WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja bardzo chętnie dowiem się jak funkcjonuje ta aplikacja z dźwiękiem :) Jak Twój mąż Ci coś powie na ten temat, to daj znać :)

Dziewczyny, pamiętacie kiedyś był gorący temat leżaczka TinyLove i czy któraś z Was go kupiła? Albo na jakiś leżaczek się zdecydowała?

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bardziej Ci ustąpi ktos co bys sie w zyciu nie spodziewała hehee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:37

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    to sa ciuszki tylko i wylacznie z lumpa :D teraz mam zamiar troszke nowych pokupować, bi wiadomo, ale to sa rozmiary od 56 do 68 i wszystkie oprocz tego grubego kombinezonu bylo po 2 zł , placze :D
    umarłam :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, ja kupiłam TinyLove 3 w 1, z takim zamykanym daszkiem :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    umarłam :P
    nom to jest naprawde szokujące, a najbardziej to, ze czesc tych rzeczy ma jeszcze metki w środku....troche mnie podłamywały te ceny ciuszków w sklepach dla dzieci np takie grubsze pajacyki były po 30zł..a wiadomo trzeba kupic przynjamniej po 5-6 sztuk...wiadomo bodu krotkie sa tansze bo widzialam tak nawet za 15zł :P co kto kupi nowego bedzie gitarka a co ja sobie upuloje w lumpach 2 :P nie bede załowała jak sie czegos nie załozy bo tez zaden piniądz

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, jak po 2zł sztuka to żadna strata jak nie założysz ;) ja staram się kupowac na wyprzedażach, ale nie ukrywam, że kilka grubszych pajaców mam za 20-30zł. no ale ja nie zapolowałam w SH :P pojade jeszcze kilka razy do tego w pobliżu ale nie nastawiam się na cuda.

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, ze jak trzeba to trzeba, ale jak ost wpadalm do lumpa to miałam ciężki szok ehehheh :P

dziewczyny a zastanawiłyscie sie juz nad szczepionkami?
    bo sa szczepionki NFZ, które sa rozłozone w czasie i sa te szczepionki skojarzone 6w1 i sa ponoc bardzo drogie, bo kolezanka kupowała to praqwie 800zl co o nich sadzicie??

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Karolina, ja bardzo chętnie dowiem się jak funkcjonuje ta aplikacja z dźwiękiem :) Jak Twój mąż Ci coś powie na ten temat, to daj znać :)

Dziewczyny, pamiętacie kiedyś był gorący temat leżaczka TinyLove i czy któraś z Was go kupiła? Albo na jakiś leżaczek się zdecydowała?
    Podbijam temat leżaczkowy. Chętnie się dowiem czy polecacie coś poza TinyLoe? Strasznie mnie kusi ale na razie staram się wstrzymać i kupimy chyba dopiero jak uznamy że faktycznie by się przydał. Na początku mąż będzie około miesiąca w domu więc będzie czas żeby się nad tym zastanowić :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamki a co sądzicie o nosidełkach fidella? No nie wygląda na "wisiadło" i tak się zastanawiam, 319 zeta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:21

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w mojej mieścinie w lumpku i nic nie znalazłam poza kilkoma bodziakami ale nie wzielam bo byly zniszczone. A większym mieście obok jeszcze do sh nie zaglądałam.

Fakt, ciuszki dla dzieciaków sa strasznie drogie. Dzis dokupilam pare rzeczy których mi brakowało głównie z rozmiaru 56 i zaplacilam 170 zl :) tak naprawde to chcialam mamie wozki pokazac ktore bierzemy pod uwagę a znow wyszlam z zakupami :P
    Teraz bede kupować już tylko na 62 ale kilka juz mam.

Co do lezaczaka to mam jakis, dostalam w spadku, ale to bardziej huśtawka. Mysle ze juz nic nie będę kupować tego typu. Wole kupic nianie elektroniczna bo mamy sypialnie na piętrze i pewnie sie przyda. Ceny sa zaporowe, moze poszukam używanej.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Kawuszka, ja kupiłam TinyLove 3 w 1, z takim zamykanym daszkiem :)

I jak? Nowy kupiłaś, czy upolowałaś gdzieś? Zastanawiam się właśnie czy model z daszkiem czy też nie? Fajnie się prezentuje?

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Mamki a co sądzicie o nosidełkach fidella? No nie wygląda na "wisiadło" i tak się zastanawiam, 319 zeta...
    Zdecydowanie nie wygląda na wisiadlo, ale ja bym poczekala. Nawet nosidla ergonomiczne są zalecane dopiero kiedy dziecko potrafi samodzielnie siedzieć.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:47

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Zdecydowanie nie wygląda na wisiadlo, ale ja bym poczekala. Nawet nosidla ergonomiczne są zalecane dopiero kiedy dziecko potrafi samodzielnie siedzieć.
    No a piszą że już od 3 miesiąca można dziecko nim nosić i tak myślę, bo mój (ja też zresztą) to chusty nie ogarnie ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poratujcie. Czy któraś z Was z ciąży robiła sobie inhalacje? Lekarz rodzinny odradził ale mnie tak dusi, że masakra..słowa powiedzieć nie mogę ;( ogólnie czuje się jak bym umierała. 2 noce w ogóle nie przespane, wieczny ból gardła i kaszel, który spowodował u mnie zakwasy na brzuchu i przez to boje się o Hanie, wyglądam jak ćpun bo wiecznie tre oczy bo mam wrażenie jak by mi ktoś sypnął do nich tonę piasku...tragedia. Dawno już taka chora nie byłam ;(

PS. Gratuluję wizyt!
    Kajka, śliczne imię wybraliście ;)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf mam to samo... faszeruje się herbatkami z sokami z malin i porzeczki z domowej spiżarni ale noc to masakra... wietrzenie sypialni nic nie daje... i też myślałam o inhalacji i sądzę że taka z soli fizjologicznej nie zaszkodzi... mam inhalator z nebulizatorem...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf co do inhalacji to nie wiem czy można. A próbowałaś plecy wysmarować amolem, moze łatwiej by Ci sie oddychalo. Klatkę piersiową tez mozna tym potraktować. Tylko chyba w ciazy to jest zakaz picia tego specyfiku. Albo plukac gardło jakas płukanką? Szczerze to nigdy tego nie robiłam bo ja bym tego nie umiała zrobic w sensie, prędzej bym sie tego opiła niż gardło przepłukała. Ale wiem ze ludzie stosuja takie rzeczy z powodzeniem... Tylko przepisu nie mam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem na antybiotyku. Niby internista powiedział, że ta sól mogłaby być ale tylko po konsultacji z gin i wtedy, kiedy rzeczywiście będzie źle. Gin właśnie mi odpisała, że rzeczywiście ta sól będzie okej, tylko jak na złość nie mam kogo wysłać do apteki... ;(
    Amol mi strasznie śmierdzi ;p Najchętniej wysmarowałabym się RubArom ale tego kategorycznie nie można w ciąży ;(

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A syrop z cebuli?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    wiadomo, ze jak trzeba to trzeba, ale jak ost wpadalm do lumpa to miałam ciężki szok ehehheh :P

dziewczyny a zastanawiłyscie sie juz nad szczepionkami?
    bo sa szczepionki NFZ, które sa rozłozone w czasie i sa te szczepionki skojarzone 6w1 i sa ponoc bardzo drogie, bo kolezanka kupowała to praqwie 800zl co o nich sadzicie??
    Nie wgłębiałam sie jeszcze w temat szczepionek dogłębnie, ale na razie jestem na "nie" jeśli chodzi o te skojarzone 6w1 czy 5w1 i raczej zdecydujemy się szczepić tylko tymi obowiązkowymi
    Kawuszka wrote:

Ja kupiłam ten TinyLove 3w1 już bardzo dawno temu :D. Bardzo mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:03

Olina lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ