X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja wlasnie ten evado widzialam pare dni temu w sklepie. Powiem szczerze, ze gondola prezentowala sie bardzo dobrze. Tylko ogolnie ten wozek wydaje sie wysoki, masywny w porownaniu z innymi. Raczej dla wysokich rodziców :)
    Spodobał mi sie na tyle ze po powrocie do domu poszukalam o nim informacji i opinii żadnej nie znalazłam. Moze to jakiś nowy model? W ogole o tej marce wiejar nie słyszałam jeszcze. No i tak jak mowi Wiecznie, spacerowka mi sie nie podoba w ogole w tym wózku wlasnie przez tą folię i taka płytka sie wydaje. :)
    Ale połączenia kolorystyczne ma fajne.

Oglądając na żywo same gondole bardzo spodobał mi sie bebetto silvia w czerwonej wersji :)
    Coraz bardziej skłaniam się ku opcji by teraz kupic gondolę a później spacerówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:45

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html

co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?
    Wizualnie mi się podoba, cenna przystępna, ale
    -dla mnie za ciężki (14,5kg gondola a spacerówka 13,5+ dziecko, normalnie jak mój wózek z lat 80:)
    - nie przeknuje mnie fotelik no name (czy można wpiąć inny?)
    -zastanawia mnie hamulec (czy można go zwolnić w otwartych butach)
    -nie przekonują mnie koła pompowane (guma, dopompowywanie itp)
    -czy można zdjac materiał do prania ( czy paski nie bedą w praniu/deszczu farbować, bo ostatnio właśnie jedne body w takie paski załatwiły kilka ciuszków dla młodej)
    -chyba trzeba będzie dokupić/ uszyć jakąś wkładkę zmniejszającą spacerówkę, bo małe dziecko będzie latać

Resztę trzeba zobaczyć (ile rąk potrzeba do złożenia, jak się prowadzi, skręca, materiały itp).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania - też mam zamiar to zrobić jakoś w tym miesiącu, bo potem nie będę tego z dużym brzuchem prasować... ;)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina, również miałam tarczycowe przeboje i za brak kontroli winię swojego lekarza. Gdyby nie moja czujność i kontrolowanie to wpadłabym w niezłą niedoczynność.. Właśnie mój lekarz też nie dmucha na zimne i ogólnie coraz bardziej mnie denerwuje..

A co do TSH, to poszłam z nim do Pani endokrynolog-ginekolog i ona twierdzi, że TSH jest w ciąży niemiarodajnym badaniem, ze względu na wpływy innych hormonów i że najważniejsze jest FT4. Natomiast rzeczywiście źle jeśli spada FT4, bo świadczy to o tym, że zaczyna brakować hormonów. Zależy też jak mocno spada w sumie. Najważniejsze żeby było w okolicy środka normy, a nie przy dolnej granicy.

Też bym już chciała wybierać wózki, ale póki co nie poskładaliśmy jeszcze wszystkich mebli. Musimy jeszcze to jakoś ogarnąć logistycznie, żeby wywieźć stare.. w tym momencie mamy gratownik w mieszkaniu, a mąż nie bardzo ma kiedy składać, bo od stycznia pracuje na nowym stanowisku i ogarnia pierdolnik po poprzedniej księgowej. Wraca późno, zmęczony i zestresowany..

Moje samopoczucie momentami jest kiepskie, ciężko mi się ułożyć, przekręcić. Nie wiem, która z dziewczyn o tym pisała, ale również odczuwam dyskomfort w okolicy żeber, ale tylko po prawej stronie. Czy Wam też jest tak duszno czasem?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Przeeeeecudny!!! Ja się zakochała w tym wózku :) ale my w marcu dopiero kupimy :)

Ja już nie chciałam czekać ;) tym bardziej że akurat był w niższej cenie ;) Jeśli ktoś chce go kupić to na pewno będzie zadowolony :) w lutym będę mogła coś więcej o nim powiedzieć bo wtedy będę go mogła złożyć i przetestować ;)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html

co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?

Bałabym się kupić wózek 3w1 z fotelikiem który nie ma nazwy, jeśli już ma być 3w1 to z fotelikiem który przeszedł atesty no i ma wpisaną nazwę;)
    Nie znam firmy więc nie wypowiem się co do plusów czy minusów wózka.
    Trzeba pamiętać że spacerówkę będziemy używać jesień/zima więc budka powinna być taka aby nie wiało nam na dziecko, a ta wydaje się że już dalej nie da się jej zamknąć.

Wilka lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach chciałabym już zacząć prać i prasować ubranka, no ale przez remont nie moge tego robić :/ Mam nadzieję że już za miesiąc wszystko ruszy pełną parą, na koniec stycznia zaplanowałam sobie składanie komody więc może już wtedy coś ruszy ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję,jesteście super...

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, te lancety do glukometru tez masz takie drogie?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Mania, te lancety do glukometru tez masz takie drogie?
    Nie wiem bo nie kupowałam dostałam zapas od babci. Nie wiem jaki glukometr dostane na wizycie w poradni bo może być inny niz ten co mam.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zdecydowaliśmy się na ten model wózka

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=835

ania0141 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo mamusie? co porabiacie? :p Jak Wam dzień mija?
    Ja się dziś narobiłam prania jak głupia i posprzątałam trochę a teraz zrobiłam łososia w sosie majonezowo musztardowym z przepisu kuchni lidla Doroty wellman :p i do tego frytki :p mąż pojechał po winko dla siebie a dla mnie picolo i bedziemy zajadać i oglądać film :p

jamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Ach chciałabym już zacząć prać i prasować ubranka, no ale przez remont nie moge tego robić :/ Mam nadzieję że już za miesiąc wszystko ruszy pełną parą, na koniec stycznia zaplanowałam sobie składanie komody więc może już wtedy coś ruszy ;)

Jestem w podobnej sytuacji. Remontujemy nowe mieszkanie i czeka nas jeszcze przeprowadzka. Wpadłam na pomysł żeby właśnie na koniec przyszłego miesiąca wszystko poprać i poprasować i zapakować w kartony ;) no i komodę dla dziecka muszę jeszcze kupić i wtedy poskładać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w galerii na małych zakupach :) Kupiłam Michałowi oliwkę i krem do buzi z Hipp - w Hebe jest promo!
    W Smyku wyhaczyłam pajac za 15 zeta, a reszta mimo przecen nadal droga...
    Zaraz będę robić tosty, sama siedzę bo mąż ma zjazd na studiach buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:01

• mania Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sama bo mąż pojechał do kina bo dziś premiera a czekał na ten film...ja nie pojechałam bo wysiedzieć w kinie 3,5h to juz nie dla mnie...
    Ale za to wysprzątałam kuchnię, łazienkę porobiłam porządki w moich lakierach i biżuterii teraz odpoczywam :-) a upiekłam jeszcze mięsko żeby na kanapkę było bo na kupne wędliny patrzeć nie mogę.

U mnie też dziś łosoś był na obiad :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:08

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w sobotni wieczór ;-) my dzis tez film, ale w domu i jakas pizze przękasimy :P
    mam do Was pytanie tzn do dziewczyn, które juz ogarneły zakupy ciuszkowe :) jakie rzcezy body, krotkie, długie rekawi, pajace itp ile tego kupiłyscie? w sensie chodzi mi o ilość sztuk:)? ii coś takiego cieplejszego kupilyscie?? bo moja mama wczoraj zakupiła taki kombinezon polarowy heeeh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, podpinam sie pod pytanie Oliny!
    Ja mam na razie 8 kompletów z rozmiaru 56, kompletów czyli body i polspiochy, śpiochy i kaftanik albo pajacyki. Ale pod te pajacyki to by wypadało chyba body na krótki rękaw tak? No i chyba to za mało i musze jeszcze cos dokupić.
    A z rozmiaru 62 mam niewiele więcej.

Troche posprzątałam, wstawiłam lasagnie i sie zmeczylam :)

Rotenkopf, gdzie zaginęłaś? Jak ząb?

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w sobotni wieczór, my dzisiaj też filmik ale w domu i jakaś dobra kolacyjka. Właśnie zaraz będziemy się zbierać do jej robienia powoli.
    Mam dzisiaj gorszy dzień, lekka migrena mnie dopadła, bo i bywały w ciąży silniejsze, przez to jestem taka osłabiona.
    Udało nam się wywieźć do mojej cioci mebel, który przeszkadzał nam w pokoju małego. Teraz pozostaje tylko posprzątać pewne rzeczy, przygotować do malowania, czyli do zrealizowania mojej wizji na ścianach :) Później mąż skręci mebelki no i zacznę pranie i prasowanie, bo teraz nie miałabym gdzie rozłożyć tych ubranek już gotowych.
    Od znajomych dostaliśmy łóżeczko, ale ono jest takie w kolorze olcha i zupełnie nie pasuje do naszej koncepcji pokoiku i pozostałych białych mebli. Nie możemy oboje na nie patrzeć :) Dlatego chyba skusimy się jednak na zakup łóżeczka białego.

Ja też robiłam TSH i FT4, w poniedziałek sobie odbiorę wyniki i idę na kontrolę do endokrynolog, a popołudniu mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, ja mam naprawdę dużo ubranek także nie jestem dobrym przykładem, ale wiem od mojej położnej o minimum, czyli:

śpioszki ok. 7 sztuk
    body z krótkim ok. 7 sztuk
    body z długim też ok. 7
    pajacyki 5 sztuk
    skarpetki 4-5 par
    niedrapki ze 2 pary
    cienkie czapeczki 2 sztuki
    kombinezonik

Paprotka, ja tez się zastanawiałam właśnie czy pajacyki na gołe ciałko się zakłada czy pod nie body z krótki? :) Mamy doświadczone prosimy o wypowiedź :)

Olina lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ