X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja wlasnie ten evado widzialam pare dni temu w sklepie. Powiem szczerze, ze gondola prezentowala sie bardzo dobrze. Tylko ogolnie ten wozek wydaje sie wysoki, masywny w porownaniu z innymi. Raczej dla wysokich rodziców :)
    Spodobał mi sie na tyle ze po powrocie do domu poszukalam o nim informacji i opinii żadnej nie znalazłam. Moze to jakiś nowy model? W ogole o tej marce wiejar nie słyszałam jeszcze. No i tak jak mowi Wiecznie, spacerowka mi sie nie podoba w ogole w tym wózku wlasnie przez tą folię i taka płytka sie wydaje. :)
    Ale połączenia kolorystyczne ma fajne.

Oglądając na żywo same gondole bardzo spodobał mi sie bebetto silvia w czerwonej wersji :)
    Coraz bardziej skłaniam się ku opcji by teraz kupic gondolę a później spacerówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:45

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html

co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?
    Wizualnie mi się podoba, cenna przystępna, ale
    -dla mnie za ciężki (14,5kg gondola a spacerówka 13,5+ dziecko, normalnie jak mój wózek z lat 80:)
    - nie przeknuje mnie fotelik no name (czy można wpiąć inny?)
    -zastanawia mnie hamulec (czy można go zwolnić w otwartych butach)
    -nie przekonują mnie koła pompowane (guma, dopompowywanie itp)
    -czy można zdjac materiał do prania ( czy paski nie bedą w praniu/deszczu farbować, bo ostatnio właśnie jedne body w takie paski załatwiły kilka ciuszków dla młodej)
    -chyba trzeba będzie dokupić/ uszyć jakąś wkładkę zmniejszającą spacerówkę, bo małe dziecko będzie latać

Resztę trzeba zobaczyć (ile rąk potrzeba do złożenia, jak się prowadzi, skręca, materiały itp).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania - też mam zamiar to zrobić jakoś w tym miesiącu, bo potem nie będę tego z dużym brzuchem prasować... ;)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina, również miałam tarczycowe przeboje i za brak kontroli winię swojego lekarza. Gdyby nie moja czujność i kontrolowanie to wpadłabym w niezłą niedoczynność.. Właśnie mój lekarz też nie dmucha na zimne i ogólnie coraz bardziej mnie denerwuje..

A co do TSH, to poszłam z nim do Pani endokrynolog-ginekolog i ona twierdzi, że TSH jest w ciąży niemiarodajnym badaniem, ze względu na wpływy innych hormonów i że najważniejsze jest FT4. Natomiast rzeczywiście źle jeśli spada FT4, bo świadczy to o tym, że zaczyna brakować hormonów. Zależy też jak mocno spada w sumie. Najważniejsze żeby było w okolicy środka normy, a nie przy dolnej granicy.

Też bym już chciała wybierać wózki, ale póki co nie poskładaliśmy jeszcze wszystkich mebli. Musimy jeszcze to jakoś ogarnąć logistycznie, żeby wywieźć stare.. w tym momencie mamy gratownik w mieszkaniu, a mąż nie bardzo ma kiedy składać, bo od stycznia pracuje na nowym stanowisku i ogarnia pierdolnik po poprzedniej księgowej. Wraca późno, zmęczony i zestresowany..

Moje samopoczucie momentami jest kiepskie, ciężko mi się ułożyć, przekręcić. Nie wiem, która z dziewczyn o tym pisała, ale również odczuwam dyskomfort w okolicy żeber, ale tylko po prawej stronie. Czy Wam też jest tak duszno czasem?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Przeeeeecudny!!! Ja się zakochała w tym wózku :) ale my w marcu dopiero kupimy :)

Ja już nie chciałam czekać ;) tym bardziej że akurat był w niższej cenie ;) Jeśli ktoś chce go kupić to na pewno będzie zadowolony :) w lutym będę mogła coś więcej o nim powiedzieć bo wtedy będę go mogła złożyć i przetestować ;)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html

co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?

Bałabym się kupić wózek 3w1 z fotelikiem który nie ma nazwy, jeśli już ma być 3w1 to z fotelikiem który przeszedł atesty no i ma wpisaną nazwę;)
    Nie znam firmy więc nie wypowiem się co do plusów czy minusów wózka.
    Trzeba pamiętać że spacerówkę będziemy używać jesień/zima więc budka powinna być taka aby nie wiało nam na dziecko, a ta wydaje się że już dalej nie da się jej zamknąć.

Wilka lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach chciałabym już zacząć prać i prasować ubranka, no ale przez remont nie moge tego robić :/ Mam nadzieję że już za miesiąc wszystko ruszy pełną parą, na koniec stycznia zaplanowałam sobie składanie komody więc może już wtedy coś ruszy ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję,jesteście super...

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, te lancety do glukometru tez masz takie drogie?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Mania, te lancety do glukometru tez masz takie drogie?
    Nie wiem bo nie kupowałam dostałam zapas od babci. Nie wiem jaki glukometr dostane na wizycie w poradni bo może być inny niz ten co mam.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zdecydowaliśmy się na ten model wózka

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=835

ania0141 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo mamusie? co porabiacie? :p Jak Wam dzień mija?
    Ja się dziś narobiłam prania jak głupia i posprzątałam trochę a teraz zrobiłam łososia w sosie majonezowo musztardowym z przepisu kuchni lidla Doroty wellman :p i do tego frytki :p mąż pojechał po winko dla siebie a dla mnie picolo i bedziemy zajadać i oglądać film :p

jamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Ach chciałabym już zacząć prać i prasować ubranka, no ale przez remont nie moge tego robić :/ Mam nadzieję że już za miesiąc wszystko ruszy pełną parą, na koniec stycznia zaplanowałam sobie składanie komody więc może już wtedy coś ruszy ;)

Jestem w podobnej sytuacji. Remontujemy nowe mieszkanie i czeka nas jeszcze przeprowadzka. Wpadłam na pomysł żeby właśnie na koniec przyszłego miesiąca wszystko poprać i poprasować i zapakować w kartony ;) no i komodę dla dziecka muszę jeszcze kupić i wtedy poskładać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w galerii na małych zakupach :) Kupiłam Michałowi oliwkę i krem do buzi z Hipp - w Hebe jest promo!
    W Smyku wyhaczyłam pajac za 15 zeta, a reszta mimo przecen nadal droga...
    Zaraz będę robić tosty, sama siedzę bo mąż ma zjazd na studiach buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:01

• mania Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sama bo mąż pojechał do kina bo dziś premiera a czekał na ten film...ja nie pojechałam bo wysiedzieć w kinie 3,5h to juz nie dla mnie...
    Ale za to wysprzątałam kuchnię, łazienkę porobiłam porządki w moich lakierach i biżuterii teraz odpoczywam :-) a upiekłam jeszcze mięsko żeby na kanapkę było bo na kupne wędliny patrzeć nie mogę.

U mnie też dziś łosoś był na obiad :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:08

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w sobotni wieczór ;-) my dzis tez film, ale w domu i jakas pizze przękasimy :P
    mam do Was pytanie tzn do dziewczyn, które juz ogarneły zakupy ciuszkowe :) jakie rzcezy body, krotkie, długie rekawi, pajace itp ile tego kupiłyscie? w sensie chodzi mi o ilość sztuk:)? ii coś takiego cieplejszego kupilyscie?? bo moja mama wczoraj zakupiła taki kombinezon polarowy heeeh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, podpinam sie pod pytanie Oliny!
    Ja mam na razie 8 kompletów z rozmiaru 56, kompletów czyli body i polspiochy, śpiochy i kaftanik albo pajacyki. Ale pod te pajacyki to by wypadało chyba body na krótki rękaw tak? No i chyba to za mało i musze jeszcze cos dokupić.
    A z rozmiaru 62 mam niewiele więcej.

Troche posprzątałam, wstawiłam lasagnie i sie zmeczylam :)

Rotenkopf, gdzie zaginęłaś? Jak ząb?

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w sobotni wieczór, my dzisiaj też filmik ale w domu i jakaś dobra kolacyjka. Właśnie zaraz będziemy się zbierać do jej robienia powoli.
    Mam dzisiaj gorszy dzień, lekka migrena mnie dopadła, bo i bywały w ciąży silniejsze, przez to jestem taka osłabiona.
    Udało nam się wywieźć do mojej cioci mebel, który przeszkadzał nam w pokoju małego. Teraz pozostaje tylko posprzątać pewne rzeczy, przygotować do malowania, czyli do zrealizowania mojej wizji na ścianach :) Później mąż skręci mebelki no i zacznę pranie i prasowanie, bo teraz nie miałabym gdzie rozłożyć tych ubranek już gotowych.
    Od znajomych dostaliśmy łóżeczko, ale ono jest takie w kolorze olcha i zupełnie nie pasuje do naszej koncepcji pokoiku i pozostałych białych mebli. Nie możemy oboje na nie patrzeć :) Dlatego chyba skusimy się jednak na zakup łóżeczka białego.

Ja też robiłam TSH i FT4, w poniedziałek sobie odbiorę wyniki i idę na kontrolę do endokrynolog, a popołudniu mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, ja mam naprawdę dużo ubranek także nie jestem dobrym przykładem, ale wiem od mojej położnej o minimum, czyli:

śpioszki ok. 7 sztuk
    body z krótkim ok. 7 sztuk
    body z długim też ok. 7
    pajacyki 5 sztuk
    skarpetki 4-5 par
    niedrapki ze 2 pary
    cienkie czapeczki 2 sztuki
    kombinezonik

Paprotka, ja tez się zastanawiałam właśnie czy pajacyki na gołe ciałko się zakłada czy pod nie body z krótki? :) Mamy doświadczone prosimy o wypowiedź :)

Olina lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ