WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Hej dziewczyny, o jaa dziewussia gratulacje i życzę wam dużo zdrowka i siły. Na pewno jesteście w dobrych rekach :)

Ja jeszcze w szpitalu nie wiele mi mówią, ale ogólnie wyniki morfologii im sie nie podobają mam anemię, lekarz się dziwil ze od 13 tygodnia nie miałam zalecanych badan krwi, i jeszcze chcą mnie poobserwować na ktg bo jakieś tam skurcze ich zaniepokoiły i moje dziecię czasami ma tętno 220 a po 5 minutach 110 i tak mu dziwnie skacze.
    Andrea to rzeczywiscie dziwne ze nie zlecali ci wczesniej badan krwi. Ja robie je co druga wizyte czyli co 8 tygodni ale to tylko dlatego ze zawsze mam idealne wyniki i lekarz mowi ze nie ma sensu mnie kłuc co miesiac (lekarz sie nawet smieje ze poziom hemoglobiny mam najwyzszy w przychodni) co miesiac robie tylko badanie moczu bo mam nadcisnienie i gin chce wychwycic jesli np pojawi sie w moczu bialko co jest grozne w ciazy. Pierwsza ciaze prowadzilam u innego lekarza i tamten kazal mi biegac na badania krwi co 3 tygodnie.

Andrea20 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Hej dziewczyny, o jaa dziewussia gratulacje i życzę wam dużo zdrowka i siły. Na pewno jesteście w dobrych rekach :)

Ja jeszcze w szpitalu nie wiele mi mówią, ale ogólnie wyniki morfologii im sie nie podobają mam anemię, lekarz się dziwil ze od 13 tygodnia nie miałam zalecanych badan krwi, i jeszcze chcą mnie poobserwować na ktg bo jakieś tam skurcze ich zaniepokoiły i moje dziecię czasami ma tętno 220 a po 5 minutach 110 i tak mu dziwnie skacze.
    Andrea jesteś w dobrych rękach,zazwyczaj w szpitalu wychodzą zaniedbania lekarzy prowadzących.a odnośnie tego tętna nie mówili nic jaka może być przyczyna?u mojej córy tak było z tętnem bo owinęła się pępowiną...ale to nie znaczy,że tak jest u ciebie bo by powiedzieli.trzymaj się i wracaj szybko do domciu

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zaczynam myśleć, że każda ciężarna powinna być raz na jakiś czas kladziona do szpitala na obserwacje, bo często dopiero tam wychodzą kwiatki... Będzie dobrze, Andrea:* Dbajcie o siebie z Okruszkiem

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczyny rozważające zakup leżaczków czy brałyście pod uwagę kołyski typu Milly Mally?wydaje mi się dosyć praktyczna,do piątego miesiąca zastępuje śmiało łóżeczko,wózek czy leżaczek.myślę,że jest idealna do małego mieszkania chociaż nie tylko...
    mi sie to bardzo podoba, to taka nowoczesna wersja kosza mojzesza :)nie kupie ale fajne :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Andrea20 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz tez jestem zła, w sumie to moja pierwsza ciąża i myslalam ze jak będę chodzić prywatnie to będzie wszystko pod katrola i będę w dobrych rekach a tu się okazuje ze takich podstaw jak badania krwi nie miałam, tylko raz. Ehh i pomyśleć ze ta anemię mogłam mieć już wczesniej, jestem ciekawa jak glukoza bo nie zdziwilabym się gdyby zapomnieli zadzwonić a wyniki złe, no trudno teraz to juz mi wiele nie zostało :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea masakra ten twoj lekarz i jeszcze prywatnie taka fuszerkę odwalał...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, jak długo z tą anemia chodzilas. No ale to jest do ogarnięcia. U mnie bardzo szybko żelazo polecialo i miałam dość głęboka anemie. Minął miesiąc i mogę odstawić tardyferon ;) Najważniejsze, że teraz się tak złożyło, że problem wykryli.

• mania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    No teraz tez jestem zła, w sumie to moja pierwsza ciąża i myslalam ze jak będę chodzić prywatnie to będzie wszystko pod katrola i będę w dobrych rekach a tu się okazuje ze takich podstaw jak badania krwi nie miałam, tylko raz. Ehh i pomyśleć ze ta anemię mogłam mieć już wczesniej, jestem ciekawa jak glukoza bo nie zdziwilabym się gdyby zapomnieli zadzwonić a wyniki złe, no trudno teraz to juz mi wiele nie zostało :)
    Andrea jeśli mogę Ci coś poradzić to upomnij się o wyniki glukozy bo jeśli są złe (mam nadzieję, że jednak tak nie jest) to własnie teraz jest to bardzo ważne aby nad cukrami zapanować bo może mieć to wiele przykrych konsekwencji a wystarczy dieta i wszystko jest dobrze. Swoją drogą na prawdę Twój dr zaniedbał sprawę...ja nie wiem, że tacy lekarze prowadzą ciążę...
    choć ja jestem z tych co muszą wszystko wiedzieć i dużo czytam i wiem kiedy co i jak jakie badania powinnam mieć i jeśli by mojemu dr się zapomniało to i tak sama bym je zrobiła. Mój ostatnio zapomniał o przeciwciałach to mu zwyczajnie przypomniałam na wizycie to teraz nawet w karcie mojej ciąży sobie zanotował, że ma o tym pamiętać :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea no mam nadzieję, że już teraz będzie z Wami ok, ale lekarz hmm i jeszcze prywatne wizyty... Bez komentarza. Ja mam krew co drugą wizytę, tak chyba wyjdzie, oszczędzał mnie gin po masakrze przy pobieraniu :-) Ale wyniki miałam ok. Widać to bardziej znaczenie ma sam lekarz niż to czy jest na nfz.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea jestem w ciężkim szoku, bo te badania to nawet na nfz z palcem w nosie zlecaja. Trzymaj się, w szpitalu szybciej was na prostą wyprowadza, bo pewnie dostaniesz żelazo w zastrzykach

Co do przypaku dziewussi, to ja nie mogę o tym spokojnie myśleć, bo to tak jakby ktoś teraz wyjął moje maleństwo (wiem, że nie było innego wyjscia, ale..)Cieszę się, że wszystko jest ok, ale tak cholernie się martwię o tego szkraba...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, no dobrze ze trafilam do tego szpitala i mi ja wykryli, lepiej pozno niż wcale, najbardziej martwi mnie to tętno bo 220 to chyba dużo, a nie chcą mi jeszcze nic konkretnego powiedzieć ale zobaczymy jutro, jak dziś będzie normalne to chyba mnie jutro puszczą do do domu :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za informację z rana... Dziewussia trzymamy kciuki cały czas mocno zacisniete za zdrowie maluszka, wszystko musi się skończyć dobrze.
    Andrea no to nieźle Cie lekarz urządził... Dobrze ze teraz jesteś pod dobra opieka i zaopiekuja się Wami dokładnie. Dlatego też mimo zaufania do swojej ginekolog cieszyłam się z faktu badań prenatalnych u innego specjalisty żeby mieć informacje z dwóch źródeł...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę dużo (moje ma zwykle 140-146).Ale twoje zdenerwowanie też moze je podnieśc. Postaraj się uspokoić, a tetno na pewno bedą ci jeszcze kilka razy mierzyć.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:

Co do przypaku dziewussi, to ja nie mogę o tym spokojnie myśleć, bo to tak jakby ktoś teraz wyjął moje maleństwo (wiem, że nie było innego wyjscia, ale..)Cieszę się, że wszystko jest ok, ale tak cholernie się martwię o tego szkraba...

Mam podobnie. Wczoraj jeszcze sobie dołożyłam i zaczęłam czytać o wczesniactwie. Odrazu odradzam wszystkim! :(

A co do badan. Co wizyte praktycznie ide na krew przez to moje nieszczęsne crp. Teraz sobie jeszcze dołożę mocz i mofrologie oraz przeciwciała bo w III trymestrze jeszcze nie robiłam.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Dlatego ja robie sama badania krwi co miesiąc. Ogólnie moja gin chciała co dwa miesiące a i tak robiłam to co wizytę i wyszło ze mam początek anemi i teraz już każe robić co miesiąc.
    Co do tetna - z corka bylam w 33 tygodniu na ktg kontrolnym i też wyszło że mała ma raz ponad 200 a raz ponad 100. Oczywiście zostawili mnie w szpitalu z podejrzeniem tachykardi (czy jak to tam się pisze). Tylko ja czułam że jak mała ma tak wysokie tętno to akurat szalala w brzuchu, a jak niższe to spała. Na patologi miałam 4 razy dziennie ktg - miałam wrażenie że ciągle leżę pod kablami. Wyszło ze wszystko ok i po tygodniu wyszłam do domu czego Tobie życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:06

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże trzymam mocno kciuki za Maleństwo i Dziewusie ... oby Maleństwo nabrało sił jak najprędzej:*
    Brak słów na to wszystko...

Córcia obudziła się rano i mnie przeprosiła za wczorajsze cyrki i po rozmowie dowiedziałam się czego się boi mianowicie tego ze w łazience zgaszone światło... ręce opadają... no ale cóż będę musiała opracować jakąś strategię aby to moje dzieciątko zasypialo spokojnie z uśmiechem na buzce jak dotąd...

... mokry kaszel w ciąży... grrr brzuch mało nie odpadnie...

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziewczyny!
    Właśnie dostałam informację, że 24h temu Dziewussia urodziła Michałka!
    800g i 34cm! <3

Boże, niech oni mają mnóstwo sił! Szczególnie Michał, bo Dziewussia to silna babka! Taki maluszek, ja pierdziele, 2 razy mniejszy od mojego Michała, niewyobrażalne. Nie dajcie się tam i walczcie! :*:*

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Mam podobnie. Wczoraj jeszcze sobie dołożyłam i zaczęłam czytać o wczesniactwie. Odrazu odradzam wszystkim! :(

A co do badan. Co wizyte praktycznie ide na krew przez to moje nieszczęsne crp. Teraz sobie jeszcze dołożę mocz i mofrologie oraz przeciwciała bo w III trymestrze jeszcze nie robiłam.
    Przeciwciała robi sie tylko w przypadku konfliktu? Hmm

A wracając do naszej Dziewusi wczoraj mama mi mówiła "daj mi ciuchy małej do prania, jutro zaczynasz 31 tydzień - wszystko może się zdarzyć i na wszystko trzeba być gotowym" mówiłam że dam jej za tydzień bo mam jeszcze czas, ale teraz tak myślę ze mama ma rację bo wszystko się może zdarzyć - wiem że dziewusia była pod opieką lekarzy i pewnie brała wszystko pod uwagę, a ja jakoś sobie żyłam w nieświadomości bo przecież pierwsza corke radzilam w 42 tygodniu to pewnie teraz też tak będzie . Muszę się spiąć i już wszystko zrobić, kupić.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Przeciwciała robi sie tylko w przypadku konfliktu? Hmm

A wracając do naszej Dziewusi wczoraj mama mi mówiła "daj mi ciuchy małej do prania, jutro zaczynasz 31 tydzień - wszystko może się zdarzyć i na wszystko trzeba być gotowym" mówiłam że dam jej za tydzień bo mam jeszcze czas, ale teraz tak myślę ze mama ma rację bo wszystko się może zdarzyć - wiem że dziewusia była pod opieką lekarzy i pewnie brała wszystko pod uwagę, a ja jakoś sobie żyłam w nieświadomości bo przecież pierwsza corke radzilam w 42 tygodniu to pewnie teraz też tak będzie . Muszę się spiąć i już wszystko zrobić, kupić.
    Wczoraj jak czekałam na wizytę to rozmawiałam ze znajomą w rejestracji. Ona też urodziła wczesniaka w 32tc, ale był ogromny, więc nawet nie trafił do inkubatora. U niej była makrosomia i mimo że ciąża taka wczesna, to 3,5kg ważył. Aż mi się wierzyć nie chciało... Ale walczył z wczesniactwem i tak. Yh, nie znamy dnia ani godziny.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella twoja mama ma rację,jak to mówią" przezorny zawsze ubezpieczony"lepiej mieć wszystko gotowe,ja się ogarniam-czekam tylko na pół szafę,która miała być wczoraj...mój mąż to dobry chłopiec(ha ha ha),ale niestety brak organizacji,zrobi wszystko jak mu się palcem pokaże,jak byłam w szpitalu potrafił zadzwonić zapytać czy mamy w domu mąkę ziemniaczaną i gdzie jej szukać...więc wolę mieć wszystko posegregowane,gotowe żebym mogła spokojnie przez tel mu wskazać...

ania0141
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ