WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    No właśnie w matce polce. Może dlatego, że miałam jakiekolwiek pytania i wątpliwości, które chciałam omówić a nie przyjmowałam decyzji lekarza jako świętości? Dziewczyna z mojej sali została odpowiednio potraktowana, ale ona też była cięższym przypadkiem, ja totalną pierdołą w sumie.. No i jej jak najbardziej się należały i sterydy i fenoterol. Ostatniego dnia zbadali jej też szyjkę.. Ale do tej pory nie mogę zrozumieć jak można tak bezrefleksyjnie podawać leki.. I na pytanie, czy mi zagraża poród przedwczesny odpowiedzieć "ja nie wiem, ja pani nie znam, nie znam pani wyników badań", mówić jednocześnie, że trzeba obserwować, żeby to stwierdzić i zarazem zapisać od razu na ten sam dzień sterydy? To mi się po prostu nie mieści w głowie.. To na podstawie jakich wskazań mi je chcieli podać? Ja wiem, że one mają bardzo korzystne działanie w przypadku przedwczesnego porodu, ale gdyby miały same plusy, to każdej kobiecie w odpowiednim tygodniu by je podawali, bo przecież w sumie każdej z nas może się przydarzyć wcześniejsza akcja porodowa..

A zapomniałam powiedzieć, że córeczka moja ma około 1200 g :) Mam nadzieję, że będzie się grzecznie trzymać aż do kwietnia :)

Mania w sumie trafiła mi się też jakaś cizia lekarka.. A znam tam wielu wspaniałych lekarzy, więc niekoniecznie wszystko tak wygląda jak u mnie ;)
    No nie mogę uwierzyć. Zastanowiłabym się nad skargą, bo to co opisujesz nie wiele ma wspólnego z profesjonalizmem. Dostałaś już wypis? wiesz na czym stoisz? Poza tym że swoim zachowaniem śmiertelnie uraziłaś personel? Ehh...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, Matka Polka ma opinie fabryki, ale ze aż tak to wygląda? Masakra. Aż mnie wkurw złapał, że tak można pacjentki traktować! Nigdy tam nie byłam i liczę, że nie trafię. Bardzo Ci współczuję jaskra:* Niefajnie zbierać takie doświadczenia w ciąży. I trochę mnie dziwi, dlaczego Cie z Rydygiera tam skierowali... Nie mieli miejsc, czy jak?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję takich przeżyć... w naszym stanie powinnyśmy czuć się traktowane wyjątkowo bo tu chodzi o bezbronne maleństwa... szok !

Mamusia robi ciasto drożdżowe z kruszonką :):):) mniam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że stoję na niedokrwistości i infekcji jakiejś grzybiczej a generalnie żadnej epikryzy nie ma i jeszcze błędziory w opisie usg. Na niedokrwistość przepisali mi hemofer, ale omówię jeszcze z lekarzem, czy jest konieczność jego brania, bo ja nawet przed ciążą miałam hemoglobinę w okolicach 11. Teraz mi wyszło 11,4 i ostatnio jak miałam podobny wynik, to lekarz mówił, że możemy się jeszcze wstrzymać i zobaczyć czy będę się trzymać tego poziomu. Już teraz mam straszne zaparcie, więc chcę skonsultować czy to bezwzględnie konieczne. Teraz z utęsknieniem czekam na środową wizytę, żeby sprawdzić tę szyjkę. W pierwszym szpitalu, w którym byłam i w badaniu przy przyjęciu była jak najbardziej w porządku. Na KTG czynność skurczowa macicy w porządku i USG przy przyjęciu ponoć też w porządku.. Ale później przez kolejne dwa dni miałam tylko ktg, nikt mnie na fotelu nie badał a najbardziej nie mogę zrozumieć czemu mi nikt szyjki nie zbadał przy wypisie..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota, Pani doktor w Rydygierze była przemiła, ale powiedziała, że każde takie subiektywne odczucia odnośnie zmiany aktywności ruchów płodu trzeba poobserwować w szpitalu. Powiedziała mi, że u mnie wszystko wygląda w porządku, ale gdyby cokolwiek miało się zacząć, to w Rydygierze nie ma sprzętu dla takich maluszków, więc zaleca mi Matkę Polkę.

No więc właśnie tam się poczułam jak w fabryce, dokładnie..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    fabdorota, Pani doktor w Rydygierze była przemiła, ale powiedziała, że każde takie subiektywne odczucia odnośnie zmiany aktywności ruchów płodu trzeba poobserwować w szpitalu. Powiedziała mi, że u mnie wszystko wygląda w porządku, ale gdyby cokolwiek miało się zacząć, to w Rydygierze nie ma sprzętu dla takich maluszków, więc zaleca mi Matkę Polkę.

No więc właśnie tam się poczułam jak w fabryce, dokładnie..
    To też Cię trochę zbyli... No a fakt, że przy ewidentnym zagrożeniu porodem przedwczesnym odsyłają do MP, nawet dziewczynę, z którą leżałam na sali po jednym z badań karetką tam wysłali. Ale przecież ja też byłam zagrożona i bez problemu mnie przyjęli. I kilka dziewczyn z podobną diagnozą, więc się dziwię trochę. Chyba, że coś się od połowy grudnia zmieniło;/.

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jaskra też bym pomyślała nad skargą bo tak nie może być. Jak można tak traktować pacjenta? bo chce się dowiedzieć coś o swoim stanie zdrowia albo że nie zgadza się na podanie jakichś leków... po prostu masakra.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno Rydygier to taki etatowy odsyłacz ;)

szkoda, że ta pani doktor mi po prostu nie powiedziała, że wszystko ok, jedź do domu, ale widzę, że mało kto chce taką odpowiedzialność brać na siebie.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może, mnie biorą bo jestem pacjentką ich lekarki. Najczęściej jeszcze ona mi łóżko zaklepuje telefonicznie :P

Tłumaczyli mi kiedyś przy przyjęciu, że jeśli jest chociaż minimalne ryzyko, jest jakiś ból czy subiektywny niepokój pacjentki, to zawsze trzeba poobserwować. To dwa zdrowia w końcu ;)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dziewusia Gratulację! życzę bardzo dużo zdrowia dla Michałka i oczywiście dla Ciebie, bądźcie dzielni!

U mnie już drugi raz była położna, niepokoi ją moje tętno ostatnio 132
    mówiła,że jestem jedyną jej pacjentką z takim tętnem.

Na usg jadę 2 lutego i już nie mogę się doczekać, w końcu zobaczę moją córeczkę, jestem ciekawa ile już waży i jak się rozwija, ostatni raz widziałam ją na usg w 21 tygodniu więc dawno..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, co za gnoje w tym szpitalu - brak słów.

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej dziewczyny,

Dziewusia Gratulację! życzę bardzo dużo zdrowia dla Michałka i oczywiście dla Ciebie, bądźcie dzielni!

U mnie już drugi raz była położna, niepokoi ją moje tętno ostatnio 132
    mówiła,że jestem jedyną jej pacjentką z takim tętnem.

Na usg jadę 2 lutego i już nie mogę się doczekać, w końcu zobaczę moją córeczkę, jestem ciekawa ile już waży i jak się rozwija, ostatni raz widziałam ją na usg w 21 tygodniu więc dawno..

Jak ostatnio mialam ciśnienie 136/90 i tętno 96 to bardzo zle sie czulam a Ty mowisz o 130? A jakie masz przy tym ciśnienie? Ja przeważnie mam niskie cisnienie ale puls kolo 90 czy nawet 100 i myslalam ze to dziwne...

• mania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was przebije bo ja mam puls nawet 170 :-/ wtedy to się fatalnie czuję. Ciśnienie ok. Jak mierzę w domu to puls max 130 ale holter twierdził dwa razy, że osiągam puls 170.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam po dłuższej przerwie a tu takie wieści o Dziewusi, mam nadzieje że wszystko będzie z nimi ok.Moja w tamtym tygodniu miała ponad 1100 w 29 tc a tam 800g, straszny maluszek...
    Co do imienia u nas chyba ostatecznie zostanie Natalia.
    Cały ten tydzień przesiedziałam z synkiem w domu bo przeziębiony, narobiłam sie a efektów nie widać, dzis 130, pierogów zrobiłam , pranie zmywanie, placek upiekłam no i w końcu na sanki z małym poszłam bo już zapomniał jak śnieg wygląda....

Wiecie może czy można clotrimetazolum maść używać?

Madzialinda
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda, można.

A tak a propos: wczoraj miałam pytać, ale uciekło mi z głowy... Macie jakieś doświadczenia z gynazolem? Dostałam wczoraj od gin, bo wygląda jakby mi się coś próbowało wykluć i ona podejrzewa też, że badanie moczu przez to poległo, bo chyba coś z pochwy spłynęło i muszę powtórzyć. Generalnie nigdy tego gynazolu nie używałam i nie wiem, czego się spodziewać :D

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciśnienie mam w normie tylko te tętno, ale czuję się dobrze nic mi nie jest, moja siostra też miała takie wysokie w ciąży mówi, że to syndrom białego fartucha hehe po prostu strach przed lekarzami i serce zaczyna mocniej bić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przed ablacją serca przy moich częstoskurczach miałam tętno do 220 :p hehe Lekarze się dziwili jak ja z tym funkcjonuje :) Po ablacji miałam spokój a teraz znów mi się to zaczęło i we wtorek mam holtera :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja tez przed samą wizyta mam ciut wyższe zawsze :P

Madzialinda, u nas tez będzie prawdopodobnie Natalia :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dawno mnie nie było! Miałam problem z internetem, a dodatkowo córci zachowanie było dramatyczne, nie było szans na zaglądanie na forum. Nie dam rady nadrobić, ale w oko wpadła mi informacja o naszej Dziewussi! <3

Mega gratulacje, trzymamy za nią kciuki, niech będą silni, zdrowo rosną :* To niesamowite że już ma synka przy sobie :)
    Może jutro przejrzę kilka ostatnich stron, tymczasem idę coś zjeść (znowu), a na plusie już... 9 kg! Szał! :D
    Buziaki dla Was :*

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :) daruję sobie skargi.. chce mieć to wspomnienie jak najdalej za sobą.

A powiedzcie mi, czy Wam też brzuszek, twardnieje w związku z ruchami dziecka, tak trochę punktowo? Bo ja dzisiaj mam takie wrażenie, że brzuch twardnieje w miejscu, gdzie wybrzusza mi się dziecinka.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ