X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super że wszystko ok na wizycie :-* i że z dzidzia będzie wszystko dobrze :-* czytałam że u większości dzieci się to normuje jeszcze przed porodem. Kajka dzięki za odpowiedź :-* Nifuroksazytu nie powinni w ogóle się brać jest zabroniony w innych krajach a u nas nie... Na biegunkę można brać węgiel i smecte. Do tego rumianek i siemię lniane no i marchewkę gotowana jeść z ryżem jagody i banana. Pij dużo wody i mam nadzieję że wam szybko przejdzie... :-*

ania0141 lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.... córka smacznie śpi a ja od godziny leżę żeby jej nie budzić a w południe pewnie oczy na zapałki... wstałam z ogromną ochota na murzynka... mama co sobotę pichci ciacho muszę dzisiaj złożyć zamówienie :p mały oczywiście akrobacje urządza brzuch aż skacze.... cudowności :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... albo drożdżowe z kruszonką... mmmm pycha...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ale zjadłabym murzynka teraz !!!

km5smg7yv4tozota.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    W poprzedniej ciąży miałam tak samo i lekarz też nie kazal mi się martwić itp bo często jest tak że dzieci po prostu rosną swoim tempem są mniejsze ale donoszone i wszystko jest ok :-). Ale przyszedł 31 tc a mała mniejsza o 3 tygodnie wód mało i musiałam iść do szpitala. Teraz sytuacja jest podobna dlatego muszę być pod kontrolą bo u mnie sytuacja może się powtórzyć. Ty się nie martw bo stres nie wskazany na następnej wizycie spytaj o wody i przepływy... Ale sądzę że to sprawdziła tylko nie mówiła nic a jak reszta dobra to i z dzieckiem ok :-*
    Dzięki, uspokoiła mnie trochę :-). Zaczekam do wizyty i zobaczymy.
    Do tej pory spalam jak dziecko ale ta noc to jakiś koszmar. Najpierw nie mogłam zasnąć potem wstawanie na siku chyba z pięć razy i jeszcze zwieńczeniem było jak mąż wrócił chyba koło drugiej z pracy i tak okropnie chrapal że musiałam go budzić co chwile żeby nie zwariować :-/

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa ale ty to jesteś,zawsze namówisz do złego ha ha ha no to pieczemy murzynka

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to bym plesniska zjadła mniam... Teraz jemy śniadanko a potem po prezent dla koleżanki Gabi bo jutro na urodziny idzie... A dziś robię porządki wzięłam się za nie teraz żeby mała już na gotowe przyszła bo potem nikt tego nie zrobi więc do roboty ;-) miłego dnia kochane!

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja planuje wyprać wszystkie ciuszki małego i poprasować,wiem że to za wcześnie ale jakby coś poszło nie tak to będą gotowe a jak dam radę to pózniej jeszcze raz można a sporo tego jest więc czas zacząć

ania0141
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja już wyprałam i wyprasowalam ciuszki córeczki i przykryłam ręcznikiem ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Oj ciężko mi będzie się przyzwyczaić do porannego wstawania. Codziennie wstawałam ok 10, a teraz muszę max do 8 być na nogach. A jeszcze Wy tu drożdżówkach, murzynkach piszecie i aż się ślinię na samą myśl. No nic, ale dla zdrówka córeczki muszę się poświęcić.

Wow, szlalone jesteście z tym praniem ;). Dla mnie jeszcze za wcześnie, bo znam siebie i później prała i prasowała bym drugi raz :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już też część wyprana i czeka na prasowanie, później ruszamy z kolejną partią. Wszystko na głowie M, więc wcześniej się ogarniamy. No i też będę spokojniejsza w razie W;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dla mnie też za wcześnie na pranie :P później bym musiała znów wszyatko prac i prasowac :p po moich rewolucjach w miarę ok. Musze byc na chodzie bo dziś corka ma karnawał - strasznie nie chce mi się iść, ale jak mus to mus ;)

Miłego dnia!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczne, dokładnie mam to samo lubiłam sobie pospać i śniadanie jadłam później ale teraz nie ma zmiłuj...ja już drugi raz przekroczylam cukry po kolacji i nie wiem co mam na nią jeść :-\ za to rano curky nisko...

Mi wszystko ma przygotować mamusia poprać i poprasować :-) kupiłam już płyn a w zasadzie balsam do prania dzidziuś i do płukania też dzidziuś.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do allegro i zakupów dla maluszków i dla nas to ja jak na razie kupowałam u dwóch sprzedawców. Patrzyłam przede wszystkim na komentarze i oceny i wybierałam te, które nie miały w ogóle lub miały niewiele negatywnych i neutralnych komentarzy i mogę śmiało polecić sprzedających: magmaris (na innych wątkach mamy ją polecały, m.in za jakość pieluch zarówno przed jak i po praniu) i e-kidi.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html

co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) dziś zrobiłam sobie wolne od zajęć w szkole ;p na niepotrzebne nie będę chodzić bo już mi cieżko 12h wysiedzieć :)

Ja pranie będę w lutym robić bo moje 3 wspaniałe koleżanki same zaoferowały, że mi pomogą to wyprasować :p tylko będę musiała im winka przygotować heheh :p

A jak narazie to musze swoje pranie ogarnąc bo mam chyba z 5-6 kupek.. cała łazienka w ciuchach bo pralka sie zepsuła ale dziś mają nową przywieźć :)
    Zaszaleliśmy z mężem i wzielismy pralko-suszarke. Mąż mnie przekonał, że przy dziecku bardziej sie przyda :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Chwalę się wózkiem, który stoi już u mnie, a raczej stał bo ponownie trafił do kartonu :( remont cały czas trwa więc cały czas mamy bałagan, wszędzie są kartony a już nie wspominam o kurzu :/ Wózek jest świetny i mam nadzieję że sprawdzi się w użytkowaniu ;)

34rzwb8.jpg
    Przeeeeecudny!!! Ja się zakochała w tym wózku :) ale my w marcu dopiero kupimy :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html

co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?
    Szczerze? Za taką ceną możesz znaleźć chyba fajniejszy wózek i to sprawdzony przez inne mamy. Dobrze widzę folię na rączcę w spacerówce? Jeśli tak to bała bym się o jakość materiału użytego do produkcji wózka (nasuwa mi się na myśl, że przez częste użytkowanie szybko by się zniszczyła, więc obłożyli ją folią - moją teorię potwierdził pan sprzedawca w sklepie ;) ). Znalazłam inną aukcję na której bardziej widać ten wózek i spacerówka na dodatek oprócz pałąku na podnóżku jest też wyłożona folią :/. No i ten fotelik no name - no ja osobiście bym mu nie zaufała. Osobiście nie wybrała bym tego wózka.

A jeśli zdecydowałaś się już na ten model to ten biało-granatowy (nr 2 z tego linku co podałaś) kolorystycznie jest najładniejszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:02

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na etapie szukania wózka przeglądam narazie ale i tak chcę zobaczyć w realu,muszę gdzieś podjechac bo zdjęcie o niczym nie świadczy.WIECZNIE dzięki za szczerą opinię tego mi trzeba bo mój mąż to wszystko zachwala...zreszta większość znajomych a to nie o to chodzi,przecież każdy ma swój gust i inny punkt widzenia a najgorsze jest to jak pytasz 10 osób i wszyscy są na tak

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    jestem na etapie szukania wózka przeglądam narazie ale i tak chcę zobaczyć w realu,muszę gdzieś podjechac bo zdjęcie o niczym nie świadczy.WIECZNIE dzięki za szczerą opinię tego mi trzeba bo mój mąż to wszystko zachwala...zreszta większość znajomych a to nie o to chodzi,przecież każdy ma swój gust i inny punkt widzenia a najgorsze jest to jak pytasz 10 osób i wszyscy są na tak
    Mojemu mężowi na zdjęciach też się większość podobała co mu pokazywałam ;), za to w sklepach po pomacaniu wózka potrafił powiedzieć że mu się nie podoba :P - tak samo jak i my kobiety ;). Też zrobiłam tak, ze najpierw szukałam w internecie modele wózków, a potem na żywo oglądaliśmy i wiele modelów wykluczyliśmy. W większości patrz na siebie bo to Ty będziesz użytkowała ten wózek przez większość czasu i to ma Tobie być z nim wygodnie ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ