WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie pielęgniarki przy tym stały sprawdzały czy dobrze działa ale działało normalnie i jeszcze kolejne pol godziny mi robiły, babcia do mnie zadzwoniła i jak zaczelam rozmawiać przez tel to ostatnie 15 minut juz tętno było w normie

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea, to może już się ustabilizuje. Może to chwilowe jakieś...nie wiem. Najważniejsze, że jesteś pod opieką.

Jamniczakuchnia, ja też robię powoli segregację i naprawdę jest tego ogrom. A jak zacznę pranie, to chyba przez tydzień. Nawet dłużej bo na raz nie mam jak tego powiesić :-)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znów mam wysokie ciśnienie i duszności. Czuje się jakby ktoś mi na klacie siedział ;/ jutro chyba pojadę na ip żeby zobaczyli czy wszystko ok bo ostatnio spać w nocy nie mogłam przez to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 00:38

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza z rana :-P wszystkie mamuśki odsypiaja chyba. Dzień dobry :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jaki u nas mróz w nocy był, wszystkie drzewa teraz prezentują się wspaniale :-) Białe, oszronione :-)
    Wczoraj wieczorem zamówiłam łóżeczko dla naszego maleństwa. Tak jak chciałam, białe w najprostszej formie. Dzięki temu bardzo tanie. Materacyk mamy drożdży od łóżeczka. W przyszłym tyg chcę upolować farbę na ściany, a w kolejnym pomalować. I wtedy zacznie się przyjemność. Skrecanie mebelkow i urządzanie pokoiku.

Przeoczyłam moment jak weszłam w III trymestr, a tu dzisiaj już 87dni do porodu! Szok! :-)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, jak wysokie masz ciśnienie? Pewnie, jedź i sprawdź co się dzieje. Ja też mam wysokie, ale bez duszności.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Straciatella, jak wysokie masz ciśnienie? Pewnie, jedź i sprawdź co się dzieje. Ja też mam wysokie, ale bez duszności.

149/90 niby nie jest super wysokie ale przy moim ciśnieniu jakie mam zazwyczaj tj 110/70 to dla mojego organizmu dużo. Najgorsze są właśnie te duszności, mam wtedy problem żeby złapać oddech a to ciśnienie nie chciało spaść przez trzy godzimy już męża przygotowywałam ze pojedziemy na ip ale później zaczęło powoli spadać 140/85, 138/75 i w końcu po tych strasznych godzinach 105/50 :/ nie wiem czy takie skoki są normalne.

I zazwyczaj łapie mnie w nocy. Ostatnio obudziły mnie te duszności i nie mogłam spać przez dwie godziny. Normalnie walka o oddech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 09:41

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, powinnaś to skonsultować z lekarzem na pewno.. Niby ciśnienie nie jest ogromne, ale zależy do czego organizm jest przystosowany..

Andrea, jak tam żyjesz? Wiesz już coś odnośnie tych wahań tętna maluszka?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny w ten mroźny poranek...Straciatella dla własnego spokoju skonsultuj to z jakimś lekarzem,powód jakiś musi być...Andrea rozmawiałaś z lekarzem prowadzącym w szpitalu?dziewczyny dużo zdrówka i spokoju,już jesteśmy na ostatnim odcinku,jeszcze troszeczkę i maluchy już będą z nami

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Andrea jak tam u Ciebie? Dowiedziałaś się coś od jakiegoś lekarza? :)

Straciatellaa dziewczyny dobrze mówią, skonsultuj to z lekarzem :)

Mnie dziś troszkę brzuch pobolewa, ale może od tego, źe wczorajszy wieczór przepłakałam... Wciąż nie rozmawiam z mężem... Ehhhh co za lipa:(

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella tak jak dziewczyny mówią, warto skonsultować to z lekarzem.
    Zanim zaszlam w ciaze mialam jeden taki atak duszności plus drętwienie dłoni. Okazalo sie ze to prawdopodobnie na tle nerwowym.
    Spróbuj następnym razem użyć woreczka sniadaniowego. Przykladasz do ust i oddychasz. Jak sie denerwujesz to trudniej złapać oddech i jest plytki prawda? Dochodzi do hiperwentylacji. Mi pare dni temu taki woreczek pomógł wyrównać oddech i w koncu przeszlo ale wiem ze to stresujące bo ja tez juz myslalam o ip.
    Aha i wcale nie trzeba sie bardzo czymś zdenerwować. U mnie nic złego sie nie dzialo ale jednak gdzies ten stres związany moze z ciaza i wszystkim dookoła sie kumuluje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:46

• jaskra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, to atmosfera w domu musi być ciężka do przełknięcia.. Współczuję.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:48

• fabiola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf co do listy to może zrób tak: Zostaw tą listę co jest i zrób drugą tych dziewczyn które faktycznie udzielają się na forum, będzie wilk syty i owca cała :)

Sunday lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja proponuje zeby ta liste ktora mamy zostawic tylko te dziewczyny ktore sie nie odzywaja wrzucic gdzies na dol listy, jak sie odezwa to znow awansuja ma gore :) mysle ze wiele z nich nas podczytuje ale sie nie udziela wiec bym ich nie skreslala z listy. Jestem pewna ze blizej porodu moga sie jeszcze odezwac.

fabdorota lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina przypomnij mi jak sie nazywala ta apka na tel ktora mozna uzywac jako elektroniczna nianie? nie chce mi sie przekopywac postow a pomecze dzis meza to mi to zainstaluje bo ja ciemna masa w takich sprawach jestem :P

a i co z tym zusem, zalatwilas cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:03

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athome :) a moze by zostawić ta listę jak jest i zrobić nowa na gorze w kolejności jak dzieci sie urodzą z datami,tc,Cc/SN. Tak jak jest teraz ze dziewusia jest pierwsza na liście, a my jesteśmy na liście oczekujących :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:08

Ameiva lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zamierzacie stosować w kwietniu i maju krem z filtrem na spacery? Jak tak to jaki?

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:48

Ameiva lubi tę wiadomość

• triste Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Dziewczyny czy zamierzacie stosować w kwietniu i maju krem z filtrem na spacery? Jak tak to jaki?

Ja na ten czas nie kupuję, bo nie będę wystawiała dziecko na słońce a na spacerach będzie pod budką, a jak będzie mocne słońce to dodatkowo osłonię bambusowym otulaczem -chroni przed UV. W ogrodzie będzie tylko w cieniu. Jedynie jak pojedziemy na wakacje to wtedy zastanowię się bo nad wodą nie zawsze będzie "schowane" przed słońcem.

A co do listy to też uważam aby dopisywać kolejne terminy porodów w miejscu ggdzie już jest wpisana Dziewussia i nikogo nie skreślać z listy, w końcu nie mamy tu listy obecności ;) później dziewczyny mogą odezwać sie.

ckai9jcg2r8f85gp.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: