WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mężem mamy dodatni czynnik rh ale i tak dostałam skierowanie na przeciwciała.

Też puchnę! Już od miesiąca nie nosze pierscionków.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amewia prawdopodobnie spowodowały to hormony ciążowe. Mam tendencję do przerostu brodawek i przez to mogą się szybko podrażniać i pękać.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w ktorym tygodniu idziecie na ost USG z anatomia?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Tak, i tak w związku z problemami z tymi przepływami miała zapowiedziane cc.

Co reszta dziewczyn sądzi o rozszerzonej liście? ;)

Rotenkopf, jestem jak najbardziej za :)

A tak na marginesie, moze to nie znajdzie poparcia wśród reszty ale byłabym za uporządkowaniem listy. Bo są tam dziewczyny ktore pojawily sie na samym poczatku a teraz zniknely i nic o nich nie wiemy. Nie chodzi mi o te ktore odzywają sie rzadko bo zwyczajnie nie maja czasu bo caly czas pracują ale jest na liście kilka nickow których w ogole nie znam :|
    Mam nadzieję, ze nikogo tym nie uraziłam!
    Nie trzeba ich usuwać tylko może jakos zachęcić do dania chociaż znaku czy maja sie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 13:00

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    dichlieb to super ze ta narosl sama zniknela, a wiadomo od czego sie mogla pojawic? Dlaczego bedziesz musiala karmic przez nakladki, chodzi o budowe sutka?

Aleksandrakili ja tez tak puchne, raz na kilka dni mam problem z opuchnietymi palcami u rak. Na stopach tez to sie pojawia ale nie jest tak uciazliwe. Mi sie to pojawia po nocce jesli poprzedniego dnia zjem cos slonego. Na codzien unikam soli ale czasem zgrzesze. Kontrolujesz cisnienie bo to tez moze byc przyczyna opuchlizny, ja mam nadcisnienie. Radze pozdejmowac pierscionki. Ktoregos dnia moze sie tak zdarzyc ze juz ich sama nie zdejmiesz ;/ ja obraczki sliubnej nie mialam na palcu juz chyba ze 2 lata. Najpierw w ciazy puchly mi palce a po ciazy mimo ze wrocilam praktycznie do wagi sprzed ciazy to palce jnak zostaly jakieg szersze. Chyba po porodzie bede musiala ja powieszyc bo mi jej brakuje...
    Ostatnio mi wróciły częstoskurcze a za tym ciśnienie w górę.. Także może to przez to.. Pierscionków nie nosiłam bo wcześniej teź czasem spuchłam ale akurat w tamtym tyg. sobie założyłam :p i już chyba zostaną odłożone na bok :)
    Czuje się jak sardelek :(

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziewczyny!
    Właśnie dostałam informację, że 24h temu Dziewussia urodziła Michałka!
    800g i 34cm! <3

Rety, co za informacja ! Dziewussia i Michałku trzymajcie się mocno, tyle walczyliście więc i teraz wszystko będzie dobrze. Ściskam mocno kciuki !

Rotenkopf jeśli tylko będziesz miała tyle siły aby zrobić taką listę to super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Waszą pomocą pewnie, że dam radę ;) W związku z tym prosiłabym o te wszystkie informacje w pierwszym poście, w którym będziecie informować o pojawieniu się Maluszka na świecie ;)
    Bo właśnie mam problem z ustaleniem który tydzień miała Dziewussia, ale jak się odezwie to już będę wiedzieć ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Rotenkopf, jestem jak najbardziej za :)

A tak na marginesie, moze to nie znajdzie poparcia wśród reszty ale byłabym za uporządkowaniem listy. Bo są tam dziewczyny ktore pojawily sie na samym poczatku a teraz zniknely i nic o nich nie wiemy. Nie chodzi mi o te ktore odzywają sie rzadko bo zwyczajnie nie maja czasu bo caly czas pracują ale jest na liście kilka nickow których w ogole nie znam :|
    Mam nadzieję, ze nikogo tym nie uraziłam!
    Nie trzeba ich usuwać tylko może jakos zachęcić do dania chociaż znaku czy maja sie dobrze :)
    Już kiedyś robiłam taką 'akcję' to tylko kilka dziewczyn dało znać. Też bym się cieszyła gdyby lista była uporządkowana ale niestety nie mam takiej możliwości, żeby kogoś usunąć, tzn mam ale nie chciałabym tym kogoś urazić ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem za taką lista jak podała Jamniczakuchnia :) więc Adminko jak dasz rade to działaj :) za uporządkowaniem też jestem :)

Agulas chodzi Ci o III usg genetyczne ??? Bo ja się własnie nad nim zastanawiam to chyba trzeba jakoś do 32 tyg zrobić ??

Dichlieb dobrze ze to samo Ci zniknęło i niech już nie powraca :)

mnie wzięło trochę na sentymenty...pamiętacie jak chwaliłyśmy się dopiero zdjęciami z usg gdzie nasze szkraby były kijankami miały po 2 cm a tu już takie cudne kopniaki nam sadzą i mają po 1,5 kg :)
    Zrobiłam sobie ramkę ze zdjęciami z usg Zosieńki i już stoi w pokoju tylko na razie nie wszystkie i tak prowizorycznie później zrobię sobie taką piekną na pamiątkę ale samo patrzenie na tą ramkę ze zdjęciami wywołuje u mnie uśmiech :)

Iwonkaaa, ania0141 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, pomyślę nad tym jak to uporządkować żeby był 'wilk syty i owca cała' ;)

Taaak, też nad tym w nocy się rozczulałam ;) tutaj objawy, pierwsze zdjęcia...a już jedna z Nas rozpakowana a za chwilę reszta pójdzie w Jej ślady ;)

mania lubi tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczyny rozważające zakup leżaczków czy brałyście pod uwagę kołyski typu Milly Mally?wydaje mi się dosyć praktyczna,do piątego miesiąca zastępuje śmiało łóżeczko,wózek czy leżaczek.myślę,że jest idealna do małego mieszkania chociaż nie tylko...

Ania ja właśnie mam zamiar tak owa kupić. Mamy już synka w łóżeczku u nas i na drugie nie ma miejsca. A poza tym w czerwcu się przeprowadzamy,wiec myślę, że wtedy coś większego kupimy. Moja koleżanka bardzo chwali :)

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze dla dziewusii!!! Trzymam kciuki. Co za trudne wieści. . :(

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno kciuki za Dziewusie i jej synka, bedzie wszystko dobrze, ja to wiem!!!!!!!

Andrea jestem w ciezkim szoku, ze lekarz nie dawał Ci skierowania na morfolegie ew jak chodziłas prywatnie to chyba nie daja skierowania tylko zlecaja....ja to juz miałam chyba z 5 razy :O
    no lekarz dał ciała całkowicie. Trzymam za Ciebie kciuki żeby przeszło:*

panda trzymam kciuki leż ile trzeba w szpitalu, żeby wzzystko było ok

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Z mężem mamy dodatni czynnik rh ale i tak dostałam skierowanie na przeciwciała.

Też puchnę! Już od miesiąca nie nosze pierscionków.

ciekawe czemu skoro macie z mężem tą samą grupę. U mnie jak ginekolog zobaczyła że mam rh+ to mówiła że wszystko ok i nic nie muszę już badać w tym kierunku.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:

Agulas chodzi Ci o III usg genetyczne ??? Bo ja się własnie nad nim zastanawiam to chyba trzeba jakoś do 32 tyg zrobić ??

dokładnie o to :) też właśnie doczytałam, że do 32 tygodnia.. ale na niektórych stronach piszą, że od 28 tyg a na niektórych od 30 i już zgłupiałam.

Dichlieb my z mężem mamy obydwoje Rh+, dwóch lekarzy to widziało i jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:08

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ciekawe czemu skoro macie z mężem tą samą grupę. U mnie jak ginekolog zobaczyła że mam rh+ to mówiła że wszystko ok i nic nie muszę już badać w tym kierunku.
    no własnie dziwne..no moj brat ma rh- a jego dziewczyna rh+ ale skad moj brat ma minus to nie wiem, bo rodzice nasi maja arh+ ja znowu mam grune abrh+ ...skomplikowane

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    dokładnie o to :) też właśnie doczytałam, że do 32 tygodnia.. ale na niektórych stronach piszą, że od 28 tyg a na niektórych od 30 i już zgłupiałam.
    Wygrzebałam materiały, które dostałam w klinice jak robiłam poprzednie te usg i tam mam napisane, że to III usg około 32tyg. Tylko zastanawiam się jak moja Mała wychodzi z usg sporo starsza to jak to teraz liczyć :-) przedyskutuję to jeszcze z mężem czy robimy to usg i jak się zdecydujemy to zadzwonię tam w poniedziałek i się zapiszę. Tylko to kolejne 250zł niby nie dużo ale jeszcze tyle rzeczy do kupienia...

agulas lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Jest jeszcze możliwych wiele innych konfliktów niż na tle Rh -/+, dlatego każdy powinien mieć w III trymestrze badanie na przeciwciała. I tak też polskie towarzystwo ginekologiczne zaleca, więc na NFZ powinni dawać to badanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:37

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    ania0141 jakbym czytala o swoim mezu :) mimo ze on dosc czesto urzeduje w kuchni to i tak sie ciagle o cos pyta. Np stoi obok lodówki a ja jestem w innym pomieszczeni a ten sie pyta czy mamy jajka :P jakby sam nie mogl sprawdzic :) nieraz mu juz zwracalam uwage zeby sie wreszcie ogarnal i nauczyl gdzie co trzymamy ale on jest niereformowalny :)
    no właśnie dokładnie tak jest,mój też mnóstwo czasu spędza w kuchni...ha ha

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze usg robiłam u nas w szpitalu a że chodzę do gin.prywatnie więc zapłaciłam 50zł takie normalne podstawowe,drugie robiłam w w-wie koszt 250zł dosyć specjalistyczne,wszystko dokładnie sprawdzone a teraz myślę,że zrobię też u nas,do w-wy mamy 100km i nie chce mi się jechać a poza tym koszt też nie jest mały...na dzień dzisiejszy obstawiam zrobienie podstawowego usg,też słyszałam ,że od 32tyg.powinno się robić

ania0141
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ