X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapolowałam właśnie na allegro i kupiłam kombinezon z myślą o wyjściu ze szpitala, welurkowy lekko ocieplany, za 10zł. nic innego nie będę kupowała, myślę, że wystarczy. w razie czego założymy pod spód coś grubszego, albo cienkiego jak będzie cieplej :)
    http://imageshack.com/a/img905/7240/akt6dQ.jpg

Karolina_Ina, wiecznie lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala ale superowy :).
    A ja dzisiaj wyhaczyłam w kaufland mleczka do prania z loela 1,5l za około 14zl :D.
    No i od dzisiaj w rossmannie z kartą rossnę pieluszki pampers dwójki 80szt za 29,99zl
    Pampers, Newborn, pieluszki, 2 do 5 kg, 43 szt.za 19,99zli inne ciekawostki. Zamówiłam w gemini żel do kąpieli z hippa za prawie 20zl a teraz w promocji jest za 14,39zl w rossmannie...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:46

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Euro-drogeria jest lovela 2x5l za 70zł(balsam),Kamaaa no to faktycznie tanio kupiłaś te pieluszki...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero do domu wlazłam... nachodziłam się dziś jak głupia i nadźwigałam mojek chrześnicy... a teraz żałuję bo boli mnie brzuch :( mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze :) ale na szczęście misio mój jest aktywny ładnie :) Jutro na jodze mam nadzieję, że w końcu odpocznę i się zrelaksuje :)

Super ten śpiworek i kombinezon też mega :)
    Ja śpiworka nie będę kupywać bo mam ich aż 5 w różnych rozmiarach ale otulacz kupię napewno :) rożków mam też sporo ale żaden się dobrze nie zapina więc boje się, że się będą otwierać jak misio będzie spał i jak mam kupić nowy to wolę kupić otulacz :)
    Ajjj narobiłyście smaka na te truskawki :( Jutro sobie kupie :p

Zapisałam się dziś na holter we wtorek mi założą :) a 4 mam wizytę i u ginekologa i u kardiologa hehe :p Ciekawe czy coś na tym holterze wyjdzie bo czuje że mi znów częstoskurcze wracają...

Dobra rozpisałam się jak głupia :p idę spać dobranoc mamusie ! :* :*

• Kajka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Miałam dziś wizytę i trochę mnie uspokoiła.

Mała ma już prawie 1,5 kg i podobno długie nogi :) Leży cały czas główką do dołu. Szyjka już nie jest twarda, lecz "dojrzewająca" (miękka?), ale ważne że bez rozwarcia i nieskrócona, z czego bardzo się cieszę. Gin zezwolił na większą aktywność, więc chyba zaszaleję i wybiorę się do ikei w weekend potestować fotele do karmienia:)
    Czy któraś z Was też ma już taką dojrzewającą szyję, cokolwiek to znaczy?

mania lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten śpiwork, ale ma juz kilka, więc nie kupuję. Tylko jakiś otulacz musze upolować i jakiś kombinezon/otulacz co będzie pasował do fotelika i chusty. Kurczę jest tyle fajnych ciuszków, ale dużo dostałam wiec i tak nie wiem czy wszystkie zdaży założyć... Teraz wolę kupić monitor oddechu zamiast dodatkowego łaszka.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka się starzeje tak jak łożysko. W pełni dojrzała jest złagodzona czyli jej nie ma. Na początku jest twarda później mięknie jak np... Banan :-D Niedojrzały zielony jest twardy, a taki żółty jest miękki :-P

Kajka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Szyjka się starzeje tak jak łożysko. W pełni dojrzała jest złagodzona czyli jej nie ma. Na początku jest twarda później mięknie jak np... Banan :-D Niedojrzały zielony jest twardy, a taki żółty jest miękki :-P
    Miło Ola, że tu zaglądasz:) U Ciebie na razie spokój? Jakie ładne masz już tygodnie w suwaczku :) Czyli ta moja szyjka jest pewnie taka półmiękka jak średnio dojrzały banan? ; ) Mam nadzieję, że za szybko nie dojrzeje finalnie, bo nie miałam podawanych sterydów na płucka. Gin jest niby spokojny, więc mu tym razem zaufam. A w ogóle to pokazywał mi, jak przy takiej szyjce mogą wychodzić różne pomiary, tylko dlatego, że jest elastyczna.. Jak mocniej nacisnął głowicą, to nagle miała 4cm, a wcale się cudownie nie wydłużyła tylko rozciągnęła (tak to ma ok.30mm)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:58

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię zafundowało mi nowe doznania. Najpierw kręcił się w okolicach pęcherza (jak bujałam się w biodrach to czułam, że raz chciało, a raz nie chciało mi się siku). A teraz jak usiadłam to zapalił mi kilka kopniaków w szyjkę i pęcherz... aż podskoczyłam na fotelu. Idę lepiej spać...

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, jak na Twój tydzień nie jest źle :-) No jeszcze nie urodziłam chociaż wszyscy lekarze się dziwią,bo mała ustawiona już w kanale jak do porodu. Ja mam swoją teorię i polecam każdemu
    Odkąd zaczęły się u mnie skurcze które skracaly szyjke, zaczęłam się modlić Nowenną Pompejanską. Marzyłam o skończonym 34 tygodniu a skończyłam ją odmawiać wlaśnie dzisiaj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 00:33

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim z rana...chciałam zapytać czy ,któraś z was miała styczność z wózkiem Passo 2w1?późnym wieczorem mamy podjechać zobaczyć,używany w stanie bardzo dobrym no i cena atrakcyjna.mój mąż upiera się przy nowym,ale jakoś go uprosiłam żeby pojechać zobaczyć,powiem szczerze,że szkoda mi kasy na nowy...tym bardziej że na dzień dzisiejszy zależy mi na gondoli...czytałam opinie na jego temat to są jak zawsze różne,gondola ma więcej pozytywnych opinii spacerówka negatywnych,mieszkamy na parterze,w samym centrum miasta więc jeśli chodzi o ciężar czy częstość składania wózka to żaden typ nie jest mi straszny...liczę na was bo jesteście nie zastąpione

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Oczywiście jak każdego pieknęgo ranka zostałam bezczelnie obudzona... o_0 o_0
    Rośnie mi potężny gul w okolicach szyji... Zabije zaraz kogoś.
    Kiedy ja się wyśpie???????? :(

Eh idę wypić kawę...

ania0141 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili lubię to ponieważ mam tak samo,wiecznie jak nie telefon to domofon,tylko położę się zdrzemnąć...niestety moje spanie w dzień jest nie możliwe od bardzo dawna,najlepsze to jest to że często ktoś całkiem przez przypadek zadzwoni żeby o coś zapytać...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam dopisać,że lubię bo przynajmniej nie jestem sama a już myślałam,że ktoś klątwę na mnie jakąś rzucił,bo ile to mozna?

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    U mnie się zapowiada całkiem fajny dzień ;) o 12 przychodzi do mnie koleżanka ze studiów, a o 15 mam usg, później wizytę:) Jestem spokojna, bo wyniki mi się poprawiły, skurcze rzadziej, Mała pięknie kopie, wiec jest progres:). Liczę na brak przykrych niespodzianek...
    Miłego Wam:*

jamniczakuchnia, Karatka81, ania0141, _Saszka_, dichlieb lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ja właśnie dokończyłam śniadanie, idę zaraz ogarnąć się nieco i jadę zobaczyć czy coś ciekawego rzucili na %%% w Tesco w F&F a potem z okazji Dnia Babci biorę moją do kina, wybrała film jaki chce obejrzeć, nie czuję by to moje klimaty były, no ale to przecież jej święto nie moje.. ;) może po kinie na jakiś deser pójdziemy, zjadłabym coś nieprzyzwoicie słodkiego :D

Aleksandrakili, paprotka30, jamniczakuchnia, mania, ania0141, _Saszka_ lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Aleksandrakili lubię to ponieważ mam tak samo,wiecznie jak nie telefon to domofon,tylko położę się zdrzemnąć...niestety moje spanie w dzień jest nie możliwe od bardzo dawna,najlepsze to jest to że często ktoś całkiem przez przypadek zadzwoni żeby o coś zapytać...
    To jest totalna tragedia.. Jak nigdy ludzie mają totalne wyczucie czasu podczas naszego snu :p a przynajmniej mojego.. A co jest najśmieszniejsze w tym wszystkim?? Że co co tak mnie budzą zawsze mówią: wysypiaj się teraz bo przy dziecku nie będzie kiedy. o_0
    Po pierwsze to hmmm mam się wyspać na zapas?? A da się tak w ogóle? a po drugie i najważniejsze to jak mam się wyspać jak mnie nin stop budzą... Już dawno taka zła nie wstałam.... :p

Jem płatki na śniadanie z dodatkiem słodkiego kakao :p chociaż to jest dobre dla mnie :p

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Aleksandrakili, a moze oni tak dzwonią bo wiedzą, ze jesteście w domu i dbają o to żebyście sie nie nudziły :P hihi

Fabdorota, na pewno wrocisz z dobrymi wieściami. Zazdroszczę wizyty, ja muszę jeszcze troche na swoją poczekać :)

Miałam księdza po kolędzie. Pytal sie czy pracuje, mowie ze obecnie nie bo jestem na L4, a potem czy juz sie podleczylam haha. Chyba udawal ze nie widzi brzucha albo po prostu myslal ze sie przejadłam hahah. :D

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ