X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky, to akurat łatwe do wypróbowania haha.
    W wannie juz poleżałam chwilę i tez się wierciła :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Dziękuję! będę próbowała wszystkiego, bo niestety przez zaparcia wzmogły mi się skurcze :( pić i tak dużo piję - właśnie ze względu na skurcze, więc sobie dołączę cytrynę, a syrop zakupię. Może i u mnie się sprawdzi :)

Iwonka i Lanusia - oby szybko paskudztwo przeszło!
    a próbowałas 2 łyzeczki siemienia zalewac woda i pic 3 razy dziennie? Do jadłospisu włącz duzo błonnika i koniecznie dużo pij. Za chwilę zerknę do ciążowej ksiązeczki, tam trochę o tym było, ale przekartkowałam (bo mnie ten problem nie dotyczy)

Szotka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia super, że napisałaś :) Dużo zdrowia dla Ciebie i dla małego!

PS No imię to wybraliście rewelacyjne, dobry gust, dobry :D

• Olina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewusia fajnie, że do nasnapisałas, trzymam kciuki za Ciebie i twojego synka <3

mam pytanie do dziewczyn z ŁODZI i okolic słyszałyscie o szpitalu Rzgów Gamete? ja własnie czytam opinie i sa rozne, ale ogolnie całkiem okej.
    Gdzie wgl chcecie rodzić.?
    Ja chcialam tu u mnie w Pabianicach, ale sama nie wiem

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka: maslanki, kefiry, kiwi, suszone śliwki namoczone w wodzie, która też warto wypić, jabłka, gruszki, czerwona herbata (gdzieś mi mignelo, że niby w ciąży nie wolno, ale ja pije codziennie rano).
    A i uważaj na to, co zatyka: ryż, czekolada, banany, pszenne pieczywo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:50

Straciatellaa, Szotka lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Szotka: maslanki, kefiry, kiwi, suszone śliwki namoczone w wodzie, która też warto wypić, jabłka, gruszki, czerwona herbata (gdzieś mi mignelo, że niby w ciąży nie wolno, ale ja pije codziennie rano).
    można pić każdą herbatę, ale wiadomo z umiarem. Raz-dwa razy dziennie na pewno nie zaszkodzi, a czerwona herbata wspomaga trawienie :)

Jutro wizyta aaaaaaa!!Ale bym sobie wypiła maślankę........ mmmmmm

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ intensywny dzień miałam! Widzę, że też nie próżnowałyście tutaj ;)

Dziewczyny, szybkiego powrotu do zdrowia! Ja dziś też już łykałam paracetamol bo dostałam gorączki - spodziewałam się jej bo mężu też chodzi i kaszle jak opętany ale do lekarza nie pójdzie ;/ tzn pójdzie ale jeszcze o tym nie wie.

Mj1991, gratuluję córeczki ;)

Od popołudnia mamy klucze! :D
    Więc teraz przyśpieszamy z pakowaniem i na weekend mamy zamówioną przyczepkę i będziemy się przeprowadzać ;)

_Saszka_, Mj1991, Endzis lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    hej Dziewusia fajnie, że do nasnapisałas, trzymam kciuki za Ciebie i twojego synka <3

mam pytanie do dziewczyn z ŁODZI i okolic słyszałyscie o szpitalu Rzgów Gamete? ja własnie czytam opinie i sa rozne, ale ogolnie całkiem okej.
    Gdzie wgl chcecie rodzić.?
    Ja chcialam tu u mnie w Pabianicach, ale sama nie wiem
    Ja w gamecie miałam histeroskopie prywatnie usuwałam tam polipa. Opieka i warunki super ale ja płaciłam za to trochę kasy nie wiem jakk to jest na nfz bo wiem, że tam można rodzić na nfz jak i prywatnie ja rozważałam tam poród ale ode mnie są takie korki w tamtą str, że za długo by podróż trwała :-\

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Iwonkę musiałam zrobić sobie koktajl truskawkowy z maślanki... Wypiłam 3 kubki, a do tego wciągnęłam rogala z żółtym serem i ogórkiem. Wyborne! :D

O Rotenkopf, super! Układa się wszystkim jakoś powolutku :) Teraz przynajmniej będziesz się czuła bezpiecznie. A tak z ciekawości, mieszkanko do remontu czy już cacy do zamieszkania bez niczego?

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, od nas do Rzgowa jest kawał drogi, więc w ogóle nie brałam pod uwagę. Tam chyba w ogóle na jakieś wizyty kwalifikacyjne trzeba jeździć...
    Ja będę rodzic w Rydygierze, chyba, że będzie jakieś zagrożenie dla Małej: wtedy Matka Polka

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Przez Iwonkę musiałam zrobić sobie koktajl truskawkowy z maślanki... Wypiłam 3 kubki, a do tego wciągnęłam rogala z żółtym serem i ogórkiem. Wyborne! :D

O Rotenkopf, super! Układa się wszystkim jakoś powolutku :) Teraz przynajmniej będziesz się czuła bezpiecznie. A tak z ciekawości, mieszkanko do remontu czy już cacy do zamieszkania bez niczego?

Mmmm, koktajl...:D

Cacy do zamieszkania ;) tylko wjechać z meblami, poukładać rzeczy i usiąść na kanapie ;D tzn na początku byliśmy nastawieni, że pewnie będzie trzeba było malować czy coś (ale to jeszcze za nim weszliśmy do mieszkania) ale okazało się, że jest okej i nawet takie kolory jak myśleliśmy :D

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nazywa szczęście, żadnych myszek, przeciągów, ani minus siedemset, nic tylko pogratulować :D
    A tak troszkę heheszkując to opis twojego już prawie poprzedniego domu przypomniał mi o tym:
    https://www.youtube.com/watch?v=CxPLvQjMbRo :D :D :D

Rotenkopf, Karolina_Ina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doookładnie, żadnych myszek, wybuchających pieców i wszędzie i do każdego blisko :D

jamniczakuchnia, panda80 lubią tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo widzę, że nie tylko ja mam dziś rewolucję w brzuchu czyt. rozwolnienie :D na szczęście nic innego mi nie jest i ogólnie czuję się dobrze ;)

jutro pierwszy raz przychodzi do mnie położna, jestem ciekawa na czym będzie polegała ta wizyta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, muszę zmienić położną! Masakra... :p

• mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka co Ci powiedział diabetolog bo te diety w internecie są raczej bardzo skomplikowane...nie wiem czy ja to ogarnę...
    Zresztą zjadłam kolacje i zmierzyłam cukier wyszedł ok później wypiłam szklankę soku z cytrusów tak żeby sprawdzić co się dzieje i po godz miałam 86 a po 2h od wypicia 93 wzrósł ale jest w normie i to dość nisko więc ja już nic z tego nie rozumiem...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:15

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Saszka co Ci powiedział diabetolog bo te diety w internecie są raczej bardzo skomplikowane...nie wiem czy ja to ogarnę...
    Zresztą zjadłam kolacje i zmierzyłam cukier wyszedł ok później wypiłam szklankę soku z cytrusów tak żeby sprawdzić co się dzieje i po godz miałam 86 a po 2h od wypicia 93 wzrósł ale jest w normie i to dość nisko więc ja już nic z tego nie rozumiem...
    Staraj się unikać soków z kartonu (chyba ze piszesz o takim wyciskanym), bo on jest z soku zagęszczonego robiony i nie ma prawie wcale witamin, a do tego prawdopodobnie jest dosładzany. Po soku ze świeżych pomarańczy bardzo mozliwie, ze cukier będzie ok. Najważniejsze w tej diecie są małe i częste regularne posiłki. Ograniczyć trzeba tłuszcze (a jak się pojawią to najlepiej te niepodgrzewane w surówkach itp). Pewnie wiesz ze ogolnie produkty dzieli się na te o wysokim indeksie, średnim i niskim. Tych pierwszych unikasz, bazujesz na tych o niskim i w niewielkich ilosciach na tych o średnim. Jeśli kupujejsz gotowe jedzenie, to na nie też trzeba uważać, bo w nim dużo cukrów prostych (np syrop glukozowo fruktozowy ładują prawie do wszystkiego :(

mania lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Kinga i Fabdorota - bardzo dziękuję za rady :) dzisiaj mąż nabył siemię lniane, jutro będę próbować je wypić. Zrobię dodatkową listę zakupów, ale dziś kefir wypity :) a czerwoną herbatę uwielbiam! Ale z góry sądziłam, że nie można jej pić w ciąży. Też spróbuję ;)
    Jakby co to można też pić herbatkę z mniszka lekarskiego (nie mam pojecia jak smakuje ;) lub sok ze śliwek (jako alternatywę dla tych suszonych i namoczonych). Na mnie np śliwki nie działają, ale wystarczy dowolny napój z kofeiną (kawa, herbata, cola) i wieczór w wc mam gwarantowany.

Szotka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabetolog zalecił 6 posiłków dziennie i przekazał wykaz produktów z indeksem glikemicznym, bez konkretnej diety. Powiedzial, zeby wykluczyc te z wysokim indeksem i obserwowac jak organizm reaguje. Mięso mogę jeść do woli, ale pierogi i naleśniki zabronione :(
    Pomiary mam robić 4 razy dziennie na czczo i po głównych posiłkach. Ściągnę sobie przykładowe jadlospisy ze strony słodkie mamy, nie chce mi się samej planować posiłków. Pociesza mnie to, że raz na jakiś czas mogę zjeść lody :)
    Może Twój organizm nie ma problemu z cytrusami? A nie byłaś przeziebiona w dniu robienia krzywej? Ponoć mogłoby to zaburzyc wyniki.

mania lubi tę wiadomość

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ