X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bardziej Ci ustąpi ktos co bys sie w zyciu nie spodziewała hehee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:37

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja bardzo chętnie dowiem się jak funkcjonuje ta aplikacja z dźwiękiem :) Jak Twój mąż Ci coś powie na ten temat, to daj znać :)

Dziewczyny, pamiętacie kiedyś był gorący temat leżaczka TinyLove i czy któraś z Was go kupiła? Albo na jakiś leżaczek się zdecydowała?

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    to sa ciuszki tylko i wylacznie z lumpa :D teraz mam zamiar troszke nowych pokupować, bi wiadomo, ale to sa rozmiary od 56 do 68 i wszystkie oprocz tego grubego kombinezonu bylo po 2 zł , placze :D
    umarłam :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, ja kupiłam TinyLove 3 w 1, z takim zamykanym daszkiem :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    umarłam :P
    nom to jest naprawde szokujące, a najbardziej to, ze czesc tych rzeczy ma jeszcze metki w środku....troche mnie podłamywały te ceny ciuszków w sklepach dla dzieci np takie grubsze pajacyki były po 30zł..a wiadomo trzeba kupic przynjamniej po 5-6 sztuk...wiadomo bodu krotkie sa tansze bo widzialam tak nawet za 15zł :P co kto kupi nowego bedzie gitarka a co ja sobie upuloje w lumpach 2 :P nie bede załowała jak sie czegos nie załozy bo tez zaden piniądz

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, jak po 2zł sztuka to żadna strata jak nie założysz ;) ja staram się kupowac na wyprzedażach, ale nie ukrywam, że kilka grubszych pajaców mam za 20-30zł. no ale ja nie zapolowałam w SH :P pojade jeszcze kilka razy do tego w pobliżu ale nie nastawiam się na cuda.

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, ze jak trzeba to trzeba, ale jak ost wpadalm do lumpa to miałam ciężki szok ehehheh :P

dziewczyny a zastanawiłyscie sie juz nad szczepionkami?
    bo sa szczepionki NFZ, które sa rozłozone w czasie i sa te szczepionki skojarzone 6w1 i sa ponoc bardzo drogie, bo kolezanka kupowała to praqwie 800zl co o nich sadzicie??

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Karolina, ja bardzo chętnie dowiem się jak funkcjonuje ta aplikacja z dźwiękiem :) Jak Twój mąż Ci coś powie na ten temat, to daj znać :)

Dziewczyny, pamiętacie kiedyś był gorący temat leżaczka TinyLove i czy któraś z Was go kupiła? Albo na jakiś leżaczek się zdecydowała?
    Podbijam temat leżaczkowy. Chętnie się dowiem czy polecacie coś poza TinyLoe? Strasznie mnie kusi ale na razie staram się wstrzymać i kupimy chyba dopiero jak uznamy że faktycznie by się przydał. Na początku mąż będzie około miesiąca w domu więc będzie czas żeby się nad tym zastanowić :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamki a co sądzicie o nosidełkach fidella? No nie wygląda na "wisiadło" i tak się zastanawiam, 319 zeta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:21

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w mojej mieścinie w lumpku i nic nie znalazłam poza kilkoma bodziakami ale nie wzielam bo byly zniszczone. A większym mieście obok jeszcze do sh nie zaglądałam.

Fakt, ciuszki dla dzieciaków sa strasznie drogie. Dzis dokupilam pare rzeczy których mi brakowało głównie z rozmiaru 56 i zaplacilam 170 zl :) tak naprawde to chcialam mamie wozki pokazac ktore bierzemy pod uwagę a znow wyszlam z zakupami :P
    Teraz bede kupować już tylko na 62 ale kilka juz mam.

Co do lezaczaka to mam jakis, dostalam w spadku, ale to bardziej huśtawka. Mysle ze juz nic nie będę kupować tego typu. Wole kupic nianie elektroniczna bo mamy sypialnie na piętrze i pewnie sie przyda. Ceny sa zaporowe, moze poszukam używanej.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Kawuszka, ja kupiłam TinyLove 3 w 1, z takim zamykanym daszkiem :)

I jak? Nowy kupiłaś, czy upolowałaś gdzieś? Zastanawiam się właśnie czy model z daszkiem czy też nie? Fajnie się prezentuje?

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Mamki a co sądzicie o nosidełkach fidella? No nie wygląda na "wisiadło" i tak się zastanawiam, 319 zeta...
    Zdecydowanie nie wygląda na wisiadlo, ale ja bym poczekala. Nawet nosidla ergonomiczne są zalecane dopiero kiedy dziecko potrafi samodzielnie siedzieć.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:47

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Zdecydowanie nie wygląda na wisiadlo, ale ja bym poczekala. Nawet nosidla ergonomiczne są zalecane dopiero kiedy dziecko potrafi samodzielnie siedzieć.
    No a piszą że już od 3 miesiąca można dziecko nim nosić i tak myślę, bo mój (ja też zresztą) to chusty nie ogarnie ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poratujcie. Czy któraś z Was z ciąży robiła sobie inhalacje? Lekarz rodzinny odradził ale mnie tak dusi, że masakra..słowa powiedzieć nie mogę ;( ogólnie czuje się jak bym umierała. 2 noce w ogóle nie przespane, wieczny ból gardła i kaszel, który spowodował u mnie zakwasy na brzuchu i przez to boje się o Hanie, wyglądam jak ćpun bo wiecznie tre oczy bo mam wrażenie jak by mi ktoś sypnął do nich tonę piasku...tragedia. Dawno już taka chora nie byłam ;(

PS. Gratuluję wizyt!
    Kajka, śliczne imię wybraliście ;)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf mam to samo... faszeruje się herbatkami z sokami z malin i porzeczki z domowej spiżarni ale noc to masakra... wietrzenie sypialni nic nie daje... i też myślałam o inhalacji i sądzę że taka z soli fizjologicznej nie zaszkodzi... mam inhalator z nebulizatorem...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf co do inhalacji to nie wiem czy można. A próbowałaś plecy wysmarować amolem, moze łatwiej by Ci sie oddychalo. Klatkę piersiową tez mozna tym potraktować. Tylko chyba w ciazy to jest zakaz picia tego specyfiku. Albo plukac gardło jakas płukanką? Szczerze to nigdy tego nie robiłam bo ja bym tego nie umiała zrobic w sensie, prędzej bym sie tego opiła niż gardło przepłukała. Ale wiem ze ludzie stosuja takie rzeczy z powodzeniem... Tylko przepisu nie mam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem na antybiotyku. Niby internista powiedział, że ta sól mogłaby być ale tylko po konsultacji z gin i wtedy, kiedy rzeczywiście będzie źle. Gin właśnie mi odpisała, że rzeczywiście ta sól będzie okej, tylko jak na złość nie mam kogo wysłać do apteki... ;(
    Amol mi strasznie śmierdzi ;p Najchętniej wysmarowałabym się RubArom ale tego kategorycznie nie można w ciąży ;(

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A syrop z cebuli?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    wiadomo, ze jak trzeba to trzeba, ale jak ost wpadalm do lumpa to miałam ciężki szok ehehheh :P

dziewczyny a zastanawiłyscie sie juz nad szczepionkami?
    bo sa szczepionki NFZ, które sa rozłozone w czasie i sa te szczepionki skojarzone 6w1 i sa ponoc bardzo drogie, bo kolezanka kupowała to praqwie 800zl co o nich sadzicie??
    Nie wgłębiałam sie jeszcze w temat szczepionek dogłębnie, ale na razie jestem na "nie" jeśli chodzi o te skojarzone 6w1 czy 5w1 i raczej zdecydujemy się szczepić tylko tymi obowiązkowymi
    Kawuszka wrote:

Ja kupiłam ten TinyLove 3w1 już bardzo dawno temu :D. Bardzo mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:03

Olina lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ