X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ameiva wystarczy, że masz jakiś telefon z kamerką i androidem. Wystarczy ściągnąć aplikację z google play albo na iOS, potem na tablecie/komputerze odpalić to samo i już widzisz i słyszysz co tam się dzieje ;)

My testowaliśmy to, jak jechaliśmy na święta, zostawiliśmy telefon włączony i ten program a będąc u rodziców mogliśmy podglądać. Do tego jak się ustawiło czujnik ruchu to dostawaliśmy powiadomienia, że coś się dzieje w mieszkaniu ;)
    Ja na pewno kupię sam monitor oddechu, taki co się dziecku przypina, a nie matę do łóżeczka. Może trochę panikuję, ale ja się urodziłam ze zbyt miekką tchawicą i się podduszałam czasem ;)). Niani nie kupujë. Ale z chęcią się dowiem jak się nazywa ta apka, może parę razy skorzystam

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, ponawiam pytanie - czy któraś z Was na tym etapie też już się pożegnała z twardą szyjką? FabDorota, dobrze kojarzę, że u Ciebie tak było? Potem się coś zmieniło?

Ja też nie kupuję niani, bo mamy małe mieszkanko i wszystko powinnam słyszeć w drugim pokoju. Co do monitora oddechu, to jakbym się uparła, to pewnie byśmy nabyli, ale mąż jest przeciwny takim wynalazkom i twierdzi, że to niepotrzebne i żeruje tylko na rodzicielskim strachu. Chociaż, gdybym urodziła przed terminem, to na pewno to kupię, bo wcześniaki trzeba bardziej obserwować.

Zapisałam się na warsztaty chustonoszenia i mam ogromną nadzieję, że polubimy się z chustami. Będę szczęśliwa, mogąc wyjść z tego mojego 4 piętra bez wózka ; )
    Lanusia się chyba dawno nie odzywała... A w sumie też chciałam prosić o radę, czy kupić najpierw elastyczną chustę czy od razu tkaną.

A poza tym, to chyba już się zdecydowaliśmy na imię. Rotenkopf - możesz mi dopisać Kalinę : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja na pewno kupię sam monitor oddechu, taki co się dziecku przypina, a nie matę do łóżeczka. Może trochę panikuję, ale ja się urodziłam ze zbyt miekką tchawicą i się podduszałam czasem ;)). Niani nie kupujë. Ale z chęcią się dowiem jak się nazywa ta apka, może parę razy skorzystam
    Ps Ostatnio połozna coś wspominała, żeby szczególnie ok 28tc uważać na rozstępy i regularnie sie smarować (biust, uda, tyłek, podudzia, a nawet łydki)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:47

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Kobietki, ponawiam pytanie - czy któraś z Was na tym etapie też już się pożegnała z twardą szyjką? FabDorota, dobrze kojarzę, że u Ciebie tak było? Potem się coś zmieniło?

Ja też nie kupuję niani, bo mamy małe mieszkanko i wszystko powinnam słyszeć w drugim pokoju. Co do monitora oddechu, to jakbym się uparła, to pewnie byśmy nabyli, ale mąż jest przeciwny takim wynalazkom i twierdzi, że to niepotrzebne i żeruje tylko na rodzicielskim strachu. Chociaż, gdybym urodziła przed terminem, to na pewno to kupię, bo wcześniaki trzeba bardziej obserwować.

Zapisałam się na warsztaty chustonoszenia i mam ogromną nadzieję, że polubimy się z chustami. Będę szczęśliwa, mogąc wyjść z tego mojego 4 piętra bez wózka ; )
    Lanusia się chyba dawno nie odzywała... A w sumie też chciałam prosić o radę, czy kupić najpierw elastyczną chustę czy od razu tkaną.

A poza tym, to chyba już się zdecydowaliśmy na imię. Rotenkopf - możesz mi dopisać Kalinę : )
    Może się wstrzymaj do tych warsztatów. Pomacasz obie, popróbujesz obie i wybierzesz która ci bardziej pasuje.

Kajka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszła paczka z TXM24 z koszulami do karmienia i powiem Wam, że chyba przesadziłam z ilością w tym moim szale zakupowym :P Mam już 5 koszul do karmienia i 1 piżamę, co jest dziwne, zważywszy że nie przepadam za spaniem w koszulach :D
    Gorzej, jak się okaże, że nie będę KP, ale na razie liczę, że się uda naturalnie.
    Mam w sumie dwie takie lepsze koszulki (jedną na święta dostałam), a reszta takie tanioszki, ale powiem Wam, że jakość całkiem spoko, a ceny śmieszne (akurat promocja była), także polecam.

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ameiva wystarczy, że masz jakiś telefon z kamerką i androidem. Wystarczy ściągnąć aplikację z google play albo na iOS, potem na tablecie/komputerze odpalić to samo i już widzisz i słyszysz co tam się dzieje ;)

My testowaliśmy to, jak jechaliśmy na święta, zostawiliśmy telefon włączony i ten program a będąc u rodziców mogliśmy podglądać. Do tego jak się ustawiło czujnik ruchu to dostawaliśmy powiadomienia, że coś się dzieje w mieszkaniu ;)
    nawet nie wiedzialam ze tak sie da :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja nie kupuję, bo nie nie mam takiej potrzeby (mamy mieszkanie, więc do pokoiku małej będzie 2 kroki :) )
    wiecznie ja tez mieszkam w bloku. Mamy w sumie 3 pokoje ale jak np chce cos zrobic np obiad albo sprzatnac mieszkanie czy nawet tv poogladac na spokonie to zamykam drzwi zeby malego nie obudzic a wtedy to juz go nie slysze tym bardziej ze on teraz jak sie obudzi to nie placze tylko zaczyna sie bawic, czyt. skakac po meblach, wyrzucac rzeczy z szafy itp wiec w 10 min moze zrobic w pokoju totalna demolke albo sobie zrobic krzywde wiec stad decyzja o zakupie niani :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:

Daj znać, jak było na warsztatach, też się zastanawiam, czy gdzieś się zapisać.

My niani nie kupujemy, też mamy małe mieszkanko. Na wyjazdach na pewno skorzystamy z tej apki, dzięki :)
    Ale monitor oddechu na pewno kupimy, abyśmy my mogli spać spokojnie :)

• Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Saszka_ wrote:
    Daj znać, jak było na warsztatach, też się zastanawiam, czy gdzieś się zapisać.

My niani nie kupujemy, też mamy małe mieszkanko. Na wyjazdach na pewno skorzystamy z tej apki, dzięki :)
    Ale monitor oddechu na pewno kupimy, abyśmy my mogli spać spokojnie :)
    Nie spodziewam się cudów, bo to takie bezpłatne 2godzinne warsztaty wprowadzające. Potem już z maluszkiem można przyjść na płatne. Moja szkoła rodzenia organizuje, więc się skusiłam :)

_Saszka_ lubi tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, ja mimo skurczow jakichś szczególnych problemów z szyjką nie miałam. Trzymała, w szpitalu uznali, że wystarczająco długa, trzyma, ale nie jest jakaś super-twarda. Ostatnio na badaniu była "raczej twarda". Niedługo się dowiem, jak jest teraz.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

mimo mojego zwolnienia tak jak pisałam kiedyś pracuję do końca stycznia, nie w pełnym wymiarze, ale codziennie coś. Wczoraj na szczęście szef wybrał zastępcę na moje stanowisko i od lutego będę miała święty spokój tak na 100%, nie tak jak teraz, że mimo zwolnienia codziennie mam jakieś obowiązki.
    Do tego moja mama jest ostatni tydzień w Polsce i załatwiam z nią dużo spraw wyprawkowych itd., bo babcia chce się nacieszyć przygotowaniami, a mnie jest przyjemnie z nią chodzić :)

Ściągnęłam tą aplikację Athome z ciekawości, no i działa :) Kamera jest, tylko, że szkoda, że nie ma głosu :) Ale poza tym to naprawdę bardzo fajna sprawa :)

Też się zastanawiam nad nianią elektroniczną, bo mimo mieszkania mamy dwa poziomy i wiem, że by mi się to przydało, ale zobaczymy :)

Ostatnio poczułam, że czas pomyśleć o tym co trzeba zabrać do szpitala, bo przecież nie jestem ogarnięta w tym temacie. Nawet jednej koszuli nie mam.
    Szlafrok bierzecie taki cieplejszy czy cieńszy? Bo ja pamiętam jak byłam w szpitalu u mojej przyjaciółki i padałam tam z gorąca :) Tak grzali, okna wiadomo pozamykane, a ja prawie mdlałam :)

Właśnie zastanawiałam się nad jakością tych koszul z txm, ale jak piszesz, że ok to można chyba ryzykować :) Z resztą różnie one kończą po pierwszych dniach połogu, czasem w koszu, dlatego nie warto przepłacać.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja zawsze na wizytach slysze ze szyjka jest "piekna" dluga i zamknieta, dzis na wizycie dowiem sie czy cos sie zmienilo, dam znac wieczorem :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam w końcu zakupy w Gemini, ufff. Jeszcze tylko wózek i rzeczy typu podgrzewacz, przewijak i parę pierdółek. Ale pomyślałam też o sobie - wzięłam serum do rzęs, antyperspirant Vichy i parę rzeczy z działu ze zdrową żywnością :)

• mania Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja z twardą i długą szyjką pożegnałam się już przed świętami mam założony z tego tytułu pessar i nakaz oszczędzania...

Boże moja babcia upiekła sernik, zrobiła pączuszki i rogaliki z marmoladą <3 wszystko super tylko gdybym mogła cokolwiek zjeść :( ja chcę już kwiecień!!!!

Jamniczakuchnia na mnie ten z vichy nie działa :( Lepszy jest z iwostinu. Natomiast serum do rzęs najlepsze 4 long lashes z rossmana ja mam bzika na punkcie rzęs choć ostatnio je zaniedbałam...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota życzę, żeby szyjka nadal ładnie trzymała! U mnie się stopniowo, ale niedużo skracała, choć cały czas była twarda, no a teraz już "dojrzewająca".

Kawuszka Jak kupowałam w promo, to za jedną koszulę dałam 20 zł, a za drugą 12 i w tych cenach na pewno się opłaca, nawet jakbym miała po szpitalu wywalić. Poza tym mam taką lepszą z Italian Fashion.
    Szlafroczek mam lżejszy, bawełniany Muzzy, też na święta dostałam :) Rzeczywiście w szpitalach jest gorąco, bez względu na porę roku..

Ameiva no to tylko cieszyć się z takiej szyjki : )

Mania właśnie kojarzyłam, że masz pessar. U mnie to nie wchodziło w grę, bo poznańscy lekarze niby nie zakładają... Ale pewnie dzięki niemu czujesz się bezpieczniej. Trochę zazdroszczę : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:45

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Jestem najszczesliwsza na świecie. Pola duża, ponad 1,5kg, pięknie pozowala do zdjęć, wszystko z nią ok, leży glowkowo i już ładuje się w kanał. Prawdopodobnie urodzi się w marcu;) Wieczorem Wam wrzucę fotkę.
    U mnie tez w badaniu wszystko super, szyjka trzyma, długa i twarda. Mam powoli odstawiac leki i wracać do normalnej aktywności. Witajcie zakupy, spacery i gotowanie:D

Kajka, malala, ania0141, mania, Karolina_Ina, wiecznie, paprotka30, jamniczakuchnia, Iwonkaaa, Endzis, Justyna Es, _Saszka_, Ameiva, Funky09 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ