X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf robiłam wiele razy sobie inhalacje ale nubiluzatorem. Kaszel miałam ponad miesiąc i nie spałam w nocy. Na katar dla kobiet w ciazy bardzo mi pomógł sinulan krople do nosa a na kaszel drosetux - wszystko konsultowane z gin.

Fabdorota super brzuchol i kruszynka! Na ostatnim usg mojej Lilci stopa tez miała 5cm :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, obcykam sobiee ten dźwięk. Ja zainstalowalam ten niebieski domek, a ten czerwony na kompie :-) Pobawię się chętnie tym i potestuję jak to działa.

Ja poluję na Tiny Love od jakiegoś czasu, także w końcu mi się uda :-)

Rotenkopf, ja jak byłam.chora to się.inhalowalam samą.wodą i to pochwalił lekarz. Nawilża śluzówkę i na pewno nie zaszkodzi.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak mi sił... moja 8 letnia córka złapała fazę pt boję się spać w swoim pokoju... już ja nauczyłam zasypisnia samej w pokoju który jest obok sypialni a teraz zaś wysiaduje godzinę na łóżku a ona marudzi ze nie chce jej się spać... światło rizswiecone w całym domu bo twierdzi że się boi a ja po godzinie obolala idę do sypialni nogi rozprostowac a ona wyje jak opetana... padam na twarz po całym dniu do tego przeziębienie i nerwy gotowe... nakrzyczalan na nią z tego wszystkiego i po kolejnej próbie poddalam się i śpi u mnie n już nie mam siły koczowac na jej łóżku zgarbiona przez kolejną godzinę...

I tak o to nachodzą mnie myśli jak ja sam radę sama z dwójką... Jak już jestem o krok od załamania... Brak mi sił na to wszystko... z niczym sobie nie radzę ... ehhh... żeby to narzekanie w czymś pomagało...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Co do leżaczków - szukam takiego który można ustawić na automatyczne bujanie i postawić np. na stole w kuchni :D Mały, kompaktowy i żeby mieć trochę luzu od dziecka - polecacie coś?
    ja mam taki http://nodik.pl/hustawka-hybrydowa-hipopotam-bright-starts-p-3697.html?gclid=CPi9g7juu8oCFSTecgodjDoHAw

jest maly, kompaktowy, jak masz solidny stol to smialo mozna go tam postawic. Nie wiem tylko czy szukasz takiego ktory sie na plasko nie rozklada, bo ten nie ma takiej opcji

my kupowalismy dla Macka uzywany po 2 dzieciakow, teraz posluzy malej i dalej pewnie go przekazemy bo jest bardzo dobrej jakosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:39

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionek to temat rzeka...niesteyty na cos trzeba sie zdecydowac. my wybralismy 5 w 1, powiklania moga byc po kazym rodzaju szczepionek, tu przynajmniej jest mniej wkłuć. Niestety troche to kosztuje ale na szczescie koszta sa rozlozone w czasie wiec jakos dalismy rade. Mala tez bedziemy szczepic w takim systemem.

Nawilzacza powietrza nie mamy, zawsze mi sie to kojarzyło wlasnie z grzybem i plesnia... ale nie znam sie na tym wiec moze te ultradzwiekowe sa lepsze. My w domu czsto wietrzymy, suszymy pranie a do tego mamy odkryte akwarium i wydaje mi sie ze to wystarczy. Do tego nie przesadzamy z ogrzewaniem, w domu mamy ok 21 stopni bo w takiej temp najlepiej sie czujemy.

Rotenkopt ja w ciazy robilam inhalacje z soli fizjologicznej- nebulizatorem, taka metoda jest calkowicie bezpieczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:53

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    ja mam taki http://nodik.pl/hustawka-hybrydowa-hipopotam-bright-starts-p-3697.html?gclid=CPi9g7juu8oCFSTecgodjDoHAw

jest maly, kompaktowy, jak masz solidny stol to smialo mozna go tam postawic. Nie wiem tylko czy szukasz takiego ktory sie na plasko nie rozklada, bo ten nie ma takiej opcji

my kupowalismy dla Macka uzywany po 2 dzieciakow, teraz posluzy malej i dalej pewnie go przekazemy bo jest bardzo dobrej jakosci

Wszystko super z tymi hybrydowymi, ale oną są tylko do 9 kg. Pamiętam, że moja Zuza szybko osiągnęła taka wagę, a kupować tylko na pół roku za taką kasę bym nie chciała :P wolę kupić do 18 kg bujaczek leżaczek i posłuży dziecku o wieele dłużej. Ale to tylko moje zdanie :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Brak mi sił... moja 8 letnia córka złapała fazę pt boję się spać w swoim pokoju... już ja nauczyłam zasypisnia samej w pokoju który jest obok sypialni a teraz zaś wysiaduje godzinę na łóżku a ona marudzi ze nie chce jej się spać... światło rizswiecone w całym domu bo twierdzi że się boi a ja po godzinie obolala idę do sypialni nogi rozprostowac a ona wyje jak opetana... padam na twarz po całym dniu do tego przeziębienie i nerwy gotowe... nakrzyczalan na nią z tego wszystkiego i po kolejnej próbie poddalam się i śpi u mnie n już nie mam siły koczowac na jej łóżku zgarbiona przez kolejną godzinę...

I tak o to nachodzą mnie myśli jak ja sam radę sama z dwójką... Jak już jestem o krok od załamania... Brak mi sił na to wszystko... z niczym sobie nie radzę ... ehhh... żeby to narzekanie w czymś pomagało...
    Iwonka skad ja to znam...co prawda ja mam mlodsze dziecko ale usypianie wyglada podobnie. Codziennie min godz walki o to zeby poszedl spac a ten bawi sie w najlepsze, wariuje po lozku, piszczy. Ja padam na pysk a to moje dziecko nie wiadomo skad ma takie poklady energii. Moj maz co prawda pracuje na miejscu ale na zmiany wiec przez 2 tyg pod rzad nie ma go wieczorami bo wraca ok polnocy a przez kolejne dwa tyg ma poranna zmiane od 3-4 rano wiec ok 19 juz sie zmywa spac wiec tez rzadko pomaga. Boje sie jak sama sobie dam rade z wieczorna kapiela i usypianiem takich maluszkow... Mysle ze twoja cora po porodzie moze wydoroslec na tyle ze przestanie sie wyglupiac w koncu bedzie starsza siostra a to do czegos zobowiazuje :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Wszystko super z tymi hybrydowymi, ale oną są tylko do 9 kg. Pamiętam, że moja Zuza szybko osiągnęła taka wagę, a kupować tylko na pół roku za taką kasę bym nie chciała :P wolę kupić do 18 kg bujaczek leżaczek i posłuży dziecku o wieele dłużej. Ale to tylko moje zdanie :)
    Moj Macik zanim jeszcze osiagnal max wage przestal byc ta chustawka zainteresowany. W tym czasie juz czworakowal i samodzielnie zwedzal mieszkanie :) jak go chcialam na chwile unieruchomic to wsadzalam do fotelika do karmienia ale to tak jak pisze bylo tylko na chwile bo zniewolony szybko sie denerwowal. Az z ciakawosci sprawdzilam w ksiazeczce zdrowia i 9 kg osiagnal majac 9 miesiecy- urodzil sie duzy bo ponad 4 kg. Fakt jest taki ze takie sprzety niestety nie sa tanie, dlatego my kupilismy uzywke za pol ceny :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo lezaczkow- bujaczkow, zerknijcie na ten filmik... i po co komu opcja automatycznego bujania :P https://www.facebook.com/Ridichetipassaaaaaa/videos/10153874175432427/?pnref=story

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 23:20

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Właśnie dostałam informację, że 24h temu Dziewussia urodziła Michałka!
    800g i 34cm! <3

Ameiva, Dobson, Kinga., ania0141, Justyna Es, _Saszka_, malala, Karatka81, Endzis, ilonia1984, wiecznie, kamaaa, Mynia, jamniczakuchnia, agulas, Aleksandrakili, Wilka, Larisa, Olina, jaskra, Lanusia93, Heathera, malika89 lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziewczyny!
    800g i 34cm! <3
    ale wiadomość na sam koniec dnia...no i mamy pierwszego kwietniaczka :) czy wszytsko z nimi ok? skad taka nagla decyzja o zakonczeniu ciazy czy moze samo sie rozkrecilo? wiesz cos wiecej?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie wiem tylko tyle, że Mały jest zaintubowany i leży w inkubatorze ale jest stabilny. Dziewussia jeszcze trochę jest słaba. Z tego co wcześniej Wam pisałam, że Michałek nie urósł ale dopóki przepływy będą okej to nie będą rozwiązywać ciąży to wnioskuję, że niestety przepływy się pogorszyły. Pewnie więcej szczegółów dowiem się jak porozmawiam z Dziewussią, bo aktualnie piszę z tatą Michała, który pisze w Jej imieniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 23:34

fabdorota, agulas, Wilka, Lanusia93, malika89 lubią tę wiadomość

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, maleństwo kochane... żeby tylko był silny i walczył i rósł <3 Rzadko się modlę, ale dziś obowiązkowo za Michałka. Ale się przejęłam...

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że "miała łożysko przodujące i się kawałek odkleił".

Ja od razu zadzwoniłam do męża i aż się popłakałam. Będzie dobrze! Musimy trzymać kciuki, modlić się, wierzyć, że będzie wszystko dobrze! ;)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    800 g alez to malenstwo :-*

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi aż z tego wszystkiego odechciało się spać ;P

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia i jej Michałek to nasi najwięksi forumowi wojownicy. Muszą dać radę. Też się dziś za nich będę modlić.

MagSz, ania0141, Kinga., Rotenkopf, Olina lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też

f2wlcbxmqludqper.png

Wysłany: 22 stycznia 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z odklejeniem łożyska nie ma żartów, dobrze że w porę zareagowano i że była pod dobrą opieką! Teraz będzie już wszystko dobrze! Okruszek będzie walczył :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziewczyny!
    800g i 34cm! <3
    dziewussia gratulacje synusia!trzymamy za was kciuki!na pewno wszystko będzie dobrze,nie ma innej możliwości,malutki zacznie przybierać na wadze...trzymajcie się

ania0141
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ