WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Oj tak dawno mnie nie było! Miałam problem z internetem, a dodatkowo córci zachowanie było dramatyczne, nie było szans na zaglądanie na forum. Nie dam rady nadrobić, ale w oko wpadła mi informacja o naszej Dziewussi! <3

Mega gratulacje, trzymamy za nią kciuki, niech będą silni, zdrowo rosną :* To niesamowite że już ma synka przy sobie :)
    Może jutro przejrzę kilka ostatnich stron, tymczasem idę coś zjeść (znowu), a na plusie już... 9 kg! Szał! :D
    Buziaki dla Was :*
    No w końcu się odzywasz :D, martwiłyśmy się już o Ciebie.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :) daruję sobie skargi.. chce mieć to wspomnienie jak najdalej za sobą.

A powiedzcie mi, czy Wam też brzuszek, twardnieje w związku z ruchami dziecka, tak trochę punktowo? Bo ja dzisiaj mam takie wrażenie, że brzuch twardnieje w miejscu, gdzie wybrzusza mi się dziecinka.
    Mi twardnieje czasem cały i wydaję mi się że to nie są te skurcze bo nie przechodzą przez brzuch i znikają tylko jest jakby skóra napięta przez dłuższy czas przeważnie wieczorem... A jak Zuzia się rusza to też jest twardszy ale najczęściej jak się wypina, gdy odpuszcza to mięknie.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra mi tak twardnieje od jakichś 2 tyg. jak maluszek jest taki bardziej aktywny ale to tak właśnie w miejscu gdzie akurat zacznie kopać :) Wydaje mi się, że to normalne aczkolwiek dałaś mi do myślenia teraz :p wcześniej tak na to nie patrzyłam że może być coś nie tak :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam juz na plusie 9kg :O

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja tez mam juz na plusie 9kg :O
    Ja się z wagą pogniewałam, jedynie co miesiąc u gina mam ważenie i aż się boję ile w środę pokaże...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, to pewnie normalne :) po prostu dla mnie to nowość, ale jak jest nas więcej to na pewno norma.

Kamaa, też mam czasem napięty brzuch, w sensie czuję się jak mocno nadmuchany balon a nie czuję twardej macicy. I tylko w pozycji stojącej się to zdarza. Jak się położę to brzuch się robi miękki.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy termin na 5 kwietnia|:) mam nadzieje że mały wysiedzi do tej pory :D kiedy zamierzacie pakować wyprawkę?? bo się zastanawiam czy jak za 5 tyg się za to wezmę to nie będzie za wcześnie :)

Szotka lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki!

Dziewussia duzo zdrowka dla Ciebie i Michalka!! Rotenkopf, jak bedziesz pisala do Dziewussi to koniecznie pozdrow Ja od nas, wszystko bedzie dobrze! Sa dzielni :-*

Ja w poniedzialek mialam strasznie niskie cisnienie jak na mnie: 100/65

Tez mi brzuch twardnieje ale w dole glownie.

A do ubikacji to robie pielgrzymki po 5 czasem 6 razy!!! Masakra..a potem nie moge sie dobudzic o 5:00..

Co do monitora oddechu to mamy AngelCare AC701.

Zdrowie Pieknych Pan!!! Moj smoothie bananowo-malinowy na maslance, pycha! :-P
    2it4i3d.jpg

Iwonkaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda wrote:
    Weszłam po dłuższej przerwie a tu takie wieści o Dziewusi, mam nadzieje że wszystko będzie z nimi ok.Moja w tamtym tygodniu miała ponad 1100 w 29 tc a tam 800g, straszny maluszek...
    Co do imienia u nas chyba ostatecznie zostanie Natalia.
    Cały ten tydzień przesiedziałam z synkiem w domu bo przeziębiony, narobiłam sie a efektów nie widać, dzis 130, pierogów zrobiłam , pranie zmywanie, placek upiekłam no i w końcu na sanki z małym poszłam bo już zapomniał jak śnieg wygląda....

Wiecie może czy można clotrimetazolum maść używać?
    Można stosować. Ja mam w kremie i pomogło na swędzenie.. Ale tylko na zewnątrz coś miałam, bo w badaniu było ok.

Twardnienia przy wypinkach to normalka :) Ja je bez problemu odrozniam od skurczy, bo nie napina się cały brzuch tylko właśnie punktowo. A malutka leży sobie przytulona plecami do mojego brzucha, więc często wypina się pupą albo plecami właśnie :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday ale kusisz... mniam...

Sunday lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że synek Dsiewusi da sobie radę i że mimo wagi wskazującej na skrajne wcześniactwo, narządy zdążyły trochę dojrzeć. Koleżanka z innego forum urodziła dziecko ważące 860g, ale w 26tc... Mała cały czas walczy, choć jest ciężko.
    Dziewusia, trzymam za Was kciuki!!

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście to?
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/dziecko-szaleje-w-brzuchu-mamy-mozecie-byc-w-szoku/3k6skk

Mojej małej czasem niewiele brakuje do takich akcji :D

Ameiva lubi tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    A widziałyście to?
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/dziecko-szaleje-w-brzuchu-mamy-mozecie-byc-w-szoku/3k6skk

Mojej małej czasem niewiele brakuje do takich akcji :D
    Niesamowite!! Jestem w ciężkim szoku! Hahahaha :D super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa mi twardnieje brzuch po dłuższym chodzeniu lub staniu - pytałam gina, to normalne jeśli z szyjką jest ok i wtedy trzeba po prostu odpocząć. Przy wypinaniu się młodego też twardnieje, ale punktowo :)

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny znowu mam ktg raz raz jest za malo 56 raz 210, większość na czerwono się święci a czasami zazanika całkiem, straszne to ktg a mały nie jest mega aktywny :/

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea nadal nikt Ci nie mówi dlaczego tak jest?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszny okruszek z Michałka oby wszystko się dobrze potoczyło.
    Ja na usg idę 11.02 to chyba będzie przełom 30/31 tydzień.
    Córka znow przeziębiona, bo przez dom jak zwykle przeszła seryjka i o dziwo mnie tylko troszkę wzięło bez kataru a tak to wszyscy się przeziębili najgorzej to chyba miał mąż.
    W następnym tyg muszę przejrzeć ciuszki po córce na syna. Chociaż dalej w to nie mogę uwierzyć że ma byc chłopak zwłaszcza że w rodzinie męża to pierwszy chłopak w tym pokoleniu czyli od ponad 20lat. Teraz leże i rozkoszuje się jego ruchami.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Madzialinda, można.

A tak a propos: wczoraj miałam pytać, ale uciekło mi z głowy... Macie jakieś doświadczenia z gynazolem? Dostałam wczoraj od gin, bo wygląda jakby mi się coś próbowało wykluć i ona podejrzewa też, że badanie moczu przez to poległo, bo chyba coś z pochwy spłynęło i muszę powtórzyć. Generalnie nigdy tego gynazolu nie używałam i nie wiem, czego się spodziewać :D

Bardzo dobre i łatwa aplikacja w jednorazowa, polecam

fabdorota lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu posrgregowałam rzeczy do prania dla Michała - ubranka, skarpetki, czapki, kocyki, pieluszki, prześcieradła, itp. - mam prania na 4 pralki :P W sumie ciuszków nie ma dużo, ale te wszystkie kocyki i inne większe rzeczy trochę miejsca zajmują.

mania lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    W końcu posrgregowałam rzeczy do prania dla Michała - ubranka, skarpetki, czapki, kocyki, pieluszki, prześcieradła, itp. - mam prania na 4 pralki :P W sumie ciuszków nie ma dużo, ale te wszystkie kocyki i inne większe rzeczy trochę miejsca zajmują.
    ja dziś to samo zrobiłam :) mąż jak przyszedł z pracy i zobaczył te wszystkie kupki ciuchów to się za głowę złapał, że tyle tego jest :) a mi się wydaję, że mało :/ zresztą jeszcze nie wszystko kupione :)

Andrea i nikt nie reaguje na takie ktg ???

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ