X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ameiva wystarczy, że masz jakiś telefon z kamerką i androidem. Wystarczy ściągnąć aplikację z google play albo na iOS, potem na tablecie/komputerze odpalić to samo i już widzisz i słyszysz co tam się dzieje ;)

My testowaliśmy to, jak jechaliśmy na święta, zostawiliśmy telefon włączony i ten program a będąc u rodziców mogliśmy podglądać. Do tego jak się ustawiło czujnik ruchu to dostawaliśmy powiadomienia, że coś się dzieje w mieszkaniu ;)
    Ja na pewno kupię sam monitor oddechu, taki co się dziecku przypina, a nie matę do łóżeczka. Może trochę panikuję, ale ja się urodziłam ze zbyt miekką tchawicą i się podduszałam czasem ;)). Niani nie kupujë. Ale z chęcią się dowiem jak się nazywa ta apka, może parę razy skorzystam

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, ponawiam pytanie - czy któraś z Was na tym etapie też już się pożegnała z twardą szyjką? FabDorota, dobrze kojarzę, że u Ciebie tak było? Potem się coś zmieniło?

Ja też nie kupuję niani, bo mamy małe mieszkanko i wszystko powinnam słyszeć w drugim pokoju. Co do monitora oddechu, to jakbym się uparła, to pewnie byśmy nabyli, ale mąż jest przeciwny takim wynalazkom i twierdzi, że to niepotrzebne i żeruje tylko na rodzicielskim strachu. Chociaż, gdybym urodziła przed terminem, to na pewno to kupię, bo wcześniaki trzeba bardziej obserwować.

Zapisałam się na warsztaty chustonoszenia i mam ogromną nadzieję, że polubimy się z chustami. Będę szczęśliwa, mogąc wyjść z tego mojego 4 piętra bez wózka ; )
    Lanusia się chyba dawno nie odzywała... A w sumie też chciałam prosić o radę, czy kupić najpierw elastyczną chustę czy od razu tkaną.

A poza tym, to chyba już się zdecydowaliśmy na imię. Rotenkopf - możesz mi dopisać Kalinę : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja na pewno kupię sam monitor oddechu, taki co się dziecku przypina, a nie matę do łóżeczka. Może trochę panikuję, ale ja się urodziłam ze zbyt miekką tchawicą i się podduszałam czasem ;)). Niani nie kupujë. Ale z chęcią się dowiem jak się nazywa ta apka, może parę razy skorzystam
    Ps Ostatnio połozna coś wspominała, żeby szczególnie ok 28tc uważać na rozstępy i regularnie sie smarować (biust, uda, tyłek, podudzia, a nawet łydki)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:47

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Kobietki, ponawiam pytanie - czy któraś z Was na tym etapie też już się pożegnała z twardą szyjką? FabDorota, dobrze kojarzę, że u Ciebie tak było? Potem się coś zmieniło?

Ja też nie kupuję niani, bo mamy małe mieszkanko i wszystko powinnam słyszeć w drugim pokoju. Co do monitora oddechu, to jakbym się uparła, to pewnie byśmy nabyli, ale mąż jest przeciwny takim wynalazkom i twierdzi, że to niepotrzebne i żeruje tylko na rodzicielskim strachu. Chociaż, gdybym urodziła przed terminem, to na pewno to kupię, bo wcześniaki trzeba bardziej obserwować.

Zapisałam się na warsztaty chustonoszenia i mam ogromną nadzieję, że polubimy się z chustami. Będę szczęśliwa, mogąc wyjść z tego mojego 4 piętra bez wózka ; )
    Lanusia się chyba dawno nie odzywała... A w sumie też chciałam prosić o radę, czy kupić najpierw elastyczną chustę czy od razu tkaną.

A poza tym, to chyba już się zdecydowaliśmy na imię. Rotenkopf - możesz mi dopisać Kalinę : )
    Może się wstrzymaj do tych warsztatów. Pomacasz obie, popróbujesz obie i wybierzesz która ci bardziej pasuje.

Kajka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszła paczka z TXM24 z koszulami do karmienia i powiem Wam, że chyba przesadziłam z ilością w tym moim szale zakupowym :P Mam już 5 koszul do karmienia i 1 piżamę, co jest dziwne, zważywszy że nie przepadam za spaniem w koszulach :D
    Gorzej, jak się okaże, że nie będę KP, ale na razie liczę, że się uda naturalnie.
    Mam w sumie dwie takie lepsze koszulki (jedną na święta dostałam), a reszta takie tanioszki, ale powiem Wam, że jakość całkiem spoko, a ceny śmieszne (akurat promocja była), także polecam.

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ameiva wystarczy, że masz jakiś telefon z kamerką i androidem. Wystarczy ściągnąć aplikację z google play albo na iOS, potem na tablecie/komputerze odpalić to samo i już widzisz i słyszysz co tam się dzieje ;)

My testowaliśmy to, jak jechaliśmy na święta, zostawiliśmy telefon włączony i ten program a będąc u rodziców mogliśmy podglądać. Do tego jak się ustawiło czujnik ruchu to dostawaliśmy powiadomienia, że coś się dzieje w mieszkaniu ;)
    nawet nie wiedzialam ze tak sie da :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja nie kupuję, bo nie nie mam takiej potrzeby (mamy mieszkanie, więc do pokoiku małej będzie 2 kroki :) )
    wiecznie ja tez mieszkam w bloku. Mamy w sumie 3 pokoje ale jak np chce cos zrobic np obiad albo sprzatnac mieszkanie czy nawet tv poogladac na spokonie to zamykam drzwi zeby malego nie obudzic a wtedy to juz go nie slysze tym bardziej ze on teraz jak sie obudzi to nie placze tylko zaczyna sie bawic, czyt. skakac po meblach, wyrzucac rzeczy z szafy itp wiec w 10 min moze zrobic w pokoju totalna demolke albo sobie zrobic krzywde wiec stad decyzja o zakupie niani :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:

Daj znać, jak było na warsztatach, też się zastanawiam, czy gdzieś się zapisać.

My niani nie kupujemy, też mamy małe mieszkanko. Na wyjazdach na pewno skorzystamy z tej apki, dzięki :)
    Ale monitor oddechu na pewno kupimy, abyśmy my mogli spać spokojnie :)

• Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Saszka_ wrote:
    Daj znać, jak było na warsztatach, też się zastanawiam, czy gdzieś się zapisać.

My niani nie kupujemy, też mamy małe mieszkanko. Na wyjazdach na pewno skorzystamy z tej apki, dzięki :)
    Ale monitor oddechu na pewno kupimy, abyśmy my mogli spać spokojnie :)
    Nie spodziewam się cudów, bo to takie bezpłatne 2godzinne warsztaty wprowadzające. Potem już z maluszkiem można przyjść na płatne. Moja szkoła rodzenia organizuje, więc się skusiłam :)

_Saszka_ lubi tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, ja mimo skurczow jakichś szczególnych problemów z szyjką nie miałam. Trzymała, w szpitalu uznali, że wystarczająco długa, trzyma, ale nie jest jakaś super-twarda. Ostatnio na badaniu była "raczej twarda". Niedługo się dowiem, jak jest teraz.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

mimo mojego zwolnienia tak jak pisałam kiedyś pracuję do końca stycznia, nie w pełnym wymiarze, ale codziennie coś. Wczoraj na szczęście szef wybrał zastępcę na moje stanowisko i od lutego będę miała święty spokój tak na 100%, nie tak jak teraz, że mimo zwolnienia codziennie mam jakieś obowiązki.
    Do tego moja mama jest ostatni tydzień w Polsce i załatwiam z nią dużo spraw wyprawkowych itd., bo babcia chce się nacieszyć przygotowaniami, a mnie jest przyjemnie z nią chodzić :)

Ściągnęłam tą aplikację Athome z ciekawości, no i działa :) Kamera jest, tylko, że szkoda, że nie ma głosu :) Ale poza tym to naprawdę bardzo fajna sprawa :)

Też się zastanawiam nad nianią elektroniczną, bo mimo mieszkania mamy dwa poziomy i wiem, że by mi się to przydało, ale zobaczymy :)

Ostatnio poczułam, że czas pomyśleć o tym co trzeba zabrać do szpitala, bo przecież nie jestem ogarnięta w tym temacie. Nawet jednej koszuli nie mam.
    Szlafrok bierzecie taki cieplejszy czy cieńszy? Bo ja pamiętam jak byłam w szpitalu u mojej przyjaciółki i padałam tam z gorąca :) Tak grzali, okna wiadomo pozamykane, a ja prawie mdlałam :)

Właśnie zastanawiałam się nad jakością tych koszul z txm, ale jak piszesz, że ok to można chyba ryzykować :) Z resztą różnie one kończą po pierwszych dniach połogu, czasem w koszu, dlatego nie warto przepłacać.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja zawsze na wizytach slysze ze szyjka jest "piekna" dluga i zamknieta, dzis na wizycie dowiem sie czy cos sie zmienilo, dam znac wieczorem :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam w końcu zakupy w Gemini, ufff. Jeszcze tylko wózek i rzeczy typu podgrzewacz, przewijak i parę pierdółek. Ale pomyślałam też o sobie - wzięłam serum do rzęs, antyperspirant Vichy i parę rzeczy z działu ze zdrową żywnością :)

• mania Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja z twardą i długą szyjką pożegnałam się już przed świętami mam założony z tego tytułu pessar i nakaz oszczędzania...

Boże moja babcia upiekła sernik, zrobiła pączuszki i rogaliki z marmoladą <3 wszystko super tylko gdybym mogła cokolwiek zjeść :( ja chcę już kwiecień!!!!

Jamniczakuchnia na mnie ten z vichy nie działa :( Lepszy jest z iwostinu. Natomiast serum do rzęs najlepsze 4 long lashes z rossmana ja mam bzika na punkcie rzęs choć ostatnio je zaniedbałam...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota życzę, żeby szyjka nadal ładnie trzymała! U mnie się stopniowo, ale niedużo skracała, choć cały czas była twarda, no a teraz już "dojrzewająca".

Kawuszka Jak kupowałam w promo, to za jedną koszulę dałam 20 zł, a za drugą 12 i w tych cenach na pewno się opłaca, nawet jakbym miała po szpitalu wywalić. Poza tym mam taką lepszą z Italian Fashion.
    Szlafroczek mam lżejszy, bawełniany Muzzy, też na święta dostałam :) Rzeczywiście w szpitalach jest gorąco, bez względu na porę roku..

Ameiva no to tylko cieszyć się z takiej szyjki : )

Mania właśnie kojarzyłam, że masz pessar. U mnie to nie wchodziło w grę, bo poznańscy lekarze niby nie zakładają... Ale pewnie dzięki niemu czujesz się bezpieczniej. Trochę zazdroszczę : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:45

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Jestem najszczesliwsza na świecie. Pola duża, ponad 1,5kg, pięknie pozowala do zdjęć, wszystko z nią ok, leży glowkowo i już ładuje się w kanał. Prawdopodobnie urodzi się w marcu;) Wieczorem Wam wrzucę fotkę.
    U mnie tez w badaniu wszystko super, szyjka trzyma, długa i twarda. Mam powoli odstawiac leki i wracać do normalnej aktywności. Witajcie zakupy, spacery i gotowanie:D

Kajka, malala, ania0141, mania, Karolina_Ina, wiecznie, paprotka30, jamniczakuchnia, Iwonkaaa, Endzis, Justyna Es, _Saszka_, Ameiva, Funky09 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ