X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ale paski też trzeba kupić, a ich zużywa się dużo, a bez refundacji wychodzi sporo. Jeśli będzie trzeba to kupię na własną rękę, ale coś mi się należy od tego zasranego NFZ (wystarczy że i tak prawie wszędzie chodzę razem z mężem prywatnie).
    Oczywiście że się należy, ale niestety w takim kraju żyjemy :/ ja nawet z corka muszę chodzić prywatnie do hematologa, onkologa, a czasami to i do pediatry bo miejsca nie ma już w przychodni o 8.20 ( rejestracja od 8 ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:36

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ale paski też trzeba kupić, a ich zużywa się dużo, a bez refundacji wychodzi sporo. Jeśli będzie trzeba to kupię na własną rękę, ale coś mi się należy od tego zasranego NFZ (wystarczy że i tak prawie wszędzie chodzę razem z mężem prywatnie).
    dokładnie babcia mi mówiła, że ona za paski 50szt płaci 5 zł a jak bez refundacji to kosztują ok 15 zł zależy jaki glukometr...więc sporo by wyszło nawet przy zalecanych 4 pomiarach.
    Bulimulia wrote:
    Mania robisz dietetyczne naleśniki czy normalne? Jeśli te dla słodkich mam to rzuć przepis wraz ze szpinakiem :)
    niby dietetyczne tzn mąkę zamieniam na orkiszową i mleko daję 0,5, jedno jajko, trochę wody gazowanej, szczypta soli no i "smażę" na suchej patelni. Szpinak mam mrożony wiec rozpuszczam go na maleńkiej ilości masła dodaje czosnek wyciśnięty i na koniec trochę sera feta. Podobno nie powinien cukier po nich podskoczyć-zobaczymy bo nigdy po nich cukru nie mierzyłam ale robiłam też na zwykłej mącę i mleko 3,2.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    byłam dziś na wizycie u lekarza, na podwyższone ketony nic mi nie powiedział..
    mały waży 950 gramów - zaczęłam 28 tydzień
    Na zdjęciu z usg mało co widać twarz bo tak się zasłaniał rączkami i nóżkami że szok hihi , babcia nie pocieszona że nie może tej buźki dokładnie zobaczyć :P
    Ogólnie dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z L4?
    Bo mi teraz przedłużał lekarz zwolnienie na następny miesiąc (wzięłam pierwsze dopiero od polowy grudnia) i miałam leżące, teraz chciałam żeby wpisał mi chodzące żebym nie musiala się stresować jak będę chciała wyjść po bułki do sklepu albo poprostu na spacer na świeże powietrze to powiedział że nie może mi wypisać na taki dlugi okres chodzącego bo nikt nie uwierzy w to.. że niby zus uzna że co , na zakupy chodzic mogę a do pracy nie?
    to niech sobie sam chodzi do pracy na 8 godzin i siedzi tam przed komputerem i się stresuje...
    Teraz jeszcze zaczęłam się zastanawiać czy będę mogła zapisać się do szkoły rodzenia?

Lanusia93, _Saszka_, Andrea20 lubią tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześć dziewczynki,
    byłam dziś na wizycie u lekarza, na podwyższone ketony nic mi nie powiedział..
    mały waży 950 gramów - zaczęłam 28 tydzień
    Na zdjęciu z usg mało co widać twarz bo tak się zasłaniał rączkami i nóżkami że szok hihi , babcia nie pocieszona że nie może tej buźki dokładnie zobaczyć :P
    Ogólnie dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z L4?
    Bo mi teraz przedłużał lekarz zwolnienie na następny miesiąc (wzięłam pierwsze dopiero od polowy grudnia) i miałam leżące, teraz chciałam żeby wpisał mi chodzące żebym nie musiala się stresować jak będę chciała wyjść po bułki do sklepu albo poprostu na spacer na świeże powietrze to powiedział że nie może mi wypisać na taki dlugi okres chodzącego bo nikt nie uwierzy w to.. że niby zus uzna że co , na zakupy chodzic mogę a do pracy nie?
    to niech sobie sam chodzi do pracy na 8 godzin i siedzi tam przed komputerem i się stresuje...
    Teraz jeszcze zaczęłam się zastanawiać czy będę mogła zapisać się do szkoły rodzenia?
    bardzo dziwne..ja mam zawsze zwolnienie na jakies 28dni i mam normlanie, że moge chodzić...cos kreci ten lekarz...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja tez od 38 tygodnia zacznę tu wszystko pucować haha :D Nie chcę chodzić z brzuchem do 42 tc!

Hahaha żeby to coś dało :P
    Napisała- sierpniówka po porodzie wywołanym w 41 tygodniu ;)
    Myłam podłogi, okna, tańczyłam, biegałam na 4 piętro i z powrotem, masowałam brzuch i brodawki, urządzałam gorące kąpiele, oj czego ja nie robiłam! A maluszek i tak wyjdzie kiedy będzie chciał. Na mnie nawet oksytocyna nie zadziałała, dopiero jak mi worek przebili to ruszyło ;)
    A ciążę całą miałam zagrożoną porodem przedwczesnym, z końską dawką leków, pessarem i leżeniem :) Po 37 tygodniu zaczęłam akrobacje i NIC nie spowodowało choćby jednego skurczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:47

jamniczakuchnia, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    bardzo dziwne..ja mam zawsze zwolnienie na jakies 28dni i mam normlanie, że moge chodzić...cos kreci ten lekarz...

Ja też mam zawsze na 4 tygodnie, mogę chodzić. Bez sensu to tłumaczenie tego lekarza.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez sensu... wiadomo nie chodze nie wiadomo gdzie, ale zakupy tez robic jakos musze.. nie wiem co zrobic? moze zadzwonię jutro i powiem że chcę do szkoły rodzenia iść a potrzebuję zaświadczenie o braku przeciwskazan co jest jednoznaczne z tym ze musze miec l4 chodzące, moze by mi to poprawił

aha i powiedział "niech koleżanki do Ciebie przychodzą a nie ty do nich" no sorry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:52

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam leżące mój dr też nie daje chodzącego jak chodziłam do poprzedniego dr (zmieniałam go ok 15 tyg) to tamten normalnie wystawiał chodzące...nie wiem od czego to zależy

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja też mam leżące mój dr też nie daje chodzącego jak chodziłam do poprzedniego dr (zmieniałam go ok 15 tyg) to tamten normalnie wystawiał chodzące...nie wiem od czego to zależy
    A pytałaś się może dlaczego? od dawna jestes na L4?
    Nie boisz się kontroli ZUS? :( bo ja teraz bede panikować :P

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    aha i powiedział "niech koleżanki do Ciebie przychodzą a nie ty do nich" no sorry...

no nie moge...zachowanie bezczelne totalnie

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naprawde jakby Was zus wezwał na kontrole to nic by nie udowodnił, bo jak?

mój pomimo, ze kaze mi duzo wypoczywac i np przed wietami czy sylwestrem kazał raczej w domciu pod kocykiem to nigdy nie wypisal, ze mam lezec..
    dziwne moze to od czegos zalezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:58

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam chodzone na miesiąc od wizyty do wizyty...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    tak naprawde jakby Was zus wezwał na kontrole to nic by nie udowodnił, bo jak?

mój pomimo, ze kaze mi duzo wypoczywac i np przed wietami czy sylwestrem kazał raczej w domciu pod kocykiem to nigdy nie wypisal, ze mam lezec..
    dziwne moze to od czegos zalezy
    jak nie ma nikogo w domu to zostawiaja kartke i trzeba się jak najszybciej wytłumaczyc.. najwyzej polece na badanie krwi szybko i tyle... bo co...:)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozesz powiedziec, że byłas u sasiadki na herbatce z miodem :D po domu mozesz chodzic to do sąsiadki nie? hehe nie no zartuje sobie, ale faktycznie jakies dziwne...a jaka masz prace?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    mozesz powiedziec, że byłas u sasiadki na herbatce z miodem :D po domu mozesz chodzic to do sąsiadki nie? hehe nie no zartuje sobie, ale faktycznie jakies dziwne...a jaka masz prace?
    praca biurowa... wiec jakas szkodliwa nie jest, ale jednak to 8 godzin przed komputerem, no i zastępstwo już mam.
    Kurcze nie wiem co teraz z tą szkołą rodzenia...

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne te tłumaczenie lekarza ;/ Ja też mam chodzące niezależnie od długości l4.

Ja dziś jeszcze wylądowałam w szpitalu z siostrzenicą, która idąc do szkoły poślizgnęła się na lodzie i skręciła kostkę. Masakra.

Dziewczyny, jutro idę do dentysty z tą ósemką, powiedzcie mi czy w razie gdyby chciał coś robić to mogę przyjąć znieczulenie a potem ewentualnie antybiotyk ? Totalnie jestem zielona w tym.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas miałam chodzące L4, teraz jak muszę leżeć, to też dostaje chodzące. Tylko ze szpitala leżące dostałam i też się pytali czy robi mi to różnice:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz musisz zadzwonic do szkoły rodzenia i zapytac czy jak masz leżace zwolnienie to czy mozesz chodzić. Może trafisz na jakas konkretna babke Ci bedzie umiała wyjaśnic.

Rotenkopf mysle, ze dentysta jak cos ustali Ci odpwoiednia dawke antybiotyku, zeby nie szkodziły Twojej córce jak cos.Takze nie martw sie na zapas, moze uda sie bez antybiotyku...

Endzis lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    wiesz musisz zadzwonic do szkoły rodzenia i zapytac czy jak masz leżace zwolnienie to czy mozesz chodzić. Może trafisz na jakas konkretna babke Ci bedzie umiała wyjaśnic.

Rotenkopf mysle, ze dentysta jak cos ustali Ci odpwoiednia dawke antybiotyku, zeby nie szkodziły Twojej córce jak cos.Takze nie martw sie na zapas, moze uda sie bez antybiotyku...
    tak zrobię... rano zadzwonię.. jak powiedzą że nie mogę to nawyżej potem jeszcze skonsultuję to z lekarzem i moze zgodzi się poprawić te L4, od jutra jest wystawione więc do zusu chyba i tak od rana nie trafi.. no zobaczymy...

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać jak wyszło;-)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ