Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie daj znac bo mnie to mietowe kusi niesamowucie i tez bym chciala dominik z szufladą. A i cena bardzo atrakcyjna jak na lozeczko z szufladą bo w sklepie ok 400 takie wiec mam nadzieje ze i jakosc bedzie ok:)Kajka wrote:Endzis, ja wybrałam najprostsze białe - Dominik z szufladą, ale to dlatego, że mamy bardzo dużą sypialnię, a w niej sporo mebli i dokupuję dla małej tylko białe proste łóżeczko i wąską szafę/komodę. Gdybym urządzała osobny pokoik, to na pewno zastanowiłabym się nad miętowym albo szarym, bo są śliczne : ) Niestety nie widziałam tych łóżeczek na żywo - takie uroki leżącej ciąży. Ale jak już przyjdzie i mąż złoży, to dam znać, jak się prezentuje wizualnie i jakościowo.
Mnie to juz zaczyna przerazac kwota jaką wydalismy na wyprawkę a konca nie widać
Teraz chce na zywo pomacac gdzies materacyki i jakos zoeganizowac przewijanie. Bo komode mamy malm z ikea biala i na niej chyba bedzie za nisko. Wiec chyba oddzielnie trzeba jakis stolik do przewijania zorganizować. bo na lozeczko to mi sie wydaje niepraktyczne. I chcialabym jakis bialy a lozeczko wlasnie mieta wiec troche misz masz ale dodatki szaro mietowe chce i bedzie kolorowo. Ja tez sie cuesze jak dziecko jak cos przychodzi dla malego. Dzis przyszedl fotelik i w koncu wzielam maxi cosi citi bo to i tak na kilka miesiecy a potem sie juz zainwestuje w jakis lepszy i oczuwiscie juz zamontowalam na wozku i sobie jezdze nim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:38

-
a chodzisz prywatnie czy na nFZ? bo na nfz tak jest , że 3 usg jest po 31 tyg ciążymania wrote:Właśnie sobie uświadomiłam, że ostatnie usg zlecone przez mojego dr miałam 28.11 i gdyby nie to, że 29.12 byłam u mojego endo i podglądaliśmy Małą to nie widziałabym jej ponad 2 miesiące bo mój dr powiedział, że następne usg po 31 tyg...kurcze nie wiem czemu on tak robi...miałyście taką przerwę ???
ja ostetanie usg nfz mialam 13.11 !!! ale w miedzy czasie byłam po prostu prywatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:53
-
hahamania wrote:https://www.facebook.com/Rotanaportal/videos/914835028539225/?theater
hahaha zobaczcie małego spryciarza trzeba być ciągle czujnym
widzialam to juz kiedys. Ten maly jest niesamowity, na oko wyglada na 1,5-2 latka max. Moj tez jest akrobata, wspina sie po krzesle na stol itp ale na takie cos na szczescie jeszcze nie wpadl
zreszta my mamy lozeczko z szuflada wyladowana zawsze po brzegi wiec nie dalby rady nawet go udźwignąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:15
mania lubi tę wiadomość
-
Mania na kiedy masz ta wizytę w poradnia ? bo do mnie teraz zadzwoniła że mam wizytę przełożona na 27 stycznia do żurawskiej na 9:10 ale mnie zdenerwowali;/ powiedz mi jeszcze dziś rano byłam na pobraniu krwi i dodatkowo zrobiłam sobie glukozę na czczo wyszło 86 dobry wynik?
-
Na czczo musisz mieć poniżej 90.niunia26 wrote:Mania na kiedy masz ta wizytę w poradnia ? bo do mnie teraz zadzwoniła że mam wizytę przełożona na 27 stycznia do żurawskiej na 9:10 ale mnie zdenerwowali;/ powiedz mi jeszcze dziś rano byłam na pobraniu krwi i dodatkowo zrobiłam sobie glukozę na czczo wyszło 86 dobry wynik?
-
ja też 27 tylko na 8.30. To jak Ty masz na 9.10 to pewnie te wizyty co 10 min są umawiane śmiech na sali bo ja mam milion pytańniunia26 wrote:Mania na kiedy masz ta wizytę w poradnia ? bo do mnie teraz zadzwoniła że mam wizytę przełożona na 27 stycznia do żurawskiej na 9:10 ale mnie zdenerwowali;/ powiedz mi jeszcze dziś rano byłam na pobraniu krwi i dodatkowo zrobiłam sobie glukozę na czczo wyszło 86 dobry wynik?

86 bardzo dobry wynik norma dla nas do 90.
https://www.facebook.com/1478447089127954/videos/1486554084983921/?theater
znalazłam!!!!!
miałam Wam kiedyś wrzucić jak powinna się zachować kobieta w ciąży gdy ja macają po brzuszku bez jej pozwolenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:18
Ameiva lubi tę wiadomość
-
hehe no pewnie tak ja zwariuje do tej środy;/ jestem bardzo ciekawa jak ta wizyta będzie wyglądała skoro przez tel pani z recepcji mówiła że trzeba poświęcić 2 godziny jadę póżniej do ciotki co ma cukrzyce może będzie miała na zbyciu glukometr.Pewnie się miniemy albo razem na szkoleniu będziemy
-
a dziś też Ci mówiła, że 2h ??? Bo dziwne, że ja mam na 8.30 a Ty już na 9.10 to jak 2 h ??niunia26 wrote:hehe no pewnie tak ja zwariuje do tej środy;/ jestem bardzo ciekawa jak ta wizyta będzie wyglądała skoro przez tel pani z recepcji mówiła że trzeba poświęcić 2 godziny jadę póżniej do ciotki co ma cukrzyce może będzie miała na zbyciu glukometr.Pewnie się miniemy albo razem na szkoleniu będziemy

-
nick nieaktualnyJestem po wizycie

Michał ma już 1,5 kg!!! Przekręcił się - leży głową na dół, ale na boczku. Jest bardzo ruchliwy, więc niczego nie można się po nim spodziewać, może się obrócić jeszcze milion razy
Lekarz mówił że może się wykluć nawet w połowie marca. Szyjka 3,7 cm, zamknięta. Ja mam 7 kg na plusie 
Twardniena brzucha po spacerze czy zakupach mogą się zdarzać, mam odpoczywać i jak brzuch nie boli to jest ok.
malala, ania0141, _Saszka_, Endzis, Olina, Straciatellaa, kamaaa, Rotenkopf, fabdorota, Ameiva, Sunday, wiecznie, mania, panda80, Funky09, Dobson lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie
Julia nie zmieniła pozycji, główka w dol, kręgosłup i pupa po prawej stronie mojego pępka:) na około 1630 więc od ostatniej wizyty 12.01 przybrała 280G
gin mówi że wygląda na długą i szczupłą póki co.
Wyniki wszystkie ok z morfo a bałam się że coś nie tak, bo wczoraj otworzyłam plik z labo i było zaznaczone w,kilku miejscach ze powyżej lub poniżej normy. Ale wg gin są to minimalne odchylenia i to się zdarza w 3 trymestrze.
Do niej idę teraz 9.02 ale jeszcze w międzyczasie chyba 27.01 mam to trzecie ciążowe usg u innego lekarza
_Saszka_, ania0141, Olina, Straciatellaa, kamaaa, Endzis, Rotenkopf, fabdorota, jamniczakuchnia, Ameiva, Justyna Es, Sunday, mania, panda80, Funky09, Dobson lubią tę wiadomość
Julia

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFilmik wymiata! Hahahahahhahaha

Mój mąż właśnie poszedł do pracy na noc. A ja ? ... A ja siedzę sobie (SAMA) zadowolona, że będę mogła pooglądać 'Wspaniałe Stulecie' bez Jego komentarzy i jem pyszne kanapki
Albo pouzupełniam swój terminarz? Albo pójdę po prostu spać? Hmm... 
Wgl! Dzięki za cynk o lodach pistacjowych z lidla, pyszne!
-
nick nieaktualnyAle jestem dumna z siebie i męża
posegregowaliśmy w końcu wszystkie ciuszki na dziewczęce i chłopięce 
Dla dziewczynki są w kartonach (może się kiedyś przydadzą) :p ale sporo tego

10 kartonów ubranek dla dziewczynki od 56 do 86 :p heh
Do tego reklamówka bucików :p
A dla chłopca też nam sporo zostało ale nie aż tyle :p Za to mamy naaaardzo dużo śliniaków, czapeczek i rajstopek :p heh
A tu ciuszki dla naszego smyka
wszystkie w rozmiarze 56-62 

a tu większe ale już mi się tego układać dziś nie chciało haha :p
ania0141, mania, jamniczakuchnia, triste, Kinga., Ameiva, Funky09, Wilka lubią tę wiadomość
-
Aleksandrakili to jest jedna komoda czy dwie takie same? Bo ja też chcę kupić jedną dużą komodę mam już upatrzoną taką na 6 szuflad
aaaaaa znowu sąsiadki mnie atakują
jedna to czekała na mnie jak widziała, że idę i powiedziała, że całą noc o mnie z mężem myśleli bo podobno karetka była u kogoś z naszej klatki w nocy i myśleli, że to u mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:21