X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta była w pon Kruszynka waży 930g i wszystko w normie. Krzywa też wyniki dobre:)

agulas, mania, fabdorota, Funky09, Lanusia93, Dobson, Endzis, Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak poszłam spać, dopiero wstałam :p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda a ile tego cukru masz? Bo ja też mam nisko a nie wysyłają mnie nigdzie...

Zwracanie minęło... zawroty głowy i osłabienie (temp. 35.2)...
    Dziekuje za słowa otuchy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza i kolejny lekarz powiedział mi, że najprawdopodobniej nie obejdzie się bez insuliny :/. Wypijam kawę i lecę do szpitala, bo pani z rejestracji poradni diabetologicznej kazała przyjechać dziś i panie pielęgniarki mają ocenić jak szybko mam mieć przyśpieszoną wizytę.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa a jaki masz cukier? Ja też miałam z tych niższych, ale pan dr powiedział, że tzn że mój organizm szybko sobie radzi z cukrem.

Powodzenia na wizytach!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Es wrote:
    U mnie wizyta była w pon Kruszynka waży 930g i wszystko w normie. Krzywa też wyniki dobre:)

Oj to wcale nie taka kruszynka :P moja Mała ważyła w 25tc 820g :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy dzis 29 tydzien, juuuupiiii :)

agulas, fabdorota, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Mała sobie smacznie spała :P Miałam już robione ostatnie USG III trymestru, Wszystko super nie jest owinięta pępowinką, waga 1320g :) stopa 5cm :P Nogami kopie mnie w wątrobę. W nocy odczułam ból właśnie w okolicy wątroby i okazuje się, że to malutka mnie skopała :P Na tym usg 2d to mało już widać takie duże dzieciaczki mamy, ale zrobiła dwa zdjęcia w tym stópki dla mojej córci bo obiecałam, że jej przyniosę do przedszkola jak będę ją odbierać, a póki co..... idę spać! :D

Mimo pogarszającej się morfologi nie dostałam jeszcze żelaza, ponownie przypomniała mi gin listę co jeść i mówiła, że za miesiąc jak się nic nie zmieni to wtedy wdrożymy Fe. CRP nie mam się martwić bo 12 to jest bardzo mało i nic z tym się nie robi :)

paprotka30, fabdorota, Funky09, Andrea20, mania, Lanusia93, panda80, agulas, Olina, Dobson, jamniczakuchnia, Endzis, Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę dopiero za tydzień i też się stresuje chociaż za każdym kopnięciem mojej kruszyny się troche uspakajam :)

Kupiłam sobie dzisiaj ten termometr bezdotykowy microlife i jestem niezadowolona bo pani w aptece mówiła że jest dokładny i tylko wychwalała a w instrukcji obsługi pisze że nie zalecają używać go u dzieci przed 6 miesiąca życia bo moga być złe wyniki więc i tak będe musiała mierzyć starym "w dupce" ;/

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-bear-do-wszystkich-butelek-okazja-i5683432798.html

Co myslicie o tym? nie będzie straszny szajs? może się wypowie ktoś kto już używał jakiegokolwiek podgrzewacza.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    A ja mam wizytę dopiero za tydzień i też się stresuje chociaż za każdym kopnięciem mojej kruszyny się troche uspakajam :)

Kupiłam sobie dzisiaj ten termometr bezdotykowy microlife i jestem niezadowolona bo pani w aptece mówiła że jest dokładny i tylko wychwalała a w instrukcji obsługi pisze że nie zalecają używać go u dzieci przed 6 miesiąca życia bo moga być złe wyniki więc i tak będe musiała mierzyć starym "w dupce" ;/
    My mieliśmy microlife model MC100, nie wiem jaki Ty masz, ale my byliśmy bardzo zadowoleni i mierzyliśmy od urodzenia małej tym temperaturę. Co ciekawe jak byliśmy w szpitalu dziecięcym to niemowlakom mierzyli temperaturę właśnie tym samym termometrem :)

mania lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedzę i myślę, że za 2 miesiące to pewnie cześć z nas już się rozpakuje;) jak to niedługo...:D

agulas, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak z innej beczki-kobietki polecam pomelo na deser,ma bardzo dużo witamin i zalecane jest w ciąży...ja na początku miałam fazę na granaty a teraz codziennie wcinam pomelo i dzisiaj tak sobie poczytałam o nim,nawet osoby z cukrzycą mogą jeść spokojnie

mania, jamniczakuchnia, malala lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda, Iwonka, Agulas jakie miałyście wartości cukru?? bo ja też mam za niski ale też nigdzie mnie lekarz nie kierował i już się martwię. Ja miałam naczczo 56 po 1h 70 a po 2h 61

Witam się z rana :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co praktycznie codziennie słyszę,że przez te moje leżenie będzie mi ciężko urodzić,też tak myślicie?fakt że z córką byłam dość aktywna aż do porodu i miałam bardzo lekki poród,ale to może zbieg okoliczności-mam nadzieję.porozmawiaj jutro z moim gin.na ten temat,w zasadzie nie mam innego wyjscia jak tylko leżeć,ale może można sobie jakoś pomóc

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    wiecie co praktycznie codziennie słyszę,że przez te moje leżenie będzie mi ciężko urodzić,też tak myślicie?fakt że z córką byłam dość aktywna aż do porodu i miałam bardzo lekki poród,ale to może zbieg okoliczności-mam nadzieję.porozmawiaj jutro z moim gin.na ten temat,w zasadzie nie mam innego wyjscia jak tylko leżeć,ale może można sobie jakoś pomóc
    Ja na ten temat rozmawiałam ze swoją gin, bo pytałam czy cokolwiek mi wolno. Mówiła, że owszem, leżenie może mieć wpływ, ale nie jakiś duży, żeby się tym nie stresować. I tak każda z nas rodzaca SN będzie potrzebowała nadludzkiej siły i pewnie jej dostanie. Wg pani doktor w dużej mierze porodowy sukces jest w głowie, im mniej lęku, tym łatwiej pójdzie. Chcę w to wierzyć:D

ania0141 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:15

• mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    My mieliśmy microlife model MC100, nie wiem jaki Ty masz, ale my byliśmy bardzo zadowoleni i mierzyliśmy od urodzenia małej tym temperaturę. Co ciekawe jak byliśmy w szpitalu dziecięcym to niemowlakom mierzyli temperaturę właśnie tym samym termometrem :)
    o dobrze wiedzieć bo ja własnie ten chcę zakupić :) patrzyłam, że u mnie w aptece kosztuje 110zł a mam tą kartę z pzu wiec na nią mogę sobie go wziąć zawsze jeden wydatek mniej :)

Ja już po 3 śniadaniu wg diety :) pierwsze zjadłam jak zwykle 2 kanapki z masełkiem z wędliną i ogórkiem do tego melisa i cukier po 2 h 116 wiec ok, na drugie jogurt nat z rzodkiewką i kroma chleba i cukier po 1,5h 78 wiec też ok teraz zjadłam jabłko.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak Wy ale ja już nie mam takiego parcia na usg jak na początku pewnie dlatego, że Maleńka się wierci. A spokojniejsza jestem po takiej zwykłej wizycie-macanej jak dr wymaca szyjkę itd :) Następne usg będę mieć dopiero po 31 tyg...wiec dość długa przerwa choć zastanawiam się czy robić to III usg w klinice takie niby genetyczne, robicie ??

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja dzisiaj u mnie w aptece Ewko zapłaciłam 99,90 za właśnie ten model MC 100 i do tego 2 lata gwarancji i jak ci sie zepsuje to przysylaja do ciebie kuriera po zgłoszeniu na ich koszt :) to może popytaj po innych aptekach, dobre i 10zł ;)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ