X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz co dr to inna opinia mój od razu powiedział o tym piciu a nie wiedział, że pije jak smok dopiero później mu się przyznałam...przestałam tyle pić i jest poprawa nie wiem może to zbieg okoliczności ale wg moje dr nie. Możesz spróbować przecież nie zaszkodzi tzn pić musisz ale np nie tak dużo jak ja :) ja ciągle coś piłam a najwięcej na wieczór :)
    Dokładnie teraz musisz skupić się na Was odpoczywać ile się da a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 28latka śliczna dziewczynka.

Dziewczyny wczoraj obserwowałam swój brzuch. Nawet nie byłam świadoma że mały tak wywija. Wszystko widać. Super

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, smutno czytać, że u tak wielu z nas na tej ostatniej prostej zaczynają się schody :(
    Dziewczyny, trzymam kciuki za Was wszystkie i przytulam wirtualnie.

My dzisiaj leżymy i robimy porządki na laptopie ;)
    A moja córka wpędza mnie w zakupoholizm :P Właśnie zamówiłam laktator- ręczny aventa, chociaż miałam tego nie robić... Mąż mnie kiedyś zabije za to :D Chociaż jest wyrozumiały nadal i twierdzi, że jak uważam, że jest potrzebne coś, to mam kupić.

ania0141 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet siedząc widzę jak mały w brzuchu buszuje a robi to bardzo często i zaczyna budzić mamunie podczas wygibasow... kocham to... trzeba przystosować się do wstawiania w nocy do maluszka...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,trzymam kciuki za wszystkie. Ostatnio mało pisałam bo jakoś czasu mało, synek chory i takie tam. Na usg polowkowym nasza córcia miała powiększona miedniczke nerkowa i niestety dzisiaj na usg ciągle to samo. Dr mowi, że nie pogłębia się wada,ale trzeba obserwować. Gdyby druga się powiększają to wtedy duży problem a tak na chwile obecna czekanie. Na szczęście chodzę do dobrego specjalisty także wiem,ze w dobrych rękach jesteśmy. Dzisiaj prawie 900g :)
    Trzymam kciuki!!!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Kawuszka, tak jak pisałam mnie mój dr niedawno też nastraszył, że mam wielowodzie ale stwierdził to na badaniu macanym bez usg (ale on jest w tym dobry :) ) powiedział, że do następnej wizyty mam mniej pić a wcześniej rzeczywiście piłam jak smok...i na następnej wizycie o tych wodach już nic nie mówił a teraz we wtorek powiedział, że wody są ok...wiec albo coś mu się wtedy uwidziało albo pomogło to moje ograniczenie picia :/ mam nadzieje, że u Ciebie też się okaże, że dr się coś uwidziało zresztą nie przekraczasz jeszcze normy wiec się nie denerwuj i na następnej wizycie na pewno będzie wszystko dobrze.

Mam w końcu wyznaczona wizytę w Matce Polce na 27go na 8.30. Termin niezły jak na NFZ ale ze stwierdzoną cukrzycą to i tak odległy...

Hej ja o cukrzycy ciążowej dowiedziałam się w środę od razu dostałam skierowanie doo łodzi i jak zadzwoniłam do poradni to wizytę mam na 22 stycz na 11:30 do tego czasu jakoś musze sobie tez radzicz tą dieta;/

• mania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej ja o cukrzycy ciążowej dowiedziałam się w środę od razu dostałam skierowanie doo łodzi i jak zadzwoniłam do poradni to wizytę mam na 22 stycz na 11:30 do tego czasu jakoś musze sobie tez radzicz tą dieta;/
    a też jedziesz do tej poradni co ja ??? No trochę wcześniej masz termin mnie zapisywał mój dr :/ Napisz jak będziesz już po spotkaniu jak to wyglądało. No a na razie musimy sobie same radzić :/

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dzewczyny, wspólczuje bardzo, że nie możecie spac w nocy ja o dziwo ostatnio w miare śpie, ale jakos jestem zmeczona, nie wiem czy pogoda czy co :/ dziś mój A jest w domu , gotuje na obiad sos , dodal tyle cebuli, że łzy leca hehehheeh
    Miłego śnieznego dnia...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff lekarz rodzinny bez problemu wypisał mi glukometr, ale walnął się i dał receptę na mniej pasków niż mówił. Najwyżej jak się skończą to skoczę do niego po kolejną receptę. Teraz muszę tylko rozgryźć działanie glukometru

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Witajcie dziewczyny,trzymam kciuki za wszystkie. Ostatnio mało pisałam bo jakoś czasu mało, synek chory i takie tam. Na usg polowkowym nasza córcia miała powiększona miedniczke nerkowa i niestety dzisiaj na usg ciągle to samo. Dr mowi, że nie pogłębia się wada,ale trzeba obserwować. Gdyby druga się powiększają to wtedy duży problem a tak na chwile obecna czekanie. Na szczęście chodzę do dobrego specjalisty także wiem,ze w dobrych rękach jesteśmy. Dzisiaj prawie 900g :)
    Trzymam kciuki!!!
    Larisa, u mojej Hani też są powiększone miedniczki nerkowe i to obie. Oglądało mnie 3 lekarzy pod tym względem i każdy mówił, że na razie musimy tylko obserwować i kontrolować. Nie ma co z góry zakładać czarnych scenariuszy. Musi być dobrze :)

Larisa lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dam znać:) pewnie ta sama poradnia w Matce Polce jak dzwoniłam to mówiła mi żebym była po śniadaniu i ok 2 godziny trzeba poświecić czasu na szkolenie z glukometru i diety.A wiesz nazwisko do kogo?bo ja tylko wiem ze na K bo nie mogłam jej zrozumieć hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:44

• mania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    ok dam znać:) pewnie ta sama poradnia w Matce Polce jak dzwoniłam to mówiła mi żebym była po śniadaniu i ok 2 godziny trzeba poświecić czasu na szkolenie z glukometru i diety.A wiesz nazwisko do kogo?bo ja tylko wiem ze na K bo nie mogłam jej zrozumieć hehe
    nie mam pojęcia do kogo bo to mój dr zapisywał i nagrał mi tylko wiadomość na poczcie, że 27go mam tam się stawić na 8.30. Zresztą muszę jeszcze podskoczyć do niego po skierowanie to może coś powie ale to w przyszłym tyg. Boziu aż 2h ?!!

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ja już po wizycie i z Małym wszystko ok, tylko lekarka narzekala, że on tam mało miejsca ma, no i jeszcze leży sobie pupą do dołu. Czyli zostajemy przy ułożeniu pośladkowym. Jak się nie przekrecil do 30 tyg to podobno potem są marne szanse na to... Mam nadzieję, że on jednak przemysli sprawę i będzie że mną współpracował :) a guzek pod pachą do obserwacji :/ albo zniknie albo trzeba iść na usg i wizytę u onkologa..
    Karolina, spokojnie jeszcze z tym guzkiem. Mi się niedawno też taki wywalił, zniknął po paru dniach i jak o niego pytałam, to dowiedziałam się, że to mogło być zapalenie mieszka włosowego albo jakaś infekcja i po prostu mi się węzeł chłonny powiększył. Chociaż ja wiem, że to ciężko nie panikować. Parę lat temu miałam jakiegoś syfa w piersi i jak go wyczułam, to o mało nie zemdlałam w łazience. A to okazał się właśnie powiększony gruczoł i od tamtej pory mi się jakieś zdarzały przed okresem...
    A co do położenia Maluszków, to córcia mojej siostry w 36tc się dopiero przekręciła. Moja Polka do tej pory tak się wierci, że potrafi zmieniać położenie raz na parę dni. Ale liczę na to, że niedługo już też się ułoży jak Bóg do porodu przykazał:D.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam biegunki, można pić smecte w ciazy? Nie mogę się nigdzie ruszyć :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ja już po wizycie i z Małym wszystko ok, tylko lekarka narzekala, że on tam mało miejsca ma, no i jeszcze leży sobie pupą do dołu. Czyli zostajemy przy ułożeniu pośladkowym. Jak się nie przekrecil do 30 tyg to podobno potem są marne szanse na to... Mam nadzieję, że on jednak przemysli sprawę i będzie że mną współpracował :) a guzek pod pachą do obserwacji :/ albo zniknie albo trzeba iść na usg i wizytę u onkologa..

Cuda się zdarzają że i słonie latają ;) ja się mojej mamie kilka dni.przed porodem obrociłam z dobrego ułożenia na pupka do dołu co się okazało podczas porody SN ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam to - ZAMÓWIŁAM WÓZEK :D

Kawuszka, Straciatellaa, Endzis, Olina, malika89, fabdorota, _Saszka_, malala, ania0141, Justyna Es, Funky09, Wilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dziewczyny dostałam biegunki, można pić smecte w ciazy? Nie mogę się nigdzie ruszyć :/
    No to witam w klubie.. :( ja dziś też cały dzień biegunka :/ w ogóle źle się czuje :/

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ