Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rotenkopf robiłam wiele razy sobie inhalacje ale nubiluzatorem. Kaszel miałam ponad miesiąc i nie spałam w nocy. Na katar dla kobiet w ciazy bardzo mi pomógł sinulan krople do nosa a na kaszel drosetux - wszystko konsultowane z gin.
Fabdorota super brzuchol i kruszynka! Na ostatnim usg mojej Lilci stopa tez miała 5cm
-
Karolina, obcykam sobiee ten dźwięk. Ja zainstalowalam ten niebieski domek, a ten czerwony na kompie
Pobawię się chętnie tym i potestuję jak to działa.
Ja poluję na Tiny Love od jakiegoś czasu, także w końcu mi się uda
Rotenkopf, ja jak byłam.chora to się.inhalowalam samą.wodą i to pochwalił lekarz. Nawilża śluzówkę i na pewno nie zaszkodzi.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Brak mi sił... moja 8 letnia córka złapała fazę pt boję się spać w swoim pokoju... już ja nauczyłam zasypisnia samej w pokoju który jest obok sypialni a teraz zaś wysiaduje godzinę na łóżku a ona marudzi ze nie chce jej się spać... światło rizswiecone w całym domu bo twierdzi że się boi a ja po godzinie obolala idę do sypialni nogi rozprostowac a ona wyje jak opetana... padam na twarz po całym dniu do tego przeziębienie i nerwy gotowe... nakrzyczalan na nią z tego wszystkiego i po kolejnej próbie poddalam się i śpi u mnie n już nie mam siły koczowac na jej łóżku zgarbiona przez kolejną godzinę...
I tak o to nachodzą mnie myśli jak ja sam radę sama z dwójką... Jak już jestem o krok od załamania... Brak mi sił na to wszystko... z niczym sobie nie radzę ... ehhh... żeby to narzekanie w czymś pomagało... -
jamniczakuchnia wrote:Co do leżaczków - szukam takiego który można ustawić na automatyczne bujanie i postawić np. na stole w kuchni
Mały, kompaktowy i żeby mieć trochę luzu od dziecka - polecacie coś?
jest maly, kompaktowy, jak masz solidny stol to smialo mozna go tam postawic. Nie wiem tylko czy szukasz takiego ktory sie na plasko nie rozklada, bo ten nie ma takiej opcji
my kupowalismy dla Macka uzywany po 2 dzieciakow, teraz posluzy malej i dalej pewnie go przekazemy bo jest bardzo dobrej jakosciWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:39
-
Co do szczepionek to temat rzeka...niesteyty na cos trzeba sie zdecydowac. my wybralismy 5 w 1, powiklania moga byc po kazym rodzaju szczepionek, tu przynajmniej jest mniej wkłuć. Niestety troche to kosztuje ale na szczescie koszta sa rozlozone w czasie wiec jakos dalismy rade. Mala tez bedziemy szczepic w takim systemem.
Nawilzacza powietrza nie mamy, zawsze mi sie to kojarzyło wlasnie z grzybem i plesnia... ale nie znam sie na tym wiec moze te ultradzwiekowe sa lepsze. My w domu czsto wietrzymy, suszymy pranie a do tego mamy odkryte akwarium i wydaje mi sie ze to wystarczy. Do tego nie przesadzamy z ogrzewaniem, w domu mamy ok 21 stopni bo w takiej temp najlepiej sie czujemy.
Rotenkopt ja w ciazy robilam inhalacje z soli fizjologicznej- nebulizatorem, taka metoda jest calkowicie bezpieczna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:53
-
Ameiva wrote:ja mam taki http://nodik.pl/hustawka-hybrydowa-hipopotam-bright-starts-p-3697.html?gclid=CPi9g7juu8oCFSTecgodjDoHAw
jest maly, kompaktowy, jak masz solidny stol to smialo mozna go tam postawic. Nie wiem tylko czy szukasz takiego ktory sie na plasko nie rozklada, bo ten nie ma takiej opcji
my kupowalismy dla Macka uzywany po 2 dzieciakow, teraz posluzy malej i dalej pewnie go przekazemy bo jest bardzo dobrej jakosci
Wszystko super z tymi hybrydowymi, ale oną są tylko do 9 kg. Pamiętam, że moja Zuza szybko osiągnęła taka wagę, a kupować tylko na pół roku za taką kasę bym nie chciaławolę kupić do 18 kg bujaczek leżaczek i posłuży dziecku o wieele dłużej. Ale to tylko moje zdanie
-
Iwonkaaa wrote:Brak mi sił... moja 8 letnia córka złapała fazę pt boję się spać w swoim pokoju... już ja nauczyłam zasypisnia samej w pokoju który jest obok sypialni a teraz zaś wysiaduje godzinę na łóżku a ona marudzi ze nie chce jej się spać... światło rizswiecone w całym domu bo twierdzi że się boi a ja po godzinie obolala idę do sypialni nogi rozprostowac a ona wyje jak opetana... padam na twarz po całym dniu do tego przeziębienie i nerwy gotowe... nakrzyczalan na nią z tego wszystkiego i po kolejnej próbie poddalam się i śpi u mnie n już nie mam siły koczowac na jej łóżku zgarbiona przez kolejną godzinę...
I tak o to nachodzą mnie myśli jak ja sam radę sama z dwójką... Jak już jestem o krok od załamania... Brak mi sił na to wszystko... z niczym sobie nie radzę ... ehhh... żeby to narzekanie w czymś pomagało... -
Straciatellaa wrote:Wszystko super z tymi hybrydowymi, ale oną są tylko do 9 kg. Pamiętam, że moja Zuza szybko osiągnęła taka wagę, a kupować tylko na pół roku za taką kasę bym nie chciała
wolę kupić do 18 kg bujaczek leżaczek i posłuży dziecku o wieele dłużej. Ale to tylko moje zdanie
jak go chcialam na chwile unieruchomic to wsadzalam do fotelika do karmienia ale to tak jak pisze bylo tylko na chwile bo zniewolony szybko sie denerwowal. Az z ciakawosci sprawdzilam w ksiazeczce zdrowia i 9 kg osiagnal majac 9 miesiecy- urodzil sie duzy bo ponad 4 kg. Fakt jest taki ze takie sprzety niestety nie sa tanie, dlatego my kupilismy uzywke za pol ceny
-
nick nieaktualnyDziewczyny!
Właśnie dostałam informację, że 24h temu Dziewussia urodziła Michałka!
800g i 34cm!Ameiva, Dobson, Kinga., ania0141, Justyna Es, _Saszka_, malala, Karatka81, Endzis, ilonia1984, wiecznie, kamaaa, Mynia, jamniczakuchnia, agulas, Aleksandrakili, Wilka, Larisa, Olina, jaskra, Lanusia93, Heathera, malika89 lubią tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Dziewczyny!
800g i 34cm!czy wszytsko z nimi ok? skad taka nagla decyzja o zakonczeniu ciazy czy moze samo sie rozkrecilo? wiesz cos wiecej?
-
nick nieaktualnyNa razie wiem tylko tyle, że Mały jest zaintubowany i leży w inkubatorze ale jest stabilny. Dziewussia jeszcze trochę jest słaba. Z tego co wcześniej Wam pisałam, że Michałek nie urósł ale dopóki przepływy będą okej to nie będą rozwiązywać ciąży to wnioskuję, że niestety przepływy się pogorszyły. Pewnie więcej szczegółów dowiem się jak porozmawiam z Dziewussią, bo aktualnie piszę z tatą Michała, który pisze w Jej imieniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 23:34
fabdorota, agulas, Wilka, Lanusia93, malika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rotenkopf wrote:Dziewczyny!
800g i 34cm!ania0141