X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teściowa ma swoją listę pytań to niech idzie do swojego gina :P W życiu bym się nie zgodziła żeby teściowa poszła ze mną!

Ja dziś rano znowu się rozpłakałam bo całą noc w głowie miałam pytanie 'a co jeśli owinie się pępowiną?'.

Ja mam zakwasy ale na bokach brzucha, od kaszlu. A głowa to mnie tak napieprza, że szok!

panda80 lubi tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    O widzisz, to już nie jestem sama;D ale nie mówił lekarz nic, że to coś niepokojącego?
    lekarz tylko sie skrzywił :P powiedział ze ból kręgosłupa czy pachwin bedą dokuczać mi do końca ciąży

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:49

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś namiętnie oglądałam córki mcleolda :)

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, moja teściowa jeszcze w I trymestrze chciała iść ze mną na usg. Grzecznie acz stanowczo wyraziłam swoją opinię na ten temat :P

Ja jeszcze nie miałam takich boli o których piszecie. Ale za to kręgosłup mi dzisiaj pęka.

panda80 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A tak z innej beczki, oglądacie jakieś seriale, które możecie polecić? Wszystkie moje się skończyły i nie ma nowych odcinków i nuda straszna, a póki jeszcze mam czas, to może coś bym obejrzała ;)
    Wspaniałe Stulecie! :D

Też jak widziałam pierwsze odcinki to piałam ze śmiechu ale wiesz jak wciągnęło?! Masakra :D

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie odkąd weszłam w 3 trymestr, że mam bardzo chwiejne nastroje...
    Chce mi się płakać, jak pomyślę o porodzie to często ogarnia mnie uczucie przerażenia i paniki! W ogóle jestem jakaś taka rozbita..

Co do seriali to ja polecam: Dynastia Tudorów, Słodkie kłamstewka, plotkara, pamiętniki wampirów, w garniturach - tematyki przeróżne ale ja oglądam seriale po to żeby się całkowicie "odmóżdżyć" ;D

f2w3rjjg787he44v.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje serialowe faworyty: przyjaciele, jak poznałem Wasza matkę, mad men, American Horror Story;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Lanusia fajnie, że się odezwałaś pytałam ostatnio o Ciebie :) już po przeprowadzce ??? czy szukacie jeszcze ???

Na razie siedzę u teściów (aaaaa bez komentarza..... Dostaję świra na każdym kroku, podważają mój autorytet jako matki i wprowadzają swoje zasady jeśli chodzi o wychowanie, karmienie Lili, co jest dla mnie nie do przemilczenia, ale nie będę się rozpisywać, bo dla Was to nudny temat, a dla mnie punkt zapalny. Najważniejsze jest dla mnie to, że moje dziecko doskonale wie jaki jest nasz plan dnia, jak się zachowywać i tylko przy dziadkach urządza histerie i woła na ręce, a ze mną bawi się godzinami na dywanie). Rozważamy kilka opcji, ale wolimy przemyśleć wszystko na spokojnie, żeby znowu nie wyprowadzić się na 2 miesiące i wracać ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:49

• jaskra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chirurdzy może? Kiedyś to był mój ulubiony serial, ale jakoś 2 sezony temu sobie odpuściłam, bo miałam wrażenie, że za dużo czasu tracę na seriale.

mania lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię the black list, the good wife, scandal, blinds pot. Nie wiem czy taka tematyka Cię zainteresuje ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie temat listy zupełnie nie przeszkadza. Rotenkopf niech sama zdecyduje jak ma wyglądać lista. Fajnie by było jakby informacje po prostu pojawiały się przy nickach dziewczyn, które są z nami na bieżąco.

Czy któras z Was będzie malowała ściany w pokoiku dziecka? Zwracacie uwagę na to jaką jest farba? Czy jest z tymi ateistami dla dzieci?

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że pojawia się przegląd seriali. Moje niestety wszystkie mają teraz przerwę, ale jak lecą to w ramach odmóżdżenia oglądam: Muszkieterowie, Walking Dead, Outlander... Obecnie próbuję się wciągnąć w serial Versailles, War&Peace. Zapewne nie wymieniłam jeszcze kilku, bo cierpię na zaniki pamięci ostatnimi czasy.

Rotenkopf ja na ostatniej wizycie pytałam się o pępowinę ;) a dzisiaj mam tak lękowy dzień, że wmawiam sobie, że Młody jakoś mniej się rusza, a teraz czuję, że on jest inaczej obrócony, bo czuję jego czkawkę w prawej pachwinie... nie wiem co on tam wyprawia ;) ale mnie to do zawału wszystko doprowadza.

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

Czy któras z Was będzie malowała ściany w pokoiku dziecka? Zwracacie uwagę na to jaką jest farba? Czy jest z tymi ateistami dla dzieci?

Nad atestami się nie zastanawiałam. My z mężem akurat będziemy malować całe nasze nowe gniazdko i chcemy to po prostu zrobić odpowiednio wcześniej, żeby już nie unosił się zapach farby. Nawet sypialnia będzie malowana, a na początku będziemy tam zamieszkiwać w trójkę. Teraz tak myślę, że może sypialnię pomalujemy już wcześniej niż salon, żeby wszystko się porządnie wywietrzyło i tyle. Mój mąż poruszał już ten temat ze mną wcześniej i właśnie do takich wniosków doszliśmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 19:38

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seriali to koniecznie Outlander i Wikingowie <3 Ja jakoś specjalnie bóli pachwin nie mam ale jak dużo chodzę, a później posiedzę to strasznie mnie boli kość łonowa, au :P

Miuu lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłoszenie parafialne :
    Poświęciłam troszkę czasu i poszukałam, kiedy ostatni raz były aktywne mamusie, które wpisałam w listę tych, które dawno Nas nie odwiedziły. Swoją drogą proszę sprawdźcie, czy taka forma Wam teraz odpowiada ;)

Jak pewnie zauważyłyście powysyłałam do Was zaproszenia, tak na przyszłość, abym mogła zadać jakieś pytania, które w natłoku Naszego plotkowania mogłyby się zgubić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 19:48

paprotka30, panda80, Aleksandrakili, dichlieb, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jacie Rotenkopf sporo tych dziewczyn jest na tej liście,podziwiam cię,ze chciało ci się szukać i sprawdzać.powiem szczerze,że ja dużo robie,ale niestety tylko w myślach,mam takiego potężnego lenia ...i czuję się ciągle zmęczona.naprawdę podziwiam cię

ania0141
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jesteś wielka! Że Tobie się chciało ;) super to wygląda. Dobry pomysł z zaproszeniami, bo zawsze możemy nawet Tobie coś napisać, a Ty to ogłosisz czy coś :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubiłam oglądać Hannibala :)

Szukalam tych lodów sorbetowych w biedronce i u nas nie ma. Za to przy cukierkach na wagę znalazłam gumy Turbo! Oboje mieliśmy wielka radochę żując i sprawdzając kto jaki ma model samochodu w środku!
    A i książki po 9.99 sa w ofercie. Cos tam mozna wybrać :)

Teraz odpoczywamy a jutro spęd rodzinny, nie chce mi sie za bardzo ruszać z domu ale nie mam wyjścia.

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ