X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki dziewczyny za odpowiedz, zobaczymy jak ta apka sie sprawdza :)

Jak zaczniemy skreslac z listy dziewczyny ktore sie nie udzielaly jakis czas to wyjdzie pseudo dyscyplina jak na lipcowkach i sprawdzanie listy obecnosci kazdego dnia :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kremu z filtrem to w kwietniu i w maju moze byc juz co prawda mocne slonce ale z tymi kremami tez nie nalezy przesadzac bo slonce jest potrzebne zeby utrzymac prawidlowy poziom wit d a u maluchow to podstawa. Ja kremy z filtrami bede nakladac dopiero latem. Wiele maluchow po narodzinach ma tez fizjologiczna zoltaczke, Mackowi utrzymywala sie chyba z 2-3 tygodnie i pediatra tez nam zalecala wystawiac go jak najczesciej na sloneczko zeby sie jej pozbyc- tylko wtedy byl wrzesien wiec slonce juz duzo slabsze.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam krem do buzi z Hippa i nim będę smarować buzię. A o filtrach pomyślę jak będzie potrzeba :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba nikogo usuwać. Troche jestem winna, przeze mnie to zamieszanie ;P

Fakt, jak zaczniemy rodzic to lista aktywnych mamus sama sie zrobi na czele z Dziewussią :)

Jeszcze Wiolcia nam zniknęła bez słowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wezmę wszystkie propozycję pod uwagę ;) tzn. będzie lista rozpakowanych, którą rozpoczęła silna Dziewussia, będzie lista aktywnych (i tych, które co jakiś czas informują nas o płci, imieniu itp) i na dole lista mamuś, które chyba o Nas zapomniały ;) jeśli pozwolicie zajmę się tym, jak mąż pójdzie na noc do pracy a tymczasem idę robić sos pieczarkowy do kopytek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    My mamy termin na 5 kwietnia|:) mam nadzieje że mały wysiedzi do tej pory :D kiedy zamierzacie pakować wyprawkę?? bo się zastanawiam czy jak za 5 tyg się za to wezmę to nie będzie za wcześnie :)

Witaj ;) Powiedz Nam coś o sobie ;) Masz już imię wybrane? Hm, większość z Nas już robi wyprawkę a są i takie, które mają prawie wszystko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tej listy nie zmieniała ;) Po co się męczyć z tym :) Tzn. Mi nie przeszkadza to, że są na niej dziewczyny które się nie udzielają :p
    Ale właśnie tak jak od Dziewusi zaczełaś to taka lista mogłaby być jak zaczniemy pokolei rodzić :p

Zjadłam loda McFlury!! aaaaaa cudnie się w końcu czuje :) :)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie przeszkadza to że na liście są Dziewczyny które się nie udzielają ale chciałabym też listę na której będą tylko Dziewczyny które się udzielają, z którymi mam kontakt i których postępy ciążowe mnie interesują :) ale oczywiście ostateczną decyzję zostawiam Rotenkopf, cokolwiek zrobi to będzie dobrze ;)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wakacjach ufundowanych przez NFZ :)
    cukry sprawdzam po każdym posiłku i jest ok. Oby tak dalej. ..
    Mam takie pytanie ale nie wiem czy było poruszane. ..

Kiedy pytacie się wybranych członków rodziny o to czy zostaną rodzicami chrzestnymi?

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie listy każda z was ma rację a decyzja należy do Ciebie Rotenkopf czy i na co masz ochotę tu zmienić,ja bym zostawiła przewidywany termin porodu i dopisała datę urodzenia maleństwa,niech każda z dziewczyn napisze swoje uwagi czy pomysły a nasza moderatorka złoży to w całość....mi ogólnie dziewczyny nie udzielające się nie przeszkadzają na liście ,ale fajnie by było gdyby co jakiś czas dały znać co u nich

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie czy myslalyscie juz o niani elektronicznej? Ni3 pamiętam wątku. Czytam ze apka ale chciałabym nianie. Z pierwszym synkiem nie miałam bo mieszkamy w mieszkaniu i nie czułam potrzeby,ale przeprowadzamy się po porodzie do domu. Jestem ciekawa czy macie jakieś typy. Podoba mi się motorola ale 600zl to jakiś kosmos...
    Jeśli chodzi o wyprawkę to pewnie na początku marca to zrobię. Termin mam na koniec kwietnia. Ubranka mam tylko z apteki trzeba coś pozamawiac.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu sprawdziłam jaki ja mam monitor oddechu ;)

AngelCare Monitor Oddechu (Ruchu) z Cyfrową Nianią Elektroniczną AC401.

U mojej siostry sprawdził się bardzo dobrze. Jedyny problem był wówczas,gdy dziecko zabierali do siebie do pokoju, a zapomnieli wyłączyć monitor ;) w środku nocy wydawało się, że hałas nie z tej ziemi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 14:10

28latkaa, Larisa lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam nic w tej liście która jest nie przeszkadza ;) Ze mną jak z dzieckiem. Oby tylko Rotenkopf było wygodnie, bo należy jej się duży szacun, że to ogarnia:)

U nas znów ciężka noc i poranek. M miał migrene, w środku nocy leciał do apteki, w międzyczasie okazało się, że coś się stało naszemu psu i utykal bardzo na tylne łapki. Prawie przestał chodzić. Stres mega. Byliśmy u veta, jest lepiej trochę, prawdopodobnie się podziebil i stawy dają takie objawy. Dostał leki i jak nie przejdzie do dwóch tygodni to na rtg, bo może mieć początki dyskopatii :(
    Po lekarzu poszliśmy na zakupy spożywcze- boskie uczucie po tak długim lezeniu.
    A później coś upichce i trochę świętujemy bo M ma urodziny;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Kiedy pytacie się wybranych członków rodziny o to czy zostaną rodzicami chrzestnymi?

U mnie i tak wszyscy wiedzą, kto będzie chrzestną (moja średnia siostra) i pewnie się domyślają, że chrzestnym będzie brat męża, ale takie oficjalnie, oficjalnie będzie po narodzinach Hani, tylko sama się zastanawiam czy przy okazji wręczania zaproszeń na chrzciny czy szybciej ? ;)

Też właśnie siostra przywiozła mi ostatnio detektor oddechu ;) sama pamiętam jak raz wyciągnęłam chrześniaka z łóżeczka i tego nie wyłączyłam, ile strachu się najadłam to moje ;p
    fabdorota wrote:
    Oby tylko Rotenkopf było wygodnie, bo należy jej się duży szacun, że to ogarnia:)
    Och,zawstydzasz mnie ;P Nic takiego nie robię, a nawet czasami nawalam jak długo na coś czekacie.

28latkaa lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zaliczam się do grona wesołych mam, którym siara zaczyna lecieć długoooo przed porodem. Zauważyłam wczoraj na wieczór, a dzisiaj lekko dotknęłam piersi i wypłynął taki przezroczysty płyn. Nawet nie dotknęłam sutka. Już się nie dotykam w ogóle w tych okolicach, bo skończę z rozkręconą laktacją na 2 miesiące przed porodem. No i moje dziecko ma jakiś leniwy dzień, mi też chce się ciągle spać, czyżby niskie ciśnienie?

• jaskra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się coś z piersi chyba wydostaje.. Znaczy nigdy nie namierzyłam wycieku w czasie rzeczywistym, ale już kilka razy na ubraniach zauważyłam malutkie plamki. Na początku myślałam, że się czymś uświniłam, bo mam do tego talent jak mało kto, ale jak już kilka razy mi się to zdarzyło i zawsze z prawej strony, to stwierdzam, że to jednak cycek. Ale ilości bardzo minimalne i przy dotknięciu delikatnym nic mi się nie wydobywa, ale nie naciskam na wszelki wypadek.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja też się nad nianią zastanawiam choć mieszkanko nie jest za duże ale tak jak któraś pisała jakbym chciała Malutką położyć u niej w pokoiku i oglądać tv w salonie to będę miała na nią podgląd bo tak to pewnie zaglądałabym do niej co sekundę.

Ja od wczoraj mam depresję...wczoraj wieczorem przekroczenie cukru dziś na czczo też aż się boję jeść...dziś to aż się popłakałam bo Mała przez to cierpi, że matka sobie na coś pozwoliła...psychika przy tym siada :(

Zamówiliśmy dziś z mężem drzwi przesuwne do sypialni i do pokoiku Malutkiej bo zabieraliśmy się za to już pół roku...kasa poszłaaaaa

Lanusia fajnie, że się odezwałaś pytałam ostatnio o Ciebie :) już po przeprowadzce ??? czy szukacie jeszcze ???

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Witam się po wakacjach ufundowanych przez NFZ :)
    cukry sprawdzam po każdym posiłku i jest ok. Oby tak dalej. ..
    Mam takie pytanie ale nie wiem czy było poruszane. ..

U mnie już wiedzą :p ponieważ mam 2 siostry i brata a obie z mezami sa juz chrzestnymi to biorę brata :) i siostra mojego męża :p
    Poza tym byli u nas świadkami na ślubie i śmiejemy się, że znowu Vipy wkroczą do akcji i nam wsydu narobią bo na ślub osiołki nie wzieli dowodów osobistych i się ceremonia o dobre pół godziny przedłużyła :p a ja zamiast się stresować to śmiałam się do męża że mogliby się pospieszyć bo głodna jestem haha ;p
    Ojej jak mnie na wspominki wzieło teraz :p

A wracając do pytania to u mnie już chrzestni wiedzą :) powiedziałam im w święta :p Udawali, że są zdziwieni, że ich wybraliśmy hahaha :p

Właśnie zabrałam się za pranie ciuszków dla mojego misia :) myśle, że z 5-6 prań będzie... tragedia :p

28latkaa lubi tę wiadomość

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    to ja przerwę milczenie swoje - data narazie niezmienna czyli 16 kwietnia i będzie chłopczyk Tymoteusz :)

ja czasami czytam.. nie piszę bo trudno mi się wbić w rozmowę czy nadrobić nieraz to co napisane, ale pozdrawiam i jestem tu myślami :)

28latkaa, jamniczakuchnia, jaskra, Dobson, _Saszka_, Rotenkopf, ania0141, Lanusia93, Ameiva lubią tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Dziewczyny to juz nosicie wkladki laktacyjne? Mi jeszcze nic nie leci ale chyba czas kupic na wszelki wypadek. Nie wiem gdzie kupic te nakladki na sutki, w aptece beda? Ten temat juz chyba byl ale przeoczylam.

Boje sie, ze nie dostarczam Elizie wystarczajaco witamin i mineralow, nie mam zbytnio apetytu..nie jem miesa wogole. Biore wit dla kobiet w ciazy i omega DHA. Ale czy to wystarczy.. Niby tydz temu wazyla 1050g
    Postanowilam codziennie robic jakis sok, dzis z burakow, selera i marchwi :-) winko dla mamusiek! Fajnie sie po nim rusza, chyba jej smakuje.
    2j68wmp.jpg

Iwonkaaa, mania, _Saszka_, Rotenkopf, ania0141, Lanusia93, Andrea20 lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ