Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Andrea, to może już się ustabilizuje. Może to chwilowe jakieś...nie wiem. Najważniejsze, że jesteś pod opieką.
Jamniczakuchnia, ja też robię powoli segregację i naprawdę jest tego ogrom. A jak zacznę pranie, to chyba przez tydzień. Nawet dłużej bo na raz nie mam jak tego powiesić
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
a ja znów mam wysokie ciśnienie i duszności. Czuje się jakby ktoś mi na klacie siedział ;/ jutro chyba pojadę na ip żeby zobaczyli czy wszystko ok bo ostatnio spać w nocy nie mogłam przez to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 00:38
-
Dzień dobry!
Jaki u nas mróz w nocy był, wszystkie drzewa teraz prezentują się wspanialeBiałe, oszronione
Wczoraj wieczorem zamówiłam łóżeczko dla naszego maleństwa. Tak jak chciałam, białe w najprostszej formie. Dzięki temu bardzo tanie. Materacyk mamy drożdży od łóżeczka. W przyszłym tyg chcę upolować farbę na ściany, a w kolejnym pomalować. I wtedy zacznie się przyjemność. Skrecanie mebelkow i urządzanie pokoiku.
Przeoczyłam moment jak weszłam w III trymestr, a tu dzisiaj już 87dni do porodu! Szok!
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Straciatella, jak wysokie masz ciśnienie? Pewnie, jedź i sprawdź co się dzieje. Ja też mam wysokie, ale bez duszności.
149/90 niby nie jest super wysokie ale przy moim ciśnieniu jakie mam zazwyczaj tj 110/70 to dla mojego organizmu dużo. Najgorsze są właśnie te duszności, mam wtedy problem żeby złapać oddech a to ciśnienie nie chciało spaść przez trzy godzimy już męża przygotowywałam ze pojedziemy na ip ale później zaczęło powoli spadać 140/85, 138/75 i w końcu po tych strasznych godzinach 105/50nie wiem czy takie skoki są normalne.
I zazwyczaj łapie mnie w nocy. Ostatnio obudziły mnie te duszności i nie mogłam spać przez dwie godziny. Normalnie walka o oddech.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 09:41
-
witajcie dziewczyny w ten mroźny poranek...Straciatella dla własnego spokoju skonsultuj to z jakimś lekarzem,powód jakiś musi być...Andrea rozmawiałaś z lekarzem prowadzącym w szpitalu?dziewczyny dużo zdrówka i spokoju,już jesteśmy na ostatnim odcinku,jeszcze troszeczkę i maluchy już będą z namiania0141
-
nick nieaktualnyWitam się z rana
Andrea jak tam u Ciebie? Dowiedziałaś się coś od jakiegoś lekarza?
Straciatellaa dziewczyny dobrze mówią, skonsultuj to z lekarzem
Mnie dziś troszkę brzuch pobolewa, ale może od tego, źe wczorajszy wieczór przepłakałam... Wciąż nie rozmawiam z mężem... Ehhhh co za lipa:( -
Straciatella tak jak dziewczyny mówią, warto skonsultować to z lekarzem.
Zanim zaszlam w ciaze mialam jeden taki atak duszności plus drętwienie dłoni. Okazalo sie ze to prawdopodobnie na tle nerwowym.
Spróbuj następnym razem użyć woreczka sniadaniowego. Przykladasz do ust i oddychasz. Jak sie denerwujesz to trudniej złapać oddech i jest plytki prawda? Dochodzi do hiperwentylacji. Mi pare dni temu taki woreczek pomógł wyrównać oddech i w koncu przeszlo ale wiem ze to stresujące bo ja tez juz myslalam o ip.
Aha i wcale nie trzeba sie bardzo czymś zdenerwować. U mnie nic złego sie nie dzialo ale jednak gdzies ten stres związany moze z ciaza i wszystkim dookoła sie kumuluje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:46
-
nick nieaktualny
-
A ja proponuje zeby ta liste ktora mamy zostawic tylko te dziewczyny ktore sie nie odzywaja wrzucic gdzies na dol listy, jak sie odezwa to znow awansuja ma gore
mysle ze wiele z nich nas podczytuje ale sie nie udziela wiec bym ich nie skreslala z listy. Jestem pewna ze blizej porodu moga sie jeszcze odezwac.
fabdorota lubi tę wiadomość
-
Karolina_Ina przypomnij mi jak sie nazywala ta apka na tel ktora mozna uzywac jako elektroniczna nianie? nie chce mi sie przekopywac postow a pomecze dzis meza to mi to zainstaluje bo ja ciemna masa w takich sprawach jestem
a i co z tym zusem, zalatwilas cos?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:03
-
Athome
a moze by zostawić ta listę jak jest i zrobić nowa na gorze w kolejności jak dzieci sie urodzą z datami,tc,Cc/SN. Tak jak jest teraz ze dziewusia jest pierwsza na liście, a my jesteśmy na liście oczekujących
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:08
Ameiva lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MagSz wrote:Dziewczyny czy zamierzacie stosować w kwietniu i maju krem z filtrem na spacery? Jak tak to jaki?
Ja na ten czas nie kupuję, bo nie będę wystawiała dziecko na słońce a na spacerach będzie pod budką, a jak będzie mocne słońce to dodatkowo osłonię bambusowym otulaczem -chroni przed UV. W ogrodzie będzie tylko w cieniu. Jedynie jak pojedziemy na wakacje to wtedy zastanowię się bo nad wodą nie zawsze będzie "schowane" przed słońcem.
A co do listy to też uważam aby dopisywać kolejne terminy porodów w miejscu ggdzie już jest wpisana Dziewussia i nikogo nie skreślać z listy, w końcu nie mamy tu listy obecnościpóźniej dziewczyny mogą odezwać sie.