Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaratka81 wrote:Baba no super brzuszek
Pierożki ruskie my robiliśmy w sobotę, mniam
M zagniatał i wałkował ciasto, fajnie tak patrzeć jak ktoś robi
Karatka81 lubi tę wiadomość
-
Doczytałam was trochę i widzę, że jeszcze o wielu rzeczach nie pomyślałam
Olinka jeśli chodzi o ten zestaw to przemyśl to jeszcze - ta bawełna jest słabej jakości i ten polarek w środku - nie wiem czy nie będzie dziecku za ciepło. Ja szyję kołderki z bambusa więc one oddychają i dziecko się nie poci.
Ponieważ my będziemy mieć kosz mojżesza to mała będzie najpierw w wombie lub rożku.
Dziewczyny a polecacie pieluchy tetrowe,flanelowe, bambusowe jakiejś konkretnej firmy ? Bo ja kupiłam tetrowe w pepco i wydaje mi się, że ich jakość jest fatalna mimo, że bawełna 100%. -
Cześć Wam
U mnie sen o brzydkim, wielkim dziecku powtarza się notorycznie. Zazwyczaj przeżywam w nim szok, bo Pola okazuje się chłopcem- gigantem, który albo mówi dorosłym głosem, albo ma brodę. Także to chyba faktycznie normalne w ciąży
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Wilka wrote:Dziewczyny a polecacie pieluchy tetrowe,flanelowe, bambusowe jakiejś konkretnej firmy ? Bo ja kupiłam tetrowe w pepco i wydaje mi się, że ich jakość jest fatalna mimo, że bawełna 100%.
Wilka lubi tę wiadomość
-
dichlieb wrote:Hej. Jestem po wizycie. Wszystko ok. Wyniki krwi i moczu poprawiły się. Następną wizyta z usg za miesiąc.
Też zjadłam pierogi i mam zgagę..
A jak myślicie od którego tygodnia lekarze zalecaja częstsze wizyty niż co miesiac? Mój prowadzący mi mówil na początku ciazy jak to bedzie wyglądało ale oczywiście zapomnialam. -
Pamiętam, ze miałam od 35 tygodnia co dwa tygodnie wizyta Plus raz w tygodniu ktg a od chyba 39 tygodnia co dwa-trzy dni ktg i aż do porodu - w moim przypadku do 42 tygodnia
ale to juz do szpitala jeździłam
Ogólnie rozmawiałam Z gin o tym że z corka prawie w 43 tygodniu urodziłam to mówiła że tym razem też tak może być bo może wolniej dojrzewają dzieci u mnie w brzuszku. Pamiętam że mimo urodzenia córki w 42 tygodniu to miała ten meszek na sobie co wczesniaki mają no i miała coś z termoregulacja czy jakoś tak i leżała pod dwoma kocami i bardzo ciepło ubrana w sierpniu. Tylko myślę że to mogło być spowodowane moimo długimi cyklami bo miały ok 50-60 dni więc kiedy była owulacja tego nie wiedział nikt. Teraz miakam bardzo regularnie wiec oby byla na czas malutka! :p tak bym chciała się rozpakować na Wielkanoc... -
Wilka wrote:Mania, ja jestem ruda , ej !
))
tak napisałam jako przykład, że nieważne dla mnie jak Maleńka moja będzie wyglądać
moi znajomi mają rudą córeczkę i jest piękna u mnie też być może będzie ruda córeczka i ja nie mam nic naprzeciwko
Ja też nie wymieniam lancetów za każdym razem tylko raz dziennie. Bez przesady można z torbami pójść. Za paski zapłaciłam 5zł za 50szt ale mam receptę babci a ona jest na insulinie więc płaci grosze a tak to te moje paski kosztują coś ok 40zł
A jakie macie glukometry?? Ja mam bayer contour TS ciekawe jaki dostanę na wizycie bo wolałabym zostać na tym co mam to zawsze babcia mi podrzuci paski czy lancetyWilka lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o ten śpiworek to wydaję mi się że dziecko ma za dużo miejsca i faktycznie może się wślizgnąć do środka. W każdym razie doświadczenia nie mam i mogę się tylko domyślać co i jak
. My zdecydowaliśmy się na rożki no i dzisiaj przyszedł otulacz. Myślę że jest warty uwagi : http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html
Jest dosyć cienki więc na ten przełom wiosna/lato będzie chyba ok. Może doświadczone mamy mogły by się wypowiedzieć?.
-
Tak się nad tym otulaczem zastanawiam ale mimo wszystko, że tak jest podobno dobrze dla dziecka to mnie przeraża owijanie go w to
nie wiem może dziwna jestem ale nie chciałabym tak krepować mojej córeńki
fabdorota lubi tę wiadomość
-
mania wrote:Tak się nad tym otulaczem zastanawiam ale mimo wszystko, że tak jest podobno dobrze dla dziecka to mnie przeraża owijanie go w to
nie wiem może dziwna jestem ale nie chciałabym tak krepować mojej córeńki
dlatego stawiam na rożki
-
Wilka wrote:Doczytałam was trochę i widzę, że jeszcze o wielu rzeczach nie pomyślałam
Olinka jeśli chodzi o ten zestaw to przemyśl to jeszcze - ta bawełna jest słabej jakości i ten polarek w środku - nie wiem czy nie będzie dziecku za ciepło. Ja szyję kołderki z bambusa więc one oddychają i dziecko się nie poci.
Ponieważ my będziemy mieć kosz mojżesza to mała będzie najpierw w wombie lub rożku.
Dziewczyny a polecacie pieluchy tetrowe,flanelowe, bambusowe jakiejś konkretnej firmy ? Bo ja kupiłam tetrowe w pepco i wydaje mi się, że ich jakość jest fatalna mimo, że bawełna 100%.Wilka lubi tę wiadomość
-
mania wrote:uffff bo już zaczęłam myśleć, że coś ze mną nie tak
każdy robi jak uważa ale ja otulaczowi-kokonowi mówię nie
-
kamaaa wrote:Jeśli chodzi o ten śpiworek to wydaję mi się że dziecko ma za dużo miejsca i faktycznie może się wślizgnąć do środka. W każdym razie doświadczenia nie mam i mogę się tylko domyślać co i jak
. My zdecydowaliśmy się na rożki no i dzisiaj przyszedł otulacz. Myślę że jest warty uwagi : http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html
Jest dosyć cienki więc na ten przełom wiosna/lato będzie chyba ok. Może doświadczone mamy mogły by się wypowiedzieć?.