X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A jak robisz tosty? W takim opiekaczu? Miałam ich kilka, uwielbiałam tosty, ale zawsze ten pseudo tefal odchodził i wyrzucałam opiekacz. Obecnie nie mam żadnego... Widziałam, że są jakieś opiekacze na kuchnię, ale nie wiem czy na indukcji to działa..

Ale mi zrobiłaś smaka na tosty! :)

No w takim tosterze zwykłym właśnie :D Wychodzą 4 trójkąty za jednym opiekaniem. One strasznie szybko się psują, a ich mycie to masakra :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:45

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlabym sobie tosta... A z miesiąc temu wyrzucilismy opiekacz.

Dziewczyny, zlapalam dziś doła giganta. Zaczyna mnie coraz bardziej dobijac to leżenie i zależność od wszystkich. Czuję się jak ubezwlasnowolniona. Ryczalam pół dnia, aż w końcu stwierdziłam że muszę się ruszyć z domu choć na moment, bo inaczej wyląduje w psychiatryku. Poszłam na krótki rajd po.okolicznych sklepach i trochę mi się polepszylo. Podziwiam kobiety, które leżą całą ciążę. Serio. Mi już nawet sprzątania brakuje.
    Baby blues bez baby:/ Mam nadzieję, że jutro trochę mi się nastrój polepszy.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota rozumiem Cię. Ja po 2mies. leżenia, jak wyszłam z domu to czułam się jakbym odzyskała życie ;) było mi ciężko, leżałam całymi dniami w łóżku, a inni prowadzili normalne życie, ale zawsze myślałam o tym, że to leżenie jest dla jakiegoś powodu, dla małego człowieczka, który się we mnie rozwija ;)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Olina, ja mam naprawdę dużo ubranek także nie jestem dobrym przykładem, ale wiem od mojej położnej o minimum, czyli:

śpioszki ok. 7 sztuk
    body z krótkim ok. 7 sztuk
    body z długim też ok. 7
    pajacyki 5 sztuk
    skarpetki 4-5 par
    niedrapki ze 2 pary
    cienkie czapeczki 2 sztuki
    kombinezonik

Paprotka, ja tez się zastanawiałam właśnie czy pajacyki na gołe ciałko się zakłada czy pod nie body z krótki? :) Mamy doświadczone prosimy o wypowiedź :)

Ja śpioszków w ogóle nie kupuje, zazwyczaj córce zakładałam kaftanik+śpiochy, niewygodne to takie, kaftaniki do góry podchodziły, albo na boki Zuza się tylko wkurzała. dlatego teraz stawiam na pajace. Zakładałam na gołe ciałko :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Fabdorota rozumiem Cię. Ja po 2mies. leżenia, jak wyszłam z domu to czułam się jakbym odzyskała życie ;) było mi ciężko, leżałam całymi dniami w łóżku, a inni prowadzili normalne życie, ale zawsze myślałam o tym, że to leżenie jest dla jakiegoś powodu, dla małego człowieczka, który się we mnie rozwija ;)
    No i to właśnie był mój dzisiejszy gwóźdź do trumny, bo pomyślałam sobie w pewnym momencie, że jestem egoistka, bo skupiam się na sobie, a przecież to leżenie jest dla dziecka, że jestem złą mamą itd. I wpadłam w jeszcze gorszy ryk...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    hej dziewczyny w sobotni wieczór ;-) my dzis tez film, ale w domu i jakas pizze przękasimy :P
    mam do Was pytanie tzn do dziewczyn, które juz ogarneły zakupy ciuszkowe :) jakie rzcezy body, krotkie, długie rekawi, pajace itp ile tego kupiłyscie? w sensie chodzi mi o ilość sztuk:)? ii coś takiego cieplejszego kupilyscie?? bo moja mama wczoraj zakupiła taki kombinezon polarowy heeeh
    Ja mam dużo tych ciuszków, wiec wam nie pomogę. Dziś wyprasowałam jedną pralkę, no i teraz zbieram wsad do kolejnej (resztki ubrań, kocyki, no i ponownie pieluchy by nabrały chłonności (bo nastawiliśmy się na wielorazowe). Te 8 zestawów moze być ok, a może być za mało (zależy czy będzie mocno ulewać, albo czy będą wycieki z pieluch itp)

Co do zestawów to dużo zależy od pogody. Nigdzie nie jest powiedziane, że do pajaca musisz założyć body (może być pielucha+śpiochy). Tak samo możesz założyć body i śpiochy, albo jak będzie mega gorąco, to same body. Mojej siostrzenicy położna radziła by na początku zakładać body z długim (bo w brzuchu jest cieplej, niz poza), a młody urodził się w upały +35. Kombinezon grubszy też może się przydać, bo w kwietniu może być zimno...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba się zdecydowaliśmy na wózek. Raczej to będzie concord bo jest dość zwinny, lekki, fajnie się składa i podbija. Jeszcze jakby gondola była wyżej... ;)
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/71CiE9BEsHL._SX466_.jpg

No i awaryjnie (gdyby mi się odwidziało do końca lutego, to wtedy kiddy)

http://www.kiddy.de/uploads/pics/46120_CC_082_LOWRES_72DPI.jpg
    http://www.kiddy.de/uploads/pics/46120_BG_082_LOWRES.jpg
    http://www.kiddy.de/uploads/pics/Animation_evolunafix_Liegeposition.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 01:49

Olina lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, dziewczynki. Widzicie, ja mogę sobie chodzić i robić a też łapię depresję. Nie wiem czy to kwestia pogody i hormonów czy czego ale na prawdę mogłabym usiąść i przepłakać cały dzień.

U mnie na termometrze -9st. Tym bardziej nie chce się wychodzić z domu a tu przeprowadzki dzień trzeci się zapowiada.

Wgl! Nie powiedziałam Wam najlepszego! Te myszy mnie prześladują! Wczoraj w przyczepie jak chłopcy rozpakowywali się pod blokiem to mąż złapał mysz...nie wiem jak ona się z Nami tutaj dostała. Dobrze, że brat męża zauważył ją jak byli na dworze to od razu ją mąż wyrzucił.

Miłej i CIEPŁEJ niedzieli! ;*

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ta myszka po prostu bardzo cię polubiła i chciała zabrać się z tobą...miłego dnia i szybkiego ogarnięcia się po tej przeprowadzce

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota,rozumiem cię co czujesz,czułam to samo dosłownie-mówiłam,że jestem ubezwłasnowolniona albo niewolnikiem własnego ciała,twierdziłam,że wpadnę w depresję itd.grunt to się nie załamywać,trzeba myśleć pozytywnie a najlepiej na poprawę humoru wpływają jakieś zakupy dla maleństwa albo robienie listy co jeszcze trzeba kupić,na mnie to działało humor od razu się poprawiał,ja potrafiłam kilka dni szukać naklejek nad łóżeczko małego.kochana już nie wiele czasu zostało...te nasze leżenie w domu to jest pikuś pomyśl jak się czują dziewczyny,które kilka miesięcy leżą w szpitalu?wiem że słabe pocieszenie,ale zawsze mogło być gorzej.ja leżałam od września do piątku który właśnie minął,teraz mam 3tyg nakazu chodzenia jak po tym szyjka zostanie bez zmian to super a jak się skróci to leżenie do końca.a krótki spacerek wieczorem myślę że jest wskazany nawet po to żeby się dotleniać,lepiej się śpi i humorek też się poprawia...damy radę,jak nie my to kto?najlepsze w tym wszystkim jest to że mój mąż jest tą syt.bardzo zmęczony i jak mu powiedziałam ,że na razie mogę chodzić to jego mina była nie oceniona

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny miłej ,spokojnej i ciepłej niedzieli...

ania0141
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga kupujecie wielorazowki? Ja też właśnie się na nie zdecydowałam i już 3 m-ce walkuje temat bo jest taki wybór że szok. Dużo czytałam o nich na domowa.tv. Daj znać jakie firmy wybrałaś i jak duży zestaw. Ja chyba kupię z 4 firm różne modele i w międzyczasie zobaczę co nam się sprawdzi i wtedy dokupie.
    Mój wymarzony wózek to chyba będzie Navington galeon, chociaż czasem jeszcze zastanawiam się nad Anexem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 10:06

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Es a ile masz zamiar sztuk kupić tych pieluszek na początek?

ania0141

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 formowanki, 5 otulaczy i 8 mieszane (AIO, SIO, z kieszonka) czyli 11-13. Ale jeszcze nie wiem. Bo ten zestaw z różnych marek (KOKOSI, ECODIDI, NAPPI ME, CLOSE, PUPUS) bez wkładów to jakieś 900 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 10:45

0d1ys65go0zad7r2.png[/

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.budujacamama.pl/2015/05/ile-pieluszek-wielorazowych-na-poczatek.html?m=1 tutajvtez jest podany przykładowy zestaw za 300-400 zl

0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • triste Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielorazówki planuję kupić jak dziecko zacznie chodzić i wtedy zacznie się zabawa z nauką ;) ale już od momentu jak dziecko ładnie będzie siedzieć to będę przyzwyczajac do nocniczka ;) ale wcześniej nie chciałoby mi się bawić w wielorazówki :P

Straciatellaa lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    My chyba się zdecydowaliśmy na wózek. Raczej to będzie concord bo jest dość zwinny, lekki, fajnie się składa i podbija. Jeszcze jakby gondola była wyżej... ;)
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/71CiE9BEsHL._SX466_.jpg

No i awaryjnie (gdyby mi się odwidziało do końca lutego, to wtedy kiddy)

http://www.kiddy.de/uploads/pics/46120_CC_082_LOWRES_72DPI.jpg
    http://www.kiddy.de/uploads/pics/46120_BG_082_LOWRES.jpg
    http://www.kiddy.de/uploads/pics/Animation_evolunafix_Liegeposition.gif

Kolor wózka bombowy!!! :)

Olina lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z owadami, mówi się i w praktyce wynika że mocno żółty oblaza.

0d1ys65go0zad7r2.png[/
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ