X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Oj tak dawno mnie nie było! Miałam problem z internetem, a dodatkowo córci zachowanie było dramatyczne, nie było szans na zaglądanie na forum. Nie dam rady nadrobić, ale w oko wpadła mi informacja o naszej Dziewussi! <3

Mega gratulacje, trzymamy za nią kciuki, niech będą silni, zdrowo rosną :* To niesamowite że już ma synka przy sobie :)
    Może jutro przejrzę kilka ostatnich stron, tymczasem idę coś zjeść (znowu), a na plusie już... 9 kg! Szał! :D
    Buziaki dla Was :*
    No w końcu się odzywasz :D, martwiłyśmy się już o Ciebie.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :) daruję sobie skargi.. chce mieć to wspomnienie jak najdalej za sobą.

A powiedzcie mi, czy Wam też brzuszek, twardnieje w związku z ruchami dziecka, tak trochę punktowo? Bo ja dzisiaj mam takie wrażenie, że brzuch twardnieje w miejscu, gdzie wybrzusza mi się dziecinka.
    Mi twardnieje czasem cały i wydaję mi się że to nie są te skurcze bo nie przechodzą przez brzuch i znikają tylko jest jakby skóra napięta przez dłuższy czas przeważnie wieczorem... A jak Zuzia się rusza to też jest twardszy ale najczęściej jak się wypina, gdy odpuszcza to mięknie.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra mi tak twardnieje od jakichś 2 tyg. jak maluszek jest taki bardziej aktywny ale to tak właśnie w miejscu gdzie akurat zacznie kopać :) Wydaje mi się, że to normalne aczkolwiek dałaś mi do myślenia teraz :p wcześniej tak na to nie patrzyłam że może być coś nie tak :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam juz na plusie 9kg :O

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja tez mam juz na plusie 9kg :O
    Ja się z wagą pogniewałam, jedynie co miesiąc u gina mam ważenie i aż się boję ile w środę pokaże...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, to pewnie normalne :) po prostu dla mnie to nowość, ale jak jest nas więcej to na pewno norma.

Kamaa, też mam czasem napięty brzuch, w sensie czuję się jak mocno nadmuchany balon a nie czuję twardej macicy. I tylko w pozycji stojącej się to zdarza. Jak się położę to brzuch się robi miękki.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy termin na 5 kwietnia|:) mam nadzieje że mały wysiedzi do tej pory :D kiedy zamierzacie pakować wyprawkę?? bo się zastanawiam czy jak za 5 tyg się za to wezmę to nie będzie za wcześnie :)

Szotka lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki!

Dziewussia duzo zdrowka dla Ciebie i Michalka!! Rotenkopf, jak bedziesz pisala do Dziewussi to koniecznie pozdrow Ja od nas, wszystko bedzie dobrze! Sa dzielni :-*

Ja w poniedzialek mialam strasznie niskie cisnienie jak na mnie: 100/65

Tez mi brzuch twardnieje ale w dole glownie.

A do ubikacji to robie pielgrzymki po 5 czasem 6 razy!!! Masakra..a potem nie moge sie dobudzic o 5:00..

Co do monitora oddechu to mamy AngelCare AC701.

Zdrowie Pieknych Pan!!! Moj smoothie bananowo-malinowy na maslance, pycha! :-P
    2it4i3d.jpg

Iwonkaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda wrote:
    Weszłam po dłuższej przerwie a tu takie wieści o Dziewusi, mam nadzieje że wszystko będzie z nimi ok.Moja w tamtym tygodniu miała ponad 1100 w 29 tc a tam 800g, straszny maluszek...
    Co do imienia u nas chyba ostatecznie zostanie Natalia.
    Cały ten tydzień przesiedziałam z synkiem w domu bo przeziębiony, narobiłam sie a efektów nie widać, dzis 130, pierogów zrobiłam , pranie zmywanie, placek upiekłam no i w końcu na sanki z małym poszłam bo już zapomniał jak śnieg wygląda....

Wiecie może czy można clotrimetazolum maść używać?
    Można stosować. Ja mam w kremie i pomogło na swędzenie.. Ale tylko na zewnątrz coś miałam, bo w badaniu było ok.

Twardnienia przy wypinkach to normalka :) Ja je bez problemu odrozniam od skurczy, bo nie napina się cały brzuch tylko właśnie punktowo. A malutka leży sobie przytulona plecami do mojego brzucha, więc często wypina się pupą albo plecami właśnie :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday ale kusisz... mniam...

Sunday lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że synek Dsiewusi da sobie radę i że mimo wagi wskazującej na skrajne wcześniactwo, narządy zdążyły trochę dojrzeć. Koleżanka z innego forum urodziła dziecko ważące 860g, ale w 26tc... Mała cały czas walczy, choć jest ciężko.
    Dziewusia, trzymam za Was kciuki!!

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście to?
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/dziecko-szaleje-w-brzuchu-mamy-mozecie-byc-w-szoku/3k6skk

Mojej małej czasem niewiele brakuje do takich akcji :D

Ameiva lubi tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    A widziałyście to?
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/dziecko-szaleje-w-brzuchu-mamy-mozecie-byc-w-szoku/3k6skk

Mojej małej czasem niewiele brakuje do takich akcji :D
    Niesamowite!! Jestem w ciężkim szoku! Hahahaha :D super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa mi twardnieje brzuch po dłuższym chodzeniu lub staniu - pytałam gina, to normalne jeśli z szyjką jest ok i wtedy trzeba po prostu odpocząć. Przy wypinaniu się młodego też twardnieje, ale punktowo :)

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny znowu mam ktg raz raz jest za malo 56 raz 210, większość na czerwono się święci a czasami zazanika całkiem, straszne to ktg a mały nie jest mega aktywny :/

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea nadal nikt Ci nie mówi dlaczego tak jest?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszny okruszek z Michałka oby wszystko się dobrze potoczyło.
    Ja na usg idę 11.02 to chyba będzie przełom 30/31 tydzień.
    Córka znow przeziębiona, bo przez dom jak zwykle przeszła seryjka i o dziwo mnie tylko troszkę wzięło bez kataru a tak to wszyscy się przeziębili najgorzej to chyba miał mąż.
    W następnym tyg muszę przejrzeć ciuszki po córce na syna. Chociaż dalej w to nie mogę uwierzyć że ma byc chłopak zwłaszcza że w rodzinie męża to pierwszy chłopak w tym pokoleniu czyli od ponad 20lat. Teraz leże i rozkoszuje się jego ruchami.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Madzialinda, można.

A tak a propos: wczoraj miałam pytać, ale uciekło mi z głowy... Macie jakieś doświadczenia z gynazolem? Dostałam wczoraj od gin, bo wygląda jakby mi się coś próbowało wykluć i ona podejrzewa też, że badanie moczu przez to poległo, bo chyba coś z pochwy spłynęło i muszę powtórzyć. Generalnie nigdy tego gynazolu nie używałam i nie wiem, czego się spodziewać :D

Bardzo dobre i łatwa aplikacja w jednorazowa, polecam

fabdorota lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu posrgregowałam rzeczy do prania dla Michała - ubranka, skarpetki, czapki, kocyki, pieluszki, prześcieradła, itp. - mam prania na 4 pralki :P W sumie ciuszków nie ma dużo, ale te wszystkie kocyki i inne większe rzeczy trochę miejsca zajmują.

mania lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    W końcu posrgregowałam rzeczy do prania dla Michała - ubranka, skarpetki, czapki, kocyki, pieluszki, prześcieradła, itp. - mam prania na 4 pralki :P W sumie ciuszków nie ma dużo, ale te wszystkie kocyki i inne większe rzeczy trochę miejsca zajmują.
    ja dziś to samo zrobiłam :) mąż jak przyszedł z pracy i zobaczył te wszystkie kupki ciuchów to się za głowę złapał, że tyle tego jest :) a mi się wydaję, że mało :/ zresztą jeszcze nie wszystko kupione :)

Andrea i nikt nie reaguje na takie ktg ???

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ