WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam po kinie, zjadłam obiad i musze myśleć nad deserem, bo niestety po wyjściu z filmu nie poszłyśmy na słodkie i czuję się niezaspokojona :D

Kajka, jesteś z Poznania? :)

ja ostatnio kupiłam w TXM jedną koszulę ale stacjonarnie, jednak rozmiar za mały bo w tej chwili jest już dopasowana a przecież jeszcze urosnę.. więc musze podjechac i wymienić, stale mi nie po drodze.

i słuchajcie, mam receptę na Luteinę wystawioną 22.12 - czy jak jutro pójdę do apteki to jeszcze mi ją zrealizują..?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super : ) Powiem Ci, że ja też dziś w końcu coś ugotowałam, ogarnęłam trochę wokół siebie, jutro oglądam wózek, a w weekend Ikea. Ale postaram się wszystko spokojnie, bez przeholowania : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    wróciłam po kinie, zjadłam obiad i musze myśleć nad deserem, bo niestety po wyjściu z filmu nie poszłyśmy na słodkie i czuję się niezaspokojona :D

Kajka, jesteś z Poznania? :)

ja ostatnio kupiłam w TXM jedną koszulę ale stacjonarnie, jednak rozmiar za mały bo w tej chwili jest już dopasowana a przecież jeszcze urosnę.. więc musze podjechac i wymienić, stale mi nie po drodze.

i słuchajcie, mam receptę na Luteinę wystawioną 22.12 - czy jak jutro pójdę do apteki to jeszcze mi ją zrealizują..?

Tak, Poznań : )
    Ja kupiłam same S-ki i są luźne, ale u mnie tylko brzuszek do przodu wywaliło, a reszta jak przed ciążą..
    Co do recepty, to chyba 30 dni są ważne, ale nie wiem, jak dokładnie liczą.. Może zadzwoń do apteki i się upewnij?

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też Poznań :) wybrałaś już szpital w którym będziesz rodziła?

Chyba faktycznie zadzwonię. raczej nie będę dziś jechac jak się okaże, że jutro już nie wykupię, poproszę by mi gin wypisała jeszcze raz.. mam zapasu na tydzień jeszcze a zapomniałam dziś rano zabrać z domu tej recepty, teraz mi się nie chce wychodzić na ten mróz.

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ja też Poznań :) wybrałaś już szpital w którym będziesz rodziła?

Chyba faktycznie zadzwonię. raczej nie będę dziś jechac jak się okaże, że jutro już nie wykupię, poproszę by mi gin wypisała jeszcze raz.. mam zapasu na tydzień jeszcze a zapomniałam dziś rano zabrać z domu tej recepty, teraz mi się nie chce wychodzić na ten mróz.
    Na Polnej, a Ty? Chyba mamy termin podobny? Ja 3.04. ale raczej obstawiam marzec przy mojej szyjce ; )

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva ma rację, przemyslcie Dziewczyny kwestie niani. Znajomi zapierali się rękami i nogami, a potem na szybko szukali bo wieczorami nie mogli nawet tv pooglądać bo nie słyszeli Córki z drugiego pokoju. My mamy Angel Care AC401 z monitorem oddechu, to przejmie Leon a dla Hani kupimy sama nianie z BabyOno.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, ja raczej na Lutyckiej. Chyba, że pod koniec pojawią się jakies komplikacje i lekarka mi zaleci bym jednak jechała na Polną.
    termin faktycznie podobny bo ja z pierwszego usg mam 05.04, ale na ostatnim badaniu lekarz mówił, że rośnie szybko i mooże być 28.03 ale jeszcze będziemy obserwować :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejeczka :)

Gratuluję udanych wizyt, super wieści :)
    Udało mi się w końcu zrobić glukozę, wyniki: na czczo 75, po 1h 135 i po 2h 115, czyli chyba w normie. Jestem szczęśliwa bardzo bo to było zło... :D
    Iii dziś zamówiłam wózek! Bebetto Holland taki:
    http://sklepbobas.pl/thumbs/products/3977/800x600_prod_photo_11371.jpg
    Już się nie mogę doczekać, ale czas oczekiwania m być max 2 tygodnie, więc wytrzymam.
    Iii przyszła mi paczka z Gemini, jestem bardzo zadowolona, wszystko wygląda tak jak chciałam, a te wszystkie buteleczki i smoczki są taaakie piękne <3

I w ogóle co mnie dziś spotkało... Lol, byłam w wydziale komunikacji i poprosiłam faceta żeby mnie wpuścił w kolejce do kasy (mega mi się chciało siusiu...), a on do mnie, że jemu też się spieszy i muszę sobie poczekać bo on był pierwszy! Ja szok i tylko zaczęłam się śmiać i powiedziałam, że doprawdy jest wielce uprzejmym człowiekiem, powinien być z siebie dumny :) Mój mąż jak mu opowiedziałam skomentował tylko: Co za knur... :D

No!

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Kajka, ja raczej na Lutyckiej. Chyba, że pod koniec pojawią się jakies komplikacje i lekarka mi zaleci bym jednak jechała na Polną.
    termin faktycznie podobny bo ja z pierwszego usg mam 05.04, ale na ostatnim badaniu lekarz mówił, że rośnie szybko i mooże być 28.03 ale jeszcze będziemy obserwować :)
    Znajoma rodziła pierwsze dziecko na Lutyckiej, a drugie już na Polnej, bo nie była zadowolona z opieki po porodzie, ale nie znam szczegółów. O Polnej też różne opinie krążą, tym bardziej że to taka fabryka, ale szwagierka rodziła tam dwa razy i poleca. No i mój gin tam pracuje.
    Ale prawda jest taka, że ile kobiet, ile porodów, tyle opinii i nie wiadomo, jak u nas będzie. Ważne, żeby się nie nakręcać, tylko pozytywnie nastawić.
    Ja leżałam na Polnej po poronieniu i położne, salowe super - miłe, uczynne i delikatne. Lekarki zresztą też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:07

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania no właśnie miałam dylemat między vichy a iwostin :D Poczytałam trochę i vichy zdawał się mieć lepsze opinie. Cena też była spoko, bo 24 zł, więc wzięłam na próbę, zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:

Udało mi się w końcu zrobić glukozę, wyniki: na czczo 75, po 1h 135 i po 2h 115, czyli chyba w normie. Jestem szczęśliwa bardzo bo to było zło... :D
    Już się nie mogę doczekać, ale czas oczekiwania m być max 2 tygodnie, więc wytrzymam.
    Iii przyszła mi paczka z Gemini, jestem bardzo zadowolona, wszystko wygląda tak jak chciałam, a te wszystkie buteleczki i smoczki są taaakie piękne <3

I w ogóle co mnie dziś spotkało... Lol, byłam w wydziale komunikacji i poprosiłam faceta żeby mnie wpuścił w kolejce do kasy (mega mi się chciało siusiu...), a on do mnie, że jemu też się spieszy i muszę sobie poczekać bo on był pierwszy! Ja szok i tylko zaczęłam się śmiać i powiedziałam, że doprawdy jest wielce uprzejmym człowiekiem, powinien być z siebie dumny :) Mój mąż jak mu opowiedziałam skomentował tylko: Co za knur... :D

No!
    Jak Ci przyjdzie wózek do domciu to proszę o malutką recenzję hihi :p
    My będziemy zamawiać ten ciut jaśniejszy w8 :p Zakochałam siè w tym wózku :)

• malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda Kajka, ile kobiet, tyle porodów i tyle różnych opinii. ja leżałam przed ciążą na Lutyckiej na ginekologii i nie mogę złego słowa powiedziec więc liczę, że porodówka taka sama będzie :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29bkhhg.jpg
    mahtmh.jpg
    2uf99uc.jpg
    hst3tf.jpg
    jpvc0k.jpg
    ejyb2f.jpg

to łowy ciuszkowe ;p

wiecznie, jamniczakuchnia, _Saszka_, Funky09 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:

No!
    ludzie to mysla, że kobiety w ciazy to chca sie wepchac w kolejke , bo maja takie widzi mi sie, albo cos innego..nie rozumieja chyba albo nie wiedza jak to jest jak Ci sie chce tak siku, z ejuz stac nie mozna..nie nawidze ludzi

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ale dzisiejsze łowy? :o

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Olina ale dzisiejsze łowy? :o
    ojej niee :P takie z 2-3 tygdni, bo zaczełam w koncu cos kupowac;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:27

malala lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane czytam nie pisze bo znowu przejelam od córci katar gardło kaszel gorączkę i ciężko funkcjonować... mała drugi tydzień w domu... ręce opadają...

Tak was czytam to już prawie gotowe wyprawki a u mnie nic nie ma... miałam w weekend w rękach bialy kombinezon dla małego ale odłożyłam... Nie wiem czemu... ukochany też buszowal i wynajdywal a wkoncu nic nie kupiłam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, no jak z 2-3 tyg to się uspokoiłam :D ale to jest wszystko z second handów czy normalnie w sklepie też kupowałaś? bo jak tylko SH to się załamałam, że takie ciuszki wynajdujesz :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Olina, no jak z 2-3 tyg to się uspokoiłam :D ale to jest wszystko z second handów czy normalnie w sklepie też kupowałaś? bo jak tylko SH to się załamałam, że takie ciuszki wynajdujesz :P
    to sa ciuszki tylko i wylacznie z lumpa :D teraz mam zamiar troszke nowych pokupować, bi wiadomo, ale to sa rozmiary od 56 do 68 i wszystkie oprocz tego grubego kombinezonu bylo po 2 zł , placze :D

malala lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w szoku bardzo pozytywnym. Stoję na przystanku, tam jakieś nieletnie dziewczęta, ale raczej z tych rozwydrzonych, po których niewiele się spodziewasz. Stoją, przeklinaja, rozmawiają bardzo głośno. W końcu jedna z nich zerknela na mnie i ustapila mi miejsca;) Nie skorzystalam co prawda, bo bałam się, że mi tylek przymarznie:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ