Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rotenkopf wrote:Tak, i tak w związku z problemami z tymi przepływami miała zapowiedziane cc.
Co reszta dziewczyn sądzi o rozszerzonej liście?
Rotenkopf, jestem jak najbardziej za
A tak na marginesie, moze to nie znajdzie poparcia wśród reszty ale byłabym za uporządkowaniem listy. Bo są tam dziewczyny ktore pojawily sie na samym poczatku a teraz zniknely i nic o nich nie wiemy. Nie chodzi mi o te ktore odzywają sie rzadko bo zwyczajnie nie maja czasu bo caly czas pracują ale jest na liście kilka nickow których w ogole nie znam
Mam nadzieję, ze nikogo tym nie uraziłam!
Nie trzeba ich usuwać tylko może jakos zachęcić do dania chociaż znaku czy maja sie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 13:00
agulas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmeiva wrote:dichlieb to super ze ta narosl sama zniknela, a wiadomo od czego sie mogla pojawic? Dlaczego bedziesz musiala karmic przez nakladki, chodzi o budowe sutka?
Aleksandrakili ja tez tak puchne, raz na kilka dni mam problem z opuchnietymi palcami u rak. Na stopach tez to sie pojawia ale nie jest tak uciazliwe. Mi sie to pojawia po nocce jesli poprzedniego dnia zjem cos slonego. Na codzien unikam soli ale czasem zgrzesze. Kontrolujesz cisnienie bo to tez moze byc przyczyna opuchlizny, ja mam nadcisnienie. Radze pozdejmowac pierscionki. Ktoregos dnia moze sie tak zdarzyc ze juz ich sama nie zdejmiesz ;/ ja obraczki sliubnej nie mialam na palcu juz chyba ze 2 lata. Najpierw w ciazy puchly mi palce a po ciazy mimo ze wrocilam praktycznie do wagi sprzed ciazy to palce jnak zostaly jakieg szersze. Chyba po porodzie bede musiala ja powieszyc bo mi jej brakuje...
Czuje się jak sardelek -
Rotenkopf wrote:Dziewczyny!
Właśnie dostałam informację, że 24h temu Dziewussia urodziła Michałka!
800g i 34cm!
Rety, co za informacja ! Dziewussia i Michałku trzymajcie się mocno, tyle walczyliście więc i teraz wszystko będzie dobrze. Ściskam mocno kciuki !
Rotenkopf jeśli tylko będziesz miała tyle siły aby zrobić taką listę to super -
nick nieaktualnyZ Waszą pomocą pewnie, że dam radę
W związku z tym prosiłabym o te wszystkie informacje w pierwszym poście, w którym będziecie informować o pojawieniu się Maluszka na świecie
Bo właśnie mam problem z ustaleniem który tydzień miała Dziewussia, ale jak się odezwie to już będę wiedziećjamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaprotka30 wrote:Rotenkopf, jestem jak najbardziej za
A tak na marginesie, moze to nie znajdzie poparcia wśród reszty ale byłabym za uporządkowaniem listy. Bo są tam dziewczyny ktore pojawily sie na samym poczatku a teraz zniknely i nic o nich nie wiemy. Nie chodzi mi o te ktore odzywają sie rzadko bo zwyczajnie nie maja czasu bo caly czas pracują ale jest na liście kilka nickow których w ogole nie znam
Mam nadzieję, ze nikogo tym nie uraziłam!
Nie trzeba ich usuwać tylko może jakos zachęcić do dania chociaż znaku czy maja sie dobrze -
tez jestem za taką lista jak podała Jamniczakuchnia
więc Adminko jak dasz rade to działaj
za uporządkowaniem też jestem
Agulas chodzi Ci o III usg genetyczne ??? Bo ja się własnie nad nim zastanawiam to chyba trzeba jakoś do 32 tyg zrobić ??
Dichlieb dobrze ze to samo Ci zniknęło i niech już nie powraca
mnie wzięło trochę na sentymenty...pamiętacie jak chwaliłyśmy się dopiero zdjęciami z usg gdzie nasze szkraby były kijankami miały po 2 cm a tu już takie cudne kopniaki nam sadzą i mają po 1,5 kg
Zrobiłam sobie ramkę ze zdjęciami z usg Zosieńki i już stoi w pokoju tylko na razie nie wszystkie i tak prowizorycznie później zrobię sobie taką piekną na pamiątkę ale samo patrzenie na tą ramkę ze zdjęciami wywołuje u mnie uśmiechIwonkaaa, ania0141 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ania0141 wrote:dziewczyny rozważające zakup leżaczków czy brałyście pod uwagę kołyski typu Milly Mally?wydaje mi się dosyć praktyczna,do piątego miesiąca zastępuje śmiało łóżeczko,wózek czy leżaczek.myślę,że jest idealna do małego mieszkania chociaż nie tylko...
Ania ja właśnie mam zamiar tak owa kupić. Mamy już synka w łóżeczku u nas i na drugie nie ma miejsca. A poza tym w czerwcu się przeprowadzamy,wiec myślę, że wtedy coś większego kupimy. Moja koleżanka bardzo chwaliania0141 lubi tę wiadomość
-
trzymam mocno kciuki za Dziewusie i jej synka, bedzie wszystko dobrze, ja to wiem!!!!!!!
Andrea jestem w ciezkim szoku, ze lekarz nie dawał Ci skierowania na morfolegie ew jak chodziłas prywatnie to chyba nie daja skierowania tylko zlecaja....ja to juz miałam chyba z 5 razy
no lekarz dał ciała całkowicie. Trzymam za Ciebie kciuki żeby przeszło:*
panda trzymam kciuki leż ile trzeba w szpitalu, żeby wzzystko było ok
-
dichlieb wrote:Z mężem mamy dodatni czynnik rh ale i tak dostałam skierowanie na przeciwciała.
Też puchnę! Już od miesiąca nie nosze pierscionków.
ciekawe czemu skoro macie z mężem tą samą grupę. U mnie jak ginekolog zobaczyła że mam rh+ to mówiła że wszystko ok i nic nie muszę już badać w tym kierunku. -
mania wrote:
Agulas chodzi Ci o III usg genetyczne ??? Bo ja się własnie nad nim zastanawiam to chyba trzeba jakoś do 32 tyg zrobić ??
dokładnie o toteż właśnie doczytałam, że do 32 tygodnia.. ale na niektórych stronach piszą, że od 28 tyg a na niektórych od 30 i już zgłupiałam.
Dichlieb my z mężem mamy obydwoje Rh+, dwóch lekarzy to widziało i jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:08
-
Straciatellaa wrote:ciekawe czemu skoro macie z mężem tą samą grupę. U mnie jak ginekolog zobaczyła że mam rh+ to mówiła że wszystko ok i nic nie muszę już badać w tym kierunku.
-
agulas wrote:dokładnie o to
też właśnie doczytałam, że do 32 tygodnia.. ale na niektórych stronach piszą, że od 28 tyg a na niektórych od 30 i już zgłupiałam.
przedyskutuję to jeszcze z mężem czy robimy to usg i jak się zdecydujemy to zadzwonię tam w poniedziałek i się zapiszę. Tylko to kolejne 250zł niby nie dużo ale jeszcze tyle rzeczy do kupienia...
agulas lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:ciekawe czemu skoro macie z mężem tą samą grupę. U mnie jak ginekolog zobaczyła że mam rh+ to mówiła że wszystko ok i nic nie muszę już badać w tym kierunku.
Jest jeszcze możliwych wiele innych konfliktów niż na tle Rh -/+, dlatego każdy powinien mieć w III trymestrze badanie na przeciwciała. I tak też polskie towarzystwo ginekologiczne zaleca, więc na NFZ powinni dawać to badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:37
-
Ameiva wrote:ania0141 jakbym czytala o swoim mezu
mimo ze on dosc czesto urzeduje w kuchni to i tak sie ciagle o cos pyta. Np stoi obok lodówki a ja jestem w innym pomieszczeni a ten sie pyta czy mamy jajka
jakby sam nie mogl sprawdzic
nieraz mu juz zwracalam uwage zeby sie wreszcie ogarnal i nauczyl gdzie co trzymamy ale on jest niereformowalny
ania0141 -
ja pierwsze usg robiłam u nas w szpitalu a że chodzę do gin.prywatnie więc zapłaciłam 50zł takie normalne podstawowe,drugie robiłam w w-wie koszt 250zł dosyć specjalistyczne,wszystko dokładnie sprawdzone a teraz myślę,że zrobię też u nas,do w-wy mamy 100km i nie chce mi się jechać a poza tym koszt też nie jest mały...na dzień dzisiejszy obstawiam zrobienie podstawowego usg,też słyszałam ,że od 32tyg.powinno się robićania0141