X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny ten lekarz... Położyłam Niko spać, trzy bajki przeczytane, buziak, piątki dla kota i niby git, a ta łajza kot łazi mi pod jego drzwiami i miauczy... Zaraz ktoś zginie :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    A pytałaś się może dlaczego? od dawna jestes na L4?
    Nie boisz się kontroli ZUS? :( bo ja teraz bede panikować :P
    Nie pytałam a jestem u niego na l4 gdzieś od 15go tyg. Ja i tak raczej jestem w domu bo muszę ze wzgledu na szyjke a wychodzę zazwyczaj w weekend a wtedy chyba kontroli nie robią :-) tzn ja do tej pory tfu tfu nie miałam

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziwne te tłumaczenie lekarza ;/ Ja też mam chodzące niezależnie od długości l4.

Ja dziś jeszcze wylądowałam w szpitalu z siostrzenicą, która idąc do szkoły poślizgnęła się na lodzie i skręciła kostkę. Masakra.

Dziewczyny, jutro idę do dentysty z tą ósemką, powiedzcie mi czy w razie gdyby chciał coś robić to mogę przyjąć znieczulenie a potem ewentualnie antybiotyk ? Totalnie jestem zielona w tym.
    Znieczulenia są specjalne dla kobiet w ciąży, delikatniejsze, a antybiotyk to jednym z nielicznych jest amoksycylina bezpieczna w ciąży (mi dentysta proponował jak miałam problem z zebem po kanałowym) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 20:56

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wg mnie rodzaj zwolnienia tzn. chodzace czy leżące nie ma znaczenia. Ja miałam kontrole z ZUSu w pierwszej ciąży mimo L4 chodzącego :)

Dokupiłam kilka ubranek dla córeczki i jestem chwilowo zaspokojona zakupowo. :)
    Oglądaliśmy wstępnie wózki i powiem wam, ze w Internecie niektóre wyglądają lepiej niz w rzeczywistości. Nadal nie wiemy jaki wybierzemy. Dzis tylko rzuciliśmy okiem ale chyba zdamy sie na doświadczenie sprzedawcy w sklepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:12

• panda80 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od laryngologa i potwierdziło się, że zrobił mi się ropień -dostałam kolejny antybiotyk. Jutro jadę na biopsję węzła chłonnego ślinianki i ściągnięcie ropy :( Mam nadzieję, że to w połączeniu z antybiotykiem pomoże i wyniki biopsji będą ok...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem :)
    Byłam na jodze po 3 tyg. przerwie i jak ćwiczyłam to czułam się jak salceson ;p zresztą nie tylko ja heh :p
    Co do l4 to dziś akurat też po nie byłam i mi lekarz mój zawsze wystawia na jakieś 2 tyg. i też leżące :) wsumie nie pytałam dlaczego ale mi to nie przeszkadza :) i tak wychodze czasem do poludnia z domu :) jakby była kontrola to moja mama wie ze ma dzwonic szybko do mnie to załatwie sobie kwitek, że na badaniach labolatoryjnych byłam u mnie w pracy :p

W ogóle to przespałam od 16 do 22... strasznie dziś zmęczona byłam, w ogóle ostatnio jakaś słaba chodze :/ a wczoraj wieczorem to takich zawrotów głowy dostałam, że nawet leżeć ciężko było :(

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Wróciłam od laryngologa i potwierdziło się, że zrobił mi się ropień -dostałam kolejny antybiotyk. Jutro jadę na biopsję węzła chłonnego ślinianki i ściągnięcie ropy :( Mam nadzieję, że to w połączeniu z antybiotykiem pomoże i wyniki biopsji będą ok...
    Zrób może profilaktycznie posiew z antybiogramem (na wypadek gdyby antybiotyk był nie trafiony), do tego płukałabym jamę ustną szałwią, albo są takie gotowe mieszanki ziołowe, żeby to wspomóc. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwii w ciąży nie można, jak miałam zapalenie dziąseł to Pani w aptece powiedziała, że nie powinnam nawet płukać jamy ustnej nią. Za to jest taki środek do płukania Octenidol, jest na nim napisane że kobiety w ciąży mogą go stosować. jest na bazie octaniseptu, po jednym płukaniu było o wiele lepiej, a po drugim już problem z dziąsłami minął :)

Kinga. lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, skoro kilka z was tak tez ma to jestem spokojniejsza ze to jednak przez małego.

Ja się nastawiam juz na poród od polowy marca. Moja ginekolog ciągle mi mówi ze mały się urodzi przed terminem, nie wiem po czym to stwierdza ale jak tak mówi to cos w tym może być :))

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Ogólnie dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z L4?
    Bo mi teraz przedłużał lekarz zwolnienie na następny miesiąc (wzięłam pierwsze dopiero od polowy grudnia) i miałam leżące, teraz chciałam żeby wpisał mi chodzące żebym nie musiala się stresować jak będę chciała wyjść po bułki do sklepu albo poprostu na spacer na świeże powietrze to powiedział że nie może mi wypisać na taki dlugi okres chodzącego bo nikt nie uwierzy w to.. że niby zus uzna że co , na zakupy chodzic mogę a do pracy nie?
    to niech sobie sam chodzi do pracy na 8 godzin i siedzi tam przed komputerem i się stresuje...
    Teraz jeszcze zaczęłam się zastanawiać czy będę mogła zapisać się do szkoły rodzenia?
    ja na l4 jestem od października, gin wystawia mi zawsze chodzace na 8 tygodni z gory wiec sie da :) moze ten twoj mial jakas kontrole i dlatego tak sie boi...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png

Wysłany: 15 stycznia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam 30 tydzień <3 :D

wiecznie, Ameiva, Kinga., Rotenkopf, jamniczakuchnia, Lanusia93, _Saszka_, malala lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szałwii to widać opinie są podzielone bo i mój ginekolog i dentysta nie widzieli przeciwwskazań co do płukania, a pić można ale 1 filiżankę dziennie nie więcej. Ja na początku ciąży piłam codziennie bo tylko to ograniczało mdłości, a po zabiegu u dentysty przez tydzień płukałam. Tyle, że wiadomo, zioła mają działanie wielokierunkowe i nigdy tak do końca nie wiadomo co będzie. Trzeba ufać lekarzom, ale najbardziej reakcjom swojego organizmu :)
    U mnie termin też przyspieszył o 10 dni wg ostatniego usg także też być może marzec <3 Lewa noga dalej wyłączona z użytku, ale synek tak ładnie się dziś rusza, że nie mogę się przestać szczerzyć i gadać do niego :D

Kinga. lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie udało mi się zasnąc... Szkoda, że mam tylko dwa boki do spania bo obróciłam się na każdy chyba z 30 razy.. No cóż próbuje dalej :p

Dziś zaczęłam 3 trymestr wg. bbf :D Bliżej niż dalej :p

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 3 razie w WC też wypróbowałam każdy bok kilka razy, a i tak nie śpię. No i moje dziecko też sobie fika. On się teraz nauczy, że nie ma spania i po porodzie też się tak będzie budził, a ja znowu wtedy pewnie będę miała spanie jak niedźwiedź w zimie :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ... U mnie po przejściach zoladkowo jelitowych ta noc cala przesłana od 22 do 6... bez wstawiania na siku, pewnie jeszcze niedostatecznie się nawodnilam... córcie do szkoły szykuje i później idę dalej spać bo glowa boli...

Miłego dnia...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja ogólnie rzadziej wstaje w nocy do łazienki ale dzis pobiłam rekord i wstalam 3 razy :) nie moglam zasnąć i tak męczyłyśmy sie do 2 nad ranem. A Mała cały ten czas buszowała w brzuszku.

Iwonkaaa, dobrze że juz wracasz do żywych :)

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemow ze spaniem za to siku... meczy mnie i w nocy i w dzien, a najgorsze jak przycisnie tak ze ledwo trzymam, siadam i kap kap kap koniec... ;) dodatkowo dopadla mnie pierwsza w ciazy choroba - niestety zatoki :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam. Wiecznie bardzo mi przykro że zostałaś tak potraktowana ... Ale dzis już bedzie lepszy dzień kochana :* Panda kurcze faktycznie nie fajine ale lakarze zrobia co trzeba i bedzie dobrze wazne ze dzidzia zdrowa :*. Ja tez dostaje zwolnienie od wizyty do wizyty. Trzeba niestety siedziec w doku od 7-15 w ciagu tygodnia i w kazdej chwili spodziewac sie wizyty moga przyjsc a moga i nie. Nie wiem tylko czy oni informuja listownie czy nie :/.
    Ja bylam w środę na wizycie i niestety dobrze nie jest :( moja córcia jest za mała o 2 tygodnie :(czyli skonczony 24 a ona wymiary na 22 tc :( czyli powtorka z rozrywki :( hipotrofia jeszcze troche i przyjdzie malowodzie :( czyli lozysko znowu zle pracuje lekarz powiedzial ze jest za male ale kaze czekac i nic z tym nie robi :( nie dostaje nic na polepszenie przeplywu mowi ze taka moja uroda... szukam lekarza ktory sie tym zajmie chce jechac do dr Debskiego ale nie wiem czy mnnie przyjmie?? Bo terminy sa dlugie! No i boje sie u niego wizyty po przeczytaniu opini o nim niby dobry z ogromna wiedza ale jak mu sie zachce jest mily albo gbur albo pomoze albo zleje doslownie wiec jestem przerazona!!!! Zalamana zmeczona ta sytuacja 2 dni przeplakalam dzis juz troche lepiej staram sie nie przejmomwac bo dla dziecka stres nie pomaga! Ale co zrobic??? ehh

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.kurcze Natalka189 nie wiem co ci powiedziedzieć,napewno musisz być dobrej myśli i nie załamywać się,wszystko dobrze się skończy,ja na swoim przykładzie powiem ci że z córką w ciąży ciągle słyszałam,że jest sporo za mała wg.lekarzy nawet o miesiąc-w dniu porodu(ur.się w terminie)miałam robione usg z którego wyszło że waży tylko1500g a kilka godzin pózniej urodziła się zdrowa dziewczynka z wagą 3700.Spróbuj umówić się z tym doktorem...będzie dobrze,wszystkie trzymamy kciuki

natalka189 lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj o 17 mam wizytę,pierwsza poszpitalna,mam potężnego stresa ale jednocześnie nie mogę się doczekać ,ciekawa jestem jak wygląda ta moja szyjka ,mam nadzieję że się nie skróciła...kochaniutkie proszę o kciuki.

ania0141
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ