X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komoda jest jedna :) z ikei :) Staaaara już ale bardzo fajna :) nic się z nią nie dzieje a baaardzo dużo już przeżyła :) ma 4 głębokie szuflady i 4 małe :) bardzo jestem z niej zadowolona :)
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60245368/

Moja mama ma właśnie na 6 szuflad, już też długo i też bardzo zadowolona jest :)
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20245370/

• jaskra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dzięki za wszystkie słowa wsparcia. Naprawdę niepotrzebnie wczoraj spanikowałam. Teraz tu muszę leżeć do czwartku co najmniej.. w ogóle sszystko wygląda w porządku. Szyjka zamknięta, w usg norma, na ktg też a oni mi chcą dać sterydy. Mam wrażenie, że po prostu dają je wszystkim i jestem kolejnym elementem na taśmie produkcyjnej. Nie wiem czy w ogóle jest sens podawać mi te sterydy.. pani doktor przyszła i oczywiście mówi, że to moja decyzja. W zasadzie powiedziała, że nie wie, czy u mnie istnieje zagrożenie porodem przedwczesnym bo trzeba by mnie poobserwować, ale z drugiej strony sterydy chcą mi podać już dzisiaj. Mam mega dylemat teraz. Mój lekarz prowadzący odrzuca połączenia i prosi o wiadomość, a ja nie zamierzam z nim smsować w takiej kwestii..

W sumie gdyby sterydy były takie bezpieczne to zapewne wszystkim kobietom w ciąży by je podawano, bo każda jest zagrożona porodem przedwczesnym. Przecież nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Co sądzicie? Zgodziłybyście się na podanie?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Hej dziewczyny :) dzięki za wszystkie słowa wsparcia. Naprawdę niepotrzebnie wczoraj spanikowałam. Teraz tu muszę leżeć do czwartku co najmniej.. w ogóle sszystko wygląda w porządku. Szyjka zamknięta, w usg norma, na ktg też a oni mi chcą dać sterydy. Mam wrażenie, że po prostu dają je wszystkim i jestem kolejnym elementem na taśmie produkcyjnej. Nie wiem czy w ogóle jest sens podawać mi te sterydy.. pani doktor przyszła i oczywiście mówi, że to moja decyzja. W zasadzie powiedziała, że nie wie, czy u mnie istnieje zagrożenie porodem przedwczesnym bo trzeba by mnie poobserwować, ale z drugiej strony sterydy chcą mi podać już dzisiaj. Mam mega dylemat teraz. Mój lekarz prowadzący odrzuca połączenia i prosi o wiadomość, a ja nie zamierzam z nim smsować w takiej kwestii..

W sumie gdyby sterydy były takie bezpieczne to zapewne wszystkim kobietom w ciąży by je podawano, bo każda jest zagrożona porodem przedwczesnym. Przecież nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Co sądzicie? Zgodziłybyście się na podanie?
    Ja bym się nie zgodziła :) Tzn. nie wiadomo co lekarze tam w głowach mają na ten temat właśnie :) ale przecież pojechałaś do szpitala po to bo dzidziuś się za dużo ruszał a na USG jest wszystko okey i KTG też :) cieżka sytuacja ale ja chyba jednak bym się nie zgodziła. Szkoda, że twój lekarz nie odbiera. Może napisz mu smsa z sytuacja i powiedz ze wolałabyś to skonsultować telefonicznie a nie smsowo :)
    A Ty jak się w ogóle czujesz? :) i jak Marysia? dalej taka ruchliwa mocno? :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra,ja na twoim miejscu napisałabym smsa do lekarza prowadzącego z informacją,że jesteś w szpitalu i prosisz o pilny kontakt,bez rozmowy z nim nie podjęłabym żadnej decyzji,najwyżej powiedz że potrzebujesz czasu na zastanowienie co najmniej do jutra ponieważ chcesz to skonsultowac ze swoim lekarzem .zapytaj też o powód dla którego proponują ci te sterydy,bo wydaje mi się,że bez żadnego powodu ich się nie podaje,z tego co słyszałam u mnie w szpitalu podają tylko w sytuacji gdy ciąża jest zagrożona przedwczesnym porodem...muszą ci to jakoś uzasadnić,a jeżeli nie mają żadnego powodu to się poprostu nie zgadzaj

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wychodzę z założenia,że lekarzy należy wysłuchać ale nie zawsze słuchać bo często się mylą ,należy kierować się swoją intuicją a takie sterydy to dosyć poważna decyzja jak dla mnie i ciężko byłoby mi ją podjąć tak od razu,co innego gdyby od tego zależało zdrowie czy życie,ale jeśli wszystko jest w porządku...po co ten pośpiech?

ania0141
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aleksandrakili :) No właśnie rusza się normalnie. Ona się po prostu tak wierzgała wczoraj chyba dlatego, że się próbowała obrócić głową w dół. A jak się udało to się uspokoiła. A ja głupia spanikowałam.. mój znajomy lekarz oddzwonił i również twierdzi, że nie ma w tym momencie wskazań do sterydów jak nie ma skurczów i szyjka jest zamknięta.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0141, właśnie mój znajomy lekarz twierdzi, że jakby nawet miał się rozpocząć poród przedwczesny za jakiś czas, choć nic na to nie wskazuje, to jeszcze mi zdążą podać sterydy.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra każda z nas by spanikowała także tym się nie przejmuj bo najważniejsze zdrowie dzidziusia i spokój mamusi :)

To tym bardziej bym się nie zgadzała jak Twoj znajomy mówi, że spokojnie zdążyliby ci sterydy podać w razie przedwczesnego porodu :) ale napewno się nie zacznie szybciej! Marysia wie, że ma sobie w brzuszku jeszcze wypoczywać do kwietnia :) a dała Ci tylko znać, że już się główką obróciła :)
    Będzie wszystko dobrze :)

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Ja też byłam wczoraj na IP bo spanikowałam. W czwartek strasznie mi się mała w brzuchu ruszała a w piątek, sobota, niedziela praktycznie wogóle i do dzisiaj jest taka spokojna a w dodatku bolał mnie brzuch.

Ale na IP mi powiedzieli że wszystko jest w porządku lekarz zmierzył szyjke ręcznie i jest twarda i zamknięta, a w usg też wszystko w porządku tylko jest ułożenie poprzeczne, według obliczeń z usg wielkości dziecka to 27tydz i 2 dni :) Lekarz kazał mi tylko nospe brac 3x dziennie i magnez z wit b6 a jak się zdecyduje to na oddział też mnie mogą przyjąć :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się - wylądowałam w szpitalu...Na oddziale laryngologicznym bo okazało się, że nie usuną mi ropnia poza szpitalem... Zdenerwowałam się i aż brzuch mnie zaczął boleć, mam nadzieję, że w końcu mi ktoś pomoże :-(

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szpitali się posypało ;(
    Mam nadzieję, że to ostatni wysyp przed marcem/kwietniem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się ciepło w tych szpitalach :) :* będzie wszystko dobrze :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... corcie od 3 dni męczy kaszel ból gardła i katar i codzień to samo ataki suchego kaszlu do 22 i rano od 4 :( nie ma jak pomóc dziecku bo pokój wietrzony syropek przeciwkaszlowy dany i tabletka nawilzajaca gardło też... grrr byłam u lekarza to oczywiście leczenie objawowe... biedne to moje dziecko bo od nowego roku non stop coś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 04:33

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Eh... corcie od 3 dni męczy kaszel ból gardła i katar i codzień to samo ataki suchego kaszlu do 22 i rano od 4 :( nie ma jak pomóc dziecku bo pokój wietrzony syropek przeciwkaszlowy dany i tabletka nawilzajaca gardło też... grrr byłam u lekarza to oczywiście leczenie objawowe... biedne to moje dziecko bo od nowego roku non stop coś...
    Był taki czas że sama miałam non stop problemy z górnymi drogami oddechowymi i mi najbardziej pomagały inhalacje (z soli fizjologicznej czy czasem mieszałam ją z olejkami eterycznymi), a potem dobre oklepanie pleców. Na wysuszoną śluzówkę dobrze robi też napar z siemienia (łyżeczka na szklankę) i to pić 3 razy dziennie. Później zauważyłam, że jak się zrobi taką inhalację na początku choroby, to czesto się tak infekcja się nie rozwija i szybko się kończy. Dlatego teraz zaraz po urodzeniu kupię elektryczny inhalator (na razie mam taki zwykły co nie wiele rózni się od miski z wodą i ręcznika ;) no i jest upierdliwy w użyciu.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,dziewczyny w szpitalach trzymajcie się i szybkiego powrotu do domu. Iwonkaaaa zdrówka dla córeczki-trzymaj się kochana

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki... inhalator mamy i używamy przy każdej infekcji ale jakoś specjalnie teraz nam nie pomaga... zobaczymy... jutro znowu pojadę z córką do kontroli co by się nic nie rozwinęło...

... jako spadkobierca infekcji po dziecku wstałam z mega bolacym gardłem i zapchanym nosem... glowa pęka... dobija już te ciagle złe samopoczucie...

Dziewczynki dużo zdrówka :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu.
    Iwonkaaa, a probowalas włączyć w pokoju małej nawilżacz powietrza?

• fabiola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)

Trzymam kciuki z Dziewczyny w szpitalach, dawajcie znać jak się czujecie.

Mnie od kilku dni męczy okropny ból spojenia łonowego. Miałam coś takiego z Hanią ale dopiero od ok.36tc a tu jest dopiero 28tc :( do tego rwa kulszowa i chodzę jak pingwin, nie wiem jak dotrwam do kwietnia, już teraz ledwo chodzę. Wczoraj nie umiałam wrócić że sklepu który jest po drugiej stronie ulicy :/

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Mamusie w szpitalach trzymajcie się i dużo zdrówka!!
    Iwonkaa biedna Ty i Twoja córa, zdrowiejcie szybciutko ;-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Faktycznie nam się tu szpitale posypały:( Jakieś paskudne prawo serii i to nie pierwszy raz... Dziewczyny, trzymajcie się i zdawajcie relacje:*

Ja się wczoraj widziałam z przyjaciółką. Przyszła na herbatkę i 2 godziny rozmowy (o niej) wpłynęły zbawiennie na moje samopoczucie ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ