X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky, to akurat łatwe do wypróbowania haha.
    W wannie juz poleżałam chwilę i tez się wierciła :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Dziękuję! będę próbowała wszystkiego, bo niestety przez zaparcia wzmogły mi się skurcze :( pić i tak dużo piję - właśnie ze względu na skurcze, więc sobie dołączę cytrynę, a syrop zakupię. Może i u mnie się sprawdzi :)

Iwonka i Lanusia - oby szybko paskudztwo przeszło!
    a próbowałas 2 łyzeczki siemienia zalewac woda i pic 3 razy dziennie? Do jadłospisu włącz duzo błonnika i koniecznie dużo pij. Za chwilę zerknę do ciążowej ksiązeczki, tam trochę o tym było, ale przekartkowałam (bo mnie ten problem nie dotyczy)

Szotka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia super, że napisałaś :) Dużo zdrowia dla Ciebie i dla małego!

PS No imię to wybraliście rewelacyjne, dobry gust, dobry :D

• Olina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewusia fajnie, że do nasnapisałas, trzymam kciuki za Ciebie i twojego synka <3

mam pytanie do dziewczyn z ŁODZI i okolic słyszałyscie o szpitalu Rzgów Gamete? ja własnie czytam opinie i sa rozne, ale ogolnie całkiem okej.
    Gdzie wgl chcecie rodzić.?
    Ja chcialam tu u mnie w Pabianicach, ale sama nie wiem

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka: maslanki, kefiry, kiwi, suszone śliwki namoczone w wodzie, która też warto wypić, jabłka, gruszki, czerwona herbata (gdzieś mi mignelo, że niby w ciąży nie wolno, ale ja pije codziennie rano).
    A i uważaj na to, co zatyka: ryż, czekolada, banany, pszenne pieczywo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:50

Straciatellaa, Szotka lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Szotka: maslanki, kefiry, kiwi, suszone śliwki namoczone w wodzie, która też warto wypić, jabłka, gruszki, czerwona herbata (gdzieś mi mignelo, że niby w ciąży nie wolno, ale ja pije codziennie rano).
    można pić każdą herbatę, ale wiadomo z umiarem. Raz-dwa razy dziennie na pewno nie zaszkodzi, a czerwona herbata wspomaga trawienie :)

Jutro wizyta aaaaaaa!!Ale bym sobie wypiła maślankę........ mmmmmm

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ intensywny dzień miałam! Widzę, że też nie próżnowałyście tutaj ;)

Dziewczyny, szybkiego powrotu do zdrowia! Ja dziś też już łykałam paracetamol bo dostałam gorączki - spodziewałam się jej bo mężu też chodzi i kaszle jak opętany ale do lekarza nie pójdzie ;/ tzn pójdzie ale jeszcze o tym nie wie.

Mj1991, gratuluję córeczki ;)

Od popołudnia mamy klucze! :D
    Więc teraz przyśpieszamy z pakowaniem i na weekend mamy zamówioną przyczepkę i będziemy się przeprowadzać ;)

_Saszka_, Mj1991, Endzis lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    hej Dziewusia fajnie, że do nasnapisałas, trzymam kciuki za Ciebie i twojego synka <3

mam pytanie do dziewczyn z ŁODZI i okolic słyszałyscie o szpitalu Rzgów Gamete? ja własnie czytam opinie i sa rozne, ale ogolnie całkiem okej.
    Gdzie wgl chcecie rodzić.?
    Ja chcialam tu u mnie w Pabianicach, ale sama nie wiem
    Ja w gamecie miałam histeroskopie prywatnie usuwałam tam polipa. Opieka i warunki super ale ja płaciłam za to trochę kasy nie wiem jakk to jest na nfz bo wiem, że tam można rodzić na nfz jak i prywatnie ja rozważałam tam poród ale ode mnie są takie korki w tamtą str, że za długo by podróż trwała :-\

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Iwonkę musiałam zrobić sobie koktajl truskawkowy z maślanki... Wypiłam 3 kubki, a do tego wciągnęłam rogala z żółtym serem i ogórkiem. Wyborne! :D

O Rotenkopf, super! Układa się wszystkim jakoś powolutku :) Teraz przynajmniej będziesz się czuła bezpiecznie. A tak z ciekawości, mieszkanko do remontu czy już cacy do zamieszkania bez niczego?

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, od nas do Rzgowa jest kawał drogi, więc w ogóle nie brałam pod uwagę. Tam chyba w ogóle na jakieś wizyty kwalifikacyjne trzeba jeździć...
    Ja będę rodzic w Rydygierze, chyba, że będzie jakieś zagrożenie dla Małej: wtedy Matka Polka

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Przez Iwonkę musiałam zrobić sobie koktajl truskawkowy z maślanki... Wypiłam 3 kubki, a do tego wciągnęłam rogala z żółtym serem i ogórkiem. Wyborne! :D

O Rotenkopf, super! Układa się wszystkim jakoś powolutku :) Teraz przynajmniej będziesz się czuła bezpiecznie. A tak z ciekawości, mieszkanko do remontu czy już cacy do zamieszkania bez niczego?

Mmmm, koktajl...:D

Cacy do zamieszkania ;) tylko wjechać z meblami, poukładać rzeczy i usiąść na kanapie ;D tzn na początku byliśmy nastawieni, że pewnie będzie trzeba było malować czy coś (ale to jeszcze za nim weszliśmy do mieszkania) ale okazało się, że jest okej i nawet takie kolory jak myśleliśmy :D

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nazywa szczęście, żadnych myszek, przeciągów, ani minus siedemset, nic tylko pogratulować :D
    A tak troszkę heheszkując to opis twojego już prawie poprzedniego domu przypomniał mi o tym:
    https://www.youtube.com/watch?v=CxPLvQjMbRo :D :D :D

Rotenkopf, Karolina_Ina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doookładnie, żadnych myszek, wybuchających pieców i wszędzie i do każdego blisko :D

jamniczakuchnia, panda80 lubią tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo widzę, że nie tylko ja mam dziś rewolucję w brzuchu czyt. rozwolnienie :D na szczęście nic innego mi nie jest i ogólnie czuję się dobrze ;)

jutro pierwszy raz przychodzi do mnie położna, jestem ciekawa na czym będzie polegała ta wizyta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, muszę zmienić położną! Masakra... :p

• mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka co Ci powiedział diabetolog bo te diety w internecie są raczej bardzo skomplikowane...nie wiem czy ja to ogarnę...
    Zresztą zjadłam kolacje i zmierzyłam cukier wyszedł ok później wypiłam szklankę soku z cytrusów tak żeby sprawdzić co się dzieje i po godz miałam 86 a po 2h od wypicia 93 wzrósł ale jest w normie i to dość nisko więc ja już nic z tego nie rozumiem...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:15

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Saszka co Ci powiedział diabetolog bo te diety w internecie są raczej bardzo skomplikowane...nie wiem czy ja to ogarnę...
    Zresztą zjadłam kolacje i zmierzyłam cukier wyszedł ok później wypiłam szklankę soku z cytrusów tak żeby sprawdzić co się dzieje i po godz miałam 86 a po 2h od wypicia 93 wzrósł ale jest w normie i to dość nisko więc ja już nic z tego nie rozumiem...
    Staraj się unikać soków z kartonu (chyba ze piszesz o takim wyciskanym), bo on jest z soku zagęszczonego robiony i nie ma prawie wcale witamin, a do tego prawdopodobnie jest dosładzany. Po soku ze świeżych pomarańczy bardzo mozliwie, ze cukier będzie ok. Najważniejsze w tej diecie są małe i częste regularne posiłki. Ograniczyć trzeba tłuszcze (a jak się pojawią to najlepiej te niepodgrzewane w surówkach itp). Pewnie wiesz ze ogolnie produkty dzieli się na te o wysokim indeksie, średnim i niskim. Tych pierwszych unikasz, bazujesz na tych o niskim i w niewielkich ilosciach na tych o średnim. Jeśli kupujejsz gotowe jedzenie, to na nie też trzeba uważać, bo w nim dużo cukrów prostych (np syrop glukozowo fruktozowy ładują prawie do wszystkiego :(

mania lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Kinga i Fabdorota - bardzo dziękuję za rady :) dzisiaj mąż nabył siemię lniane, jutro będę próbować je wypić. Zrobię dodatkową listę zakupów, ale dziś kefir wypity :) a czerwoną herbatę uwielbiam! Ale z góry sądziłam, że nie można jej pić w ciąży. Też spróbuję ;)
    Jakby co to można też pić herbatkę z mniszka lekarskiego (nie mam pojecia jak smakuje ;) lub sok ze śliwek (jako alternatywę dla tych suszonych i namoczonych). Na mnie np śliwki nie działają, ale wystarczy dowolny napój z kofeiną (kawa, herbata, cola) i wieczór w wc mam gwarantowany.

Szotka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabetolog zalecił 6 posiłków dziennie i przekazał wykaz produktów z indeksem glikemicznym, bez konkretnej diety. Powiedzial, zeby wykluczyc te z wysokim indeksem i obserwowac jak organizm reaguje. Mięso mogę jeść do woli, ale pierogi i naleśniki zabronione :(
    Pomiary mam robić 4 razy dziennie na czczo i po głównych posiłkach. Ściągnę sobie przykładowe jadlospisy ze strony słodkie mamy, nie chce mi się samej planować posiłków. Pociesza mnie to, że raz na jakiś czas mogę zjeść lody :)
    Może Twój organizm nie ma problemu z cytrusami? A nie byłaś przeziebiona w dniu robienia krzywej? Ponoć mogłoby to zaburzyc wyniki.

mania lubi tę wiadomość

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ