X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Oj to wcale nie taka kruszynka :P moja Mała ważyła w 25tc 820g :)
    taki duży, ponieważ ciągle jest około 2 tyg większy więc, tak jakbym była już w 27tc

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze od kilku dni jak wstaje, gwałtownie się rusze chodze, albo w nocy przeciagne to łapie mnie hmm skurcz? ból? w pachwinach i to tak ze się od razu kulę, macie może cos takiego? Przed ciąża często chorowalam na zapalenie jajników i nawet ginekolog mi mówiła ze będę mogła mieć problemy z zajściem w ciążę bo często mi nawraca, no ale szybko się udało hehe :)
    Kurcze wizyta dopiero 25.01 nie wiem czy tyle z tym czekać bo mam wrażenie ze coraz bardziej mnie boli i jeszcze dziś w odcinku krzyżowym mnie zlapalo ze nie mogłam się ruszyc, ma tak którąś z was może, bo nie wiem czy to normalne w zaawansowanej ciąży czy to może jajniki czy coś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 15:20

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam straszny ból pachwin i kręgosłupa ale u mnie to jest przy podnoszeniu nóg czy wstawaniu z łóżka...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    baba mowisz o Wiolcii1405? tez ostatnio o niej myslalam... sprawdzilam i nie odzywa sie od 11 grudnia. Ja z nia nie mam innego kontaktu, nie ma jej na fb grupie wrześniowych mamus 2014, nigdy jej tam nie bylo przynajmniej w grupie do ktorej ja naleze :P
    No nic chyba pozostaje nam czekać. Z nią to trochę dziwne bo była raczej aktywna nie to co np ja.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale się spłakałam...
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/domowy-porod-w-basenie-nagranie-nie-dla-wrazliwych-18/p9z3mn
    piękne moim zdaniem...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Jejku ale się spłakałam...
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/domowy-porod-w-basenie-nagranie-nie-dla-wrazliwych-18/p9z3mn
    piękne moim zdaniem...
    O matko rycze jak bóbr :D. Ja chce już kwiecień !

mania lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea, ja tak mam. Paraliżuje mi całą lewą nogę, chodzę zgięta w pół i ciągnę ją za sobą normalnie... Ale czuję, że młody ma tam głowę i na coś mi naciska. Znaczy wczoraj dokładnie tam czułam jak ma czkawkę więc stąd moje wnioski :D To nic, wszystko przeżyję, niech sobie leży jak mu się podoba <3

Andrea20 lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak jak za szybko wstaję albo na bok się przekrecam.
    Mi termin z trzech usg wychodzi na koniec marca - dokładnie 28-29.03 więc chce na Wielkanoc być już po porodzie :P po 38 tygodniu zaczynam myc okna codzienne :D

kamaaa, jamniczakuchnia, Rotenkopf, panda80, Andrea20 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mi termin z trzech usg wychodzi na koniec marca - dokładnie 28-29.03 więc chce na Wielkanoc być już po porodzie :P po 38 tygodniu zaczynam myc okna codzienne :D
    Ja też mam nadzieję się uwinąć :D O tak, mycie okien, podłóg na kolanach i inne tam takie rutynowe porządki :D.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mi przez to że córa tak wystrzeliła to termin też na koniec marca się przesuwa (a dokładnie na 26 :P ). No chyba że malutka się unormuje i nie będzie rosła jak szalona ;)

Mam dziś zły dzień i muszę się wygadać :(. Pojechałam do szpitala tak jak mowila mi babka z rejestracji. Pielegniarka popatrzyła na wyniki, powiedziala ze za wysokie i ze pójdzie zapytac panią dr co robimy. Kazała isc do innego pokoju do dietetyczki czy cos. Zaczyna cos mówić to się włączyłam w rozmowe co by nie byla jednostronna. Pani wyciągnęła 2 kartki a4 z rozpiska warzyw, pieczywa itd. Po czym mówi ze widzi ze juz dużo wiem i ze juz nie ma mi co tłumaczyć. Mam zmienić dietę i tyle. Pytam o glukometr to mówi mi ze dopiero na wizycie u lekarza moge dostać a najpierw musze sie zapisać w rejestracji. A co w rejestracji z terminami? Co najwyzej na połowę lutego. No to się pytam kobiety czy nie da rady wczesniej bo skierowanie pilne a ta do mnie ze juz przecież na wizycie wstępnej bylam i musze czekać. Wybaczcie ale jak mam na oko zgadywać co jest dla mnie dobre i czym nie szkodze swojemu dziecku... Bylam w 6 poradniach i wszędzie terminy odległe mimo pilnosci skierowania. W jednej to w ogole malo się nie uśmiałam bo pani podala mi termin na 13 kwietnia - ladnie jej podziękowałam i powiedzialam ze do tego czasu to juz urodze. Na dodatek zgubiłam telefon, nigdzie nie moglam go znaleźć, poklocilam się z mężem i ryczalam chyba przez godzinę z tych wszystkich dzisiejszych emocji..

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie, w żadnej przychodni nie przyspieszą terminu ze względu na ciążę?
    Może jakbyś codziennie wydzwaniała i zawracała im głowę, czy nie zwolnił się jakiś termin, coś by się znalazło?

mania, możesz zaryzykować, zjeść coś słodkiego i wtedy zmierzyć cukier. Bo jeśli odżywiasz się zgodnie z zaleceniami, to teoretycznie nie powinnaś przekraczać normy 120. Ja dziś otrzymałam glukometr przy zakupie pasków, ale pomiary zacznę od soboty. Jutro pozwalam sobie na ostatni dzień szaleństwa :)

Kawuszka, ja jutro ostatni dzień do pracy. Od poniedziałku tylko z domu będę kończyć najpilniejsze sprawy. Zostałaś już chyba jako ostatnia na forum, która pracuje :)

mania lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie przytulam Cię mocno... Ach ta znieczulica, babce po prostu chyba nie chciało się mówić, zresztą oni tak mają, że nie lubią ja ktoś się odzywa, przecież leczą pacjenta a nie Ciebie :-( Telefon się nie odnalazł? Dzisiaj to chyba taki dzień, mnie dzisiaj, sumie od wczoraj, nosi. Wczoraj opierniczyłam M, aż się trzęsłam, w sumie o pierdołę, to hormony chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od 38 tygodnia zacznę tu wszystko pucować haha :D Nie chcę chodzić z brzuchem do 42 tc!

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Wiecznie przytulam Cię mocno... Ach ta znieczulica, babce po prostu chyba nie chciało się mówić, zresztą oni tak mają, że nie lubią ja ktoś się odzywa, przecież leczą pacjenta a nie Ciebie :-( Telefon się nie odnalazł? Dzisiaj to chyba taki dzień, mnie dzisiaj, sumie od wczoraj, nosi. Wczoraj opierniczyłam M, aż się trzęsłam, w sumie o pierdołę, to hormony chyba.
    Telefon w końcu znalazłam, ale ile się strachu najadłam to moje.
    _Saszka_ wrote:
    wiecznie, w żadnej przychodni nie przyspieszą terminu ze względu na ciążę?
    Może jakbyś codziennie wydzwaniała i zawracała im głowę, czy nie zwolnił się jakiś termin, coś by się znalazło?

mania, możesz zaryzykować, zjeść coś słodkiego i wtedy zmierzyć cukier. Bo jeśli odżywiasz się zgodnie z zaleceniami, to teoretycznie nie powinnaś przekraczać normy 120. Ja dziś otrzymałam glukometr przy zakupie pasków, ale pomiary zacznę od soboty. Jutro pozwalam sobie na ostatni dzień szaleństwa :)

Kawuszka, ja jutro ostatni dzień do pracy. Od poniedziałku tylko z domu będę kończyć najpilniejsze sprawy. Zostałaś już chyba jako ostatnia na forum, która pracuje :)
    We wtorek mogę podjechać do jednej poradni i wtedy pani dr łaskawie zechce ocenić pilność mojego skierowania. We wtorek też będę próbowała ewentualnie umówić się prywatnie do diabetolog, bo wtedy odbywa się u niej rejestracja. Ewentualnie jutro też spróbuje od lekarza rodzinnego wyłudzić glukometr i do czasu ewentualnej wizyty będę sama opierać się na wiedzy którą wyczytam.

Udanego jutrzejszego szaleństwa :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:44

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glukometru nie można kupić w aptece? W necie widziałam że od 30 zł są. Nie wiem, nie znam się ale jakby mi nie chcieli dac i terminy odlegle to bym kupiła.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie mój dr też jakoś się nie spieszy z zapisaniem mnie do poradni miał dzwonić a tu minął już drugi dzień i cisza...kurcze jak to może być, że kobieta w ciąży z cukrzycą musi się prosić o wizytę! Paranoja! Współczuje Ci...ja sama zaczęłam dietę a sprzęt dostałam od babci, która jest cukrzykiem na insulinie i takie rzeczy ma za darmo a, że miała jeden glukometr nowy w domu to mi go dała, paski tez bo tak są dość drogie...

Co do porodu to ja niby termin z om mam na 13go kwietnia ale wiem, że Malutką zmajstrowaliśmy wcześniej kilka dni :) do tego z ostatniego usg wyszedł mi termin na 1go kwietnia wiec jakby tak dr zdjął mi krążek w 37 tyg (z wielkości Małej) to mogłabym na święta też się wyrobić :) fajnie by było.

Saszka też na to dziś wpadłam i zjadłam dwa cuksy takie mega słodkie i cukier miałam 93 :)

Zaraz będę robić naleśniki ze szpinakiem mnammmm

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania robisz dietetyczne naleśniki czy normalne? Jeśli te dla słodkich mam to rzuć przepis wraz ze szpinakiem :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A glukometru nie można kupić w aptece? W necie widziałam że od 30 zł są. Nie wiem, nie znam się ale jakby mi nie chcieli dac i terminy odlegle to bym kupiła.
    Ale paski też trzeba kupić, a ich zużywa się dużo, a bez refundacji wychodzi sporo. Jeśli będzie trzeba to kupię na własną rękę, ale coś mi się należy od tego zasranego NFZ (wystarczy że i tak prawie wszędzie chodzę razem z mężem prywatnie).

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie..no wiesz az sie dziwie, że ze wzgledu na ciąże nie przyspiesza terminu no naprawde,co za znieczulica jakaś...
    wgl podkoczyło mi tsh do 3.05;// dobrze ze w srode juz endokrynolog...

ja po wizycie, lekarz powiedział, że oluś już jest duzy , że obstawia, że to ok 30 tygodnia, lezałam na leżance i mnie pielegniarka osłuchiwała...ion tez mowi o 30 marca ew 4 kwietnia, ale na pewno nie 10!!

to sie mocno zdziwiłam :P powiedział, jeszcze ze głowe ma jak pomarancz i ze jest skierowanu do dołu czyli dobrze

ale ze tak po samym namacalnym badaniu wszycho wie to szacun :P i tak mowil, ze usg powinno wiele wyjaśnic

co za dzien

wiecznie lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ