X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, my jeszcze nie wiemy, bo sytuacja zawodowa mojego męża jest aktualnie dość niestabilna. Ale plan był taki, że dwa tygodnie będzie z nami. Zobaczymy, co wyjdzie...

Kurcze, Pola mi strasznie męczy szyjke teraz. To naprawdę boli i mam wrażenie, jakby chciała wyjść mimo przeszkody.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa, ale z Tobą i dzieckiem okej? Dziewussia 20 stycznia miała cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:16

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile mąż ze mna zostanie...pewnie kilka dni, może tydzień. W sumie nie rozmawialismy o tym tak szczegółowo jeszcze.
    Padam ze zmęczenia ale zasnąć nie moge, eh

• Sunday Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja mam nadzieje, ze wszystko dobrze u Was!

Rotenkopf, fajnie ogarnelas pierwsza strone :-)

Co do seriali to polecam: Upadek, Pot i Łzy. Tak zbytnio nie mam kiedy ogladac wiec slaby moj repertuar a tych tasiemcow co leca na tvp2,1 i tvn to nie znosze, to sie chyba nigdy nie skonczy, jak Moda na Sukces :-D chyba, ze sie skonczyla..hehe

A ogladalyscie na tvn te brazylijskie/wenezuelskie? Ja je uwielbialam, poczawszy od Esmeraldy, Brzydula byla extra :-) to byly czasy :-)

Wyszly mi masakryczne zielone zyly na cycach... :-/ i tak swedza do tego wszystkiego!!

Moj A. ma 2 dni, ktore Mu przysluguja i bierze zalegly urlop jeszcze z zeszlego roku wiec powinien posiedziec z nami ponad tydzien :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 23:48

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:16

• pucek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Adaś :)

ania0141, Anastazjaaa, Rotenkopf, jamniczakuchnia, jamniczakuchnia, Dobson, agulas lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cześć dziewczyny mnie też położyli w szpitalu, dostałam skurczy i krwawien :/ dobrze ze dla małego już prawie wszystko mam kupione, bo przez łożysko przodujace czeka mnie bardzo oszczędny tryb życia.

Czy może mi ktoś napisać co u dziewusi? Macie jakues info o niej? Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić.
    Anastazjaaa o kurcze współczuje to musiał być szok dla ciebie,szczególnie te krwawienia,kochana trzymaj się w tym szpitalu,dobrze,ze jesteś już pod opieką specjalistów...czy lekarze coś ci już mówili,znają przyczynę tych krwawień i skurczy?pisz do nas w miarę możliwości trzymamy bardzo kciuki

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż po porodzie zostanie tyle na ile będzie potrzeba,ciężko się w tej chwili określić...a jeśli chodzi o seriale oglądam M jak miłość i to od pierwszego odcinka-zaczęłam oglądać jak byłam z synem w ciąży i tak zostało,leci 2razy w tygodniu więc czasu za wiele nie tracę,wcześniej oglądałam na wspólnej i barwy szczęścia ale teraz jakoś poszły w odstawkę,no i jestem w trakcie czytania książki"tylko nie mów mamie" Toni Maguire tj.z serii skrzywdzone dzieci-historie prawdziwe

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    U mnie będzie Adaś :)
    mój mąż chce Adaś,ogólnie mi też się podoba ale zastanawiam się też nad Miłoszem...a wy dziewczyny,szczególnie te ,które nie mają imion dzieciaczków na liście macie już swoje jakieś propozycje,podzielcie się...pamiętam jak dla syna kiedyś wybieraliśmy imię tak bardzo podobało mi się Damian,gdy poszliśmy do usc ni z tego ni z owego powiedziałam Mateusz bo tak mnie natchnęło i powiem wam szczerze,że mój synek w marcu kończy 15lat i dalej mi się to imię bardzo podoba a Damian wogóle

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja nie mogę spać. Od 4 męczy mnie ból ręki od łokcia do ramienia tak jakby w środku kości :-(. Może macica ucieka na jakiś nerw powiązany? Masakra...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście że mąż chce zostać tyle ile będzie mu praca pozwalała więc w naszym przypadku to będzie miesiąc :-). Później niby mama zaoferowała że może wziąć wolne i przyjeżdżać na parę godzin do pomocy. Ale myślę że Przez ten miesiąc wypracujemy sobie już jakiś system i nie Będzie to konieczne :-).
    Lista super, tez podziwiam za chęci :-).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mogę spać i tak leżę od 2 h a do łazienki latałam cała noc az 7 razy ! Cos zaczęłam mniej pic,zastanawiam sie czy pic na sile... Lista fajna a ile miałaś pracy przy niej! Podziwiam ze to ogarniasz :) mój mąż bedzie ze mną czasami tylko pojedzie do pracy. Moja mama oferowała mi tez pomoc.

km5smg7yv4tozota.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja też się z chęcią dowiem ile mężowie/partnerzy zostają z Wami w domu. W końcu muszę mieć jakieś argumenty, żeby mojego męża pracoholika przekonać do urlopu ;)
    Ja chcę by wziął min.2 tyg urlopu na szpital i pierwsze dni w domu. Jestem tu sama, i boję się, że mogę się nie ogarnać, szczególnie jesli przypląta się "baby blues",( albo coś gorszego)

Pytanie z innej beczki, czy któras z was zastanawia się nad stosowaniem tens do porodu? A może macie jakieś własne/lub znajomych doświadczenia (interesuja mnie szczere opinie tych, które korzystały). Ja korzystałam przy okresie i tam mogę ocenic na 4, ale do porodu muszę kupić inne urządzanie, no i się zastanawiam czy warto...

Drugie pyt. :) Czy są jakies sposoby na przewidzenie (z wyprzedzeniem) u której wystąpią bóle krzyżowe? Czy jeśli od prawie początku ciazy boli mnie kręgosłup (najpierw odcinek lędzwiowy, a teraz okolice kości krzyżowej), tzn że będę miała te bóle?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na złość, synek pięknie noc przespal a ja od 3 do prawie 6 z bólu głowy nie spałam..jaka jestem zmęczona :( dzisiaj na szczęście niedziela. Wszystkiego dobrego dla Was na ten wolny dzień.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    mój mąż chce Adaś,ogólnie mi też się podoba ale zastanawiam się też nad Miłoszem...a wy dziewczyny,szczególnie te ,które nie mają imion dzieciaczków na liście macie już swoje jakieś propozycje,podzielcie się...pamiętam jak dla syna kiedyś wybieraliśmy imię tak bardzo podobało mi się Damian,gdy poszliśmy do usc ni z tego ni z owego powiedziałam Mateusz bo tak mnie natchnęło i powiem wam szczerze,że mój synek w marcu kończy 15lat i dalej mi się to imię bardzo podoba a Damian wogóle
    U nas cały czas pozostaje Hubert lub Robert, kiedyś już o tym wspominałam. Ale chyba zostaniemy przy Hubercie

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mężem ustaliliśmy 2 tyg żeby został

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja współczuję, trzymaj się dzielnie i wracaj szybko do domu...
    Rotenkopf lista jest super :-)
    Co do urlopu męża to miał wziąć tacierzyński dopiero w wakacje, ale jak pomyślę, że teściowa miałaby mi asystować po jej ostatnich pomysłach to chyba się nad tym zastanowię jeszcze.
    Ostatnio powiedziała że na składanie łóżeczka jest stanowczo za wcześnie, ale mæż wczoraj złożył :-)
    Dzisiaj znowu mnie odwiedzą w szpitalu i ciekawą jestem z czym dziś wyskoczy...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz bierze 2 dni urlopu okolicznosciowego (z okazji narodzin dziecka tacie przysluguje 2 dni platnego dodatkowego urlopu)no i ze 2 tygodnie urlopu wypoczynkowego ew zwolnienia lekarskiego na opieke na mnie. Po pierwszym porodzie niestety nie udalo nam sie zalatwic l4 mimo ze mialam cesarke, w szpitalu nie chcieli nam wystawic. Jak maz wroci do pracy to moja mama wezmie tydzien wolnego zeby mi pomoc. Gdybym nie miala Macka w domu to bym spokojnie dala sama rade tak jak za pierwszym razem ale teraz nie wiem czy podolam z dwójką wiec awaryjnie ją ściągniemu :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop ojcowski 2 tyg plus można dołożyć wypoczynkowy

f2wlcbxmqludqper.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ