X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    No właśnie w matce polce. Może dlatego, że miałam jakiekolwiek pytania i wątpliwości, które chciałam omówić a nie przyjmowałam decyzji lekarza jako świętości? Dziewczyna z mojej sali została odpowiednio potraktowana, ale ona też była cięższym przypadkiem, ja totalną pierdołą w sumie.. No i jej jak najbardziej się należały i sterydy i fenoterol. Ostatniego dnia zbadali jej też szyjkę.. Ale do tej pory nie mogę zrozumieć jak można tak bezrefleksyjnie podawać leki.. I na pytanie, czy mi zagraża poród przedwczesny odpowiedzieć "ja nie wiem, ja pani nie znam, nie znam pani wyników badań", mówić jednocześnie, że trzeba obserwować, żeby to stwierdzić i zarazem zapisać od razu na ten sam dzień sterydy? To mi się po prostu nie mieści w głowie.. To na podstawie jakich wskazań mi je chcieli podać? Ja wiem, że one mają bardzo korzystne działanie w przypadku przedwczesnego porodu, ale gdyby miały same plusy, to każdej kobiecie w odpowiednim tygodniu by je podawali, bo przecież w sumie każdej z nas może się przydarzyć wcześniejsza akcja porodowa..

A zapomniałam powiedzieć, że córeczka moja ma około 1200 g :) Mam nadzieję, że będzie się grzecznie trzymać aż do kwietnia :)

Mania w sumie trafiła mi się też jakaś cizia lekarka.. A znam tam wielu wspaniałych lekarzy, więc niekoniecznie wszystko tak wygląda jak u mnie ;)
    No nie mogę uwierzyć. Zastanowiłabym się nad skargą, bo to co opisujesz nie wiele ma wspólnego z profesjonalizmem. Dostałaś już wypis? wiesz na czym stoisz? Poza tym że swoim zachowaniem śmiertelnie uraziłaś personel? Ehh...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, Matka Polka ma opinie fabryki, ale ze aż tak to wygląda? Masakra. Aż mnie wkurw złapał, że tak można pacjentki traktować! Nigdy tam nie byłam i liczę, że nie trafię. Bardzo Ci współczuję jaskra:* Niefajnie zbierać takie doświadczenia w ciąży. I trochę mnie dziwi, dlaczego Cie z Rydygiera tam skierowali... Nie mieli miejsc, czy jak?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję takich przeżyć... w naszym stanie powinnyśmy czuć się traktowane wyjątkowo bo tu chodzi o bezbronne maleństwa... szok !

Mamusia robi ciasto drożdżowe z kruszonką :):):) mniam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że stoję na niedokrwistości i infekcji jakiejś grzybiczej a generalnie żadnej epikryzy nie ma i jeszcze błędziory w opisie usg. Na niedokrwistość przepisali mi hemofer, ale omówię jeszcze z lekarzem, czy jest konieczność jego brania, bo ja nawet przed ciążą miałam hemoglobinę w okolicach 11. Teraz mi wyszło 11,4 i ostatnio jak miałam podobny wynik, to lekarz mówił, że możemy się jeszcze wstrzymać i zobaczyć czy będę się trzymać tego poziomu. Już teraz mam straszne zaparcie, więc chcę skonsultować czy to bezwzględnie konieczne. Teraz z utęsknieniem czekam na środową wizytę, żeby sprawdzić tę szyjkę. W pierwszym szpitalu, w którym byłam i w badaniu przy przyjęciu była jak najbardziej w porządku. Na KTG czynność skurczowa macicy w porządku i USG przy przyjęciu ponoć też w porządku.. Ale później przez kolejne dwa dni miałam tylko ktg, nikt mnie na fotelu nie badał a najbardziej nie mogę zrozumieć czemu mi nikt szyjki nie zbadał przy wypisie..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota, Pani doktor w Rydygierze była przemiła, ale powiedziała, że każde takie subiektywne odczucia odnośnie zmiany aktywności ruchów płodu trzeba poobserwować w szpitalu. Powiedziała mi, że u mnie wszystko wygląda w porządku, ale gdyby cokolwiek miało się zacząć, to w Rydygierze nie ma sprzętu dla takich maluszków, więc zaleca mi Matkę Polkę.

No więc właśnie tam się poczułam jak w fabryce, dokładnie..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    fabdorota, Pani doktor w Rydygierze była przemiła, ale powiedziała, że każde takie subiektywne odczucia odnośnie zmiany aktywności ruchów płodu trzeba poobserwować w szpitalu. Powiedziała mi, że u mnie wszystko wygląda w porządku, ale gdyby cokolwiek miało się zacząć, to w Rydygierze nie ma sprzętu dla takich maluszków, więc zaleca mi Matkę Polkę.

No więc właśnie tam się poczułam jak w fabryce, dokładnie..
    To też Cię trochę zbyli... No a fakt, że przy ewidentnym zagrożeniu porodem przedwczesnym odsyłają do MP, nawet dziewczynę, z którą leżałam na sali po jednym z badań karetką tam wysłali. Ale przecież ja też byłam zagrożona i bez problemu mnie przyjęli. I kilka dziewczyn z podobną diagnozą, więc się dziwię trochę. Chyba, że coś się od połowy grudnia zmieniło;/.

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jaskra też bym pomyślała nad skargą bo tak nie może być. Jak można tak traktować pacjenta? bo chce się dowiedzieć coś o swoim stanie zdrowia albo że nie zgadza się na podanie jakichś leków... po prostu masakra.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno Rydygier to taki etatowy odsyłacz ;)

szkoda, że ta pani doktor mi po prostu nie powiedziała, że wszystko ok, jedź do domu, ale widzę, że mało kto chce taką odpowiedzialność brać na siebie.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może, mnie biorą bo jestem pacjentką ich lekarki. Najczęściej jeszcze ona mi łóżko zaklepuje telefonicznie :P

Tłumaczyli mi kiedyś przy przyjęciu, że jeśli jest chociaż minimalne ryzyko, jest jakiś ból czy subiektywny niepokój pacjentki, to zawsze trzeba poobserwować. To dwa zdrowia w końcu ;)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dziewusia Gratulację! życzę bardzo dużo zdrowia dla Michałka i oczywiście dla Ciebie, bądźcie dzielni!

U mnie już drugi raz była położna, niepokoi ją moje tętno ostatnio 132
    mówiła,że jestem jedyną jej pacjentką z takim tętnem.

Na usg jadę 2 lutego i już nie mogę się doczekać, w końcu zobaczę moją córeczkę, jestem ciekawa ile już waży i jak się rozwija, ostatni raz widziałam ją na usg w 21 tygodniu więc dawno..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, co za gnoje w tym szpitalu - brak słów.

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej dziewczyny,

Dziewusia Gratulację! życzę bardzo dużo zdrowia dla Michałka i oczywiście dla Ciebie, bądźcie dzielni!

U mnie już drugi raz była położna, niepokoi ją moje tętno ostatnio 132
    mówiła,że jestem jedyną jej pacjentką z takim tętnem.

Na usg jadę 2 lutego i już nie mogę się doczekać, w końcu zobaczę moją córeczkę, jestem ciekawa ile już waży i jak się rozwija, ostatni raz widziałam ją na usg w 21 tygodniu więc dawno..

Jak ostatnio mialam ciśnienie 136/90 i tętno 96 to bardzo zle sie czulam a Ty mowisz o 130? A jakie masz przy tym ciśnienie? Ja przeważnie mam niskie cisnienie ale puls kolo 90 czy nawet 100 i myslalam ze to dziwne...

• mania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was przebije bo ja mam puls nawet 170 :-/ wtedy to się fatalnie czuję. Ciśnienie ok. Jak mierzę w domu to puls max 130 ale holter twierdził dwa razy, że osiągam puls 170.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam po dłuższej przerwie a tu takie wieści o Dziewusi, mam nadzieje że wszystko będzie z nimi ok.Moja w tamtym tygodniu miała ponad 1100 w 29 tc a tam 800g, straszny maluszek...
    Co do imienia u nas chyba ostatecznie zostanie Natalia.
    Cały ten tydzień przesiedziałam z synkiem w domu bo przeziębiony, narobiłam sie a efektów nie widać, dzis 130, pierogów zrobiłam , pranie zmywanie, placek upiekłam no i w końcu na sanki z małym poszłam bo już zapomniał jak śnieg wygląda....

Wiecie może czy można clotrimetazolum maść używać?

Madzialinda
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda, można.

A tak a propos: wczoraj miałam pytać, ale uciekło mi z głowy... Macie jakieś doświadczenia z gynazolem? Dostałam wczoraj od gin, bo wygląda jakby mi się coś próbowało wykluć i ona podejrzewa też, że badanie moczu przez to poległo, bo chyba coś z pochwy spłynęło i muszę powtórzyć. Generalnie nigdy tego gynazolu nie używałam i nie wiem, czego się spodziewać :D

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciśnienie mam w normie tylko te tętno, ale czuję się dobrze nic mi nie jest, moja siostra też miała takie wysokie w ciąży mówi, że to syndrom białego fartucha hehe po prostu strach przed lekarzami i serce zaczyna mocniej bić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przed ablacją serca przy moich częstoskurczach miałam tętno do 220 :p hehe Lekarze się dziwili jak ja z tym funkcjonuje :) Po ablacji miałam spokój a teraz znów mi się to zaczęło i we wtorek mam holtera :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja tez przed samą wizyta mam ciut wyższe zawsze :P

Madzialinda, u nas tez będzie prawdopodobnie Natalia :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dawno mnie nie było! Miałam problem z internetem, a dodatkowo córci zachowanie było dramatyczne, nie było szans na zaglądanie na forum. Nie dam rady nadrobić, ale w oko wpadła mi informacja o naszej Dziewussi! <3

Mega gratulacje, trzymamy za nią kciuki, niech będą silni, zdrowo rosną :* To niesamowite że już ma synka przy sobie :)
    Może jutro przejrzę kilka ostatnich stron, tymczasem idę coś zjeść (znowu), a na plusie już... 9 kg! Szał! :D
    Buziaki dla Was :*

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :) daruję sobie skargi.. chce mieć to wspomnienie jak najdalej za sobą.

A powiedzcie mi, czy Wam też brzuszek, twardnieje w związku z ruchami dziecka, tak trochę punktowo? Bo ja dzisiaj mam takie wrażenie, że brzuch twardnieje w miejscu, gdzie wybrzusza mi się dziecinka.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ