WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia i Miachałku trzymajcie się!

Kilka dni wczesniej pisalam o mojej przygodzie z sutiem. Narośl odpadła. na szczęscie nie będą wycinać tego chirurgicznie.

Lekarz zalecił żeby zacząć smarować piersi i brodawki zwykłą wazeliną kosmetyczną aby uwrażliwiać na otarcia. Dowiedziałam się też że bedę musiała karmić przez osłonki.

Dzisiaj sprzątanie domku, bo po południu kolęda :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, post o Dziewussi mnie zwalił z nóg i też się poryczałam. Kochana duuuużo siły dla Was, a dla Michałka zdrówka! Tyle przeszliście, że wszystko musi być dobrze.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku co za emocje! Wchodzę na forum a tu taką wieść o Dziewussi! Jejku taki malueszek, ale na pewno będzie dobrze. Tak jak któras napisała to są wojownicy ;-) Będą walczyć!

Do tego wszystkiego dzisiaj powiększyła się moja rodzina!!!! Moja szwagierką urodziła przez cesarke synka, 4100g, 56cm! Taki duży klusek :-) Czekam na zdjęcia od szwagra :-) Jeden już jest styczniowy, teraz czas na naszego, mam nadzieję w kwietniu, nie wcześniej.

Zmykam do pracy, miłego dnia dziewczyny!

Muszę się przyjrzeć temu lezaczkowi Milly bo wcześniej nawet nie słyszał o nim.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo sił i wytrwałości dla Dziewusi. Musi być dobrze

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Rotenkopf a czy będziesz na pierwszej stronie wpisywać też tydzień ciąży w którym się dzieciaki urodziły?

Właśnie z rana chciałam Was o to zapytać, w jakiej formie chcecie listę? Raczej taką prostą jak jest czy dołożyć jeszcze termin porodu, te tygodnie, w jaki sposób przebiegł poród sn czy cc, i coś jeszcze?

Iwonkaaa, u mnie też zaczął się mokry kaszel ale zdecydowanie wole to niż mieć suchy i się dusić. Co do córci - jestem od Niej już dużo starsza a też się boję iść po ciemku do ubikacji, szczególnie w tym drugim korytarzyku w mieszkaniu i mąż kupił mi taką naścienną lampkę ledową, którą się naciska ;) kupił ją w biedronce ale nie wiem za ile po śpi po nocce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Właśnie z rana chciałam Was o to zapytać, w jakiej formie chcecie listę? Raczej taką prostą jak jest czy dołożyć jeszcze termin porodu, te tygodnie, w jaki sposób przebiegł poród sn czy cc, i coś jeszcze?

Nick, imię dziecka, tydzień ciąży, data porodu, godzina porodu, kg i cm dziecka, SN lub cc. Coś takiego :)

agulas, fabdorota, wiecznie, Dobson, Olina lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Nick, imię dziecka, tydzień ciąży, data porodu, godzina porodu, kg i cm dziecka, SN lub cc. Coś takiego :)
    jestem za!

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella wydaje mi sie ze tak. Bo jesli macie z partnerem takie same rh to chyba nie ma sensu. Tak na logikę mi sie wydaje :)

Ja w pierwszej ciąży mialam podawaną immunoglobulinę, potem po porodzie tez dostałam. Teraz w trakcie drugiej ciąży lekarz tez to kaze kontrolować. Takie sa podobno procedury. Nawet lekarz rozwazal znow podanie zastrzyku ale ja chodzę prywatnie wiec znow musialabym zaplacic kilkaset złotych. Nie pamiętam czy to bylo 300 czy 400zl. Wiec teraz poki przeciwciał nie produkuje to sie wstrzymaliśmy i po prostu co jakis czas się badam.

Jesli cos pokrecilam to sprostujcie dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:01

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie wiesz czy Dziewussia miała cc?jak tylko będziesz coś wiedziała to od razu pisz...dobrze,że ja wczoraj tej wiadomości nie przeczytałam bo nocka by była z głowy

ania0141
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za Dziewussie i czekam na wieści!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i tak w związku z problemami z tymi przepływami miała zapowiedziane cc.

Co reszta dziewczyn sądzi o rozszerzonej liście? ;)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ile kochana będziesz mogła ogarnąć i uzupełniać tak będzie ok... podziwiam za prowadzenie forum bo wiadomo jeden dzień się zaglada a drugi dzień nie ma się czasu itp...

Wzięłam się za gotowanie zupy ogorkowej i robię wszystko na raty bo nie mam sił stać przy garach... dom kurzem zarasta... masakra... Ja chcę już wyzdrowiec!!!!

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , ją nadal jestem w szpitalu i nie wypuszczą mnie co najmniej do poniedziałku :-( No ale zostanę ile trzeba...
    Andrea trzymaj się ciepło ,trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :-)
    Dziewusia i Michałek będą walczyć i im się uda...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Tak, i tak w związku z problemami z tymi przepływami miała zapowiedziane cc.

Co reszta dziewczyn sądzi o rozszerzonej liście? ;)
    jestem jak najbardziej za takim rodzajem listy jak pisała jamniczakuchnia :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za Dziewusie jej męża i przede wszystkim za Michałka ! :) Wszyscy są bardzo silni i dadzą sobie radę :)

Rotenkopf rozszerzona lista byłaby super jeśli tylko dasz radę :*

Dziś się w końcu wyspałam :) dopiero się obudziłam. Szok że nikt nie dzwonił ani nie przyszedł :)

Ale za to jestem spuchnięta jak baleron.. Nie umiałam pierścionków zdjąć. Nie wspomnę już o ściśnięciu pięści...
    Czy wy też puchniecie?? :)

• baba Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    a propo lezaczkow- bujaczkow, zerknijcie na ten filmik... i po co komu opcja automatycznego bujania :P https://www.facebook.com/Ridichetipassaaaaaa/videos/10153874175432427/?pnref=story
    Znam to z doświadczenia, córa szwagierki tak robiła może tylko mniej intensywnie. Za to moja córa jak miała ok 3.5 mies to się sama nauczyła bujania na leżaczku na płozach z fishera prince ( podciągała nóżki pod siebie i się sam bujała).

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, jeśli dasz radę to ogarnąć to taka forma byłaby super :)

Aleksandrakili, jeszcze nie puchnę chyba, przynajmniej nie paluchy, ale mam takie dni że czuję się jak kaszalot i autentycznie jestem dużo grubsza niż np następnego dnia... dziwne.

Ja mam od jakiegoś czasu problemy z zasypianiem, jak mi się uda przed 2 w nocy to jest dobrze... God... :P

Teraz aż się zmartwiłam bo remont się ciągnie jak gumka w gaciach, cały czas jakieś komplikacje wychodzą, dzieć zaraz w 30 tydzień wchodzi, a tu nic nie gotowe. Lepiej bym się czuła gdyby już wszystko stało i czekało. NO ale, nie można mieć wszystkiego, przynajmniej wózek jest zamówiony, ale to też tylko dlatego, że do wczoraj mieli 10% zniżki na wszystkie wózki i się opłacało bardziej niż w necie. Jeśli któraś myśli o Bebetto Holland 2w1 lub 3w1 to tak dla porównania mogę podać ceny: 1260 zł lub 1480 zł :D

Iwonkaa nie ma co się małej dziwić, ja do 10 roku życia musiałam spać przy włączonej lampce...ale miałam bogatą wyobraźnię i cały czas mi się jakieś koszmarki śniły. Później po prostu przeszło :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Straciatella twoja mama ma rację,jak to mówią" przezorny zawsze ubezpieczony"lepiej mieć wszystko gotowe,ja się ogarniam-czekam tylko na pół szafę,która miała być wczoraj...mój mąż to dobry chłopiec(ha ha ha),ale niestety brak organizacji,zrobi wszystko jak mu się palcem pokaże,jak byłam w szpitalu potrafił zadzwonić zapytać czy mamy w domu mąkę ziemniaczaną i gdzie jej szukać...więc wolę mieć wszystko posegregowane,gotowe żebym mogła spokojnie przez tel mu wskazać...
    ania0141 jakbym czytala o swoim mezu :) mimo ze on dosc czesto urzeduje w kuchni to i tak sie ciagle o cos pyta. Np stoi obok lodówki a ja jestem w innym pomieszczeni a ten sie pyta czy mamy jajka :P jakby sam nie mogl sprawdzic :) nieraz mu juz zwracalam uwage zeby sie wreszcie ogarnal i nauczyl gdzie co trzymamy ale on jest niereformowalny :)

ania0141 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ona śpi przy świetle cały czas... no ale cóż to tylko dziecko...

Zupka gotowa :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb to super ze ta narosl sama zniknela, a wiadomo od czego sie mogla pojawic? Dlaczego bedziesz musiala karmic przez nakladki, chodzi o budowe sutka?

Aleksandrakili ja tez tak puchne, raz na kilka dni mam problem z opuchnietymi palcami u rak. Na stopach tez to sie pojawia ale nie jest tak uciazliwe. Mi sie to pojawia po nocce jesli poprzedniego dnia zjem cos slonego. Na codzien unikam soli ale czasem zgrzesze. Kontrolujesz cisnienie bo to tez moze byc przyczyna opuchlizny, ja mam nadcisnienie. Radze pozdejmowac pierscionki. Ktoregos dnia moze sie tak zdarzyc ze juz ich sama nie zdejmiesz ;/ ja obraczki sliubnej nie mialam na palcu juz chyba ze 2 lata. Najpierw w ciazy puchly mi palce a po ciazy mimo ze wrocilam praktycznie do wagi sprzed ciazy to palce jnak zostaly jakieg szersze. Chyba po porodzie bede musiala ja powieszyc bo mi jej brakuje...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ