X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podczytywałam nawet przez kilka dni a tu takie akcje!
    Dziewusia gratulacje! Dla Michałka duuuuzo sił i zdrówka!

Przez remont bylam totalnie do tylu, ale juz wróciłam do w miarę ogarniętego mieszkanka.
    Teraz jeszcze wymiana okien, skręcenie mebli, ułożenie rzeczy i W KONCU zabiorę sie za sort rzeczy dla Mani.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super lista. Podziwiać za chęci :)

Dzisiaj dostałam mega paczkę od rodzinki dla maluszka. Po południu zaliczyliśmy urodziny chrześniaka. Teraz sami gościmy przyjaciół i kibicujemy naszym w piłce ręcznej!

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podczytuje ale jakos weny brak. Od kilku dni moja mała kluska malo się rusza, a jak juz sie rusza to te ruchy są takie jakby się szamotala i sobie wkrecam ze moze pepowina się jakos owija czy cos. Jak jutro dalej tak będzie to pojedziemy na ip bo się zamecze tymi myślami :(

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • baba Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kiedy pytacie się wybranych członków rodziny o to czy zostaną rodzicami chrzestnymi?[/QUOTE]
    Ja mam zamiar pytać i szukać jak się synek urodzi. Za chrzestną chciałabym koleżankę u ktorej ja jestem chrzestną jej córki (nie wyznaje poglądu że to musi byc ktoś z rodziny) ona mnie prosiła na tzw pępkowym. A kto za chrzestnego to nie wiem i znow będzie problem jak przy chrzcinach córki bo z płcią męską w rodzinie to problem.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Ja nadal w szpitalu i mam dziś doła... Niby ropień się goi ale nie wiem ile to jeszcze potrwa. Dzisiaj bardzo często biegam do łazienki pęcherz mi chyba Malutka uciska. Moja teściowa wczoraj mnie poinformowała, że wchodzi że mną na wizytę u ginekologa bo ma swoją listę pytań!!!!!
    Nie dość, że ostatnio mam dużo stresów to jeszcze mnie denerwuje :-(
    Jamniczakuchnia ptysie są obłędne,ślinka mi cieknie. Póki co czekam na kolację szpitalną...
    Justynaes wyglądasz ślicznie :-)
    Dobre sobie z tą teściową. Ja mam takiego lekarza z ciętym językiem i konkretnego ale jak dla jest w porządku jak by zobaczył taką teściową na wizycie to by chyba skwitował cos w stylu czy przy poczęciu też była i dawała instruktaż co i jak.

panda80 lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A tak z innej beczki, oglądacie jakieś seriale, które możecie polecić? Wszystkie moje się skończyły i nie ma nowych odcinków i nuda straszna, a póki jeszcze mam czas, to może coś bym obejrzała ;)
    Mnie wciągnęło jakis tam czas temu Wspaniałe stulecie. Ale takie klimaty to trzeba lubiec. Chociaż nigdy bym nie podejrzewała siebie że cos takiego polubię. Ale ten serial wciąga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 21:39

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, super lista :-)Zrobiła niezłe rozeznanie :-) Właśnie zauważyłam, że już jest tyle imion, ale u nas jeszcze nie ma ostatecznej decyzji :-) Nasz wózek to stary model X-lander XA sprzed kilku lat, ale w super stanie a spacerowe i tak kupimy nową.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia w takim razie życzę żebyście znaleźli swoje miejsce w ktorym będzie Wam dobrze bo z tesciami na dłuższą metę się nie da :-\

O tak Chirurdzy-greys anatomy <3 mój ukochany serial muszę się wziąć za ostatni sezon bo oglądałam tylko 2 odcinki.
    No i wstyd się przyznać ale oglądam Pierwszą Miłość na polsacie wciągnęłam się i nie mogę przestać...mąż się ze mnie śmieje ale czasem jak wróci z pracy to siedzi i ze mną ogląda z zaciekawieniem :-D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ogłoszenie parafialne :
    Poświęciłam troszkę czasu i poszukałam, kiedy ostatni raz były aktywne mamusie, które wpisałam w listę tych, które dawno Nas nie odwiedziły. Swoją drogą proszę sprawdźcie, czy taka forma Wam teraz odpowiada ;)

Jak pewnie zauważyłyście powysyłałam do Was zaproszenia, tak na przyszłość, abym mogła zadać jakieś pytania, które w natłoku Naszego plotkowania mogłyby się zgubić ;)

Zaproszenia nie dostałam, a i nasza córeczka to Helenka :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa, poszło. Masz? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 21:44

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mnie dziś wypisano, ogólnie to z tym ktg mam nie panikowac, ze nic złego się nie dzieje dziecko się ruszalo a aparat wrazliwy, dziś rano robili mi ktg na takim przed wojennym i tętno już miarowe , skurcze na poziomie 20-40, jakas kolka nerkowa ( bo miałam tez pulsujący mocny bol w plecach jak mnie przyjmowali) ale to niby dużo kobiet w ciąży ma, no i ta anemia.
    Na wynikach widziałam tez ze białko w moczu miałam ale nic mi nie mówili na ten temat wiec pewnie w normie.
    Ahh jak ja kocham te zakrecone szpitale a w szczególności ten w moim mieście gdzie polozne pala na klatce schodowej :)

Z lista fajny pomysł :)
    Justyna_Es pięknie wygladasz :)
    Co do seriali zaczelam oglądać "Położne" na YouTube fajne o porodach :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea, super, że jesteś już w domu! ;) Co do nerek -pij dużo, nie jest to łatwe ale uwierz - działa ;)
    Podeślesz link do kanału ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:16

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf dzięki za radę z tym piciem :)

Co do serialu to dopiero co obejrzałam 3 odcinki a za wiele tego nie ma, ale jak na razie starczy na chwilę nudy :D

https://www.youtube.com/watch?v=QDeV50l0KcQ&list=PLS5InN-oYdHeJMiQ88jXadyzw-ztlFB0M

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalałam ze sprzątaniem, już miałam to olać, ale coś mnie tknęło i sprzątałam na wieczór. W końcu wywaliłam wszystkie światełka z pokoju i ozdoby świąteczne ;) haha. No, ale potem musiałam wziąć nospę i położyć się na 10 min. przed odkurzaniem, bo miałam wrażenie, że zamiast brzucha mam kamień :/ A Młodego ubujałam tym bieganiem i tylko się wypina, raz z lewej strony żeber raz prawej.

A serial Wikingowie też polecam :) zresztą ja lubię takie klimaty, seriale kostiumowe itd. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!

Kurde, chyba niepotrzebnie zdrzemnęłam się dzisiaj o 17...ale jakoś samo wyszło :P teraz nawet mi się nie ziewa...o, haha, ziewnęłam :D
    No nic, może w końcu dokończę odcinek Stulecia ;]

W poniedziałek czeka mnie kontrolna wizyta po antybiotyku, muszę poprosić lekarza o skierowanie na morfologie, alat z aspatem i bilirubiną (bo znowu mnie skóra swędzi ;/)

Pytanie : Ile wasi mężowie/partnerzy/ojcowie dziecka zostają z Wami po porodzie w domu?

• Larisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jest dzięki ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poprzednim porodzie mój mąż musiał pracować. Miał troszkę krótsze dni,ale generalnie go nie było. 5 dni po porodzie przychodziła do mnie mama,miałam szwy i dużo mi pomogla (rodziłam naturalnie,ale duże nacięcie i w środku tez szwy...) teraz po porodzie będzie tak samo,ze mąż raczej będzie dużo, dużo w pracy a mama powiedziała ,ze weźmie tydzień wolnego,aby mi pomóc. I tyle. Mam nadzieje,ze dam jakoś rade z moja dwójką :) chwilowo staram się znaleźć wózek ,który pozwoli mi wyjść z obojgiem bez problemu i nie zrujnuje mnie finansowo....

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się z chęcią dowiem ile mężowie/partnerzy zostają z Wami w domu. W końcu muszę mieć jakieś argumenty, żeby mojego męża pracoholika przekonać do urlopu ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mnie też położyli w szpitalu, dostałam skurczy i krwawien :/ dobrze ze dla małego już prawie wszystko mam kupione, bo przez łożysko przodujace czeka mnie bardzo oszczędny tryb życia.

Czy może mi ktoś napisać co u dziewusi? Macie jakues info o niej? Przepraszam ale nie jestem w stanie nadrobić.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ