Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia super że wszystko ok na wizycie :-* i że z dzidzia będzie wszystko dobrze :-* czytałam że u większości dzieci się to normuje jeszcze przed porodem. Kajka dzięki za odpowiedź :-* Nifuroksazytu nie powinni w ogóle się brać jest zabroniony w innych krajach a u nas nie... Na biegunkę można brać węgiel i smecte. Do tego rumianek i siemię lniane no i marchewkę gotowana jeść z ryżem jagody i banana. Pij dużo wody i mam nadzieję że wam szybko przejdzie... :-*
ania0141 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.... córka smacznie śpi a ja od godziny leżę żeby jej nie budzić a w południe pewnie oczy na zapałki... wstałam z ogromną ochota na murzynka... mama co sobotę pichci ciacho muszę dzisiaj złożyć zamówienie :p mały oczywiście akrobacje urządza brzuch aż skacze.... cudowności :*
-
natalka189 wrote:W poprzedniej ciąży miałam tak samo i lekarz też nie kazal mi się martwić itp bo często jest tak że dzieci po prostu rosną swoim tempem są mniejsze ale donoszone i wszystko jest ok
. Ale przyszedł 31 tc a mała mniejsza o 3 tygodnie wód mało i musiałam iść do szpitala. Teraz sytuacja jest podobna dlatego muszę być pod kontrolą bo u mnie sytuacja może się powtórzyć. Ty się nie martw bo stres nie wskazany na następnej wizycie spytaj o wody i przepływy... Ale sądzę że to sprawdziła tylko nie mówiła nic a jak reszta dobra to i z dzieckiem ok :-*
. Zaczekam do wizyty i zobaczymy.
Do tej pory spalam jak dziecko ale ta noc to jakiś koszmar. Najpierw nie mogłam zasnąć potem wstawanie na siku chyba z pięć razy i jeszcze zwieńczeniem było jak mąż wrócił chyba koło drugiej z pracy i tak okropnie chrapal że musiałam go budzić co chwile żeby nie zwariować
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja to bym plesniska zjadła mniam... Teraz jemy śniadanko a potem po prezent dla koleżanki Gabi bo jutro na urodziny idzie... A dziś robię porządki wzięłam się za nie teraz żeby mała już na gotowe przyszła bo potem nikt tego nie zrobi więc do roboty
miłego dnia kochane!
-
Dzień dobry
. Oj ciężko mi będzie się przyzwyczaić do porannego wstawania. Codziennie wstawałam ok 10, a teraz muszę max do 8 być na nogach. A jeszcze Wy tu drożdżówkach, murzynkach piszecie i aż się ślinię na samą myśl. No nic, ale dla zdrówka córeczki muszę się poświęcić.
Wow, szlalone jesteście z tym praniem. Dla mnie jeszcze za wcześnie, bo znam siebie i później prała i prasowała bym drugi raz
-
Wieczne, dokładnie mam to samo lubiłam sobie pospać i śniadanie jadłam później ale teraz nie ma zmiłuj...ja już drugi raz przekroczylam cukry po kolacji i nie wiem co mam na nią jeść
za to rano curky nisko...
Mi wszystko ma przygotować mamusia poprać i poprasowaćkupiłam już płyn a w zasadzie balsam do prania dzidziuś i do płukania też dzidziuś.
-
Co do allegro i zakupów dla maluszków i dla nas to ja jak na razie kupowałam u dwóch sprzedawców. Patrzyłam przede wszystkim na komentarze i oceny i wybierałam te, które nie miały w ogóle lub miały niewiele negatywnych i neutralnych komentarzy i mogę śmiało polecić sprzedających: magmaris (na innych wątkach mamy ją polecały, m.in za jakość pieluch zarówno przed jak i po praniu) i e-kidi.
-
nick nieaktualnyWitam się z rana
dziś zrobiłam sobie wolne od zajęć w szkole ;p na niepotrzebne nie będę chodzić bo już mi cieżko 12h wysiedzieć
Ja pranie będę w lutym robić bo moje 3 wspaniałe koleżanki same zaoferowały, że mi pomogą to wyprasować :p tylko będę musiała im winka przygotować heheh :p
A jak narazie to musze swoje pranie ogarnąc bo mam chyba z 5-6 kupek.. cała łazienka w ciuchach bo pralka sie zepsuła ale dziś mają nową przywieźć
Zaszaleliśmy z mężem i wzielismy pralko-suszarke. Mąż mnie przekonał, że przy dziecku bardziej sie przyda :p -
nick nieaktualnytriste wrote:Chwalę się wózkiem, który stoi już u mnie, a raczej stał bo ponownie trafił do kartonu
remont cały czas trwa więc cały czas mamy bałagan, wszędzie są kartony a już nie wspominam o kurzu
Wózek jest świetny i mam nadzieję że sprawdzi się w użytkowaniu
ale my w marcu dopiero kupimy
-
ania0141 wrote:http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html
co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?). Znalazłam inną aukcję na której bardziej widać ten wózek i spacerówka na dodatek oprócz pałąku na podnóżku jest też wyłożona folią
. No i ten fotelik no name - no ja osobiście bym mu nie zaufała. Osobiście nie wybrała bym tego wózka.
A jeśli zdecydowałaś się już na ten model to ten biało-granatowy (nr 2 z tego linku co podałaś) kolorystycznie jest najładniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:02
ania0141 lubi tę wiadomość
-
jestem na etapie szukania wózka przeglądam narazie ale i tak chcę zobaczyć w realu,muszę gdzieś podjechac bo zdjęcie o niczym nie świadczy.WIECZNIE dzięki za szczerą opinię tego mi trzeba bo mój mąż to wszystko zachwala...zreszta większość znajomych a to nie o to chodzi,przecież każdy ma swój gust i inny punkt widzenia a najgorsze jest to jak pytasz 10 osób i wszyscy są na takania0141
-
ania0141 wrote:jestem na etapie szukania wózka przeglądam narazie ale i tak chcę zobaczyć w realu,muszę gdzieś podjechac bo zdjęcie o niczym nie świadczy.WIECZNIE dzięki za szczerą opinię tego mi trzeba bo mój mąż to wszystko zachwala...zreszta większość znajomych a to nie o to chodzi,przecież każdy ma swój gust i inny punkt widzenia a najgorsze jest to jak pytasz 10 osób i wszyscy są na tak
, za to w sklepach po pomacaniu wózka potrafił powiedzieć że mu się nie podoba
- tak samo jak i my kobiety
. Też zrobiłam tak, ze najpierw szukałam w internecie modele wózków, a potem na żywo oglądaliśmy i wiele modelów wykluczyliśmy. W większości patrz na siebie bo to Ty będziesz użytkowała ten wózek przez większość czasu i to ma Tobie być z nim wygodnie