Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
fabdorota wrote:Mania, gdyby nie moje wizyty w szpitalu to ja bym miała do tej pory tylko dwa usg, a teraz byłoby trzecie. A chodzę prywatnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:48
-
Hej Mamki
Andrea jak tam? Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku
Jaskra dobrze że pojechałaś, tak byś panikowała i martwiła się, a tak przynajmniej jesteś pod opieką
Mania to super, ja też kontroluję wagę, bo już nie chcę za dużo przytyć, kryzys na słodkie mam standardowo na wieczór ha,ha A tu historie z lodami hi,hi Nie złamię się, już wczoraj mniej na noc zjadłam, rano stwierdziłam, że kawy prawie od tygodnia nie piję (a piję od hm końca liceum? Także ten... Da się ha,ha mniej słyszę serduszko w nocy i tak już ma zostać. Raz na jakiś czas się pewno napiję, ale na pewno nie codziennie.
Ja mam usg na każdej wizycie.
Straciatella a jaki masz kolorek wózka? -
ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam usg tylko takie podglądowe-nic szczegółowego,takie normalne miałam tylko dwa i gdybym chodziła na nfz to na tych dwóch by stanęło,nawet jak byłam w grudniu w szpitalu to nie miałam robionego usgania0141
-
Trzymam za Was kciuki i za Wasze maleństwa
Chodzę na nfz i wizyty mam co 3 tyg a czasami byly nawet co 2, raz mam usg a raz badanie szyjki z macankiem brzuchaod kolejnej wizyty (czwartek) będę miala za kazdym razem ktg.
Gdybym miala wybierac torbę to wybrałabym z czerwonym, lubię takie łączenie kolorów -
ja muszę się pochwalić,ze dzisiaj puszczam ostatnie zamówienie i oprócz wózka będę miała wszystko co zaplanowałam kupić(wszystko z mojej listy zakupów,bo wiadomo że zawsze coś do głowy wpadnie jeszcze,ale to już tak na spokojnie)jestem z siebie dumna,taka spisana lista jest bardzo pomocna ,bo trzymałam się tylko jej.gdybym nie spisała tylko kupowała z głowy to znając mnie miałabym 10rzeczy takich samych a kilku innych wogóle-wiecie o czym mówię...normalnie jestem z siebie dumna:)jedynie poszalałam z ciuszkami ale to zupełnie inna bajka nie było konkretów spisanych więc mogłam zaszaleć.no i czekamy na dostawy-jak ja to lubię
fabdorota lubi tę wiadomość
ania0141 -
U mnie na każdej wizycie badanie na fotelu + 2 USG z pomiarami dziecka i szyjki. Jutro się dowiem, czy ktg będę miała, ale wiem, że jest w gabinecie obok i widziałam, że położona zapraszała tam pacjentki.
Dziewczyny, dajcie znać, co Wam w szpitalach powiedzą.. Moja mała też ma dni bardziej leniwe i te mega aktywne, ale nie przejmowałam się tym...
Jaskra, tętno 120 może być w trakcie snu maluszka https://parenting.pl/portal/27-tydzien-ciazy
Muszę się pochwalić, że w końcu zdecydowałam się na materacykHevea Duo Activia z jedną stroną twardszą do 6 mies. i bardziej elastyczną na później. Łóżeczko też powinno być u nas do końca miesiąca. Mam nadzieję, że córeczce będzie się dobrze spało
Do okrywania na początek mam otulacz motherhood oraz muślinowe otulacze tej firmy (takie większe i lepsze pieluszki). To i to zamawiałam na stronie smyka, bo często są w promocji. Zastanawiam się jeszcze nad rożkiem albo śpiworkiem. Znam niemowlaczki, które najspokojniej śpią mocno otulone oraz te, które muszą mieć nieskrępowane ruchy. Dużo zależy od wrażliwości sensorycznej noworodka i jego zapotrzebowania na bodźce dotykowe, więc trzeba poznać swoje dziecko i jego potrzeby : )
Ania, ja też już prawie mam wyprawkę i czekam na dostawy. Przez leżenie nic nie wybierałam na żywo, ale odbieranie paczek od kuriera też jest przyjemne. Rozpakowując, czuję się jak dzieciak na Gwiazdkę ; ) Jeszcze wózek, ale już mamy raczej wybrany - Camarelo Carera lub inny model tego producenta (różnią się właściwie tylko kolorami i torbą oraz koszykiem na zakupy).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:23
ania0141 lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Ja teraz nie mam już parcia na usg, bo jak czuje Polke to jestem spokojna. W ciąży zalecane są 3 badania, o ile wszystko jest ok. Podejrzewam, że niektórzy lekarze robią częściej ze względu na komfort pacjentki, a nie jakieś medyczne wskazania. Ufam mojej gin i skoro nie każe częściej, to się nie wychylam
ania0141 lubi tę wiadomość
-
kurczę ja chyba powinnam sobie taka dietę cukrzycowa zapodac bo jak się nie opamietam to serio skończę z +15 kg jak nie więcej. Już nawet nie tyle że mam zamiar się odchudzać ale może chociaż spowolnić wzrost kg się uda, tak żebym tyla tylko tyle co malutka przybiera.
Na do skompletowania listy muszę usiąść do zamówienia na Gemini oraz,kliknac wideo nianie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:30
Julia
-
nick nieaktualnyAndrea mam nadzieję że pojechałaś na IP z tymi skurczami!
Jaskra trzymaj się dzielnie w szpitalu, jednak rzeczywiście nie można bagatelizować nawet najmniejszych wątpliwości :*
O 11:40 mam wizytę, ciekawe co dr powie na te moje twardnienia brzucha po dłuższym chodzeniu i na intensywne ruchy małego.
Co do usg - też mam na każdej wizycie, chodziłam na nfz, teraz mój gin nie podpisał umowy z nfz i reszta wizyty prywatnie, ale usg będzie na pewno, a potem ktg, chyba że już dzisiaj? Plus standardowo badanie na fotelu i macanko brzucha. -
Karatka81 wrote:Kajka nawet fajny ten materacyk, jeszcze nie kupiłam, więc na pewno wezmę go po uwagę
http://krainamateracy.pl/hevea-materac-piankowy-duo-activia-120x60-pokrowiec-medica-p-290.html
Jak przyjdzie kurier, to zdam relację. Zamówiłam też "przy okazji" materac lateksowy podwójny dla nas. Trochę odważnie, bo nie sprawdzaliśmy w sklepie, ale mam nadzieję, że spełni oczekiwaniaNasz kilkuletni sprężynowy z Ikei zrobił się tak beznadziejny, że nie mogę się wyspać, a przecież, jak mała się urodzi, każda chwila snu będzie na wagę złota
A na marginesie, polecam zaglądać na strony producentów. Łóżeczko z firmy Piętrus też zamówiłam bezpośrednio u nich i było taniej niż na Allegro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:02
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
fabdorota wrote:Ja teraz nie mam już parcia na usg, bo jak czuje Polke to jestem spokojna. W ciąży zalecane są 3 badania, o ile wszystko jest ok. Podejrzewam, że niektórzy lekarze robią częściej ze względu na komfort pacjentki, a nie jakieś medyczne wskazania. Ufam mojej gin i skoro nie każe częściej, to się nie wychylam
Malala ja tam bym wolała nie być na tej diecie choć fakt dobrze mi to zrobi bo przez to leżenie miałam już 13 kg na plusie teraz 3 poleciały wiec jest ok... -
nick nieaktualnyOj, znowu tyle się podziało ;( Jaskra, Andrea, jak się macie? Trzymam kciuki! ;*
Wizytujące dzisiaj - zdawajcie relacje, tak szybko, jak tylko będziecie mogły!
Ja jutro też wyjdę na panikarę bo idę znowu do lekarza, niby byłam wczoraj ale stwierdził, że 'z gardłem się nic nie dzieje' a byłam u 'nie swojego' lekarza bo 'mój' do dzisiaj ma wolne... Oddycham nosem to mam wrażenie, że Hanulka dostaje za mało powietrza bo jest lekko przytkany ale jak zaczynam oddychać ustami to zaczynam się dusić ;( -
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Moja szprota od dwóch dni jest bardzo aktywna, ale fakt - jem bardzo dużo słodyczy...... Jakby mi coś nie grało to też bym jechała na IP.
Dziewczyny potrzebuje pomocy!!!! Jestem zdecydowana na torbę BabyOno style z przewijakiem, duża, pojemna i pięknano właśnie.... piękne są wszystkie i nie mogę sie zdecydować na kolor bo podobają mi się WSZYSTKIE!!! Pomocy! doradźcie!
http://static.pokazywarka.pl/i/6254206/657728/babyono.jpgfabdorota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kajka a ja już miałam tą samą stronkę z materacem otworzoną i miałam się pytać gdzie zamówiłaś ha,ha Ja wrzucam na ceneo, rzadko kupuje na allegro. Ja choruję na materac wellpura, fajne były kiedyś przeceny w jysk, ale kasy nie mieliśmy wtedy. Jak się na nim położyłam to już wychodzić ze sklepu nie chciałam ha,ha Też mam już materac do wymiany, obstawiam że też jest z Ikei
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:59
-
Witam sie i ja
Ostatnio mamy problemy z internetem wiec tylko was podczytuje
Dziewczyny z ip jak tam?
Co do wyprawki to ja tez jestem jeszcze w lesie a myslalam ze juz tak duzo mam.
Kajka ale piekne te lozeczka pietrus. Szczegolnie szare i niebieskie. Jaki Ty masz model? Widzialas je na zywo? Bo ja juz bylam zdecydowana na drewex ale te maja super kolorki. Tyle ze na zywo ich nie widzialam a chce by bylo stabilne..
Mnie znowu infekcja gardla sie przypaletala. I tak jak Ty Rotenkopf oddycham przez nos i sie dusze w nocy. Ssę prenalen plucze sola i herbatki ale prawie nic nie daje. Daj znac co Ci powie lekarz. Ja tez czuje jak bym miała zapchane gardlo. Jak byy do tego doszedl katar to chyba naprawde sie udusze:P -
Z toreb bym wziela jasną bo lubie stonowane kolorki:)
Co do ruchow to moj bąbel jest ciraz bardziej aktywny. Wczoraj nawet jak szłam do piekarni to mi nogę chyba w żebro wpychal i nie moglam go wygonic przez kurtkęa wczesniej ruszal sie tylko kiedy ja nic nie robilam wiec to chyba normalne dzieciaczki rosną są silniejsze i bardziej aktywne:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:27
-
nick nieaktualnyWitam z rana..
Jaska trzymaj siè w szpitaluDobrze, że pojechałaś
Andrea jak tam?Trzymam za Was kciuki
Ja miałam beznadziejną noc...
Kręgosłup mnie strasznie boli do tego zaczynają mi nogi drętwieć a w nocy mnie taki ból prawej nogi złapał, że płakać mi się chciało.. Musze mojemu lekarzowi o tym powiedzieć..
Fajne te torbyMi się żółta bardzo podoba