ją czuję, dziąsło już mi napuchło :/ tyle dobrze, że ten węzeł chłonny jakby lepiej.

co do liczenia ruchów - ja nic nie liczę, nie notuję, gin mi nie kazała. ale u mnie mała rusza się rano, w ciągu dnia też sprzedaje kopniaki i wieczorem zaczyna największą aktywność. także chyba te 10 uzbierałabym szybko :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-) M poszedł na 13 do pracy, a mi przed chwilką oko poleciało... Ale bym się przespała, tyle że mam budzik w postaci Nikośka :-) Drugi dzień bez kawy, tylko chyba czas niewłaściwy wybrałam, niskie ciśnienie ostatnio panuje. Dzisiaj kurier przywiózł butelki i smoczki dla Ali, ta mała szklana (120ml) nie jest taka ciężka, myślę że na początek będzie ok :-)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno niektóre nasze kwietniowe mamusie bedą rozpakowane w Wielkanoc :) czasami myśle ze to mogę być tez ja bo w mojej rodzinie dzieci rodzą sie w 8msc. Mam dziś wizytę u mojego lekarza ale sie stresuje :( jak przed jakimś egzaminem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 14:33

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzec już blisko... :-) Ja ostatnio na lajcie przed wizytą, nie wiem czemu, no tak to mega stres był. 28latka weź kilka głębokich oddechów, będzie dobrze!! :-)
    Wczoraj wieczorem Ala mnie skopała, aż zabolało, już ja sobie z nią porozmawiam w kwietniu ;-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Witajcie ja po USG. Płeć się nie zmieniła, ma być chłopak, ładnie rośnie i waży 1100g. Dobrze że u Dziewussi jest ok bo długo się nie odzywała. A nasza "leśniczka" coś zaginęła nam. Może dziewczyny z forum wrześniowe mamusie 2014 mogą się jakoś skontaktować przez grupę na fcb.
    baba mowisz o Wiolcii1405? tez ostatnio o niej myslalam... sprawdzilam i nie odzywa sie od 11 grudnia. Ja z nia nie mam innego kontaktu, nie ma jej na fb grupie wrześniowych mamus 2014, nigdy jej tam nie bylo przynajmniej w grupie do ktorej ja naleze :P

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ