X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Cały czas mam fazę na lody, już dzisiaj trochę ich zjadłam :p
    Masakra, mam to samo. Muszę zjeść codziennie bo inaczej ciągle o nich myślę. Zaczęło się od tego że zrobiłyście mi smaka na ten sorbet z biedry ale oczywiście u mnie nie było więc stanęło na lodach tiramisu :D.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pochłaniam rożek kit kat :p

• malala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Lidlu jest włoski tydzień i lody pyszne, kupiłam wczoraj pistację a dziś dokupiłam amaretto <3

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro w koooooońcu wizytę u mojej gin prowadzącej, od listopada nie byłam u niej. też weszłam w 30tc i zobaczymy co ile mi zaplanje wizyty :) wcześniej kazała przychodzić co 3tyg więc może teraz zwiększy mi częstotliwość do 2tyg. całe szczęście mam pakiet w LuxMed, inaczej bym zbankrutowała gdyby wszystko miało być prywatnie i z własnej kieszeni :)

a z innej beczki, dziś dostałam od babci słoik śledzi w oleju, ona robi pyszne, zaraz biorę się więc za pałaszowanie kolacji <3 dopchałabym potem to lodami ale boję się troszkę o żołądek więc przemyślę czy jest sens jedzenia dziś lodów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:55

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam jutro wizytę :)

malala lubi tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, długo do Was nie zaglądałem.

Dla Hani miałam tylko rożki ale jak się okazało potrzebowała być szczelnie owinieta więc wtedy wykorzystywalam kocyk ale uwierzcie mi to były akrobacje żeby ją w to otulić więc tym razem będę miała i rożek i otulacz :)

wiecznie lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Też się zastanawiałm nad tym typem otulaczy, ale gdzieś czytałam, że maluchy szybko rozpinają rzepy i teraz też biorę pod uwagę te typu wombie. Ma, któraś doswiadczenia z którymś z nich?

Ja kupiłam wombie. Jakiś wykonania i ogólnie założenia super,ale akurat mój synek nie potrzebował być ciasno opatulony,był całkiem spokojny tak czy siak. Myślę, że jak z wieloma rzeczami można poczekać. Owinąć dziecko można pielucha czy kocyki a te rożki tez jak dla mnie nieprzydatne. Tak było u mnie ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, każda opinia jest dla mnie ważna. Ja początkowo byłam bardzo na tak, ale im więcej o tym czytam, tym więcej wątpliwości. Zastanawiam się też, czy nie oddać krwi pępowinowej do banku, może komuś innemu pomoże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    w Lidlu jest włoski tydzień i lody pyszne, kupiłam wczoraj pistację a dziś dokupiłam amaretto <3

Oj to już nie moje smaki :p

• malala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia ale dużo różnych smaków było :D nie wiem jakie lubisz, owocowe się znajdą i czekoladowe z wanilią też :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah czyli jutro wyprawa do lidla po nowości do uzupełnienia zamrażalki :D.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    jamniczakuchnia ale dużo różnych smaków było :D nie wiem jakie lubisz, owocowe się znajdą i czekoladowe z wanilią też :)

Teraz mam fazę na lody z ciasteczkami :D McFlurry z lionem, Rożek kit kat, lody oreo, te klimaty. I sorbety jak ten z biedry truskawkowy :D

• jaskra Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie.. Marysieńka moja dzisiaj jest bardzo aktywna. Pierwszy raz tak mam, że rusza się prawie cały czas i do tego mocno. Zwłaszcza jak leżę. Do dzisiaj była raczej spokojnym dzieckiem, codziennie czułam ruchy, ale delikatniejsze i na pewno rzadziej. Martwię się. Czy któraś ma lub miała podobnie? Generalnie rozważam pojechanie na izbę przyjęć, ale nie wiem czy to nie głupota totalna..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak dziecko jest bardziej ruchliwe (niz do tej pory) to moze miec problem np z owinieta pepowina wiec jesli czujesz ze cos moze byc nie tak to lepiej jedz i sprawdź

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra myślę że nadmiarem ruchów nie masz się co martwić - mój Michał też ma dni kiedy szaleje bez przerwy, np. dzisiaj. Czasami rusza się tylko rano i potem wieczorem :) Także spokojnie! Powodem do zmartwień byłby brak ruchów.

• 28latkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę sama nie wiem. Jeżeli to Cie uspokoi to jedz. Moze to normalne ze czasami dzieci są bardzo spokojne a czasami bardzo ruchliwe. Moze doświadczone mamusie potrafią cos lepiej doradzić.

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra może zjadłaś coś co jej smakowało?
    Moja znów dziś odwrotnie... wczoraj wypychała pupę albo głowę a dziś cały dzień delikatnie mnie tylko smyra i bardzo nisko chyba się przekreciła do tego już drugi raz ma dziś czkawkę...też już zdążyłam się napłakać mężowi, że coś jest nie tak...jak nic się jutro nie zmieni to ja też rozważę ip...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po mandarynkach strasznie robi sie ruchliwa

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde poczytałam w necie o tych ruchach non stop i się zaniepokoiłam... Dobrze że jutro mam wizytę.

http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/752/zdrowie/jak-odczytywac-ruchy-dziecka-w-brzuchu-matki/2

• jaskra Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie rano zaczęła mi szaleć jak nigdy.. Później kopniaki od czasu do czasu, z przerwami, ale częstsze i mocniejsze niż zwykle. A teraz wieczorem rusza się praktycznie non stop, mocno się wypinając i wierzgając. W sumie w innym miejscu czuję te ruchy. Możliwe, że się obraca? Nawpierdzielałam się też owoców.. Właśnie czytałam o tej pępowinie i o niedotlenieniu.. zwariować można a z drugiej strony nie chcę jeździć na IP być może z błahostką..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ