Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam od lekarza i kolejny lekarz powiedział mi, że najprawdopodobniej nie obejdzie się bez insuliny
. Wypijam kawę i lecę do szpitala, bo pani z rejestracji poradni diabetologicznej kazała przyjechać dziś i panie pielęgniarki mają ocenić jak szybko mam mieć przyśpieszoną wizytę.
-
My już po wizycie. Mała sobie smacznie spała
Miałam już robione ostatnie USG III trymestru, Wszystko super nie jest owinięta pępowinką, waga 1320g
stopa 5cm
Nogami kopie mnie w wątrobę. W nocy odczułam ból właśnie w okolicy wątroby i okazuje się, że to malutka mnie skopała
Na tym usg 2d to mało już widać takie duże dzieciaczki mamy, ale zrobiła dwa zdjęcia w tym stópki dla mojej córci bo obiecałam, że jej przyniosę do przedszkola jak będę ją odbierać, a póki co..... idę spać!
Mimo pogarszającej się morfologi nie dostałam jeszcze żelaza, ponownie przypomniała mi gin listę co jeść i mówiła, że za miesiąc jak się nic nie zmieni to wtedy wdrożymy Fe. CRP nie mam się martwić bo 12 to jest bardzo mało i nic z tym się nie robipaprotka30, fabdorota, Funky09, Andrea20, mania, Lanusia93, panda80, agulas, Olina, Dobson, jamniczakuchnia, Endzis, Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
A ja mam wizytę dopiero za tydzień i też się stresuje chociaż za każdym kopnięciem mojej kruszyny się troche uspakajam
Kupiłam sobie dzisiaj ten termometr bezdotykowy microlife i jestem niezadowolona bo pani w aptece mówiła że jest dokładny i tylko wychwalała a w instrukcji obsługi pisze że nie zalecają używać go u dzieci przed 6 miesiąca życia bo moga być złe wyniki więc i tak będe musiała mierzyć starym "w dupce" ;/ -
Nemera wrote:A ja mam wizytę dopiero za tydzień i też się stresuje chociaż za każdym kopnięciem mojej kruszyny się troche uspakajam
Kupiłam sobie dzisiaj ten termometr bezdotykowy microlife i jestem niezadowolona bo pani w aptece mówiła że jest dokładny i tylko wychwalała a w instrukcji obsługi pisze że nie zalecają używać go u dzieci przed 6 miesiąca życia bo moga być złe wyniki więc i tak będe musiała mierzyć starym "w dupce" ;/mania lubi tę wiadomość
-
a ja tak z innej beczki-kobietki polecam pomelo na deser,ma bardzo dużo witamin i zalecane jest w ciąży...ja na początku miałam fazę na granaty a teraz codziennie wcinam pomelo i dzisiaj tak sobie poczytałam o nim,nawet osoby z cukrzycą mogą jeść spokojnie
mania, jamniczakuchnia, malala lubią tę wiadomość
ania0141 -
nick nieaktualny
-
wiecie co praktycznie codziennie słyszę,że przez te moje leżenie będzie mi ciężko urodzić,też tak myślicie?fakt że z córką byłam dość aktywna aż do porodu i miałam bardzo lekki poród,ale to może zbieg okoliczności-mam nadzieję.porozmawiaj jutro z moim gin.na ten temat,w zasadzie nie mam innego wyjscia jak tylko leżeć,ale może można sobie jakoś pomócania0141
-
ania0141 wrote:wiecie co praktycznie codziennie słyszę,że przez te moje leżenie będzie mi ciężko urodzić,też tak myślicie?fakt że z córką byłam dość aktywna aż do porodu i miałam bardzo lekki poród,ale to może zbieg okoliczności-mam nadzieję.porozmawiaj jutro z moim gin.na ten temat,w zasadzie nie mam innego wyjscia jak tylko leżeć,ale może można sobie jakoś pomóc
ania0141 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Straciatellaa wrote:My mieliśmy microlife model MC100, nie wiem jaki Ty masz, ale my byliśmy bardzo zadowoleni i mierzyliśmy od urodzenia małej tym temperaturę. Co ciekawe jak byliśmy w szpitalu dziecięcym to niemowlakom mierzyli temperaturę właśnie tym samym termometrem
patrzyłam, że u mnie w aptece kosztuje 110zł a mam tą kartę z pzu wiec na nią mogę sobie go wziąć zawsze jeden wydatek mniej
Ja już po 3 śniadaniu wg dietypierwsze zjadłam jak zwykle 2 kanapki z masełkiem z wędliną i ogórkiem do tego melisa i cukier po 2 h 116 wiec ok, na drugie jogurt nat z rzodkiewką i kroma chleba i cukier po 1,5h 78 wiec też ok teraz zjadłam jabłko.
-
nie wiem jak Wy ale ja już nie mam takiego parcia na usg jak na początku pewnie dlatego, że Maleńka się wierci. A spokojniejsza jestem po takiej zwykłej wizycie-macanej jak dr wymaca szyjkę itd
Następne usg będę mieć dopiero po 31 tyg...wiec dość długa przerwa choć zastanawiam się czy robić to III usg w klinice takie niby genetyczne, robicie ??