X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam info od Dziewussi!

Od poniedziałku znowu jest w szpitalu. Przepływy są okej, tylko Michałek nic nie przybrał na wadze. Lekarz mówi, że dopóki przepływy są okej to nie będą rozwiązywać ciąży.
    Wszystkie macie pozdrowienia od Niej! ;)

Dichlieb, nie wiem co to może być, najlepiej zaczekać co powie lekarz. Daj znać potem;*

Karatka81, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, Dobson, ania0141, _Saszka_, Endzis, Ameiva, Olina lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb ja nie mam zielonego pojęcia co to...
    Cieszę się, bo jak M będzie jechał na szkolenie to może zostawić mi auto bo ma z kim jechać :-) Nie będę musiała nikogo fatygować, czy wybulić kasę na taryfę, bo akurat mam wizytę w tym czasie :-) Brałam opcję jazdy autobusem w jedną stronę, a tak mam problem z głowy ;-)
    Dzisiaj przyjedzie fotelik i kiecka już czeka w paczkomacie :-) Bardziej się cieszę z fotelika, bo już mi ciężko Niko było zapinać w tym, no i Nikoś już ciężki a trochę go podnieść trzeba było. Także na krew pojedzie ze mną już w nowym :-)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może jest któraś z Was ze Śląska i potrzebuje co nieco do wyprawki? :)

http://olx.pl/oferta/wyprawka-dla-dziecka-0-3-miesiace-rozmiary-52-56-62-20-sztuk-CID88-IDduC3D.html

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• mania Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Mania na kiedy masz ta wizytę w poradnia ? bo do mnie teraz zadzwoniła że mam wizytę przełożona na 27 stycznia do żurawskiej na 9:10 ale mnie zdenerwowali;/ powiedz mi jeszcze dziś rano byłam na pobraniu krwi i dodatkowo zrobiłam sobie glukozę na czczo wyszło 86 dobry wynik?
    Do mnie własnie dzwoniła Pani, że mam przełożoną wizytę na 28 na godz 12 :/ kurczę jak tak będą przekładać to nie wiem czy przed rozwiązaniem zdążymy mieć te wizyty :/

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Na yt jest dużo filmików (sposoby wiazania, wkładania itp). Ja zamówiłam elatyczną i szczerze się zdziwiłam, bo bardzo elastyczna nie jest. Dziewczyny polecały też tkane (ale jakimś specjalnym splotem, ale zabij mnie teraz a nie pamiętam ;) , ach ta skleroza ciążowa ;)
    Bawełna, splot skosno-krzyzowy. Na początek najlepiej chuste w paski, albo chociaż z dwiema różnymi krawedziami, żeby łatwiej było dociagac ;) Naszą ja już pokochalam, ostatnio nawet motalam brzuch, bo fajnie podtrzymuje. Mam nadzieję, że Polka ją pokocha tak jak ja:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie mam pojęcia co może być z Twoim skutkiem Kochana... Tylko lekarz może pomóc po oględzinach...

Wczoraj odwiedziła mnie koleżanką z pracy która jest na macierzyńskim drugi raz pod rząd bo wpadła z trzecim maluchem i przyjechała z gromadka 9 lat półtora roku i 4 miesiące coreczka a taka grzeczna ze szok wogole nie płacze i na cycu ... tak wytulilam to małe i mój Kochany pierwszy raz takie małe na rękach miał i teraz myśli jak tu takim niemowlakiem się zajmować... siedział tak wpatrzony w to maleństwo ze aż miło...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bc68a7ade46.jpg

Muszę się pochwalić... od kilku dni mam takie parcie na truskawki ze pozeram e każdej postaci tu galaretka truskawkowa z musem truskawkowym a pomiędzy masą sernika na zimno... pycha a dzisiaj truskawki ze śmietanką na deser... mniam...

mania, jamniczakuchnia, fabdorota, _Saszka_, Endzis, Ameiva, Olina lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:

Muszę się pochwalić... od kilku dni mam takie parcie na truskawki ze pozeram e każdej postaci tu galaretka truskawkowa z musem truskawkowym a pomiędzy masą sernika na zimno... pycha a dzisiaj truskawki ze śmietanką na deser... mniam...
    Iwonkaaa u mnie też rządzą truskawki codziennie koktajl truskawkowy przed chwilą właśnie wyjęłam kolejną porcję żeby mi rozmarzła na podwieczorek :) mniaaaa

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś od rana też Julia szaleje, wygina się w brzuchu, raz mi tak zasadziła kopniaka, że aż tak śmiesznie mi brzuch się wygiął ;) ale chyba powoli się uspokaja.

mam leniwy dzień, nigdzie nie wychodzę, śnieg od rana sypie i nie chce mi się ruszać z domu. planuję małe porządki w szafce w łazience, muszę ogarnąć wszystkie kosmetyki, powyrzucać to czego nie używam i zrobić więcej wolnego miejsca, bo pewnie siię przyda za jakiś czas.. ;)

ja w ogóle zaczęłam ostatnio myśleć czy by nie zacząć robić masażu krocza, ale mi ginka wczoraj powiedziała, że to zxdecydowanie za wcześnie i mam póki co odpuścić.. no to odpuszczę.. hm. następna wizyta za 3 tygodnie, może wtedy pozwoli.

a powiedzcie, ćwiczycie mięśnie Kegla? ja zapominam :/

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi ja się swoimi truskawkami nie pochwalę, bo są już w brzuszku ;) W końcu przyszedł mój nowy blender, bo poprzedni zajechałam i cały tydzień musiałam sobie bez...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    u mnie dziś od rana też Julia szaleje, wygina się w brzuchu, raz mi tak zasadziła kopniaka, że aż tak śmiesznie mi brzuch się wygiął ;) ale chyba powoli się uspokaja.

mam leniwy dzień, nigdzie nie wychodzę, śnieg od rana sypie i nie chce mi się ruszać z domu. planuję małe porządki w szafce w łazience, muszę ogarnąć wszystkie kosmetyki, powyrzucać to czego nie używam i zrobić więcej wolnego miejsca, bo pewnie siię przyda za jakiś czas.. ;)

ja w ogóle zaczęłam ostatnio myśleć czy by nie zacząć robić masażu krocza, ale mi ginka wczoraj powiedziała, że to zxdecydowanie za wcześnie i mam póki co odpuścić.. no to odpuszczę.. hm. następna wizyta za 3 tygodnie, może wtedy pozwoli.

a powiedzcie, ćwiczycie mięśnie Kegla? ja zapominam :/
    U mnie na szkole mówili ze od 36 tc, Kegla raczej nie cwiczę, tyle tylko co tam chwilę na szole rodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:39

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga masaz od 36tc czy ćwiczenia Kegla? bo chyba na ćwiczenia to już za późno trochę wtedy by było? ja myślałam o masazu wcześniej z tego względu, że w sumie nigdy nie wiadomo czy wcześniej się poród nie rozpocznie a chciałam być przygotowana :D

oki teraz doczytałam o tych ćwiczeniach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:42

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Iwonkaaa u mnie też rządzą truskawki codziennie koktajl truskawkowy przed chwilą właśnie wyjęłam kolejną porcję żeby mi rozmarzła na podwieczorek :) mniaaaa
    Mania, no to mamy podobnie. Codziennie u mnie koktajl z truskawkami, malinami i mieszane :D. Namiastka słodkości :P

Wróciłam od endokrynologa i śmiać mi się chce bo na nastepną wizytę mam się zapisać dopiero w czerwcu - porażka z tym nfz. Dobrze, że mój gin jest też endokrynologiem i nie osiwieje z tego powodu.

mania lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na kosultacji. Okazało sie, że na sutku urosła tzw brodawka. Na razie mam to psikać octaniseptem. jeżeli do piatku nie odpadnie lub pęknie to mam zgłosić się na IP. przyjmą mnie do szpitala i to odetną, a później do domu. Oczywiście odcietą brodawkę dadzą do badania histopatologicznego. Mam ndzieję, że nic z tego poważniejszego nie będzie.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Kinga masaz od 36tc czy ćwiczenia Kegla? bo chyba na ćwiczenia to już za późno trochę wtedy by było? ja myślałam o masazu wcześniej z tego względu, że w sumie nigdy nie wiadomo czy wcześniej się poród nie rozpocznie a chciałam być przygotowana :D

oki teraz doczytałam o tych ćwiczeniach ;)
    Nie od 36 masaż krocza. miesnie kegla powinam teraz cwiczyć, ale mnie nudzą i ćwicze je tylko podczas zajęć w szkole rodzenia (aż raz w tyg, jak muszę ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki... Zawsze zapomnę o tych lodach/sorbecie jak jestem w biedronie... Eh skleroza ciążowa :-)
    Ja mięśnie Kegla ćwiczyłam w tamtej ciąży jak byłam, potem po też i teraz też. Nie wiem, na ile miało to znaczenie, ale nie popękałam w trakcie porodu, położna była w szoku że tak poszło. No bo ułożenie nie było za fajne, jak się później dowiedziałam.

malala lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Truskawki... Zawsze zapomnę o tych lodach/sorbecie jak jestem w biedronie... Eh skleroza ciążowa :-)
    Ja mięśnie Kegla ćwiczyłam w tamtej ciąży jak byłam, potem po też i teraz też. Nie wiem, na ile miało to znaczenie, ale nie popękałam w trakcie porodu, położna była w szoku że tak poszło. No bo ułożenie nie było za fajne, jak się później dowiedziałam.
    A nie lepiej ci zrobić sorbet w domu? Wystarczy zmielić mrozone truskawki i ewentualnie dosłodzić? Zjesc same lub polacz czekoladą albo bitą śmietaną (zalezy jak bardzo kalorycznie ma być. Nie wiem czy znacie też lody bananowe ze zmiksowanych bananów (powstaje kremowa masa, do której mozna dodac kakao i są czekoladowe, albo zmielone orzechy i są orzechowe itp

_Saszka_, ania0141 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale narobiłyście mi smaka na truskawki :P Malinami na gorąco z lodami tez bym nie pogardziła...mniam...
    w sumie lepiej sie najeść teraz bo chyba podczas karmienia piersią trzeba uwazac na truskawki bo mogą uczulać?

Jutro sie wybieram do miasta z mamą to sobie zrobimy dzien dziecka i zawitamy na jakieś lody do mojej ulubionej kawiarni :) lubimy czasem tak gdzies sie wyrwać, pogadać jak matka z corka a nie tylko gary i dom :P

Dichlieb na pewno to nic groźnego, trzymam kciuki zebys szybko się tego pozbyła!

Kinga., jaskra lubią tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka zmotywowałaś mnie, musze zacząć ćwiczyć, może uniknę nacięcia.

a te lody z biedry o których tu ostatnio głośno to chyba nie wszędzie są. ja byłam w 3 biedronkach i nie ma :(

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to niehumanitarne znęcać się nad leżącymi w szpitalu mówiąc o tych wszystkich smakołykach ;-)
    Ją już jestem po nacięciu ropnia i wyczyszczeniu i powiem Wam, że to bolało :-(
    Dostaję antybiotyk dożylnie i mam nadzieję, że w końcu to pomoże...
    Dichlieb przykro mi, mam nadzieję, że to nic groźnego...
    Pozostałe panie w szpitalach pozdrawia ;-)

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ