Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina_Ina wrote:Ameiva wystarczy, że masz jakiś telefon z kamerką i androidem. Wystarczy ściągnąć aplikację z google play albo na iOS, potem na tablecie/komputerze odpalić to samo i już widzisz i słyszysz co tam się dzieje
My testowaliśmy to, jak jechaliśmy na święta, zostawiliśmy telefon włączony i ten program a będąc u rodziców mogliśmy podglądać. Do tego jak się ustawiło czujnik ruchu to dostawaliśmy powiadomienia, że coś się dzieje w mieszkaniu). Niani nie kupujë. Ale z chęcią się dowiem jak się nazywa ta apka, może parę razy skorzystam
-
Kobietki, ponawiam pytanie - czy któraś z Was na tym etapie też już się pożegnała z twardą szyjką? FabDorota, dobrze kojarzę, że u Ciebie tak było? Potem się coś zmieniło?
Ja też nie kupuję niani, bo mamy małe mieszkanko i wszystko powinnam słyszeć w drugim pokoju. Co do monitora oddechu, to jakbym się uparła, to pewnie byśmy nabyli, ale mąż jest przeciwny takim wynalazkom i twierdzi, że to niepotrzebne i żeruje tylko na rodzicielskim strachu. Chociaż, gdybym urodziła przed terminem, to na pewno to kupię, bo wcześniaki trzeba bardziej obserwować.
Zapisałam się na warsztaty chustonoszenia i mam ogromną nadzieję, że polubimy się z chustami. Będę szczęśliwa, mogąc wyjść z tego mojego 4 piętra bez wózka ; )
Lanusia się chyba dawno nie odzywała... A w sumie też chciałam prosić o radę, czy kupić najpierw elastyczną chustę czy od razu tkaną.
A poza tym, to chyba już się zdecydowaliśmy na imię. Rotenkopf - możesz mi dopisać Kalinę : )
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kinga. wrote:Ja na pewno kupię sam monitor oddechu, taki co się dziecku przypina, a nie matę do łóżeczka. Może trochę panikuję, ale ja się urodziłam ze zbyt miekką tchawicą i się podduszałam czasem
). Niani nie kupujë. Ale z chęcią się dowiem jak się nazywa ta apka, może parę razy skorzystam
-
nick nieaktualny
-
Kajka wrote:Kobietki, ponawiam pytanie - czy któraś z Was na tym etapie też już się pożegnała z twardą szyjką? FabDorota, dobrze kojarzę, że u Ciebie tak było? Potem się coś zmieniło?
Ja też nie kupuję niani, bo mamy małe mieszkanko i wszystko powinnam słyszeć w drugim pokoju. Co do monitora oddechu, to jakbym się uparła, to pewnie byśmy nabyli, ale mąż jest przeciwny takim wynalazkom i twierdzi, że to niepotrzebne i żeruje tylko na rodzicielskim strachu. Chociaż, gdybym urodziła przed terminem, to na pewno to kupię, bo wcześniaki trzeba bardziej obserwować.
Zapisałam się na warsztaty chustonoszenia i mam ogromną nadzieję, że polubimy się z chustami. Będę szczęśliwa, mogąc wyjść z tego mojego 4 piętra bez wózka ; )
Lanusia się chyba dawno nie odzywała... A w sumie też chciałam prosić o radę, czy kupić najpierw elastyczną chustę czy od razu tkaną.
A poza tym, to chyba już się zdecydowaliśmy na imię. Rotenkopf - możesz mi dopisać Kalinę : )Kajka lubi tę wiadomość
-
Wczoraj przyszła paczka z TXM24 z koszulami do karmienia i powiem Wam, że chyba przesadziłam z ilością w tym moim szale zakupowym
Mam już 5 koszul do karmienia i 1 piżamę, co jest dziwne, zważywszy że nie przepadam za spaniem w koszulach
Gorzej, jak się okaże, że nie będę KP, ale na razie liczę, że się uda naturalnie.
Mam w sumie dwie takie lepsze koszulki (jedną na święta dostałam), a reszta takie tanioszki, ale powiem Wam, że jakość całkiem spoko, a ceny śmieszne (akurat promocja była), także polecam.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Karolina_Ina wrote:Ameiva wystarczy, że masz jakiś telefon z kamerką i androidem. Wystarczy ściągnąć aplikację z google play albo na iOS, potem na tablecie/komputerze odpalić to samo i już widzisz i słyszysz co tam się dzieje
My testowaliśmy to, jak jechaliśmy na święta, zostawiliśmy telefon włączony i ten program a będąc u rodziców mogliśmy podglądać. Do tego jak się ustawiło czujnik ruchu to dostawaliśmy powiadomienia, że coś się dzieje w mieszkaniu -
wiecznie wrote:Ja nie kupuję, bo nie nie mam takiej potrzeby (mamy mieszkanie, więc do pokoiku małej będzie 2 kroki
)
-
nick nieaktualny
-
Kajka wrote:Kobietki, ponawiam pytanie - czy któraś z Was na tym etapie też już się pożegnała z twardą szyjką? FabDorota, dobrze kojarzę, że u Ciebie tak było? Potem się coś zmieniło?
A poza tym, to chyba już się zdecydowaliśmy na imię. Rotenkopf - możesz mi dopisać Kalinę : )
Daj znać, jak było na warsztatach, też się zastanawiam, czy gdzieś się zapisać.
My niani nie kupujemy, też mamy małe mieszkanko. Na wyjazdach na pewno skorzystamy z tej apki, dzięki
Ale monitor oddechu na pewno kupimy, abyśmy my mogli spać spokojnie -
_Saszka_ wrote:Daj znać, jak było na warsztatach, też się zastanawiam, czy gdzieś się zapisać.
My niani nie kupujemy, też mamy małe mieszkanko. Na wyjazdach na pewno skorzystamy z tej apki, dzięki
Ale monitor oddechu na pewno kupimy, abyśmy my mogli spać spokojnie_Saszka_ lubi tę wiadomość
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka, ja mimo skurczow jakichś szczególnych problemów z szyjką nie miałam. Trzymała, w szpitalu uznali, że wystarczająco długa, trzyma, ale nie jest jakaś super-twarda. Ostatnio na badaniu była "raczej twarda". Niedługo się dowiem, jak jest teraz.
-
Witajcie dziewczyny,
mimo mojego zwolnienia tak jak pisałam kiedyś pracuję do końca stycznia, nie w pełnym wymiarze, ale codziennie coś. Wczoraj na szczęście szef wybrał zastępcę na moje stanowisko i od lutego będę miała święty spokój tak na 100%, nie tak jak teraz, że mimo zwolnienia codziennie mam jakieś obowiązki.
Do tego moja mama jest ostatni tydzień w Polsce i załatwiam z nią dużo spraw wyprawkowych itd., bo babcia chce się nacieszyć przygotowaniami, a mnie jest przyjemnie z nią chodzić
Ściągnęłam tą aplikację Athome z ciekawości, no i działaKamera jest, tylko, że szkoda, że nie ma głosu
Ale poza tym to naprawdę bardzo fajna sprawa
Też się zastanawiam nad nianią elektroniczną, bo mimo mieszkania mamy dwa poziomy i wiem, że by mi się to przydało, ale zobaczymy
Ostatnio poczułam, że czas pomyśleć o tym co trzeba zabrać do szpitala, bo przecież nie jestem ogarnięta w tym temacie. Nawet jednej koszuli nie mam.
Szlafrok bierzecie taki cieplejszy czy cieńszy? Bo ja pamiętam jak byłam w szpitalu u mojej przyjaciółki i padałam tam z gorącaTak grzali, okna wiadomo pozamykane, a ja prawie mdlałam
Właśnie zastanawiałam się nad jakością tych koszul z txm, ale jak piszesz, że ok to można chyba ryzykowaćZ resztą różnie one kończą po pierwszych dniach połogu, czasem w koszu, dlatego nie warto przepłacać.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kajka ja z twardą i długą szyjką pożegnałam się już przed świętami mam założony z tego tytułu pessar i nakaz oszczędzania...
Boże moja babcia upiekła sernik, zrobiła pączuszki i rogaliki z marmoladąwszystko super tylko gdybym mogła cokolwiek zjeść
ja chcę już kwiecień!!!!
Jamniczakuchnia na mnie ten z vichy nie działaLepszy jest z iwostinu. Natomiast serum do rzęs najlepsze 4 long lashes z rossmana ja mam bzika na punkcie rzęs choć ostatnio je zaniedbałam...
-
nick nieaktualny
-
Dorota życzę, żeby szyjka nadal ładnie trzymała! U mnie się stopniowo, ale niedużo skracała, choć cały czas była twarda, no a teraz już "dojrzewająca".
Kawuszka Jak kupowałam w promo, to za jedną koszulę dałam 20 zł, a za drugą 12 i w tych cenach na pewno się opłaca, nawet jakbym miała po szpitalu wywalić. Poza tym mam taką lepszą z Italian Fashion.
Szlafroczek mam lżejszy, bawełniany Muzzy, też na święta dostałamRzeczywiście w szpitalach jest gorąco, bez względu na porę roku..
Ameiva no to tylko cieszyć się z takiej szyjki : )
Mania właśnie kojarzyłam, że masz pessar. U mnie to nie wchodziło w grę, bo poznańscy lekarze niby nie zakładają... Ale pewnie dzięki niemu czujesz się bezpieczniej. Trochę zazdroszczę : )Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:45
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Po wizycie. Jestem najszczesliwsza na świecie. Pola duża, ponad 1,5kg, pięknie pozowala do zdjęć, wszystko z nią ok, leży glowkowo i już ładuje się w kanał. Prawdopodobnie urodzi się w marcu;) Wieczorem Wam wrzucę fotkę.
U mnie tez w badaniu wszystko super, szyjka trzyma, długa i twarda. Mam powoli odstawiac leki i wracać do normalnej aktywności. Witajcie zakupy, spacery i gotowanie:DKajka, malala, ania0141, mania, Karolina_Ina, wiecznie, paprotka30, jamniczakuchnia, Iwonkaaa, Endzis, Justyna Es, _Saszka_, Ameiva, Funky09 lubią tę wiadomość