X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super że wszystko ok na wizycie :-* i że z dzidzia będzie wszystko dobrze :-* czytałam że u większości dzieci się to normuje jeszcze przed porodem. Kajka dzięki za odpowiedź :-* Nifuroksazytu nie powinni w ogóle się brać jest zabroniony w innych krajach a u nas nie... Na biegunkę można brać węgiel i smecte. Do tego rumianek i siemię lniane no i marchewkę gotowana jeść z ryżem jagody i banana. Pij dużo wody i mam nadzieję że wam szybko przejdzie... :-*

ania0141 lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.... córka smacznie śpi a ja od godziny leżę żeby jej nie budzić a w południe pewnie oczy na zapałki... wstałam z ogromną ochota na murzynka... mama co sobotę pichci ciacho muszę dzisiaj złożyć zamówienie :p mały oczywiście akrobacje urządza brzuch aż skacze.... cudowności :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... albo drożdżowe z kruszonką... mmmm pycha...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ale zjadłabym murzynka teraz !!!

km5smg7yv4tozota.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    W poprzedniej ciąży miałam tak samo i lekarz też nie kazal mi się martwić itp bo często jest tak że dzieci po prostu rosną swoim tempem są mniejsze ale donoszone i wszystko jest ok :-). Ale przyszedł 31 tc a mała mniejsza o 3 tygodnie wód mało i musiałam iść do szpitala. Teraz sytuacja jest podobna dlatego muszę być pod kontrolą bo u mnie sytuacja może się powtórzyć. Ty się nie martw bo stres nie wskazany na następnej wizycie spytaj o wody i przepływy... Ale sądzę że to sprawdziła tylko nie mówiła nic a jak reszta dobra to i z dzieckiem ok :-*
    Dzięki, uspokoiła mnie trochę :-). Zaczekam do wizyty i zobaczymy.
    Do tej pory spalam jak dziecko ale ta noc to jakiś koszmar. Najpierw nie mogłam zasnąć potem wstawanie na siku chyba z pięć razy i jeszcze zwieńczeniem było jak mąż wrócił chyba koło drugiej z pracy i tak okropnie chrapal że musiałam go budzić co chwile żeby nie zwariować :-/

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa ale ty to jesteś,zawsze namówisz do złego ha ha ha no to pieczemy murzynka

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to bym plesniska zjadła mniam... Teraz jemy śniadanko a potem po prezent dla koleżanki Gabi bo jutro na urodziny idzie... A dziś robię porządki wzięłam się za nie teraz żeby mała już na gotowe przyszła bo potem nikt tego nie zrobi więc do roboty ;-) miłego dnia kochane!

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja planuje wyprać wszystkie ciuszki małego i poprasować,wiem że to za wcześnie ale jakby coś poszło nie tak to będą gotowe a jak dam radę to pózniej jeszcze raz można a sporo tego jest więc czas zacząć

ania0141
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja już wyprałam i wyprasowalam ciuszki córeczki i przykryłam ręcznikiem ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Oj ciężko mi będzie się przyzwyczaić do porannego wstawania. Codziennie wstawałam ok 10, a teraz muszę max do 8 być na nogach. A jeszcze Wy tu drożdżówkach, murzynkach piszecie i aż się ślinię na samą myśl. No nic, ale dla zdrówka córeczki muszę się poświęcić.

Wow, szlalone jesteście z tym praniem ;). Dla mnie jeszcze za wcześnie, bo znam siebie i później prała i prasowała bym drugi raz :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już też część wyprana i czeka na prasowanie, później ruszamy z kolejną partią. Wszystko na głowie M, więc wcześniej się ogarniamy. No i też będę spokojniejsza w razie W;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dla mnie też za wcześnie na pranie :P później bym musiała znów wszyatko prac i prasowac :p po moich rewolucjach w miarę ok. Musze byc na chodzie bo dziś corka ma karnawał - strasznie nie chce mi się iść, ale jak mus to mus ;)

Miłego dnia!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczne, dokładnie mam to samo lubiłam sobie pospać i śniadanie jadłam później ale teraz nie ma zmiłuj...ja już drugi raz przekroczylam cukry po kolacji i nie wiem co mam na nią jeść :-\ za to rano curky nisko...

Mi wszystko ma przygotować mamusia poprać i poprasować :-) kupiłam już płyn a w zasadzie balsam do prania dzidziuś i do płukania też dzidziuś.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do allegro i zakupów dla maluszków i dla nas to ja jak na razie kupowałam u dwóch sprzedawców. Patrzyłam przede wszystkim na komentarze i oceny i wybierałam te, które nie miały w ogóle lub miały niewiele negatywnych i neutralnych komentarzy i mogę śmiało polecić sprzedających: magmaris (na innych wątkach mamy ją polecały, m.in za jakość pieluch zarówno przed jak i po praniu) i e-kidi.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html

co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) dziś zrobiłam sobie wolne od zajęć w szkole ;p na niepotrzebne nie będę chodzić bo już mi cieżko 12h wysiedzieć :)

Ja pranie będę w lutym robić bo moje 3 wspaniałe koleżanki same zaoferowały, że mi pomogą to wyprasować :p tylko będę musiała im winka przygotować heheh :p

A jak narazie to musze swoje pranie ogarnąc bo mam chyba z 5-6 kupek.. cała łazienka w ciuchach bo pralka sie zepsuła ale dziś mają nową przywieźć :)
    Zaszaleliśmy z mężem i wzielismy pralko-suszarke. Mąż mnie przekonał, że przy dziecku bardziej sie przyda :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Chwalę się wózkiem, który stoi już u mnie, a raczej stał bo ponownie trafił do kartonu :( remont cały czas trwa więc cały czas mamy bałagan, wszędzie są kartony a już nie wspominam o kurzu :/ Wózek jest świetny i mam nadzieję że sprawdzi się w użytkowaniu ;)

34rzwb8.jpg
    Przeeeeecudny!!! Ja się zakochała w tym wózku :) ale my w marcu dopiero kupimy :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-evado-3w1-z-parasolka-gratisy-hit-i5632458965.html

co myślicie o tym wózku?tylko szczerze?granat?
    Szczerze? Za taką ceną możesz znaleźć chyba fajniejszy wózek i to sprawdzony przez inne mamy. Dobrze widzę folię na rączcę w spacerówce? Jeśli tak to bała bym się o jakość materiału użytego do produkcji wózka (nasuwa mi się na myśl, że przez częste użytkowanie szybko by się zniszczyła, więc obłożyli ją folią - moją teorię potwierdził pan sprzedawca w sklepie ;) ). Znalazłam inną aukcję na której bardziej widać ten wózek i spacerówka na dodatek oprócz pałąku na podnóżku jest też wyłożona folią :/. No i ten fotelik no name - no ja osobiście bym mu nie zaufała. Osobiście nie wybrała bym tego wózka.

A jeśli zdecydowałaś się już na ten model to ten biało-granatowy (nr 2 z tego linku co podałaś) kolorystycznie jest najładniejszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:02

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na etapie szukania wózka przeglądam narazie ale i tak chcę zobaczyć w realu,muszę gdzieś podjechac bo zdjęcie o niczym nie świadczy.WIECZNIE dzięki za szczerą opinię tego mi trzeba bo mój mąż to wszystko zachwala...zreszta większość znajomych a to nie o to chodzi,przecież każdy ma swój gust i inny punkt widzenia a najgorsze jest to jak pytasz 10 osób i wszyscy są na tak

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    jestem na etapie szukania wózka przeglądam narazie ale i tak chcę zobaczyć w realu,muszę gdzieś podjechac bo zdjęcie o niczym nie świadczy.WIECZNIE dzięki za szczerą opinię tego mi trzeba bo mój mąż to wszystko zachwala...zreszta większość znajomych a to nie o to chodzi,przecież każdy ma swój gust i inny punkt widzenia a najgorsze jest to jak pytasz 10 osób i wszyscy są na tak
    Mojemu mężowi na zdjęciach też się większość podobała co mu pokazywałam ;), za to w sklepach po pomacaniu wózka potrafił powiedzieć że mu się nie podoba :P - tak samo jak i my kobiety ;). Też zrobiłam tak, ze najpierw szukałam w internecie modele wózków, a potem na żywo oglądaliśmy i wiele modelów wykluczyliśmy. W większości patrz na siebie bo to Ty będziesz użytkowała ten wózek przez większość czasu i to ma Tobie być z nim wygodnie ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ