Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze nie wiem co Ci poradzić bo dziś sama w strachu jestem...nawet koktajl z truskawkami sobie zrobiłam bo słodkiego nie mogę i też ją to nie ruszyło.
Za to wczoraj była bardzo ruchliwa tak jak Twoja może rzeczywiście wtedy się przekrecają... -
u mnie mały tak szaleje,że ja się śmieję że mi wnętrzności przestawia,kopie mocno i ruchy widać przez bluzkę.ja myślę,że dzieciaczki rosną,są silniejsze i to odczuwamy coraz bardziej...a martwię się jak jest spokojny albo kilka godzin nie czuję wogóle ruchów...ale kobieca intuicja jest nieoceniona, Jaskra jeżeli czujesz że coś jest nie tak to dla własnego spokoju podjedź na ipania0141
-
Uważam podobnie jak Ania, jeśli intuicja Ci podpowiada, żeby jechać, to jedz. Może Marysia ma dziś ochotę na figle po prostu i pewnie tak jest, ale jeśli Cię to niepokoi to sprawdź to. Jesteś mamą i mass prawo się martwić.
Ponoć takie intensywne ruchy są powodem do niepokoju, jeśli są chaotyczne, jak dziecko się szamocze, wierzga itp.
Sama nie wiem, co bym zrobiła. Moja Mała nie zalicza się do spokojnych, więc ja panikuje jak ruchów nie czuje...
Ps: zabijcie mnie! Pragnę lodów pistacjowych:D Aaaa! -
Tak. Co chcesz wiedzieć? Od razu Ci powiem, że na wszelki wypadek spakuj torbę, bo na nocnym dyżurze zwykle chcą zostawić. Zrobią Ci na pewno zwykle badanie, usg, ktg. Koniecznie weź kartę ciąży, a najlepiej wszystkie badania.
-
Moja szprota od dwóch dni jest bardzo aktywna, ale fakt - jem bardzo dużo słodyczy...... Jakby mi coś nie grało to też bym jechała na IP.
Dziewczyny potrzebuje pomocy!!!! Jestem zdecydowana na torbę BabyOno style z przewijakiem, duża, pojemna i pięknano właśnie.... piękne są wszystkie i nie mogę sie zdecydować na kolor bo podobają mi się WSZYSTKIE!!! Pomocy! doradźcie!
http://static.pokazywarka.pl/i/6254206/657728/babyono.jpg -
jaskra wrote:Dziewczyny, doradźcie.. Marysieńka moja dzisiaj jest bardzo aktywna. Pierwszy raz tak mam, że rusza się prawie cały czas i do tego mocno. Zwłaszcza jak leżę. Do dzisiaj była raczej spokojnym dzieckiem, codziennie czułam ruchy, ale delikatniejsze i na pewno rzadziej. Martwię się. Czy któraś ma lub miała podobnie? Generalnie rozważam pojechanie na izbę przyjęć, ale nie wiem czy to nie głupota totalna..
Mi tez tak zaczął z dnia na dzień figlowac i kilka razy pisalam ze się boje bo za mocno i za często, tez się balam ze może się pępowina owinal, ale do dziś jest z niego wiercipieta wiec spokojnie, chociaż przyznam ze czasem można sie przestraszyć jak dziecko tak się wierci, no ale ma coraz mniej miejsca i ciężej mu się wygodnie ułożyć hehe -
Jak tam Andrea? Ja trafilam najpierw do Rydygiera. Nie zbagatelizowano moich odczuć. Pani doktor zbadała na fotelu- brzydka wydzielina. W usg ponoć wszystko ok. Dzidzia waży 1200 g. Wymiary w sumie nadal zgodne z wiekiem ciąży. Niby przepływy ok, ale na wszelki wypadek zaleciła mi obserwacje w matce polce. No i jestem.. krew mi pobrali, lekarz mnie zbadał i miałam ktg. No ja nim zachwycona nie jestem ale położna nic nie mówiła. Tętno generalnie koło 130, momentami spadało nawet do 115, wtedy też pojawiało się kilka kopnięć i następował wzrost do około 140-150.
Bardzo nie chcę tu leżeć. Obawiam się, że leżę niepotrzebnie. W ogóle będę miała przez to kłopoty na uczelni pewnie.. ale Marysia najważniejsza
-
Straciatella ,przykro mi ale ja nie bardzo ci mogę pomóc w wyborze koloru,faktycznie wybór jest ciężki...kolor musisz wybrać wg własnego gustu i potrzeb,każda z nas jest inna ale torba jest naprawdę świetna!daj znać ,na którą się zdecydowałaśania0141
-
Tez miałam kiepską noc dzisiaj. Na szczescie jest juz nowy dzien.
Andrea mam nadzieję, ze pojechalas na ip jesli to byly skurcze to nie wolno tego bagatelizować.
Moja mała juz tak sie wierci ze mnie to czasem boli. A co to bedzie pozniej? Nie wyobrażam sobie..
Wszystko wytrzymam tylko niech tam siedzi jeszcze kilka tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 07:46
-
Andrea, jak tam? Pojechalas? Jak z tymi skurczami?
Jaskra, dobrze, że dmuchaja na zimne i dobrze, że się zebralas na Izbę. Na uczelni wszystko wyjasnisz, nie stresuj się dodatkowo. Dawaj znać, co z Wami i co lekarze powiedzą na Wasze ktg.
Trzymajcie się dzielnie :* -
hej
Andrea jak u Ciebie ???
Jaskra dobrze, że pojechałaś będziesz spokojniejsza uczelnią się nie przejmuj Maleńka jest najważniejsza.
Jejku za mało się rusza niedobrze za dużo też niedobrze ja chce już kwiecień bo osiwieje...moja trochę ożyła ale te kopniaki są bardzo delikatne choć cały czas, pewnie się przekręciła...
Torba najładniejsza żółta choć brudząca
Ja już od rana kuchnie posprzątałam, zmywarka nastawiona, śniadanie zaliczone a tu dopiero po 8...niech ten czas przyśpieszy...
edit: od prawie tyg jestem na tej diecie cukrzycowej i schudłam 3kg, szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:32
-
Właśnie sobie uświadomiłam, że ostatnie usg zlecone przez mojego dr miałam 28.11 i gdyby nie to, że 29.12 byłam u mojego endo i podglądaliśmy Małą to nie widziałabym jej ponad 2 miesiące bo mój dr powiedział, że następne usg po 31 tyg...kurcze nie wiem czemu on tak robi...miałyście taką przerwę ???
-
Cześć Dziewczyny
Andrea i Jaskra trzymam za Was kciuki!
Mania ja mam usg na każdej wizycie ale chodzę prywatnie.
Byłam wczoraj na wizycie i okazało się, że skróciła mi się szyjka i znowu będę brała luteinę i dodatkowo no-spę 2 razy dziennie.
Malutka waży już 1400 i jest starsza o 7 dni według usg... -
mania wrote:Właśnie sobie uświadomiłam, że ostatnie usg zlecone przez mojego dr miałam 28.11 i gdyby nie to, że 29.12 byłam u mojego endo i podglądaliśmy Małą to nie widziałabym jej ponad 2 miesiące bo mój dr powiedział, że następne usg po 31 tyg...kurcze nie wiem czemu on tak robi...miałyście taką przerwę ???