Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania ja wlasnie ten evado widzialam pare dni temu w sklepie. Powiem szczerze, ze gondola prezentowala sie bardzo dobrze. Tylko ogolnie ten wozek wydaje sie wysoki, masywny w porownaniu z innymi. Raczej dla wysokich rodziców
Spodobał mi sie na tyle ze po powrocie do domu poszukalam o nim informacji i opinii żadnej nie znalazłam. Moze to jakiś nowy model? W ogole o tej marce wiejar nie słyszałam jeszcze. No i tak jak mowi Wiecznie, spacerowka mi sie nie podoba w ogole w tym wózku wlasnie przez tą folię i taka płytka sie wydaje.
Ale połączenia kolorystyczne ma fajne.
Oglądając na żywo same gondole bardzo spodobał mi sie bebetto silvia w czerwonej wersji
Coraz bardziej skłaniam się ku opcji by teraz kupic gondolę a później spacerówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:37
-
nick nieaktualny
-
ania0141 wrote:http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html
co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?
-dla mnie za ciężki (14,5kg gondola a spacerówka 13,5+ dziecko, normalnie jak mój wózek z lat 80:)
- nie przeknuje mnie fotelik no name (czy można wpiąć inny?)
-zastanawia mnie hamulec (czy można go zwolnić w otwartych butach)
-nie przekonują mnie koła pompowane (guma, dopompowywanie itp)
-czy można zdjac materiał do prania ( czy paski nie bedą w praniu/deszczu farbować, bo ostatnio właśnie jedne body w takie paski załatwiły kilka ciuszków dla młodej)
-chyba trzeba będzie dokupić/ uszyć jakąś wkładkę zmniejszającą spacerówkę, bo małe dziecko będzie latać
Resztę trzeba zobaczyć (ile rąk potrzeba do złożenia, jak się prowadzi, skręca, materiały itp). -
nick nieaktualny
-
Karolina_Ina, również miałam tarczycowe przeboje i za brak kontroli winię swojego lekarza. Gdyby nie moja czujność i kontrolowanie to wpadłabym w niezłą niedoczynność.. Właśnie mój lekarz też nie dmucha na zimne i ogólnie coraz bardziej mnie denerwuje..
A co do TSH, to poszłam z nim do Pani endokrynolog-ginekolog i ona twierdzi, że TSH jest w ciąży niemiarodajnym badaniem, ze względu na wpływy innych hormonów i że najważniejsze jest FT4. Natomiast rzeczywiście źle jeśli spada FT4, bo świadczy to o tym, że zaczyna brakować hormonów. Zależy też jak mocno spada w sumie. Najważniejsze żeby było w okolicy środka normy, a nie przy dolnej granicy.
Też bym już chciała wybierać wózki, ale póki co nie poskładaliśmy jeszcze wszystkich mebli. Musimy jeszcze to jakoś ogarnąć logistycznie, żeby wywieźć stare.. w tym momencie mamy gratownik w mieszkaniu, a mąż nie bardzo ma kiedy składać, bo od stycznia pracuje na nowym stanowisku i ogarnia pierdolnik po poprzedniej księgowej. Wraca późno, zmęczony i zestresowany..
Moje samopoczucie momentami jest kiepskie, ciężko mi się ułożyć, przekręcić. Nie wiem, która z dziewczyn o tym pisała, ale również odczuwam dyskomfort w okolicy żeber, ale tylko po prawej stronie. Czy Wam też jest tak duszno czasem?
-
Aleksandrakili wrote:Przeeeeecudny!!! Ja się zakochała w tym wózku
ale my w marcu dopiero kupimy
Ja już nie chciałam czekaćtym bardziej że akurat był w niższej cenie
Jeśli ktoś chce go kupić to na pewno będzie zadowolony
w lutym będę mogła coś więcej o nim powiedzieć bo wtedy będę go mogła złożyć i przetestować
Aleksandrakili lubi tę wiadomość
-
ania0141 wrote:http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html
co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?
Bałabym się kupić wózek 3w1 z fotelikiem który nie ma nazwy, jeśli już ma być 3w1 to z fotelikiem który przeszedł atesty no i ma wpisaną nazwę
Nie znam firmy więc nie wypowiem się co do plusów czy minusów wózka.
Trzeba pamiętać że spacerówkę będziemy używać jesień/zima więc budka powinna być taka aby nie wiało nam na dziecko, a ta wydaje się że już dalej nie da się jej zamknąć.Wilka lubi tę wiadomość
-
wiecznie wrote:Mania, te lancety do glukometru tez masz takie drogie?
-
nick nieaktualnyHalo mamusie? co porabiacie? :p Jak Wam dzień mija?
Ja się dziś narobiłam prania jak głupia i posprzątałam trochę a teraz zrobiłam łososia w sosie majonezowo musztardowym z przepisu kuchni lidla Doroty wellman :p i do tego frytki :p mąż pojechał po winko dla siebie a dla mnie picolo i bedziemy zajadać i oglądać film :pjamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość
-
triste wrote:Ach chciałabym już zacząć prać i prasować ubranka, no ale przez remont nie moge tego robić
Mam nadzieję że już za miesiąc wszystko ruszy pełną parą, na koniec stycznia zaplanowałam sobie składanie komody więc może już wtedy coś ruszy
Jestem w podobnej sytuacji. Remontujemy nowe mieszkanie i czeka nas jeszcze przeprowadzka. Wpadłam na pomysł żeby właśnie na koniec przyszłego miesiąca wszystko poprać i poprasować i zapakować w kartonyno i komodę dla dziecka muszę jeszcze kupić i wtedy poskładać
-
nick nieaktualnyByłam dziś w galerii na małych zakupach
Kupiłam Michałowi oliwkę i krem do buzi z Hipp - w Hebe jest promo!
W Smyku wyhaczyłam pajac za 15 zeta, a reszta mimo przecen nadal droga...
Zaraz będę robić tosty, sama siedzę bo mąż ma zjazd na studiach buuuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:01
-
Ja też sama bo mąż pojechał do kina bo dziś premiera a czekał na ten film...ja nie pojechałam bo wysiedzieć w kinie 3,5h to juz nie dla mnie...
Ale za to wysprzątałam kuchnię, łazienkę porobiłam porządki w moich lakierach i biżuterii teraz odpoczywama upiekłam jeszcze mięsko żeby na kanapkę było bo na kupne wędliny patrzeć nie mogę.
U mnie też dziś łosoś był na obiadWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:08
-
hej dziewczyny w sobotni wieczór
my dzis tez film, ale w domu i jakas pizze przękasimy
mam do Was pytanie tzn do dziewczyn, które juz ogarneły zakupy ciuszkowejakie rzcezy body, krotkie, długie rekawi, pajace itp ile tego kupiłyscie? w sensie chodzi mi o ilość sztuk:)? ii coś takiego cieplejszego kupilyscie?? bo moja mama wczoraj zakupiła taki kombinezon polarowy heeeh
-
No właśnie, podpinam sie pod pytanie Oliny!
Ja mam na razie 8 kompletów z rozmiaru 56, kompletów czyli body i polspiochy, śpiochy i kaftanik albo pajacyki. Ale pod te pajacyki to by wypadało chyba body na krótki rękaw tak? No i chyba to za mało i musze jeszcze cos dokupić.
A z rozmiaru 62 mam niewiele więcej.
Troche posprzątałam, wstawiłam lasagnie i sie zmeczylam
Rotenkopf, gdzie zaginęłaś? Jak ząb? -
Witajcie dziewczyny w sobotni wieczór, my dzisiaj też filmik ale w domu i jakaś dobra kolacyjka. Właśnie zaraz będziemy się zbierać do jej robienia powoli.
Mam dzisiaj gorszy dzień, lekka migrena mnie dopadła, bo i bywały w ciąży silniejsze, przez to jestem taka osłabiona.
Udało nam się wywieźć do mojej cioci mebel, który przeszkadzał nam w pokoju małego. Teraz pozostaje tylko posprzątać pewne rzeczy, przygotować do malowania, czyli do zrealizowania mojej wizji na ścianachPóźniej mąż skręci mebelki no i zacznę pranie i prasowanie, bo teraz nie miałabym gdzie rozłożyć tych ubranek już gotowych.
Od znajomych dostaliśmy łóżeczko, ale ono jest takie w kolorze olcha i zupełnie nie pasuje do naszej koncepcji pokoiku i pozostałych białych mebli. Nie możemy oboje na nie patrzećDlatego chyba skusimy się jednak na zakup łóżeczka białego.
Ja też robiłam TSH i FT4, w poniedziałek sobie odbiorę wyniki i idę na kontrolę do endokrynolog, a popołudniu mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Olina, ja mam naprawdę dużo ubranek także nie jestem dobrym przykładem, ale wiem od mojej położnej o minimum, czyli:
śpioszki ok. 7 sztuk
body z krótkim ok. 7 sztuk
body z długim też ok. 7
pajacyki 5 sztuk
skarpetki 4-5 par
niedrapki ze 2 pary
cienkie czapeczki 2 sztuki
kombinezonik
Paprotka, ja tez się zastanawiałam właśnie czy pajacyki na gołe ciałko się zakłada czy pod nie body z krótki?Mamy doświadczone prosimy o wypowiedź
Olina lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33)