X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:46

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Baba no super brzuszek :-) Pierożki ruskie my robiliśmy w sobotę, mniam :-) M zagniatał i wałkował ciasto, fajnie tak patrzeć jak ktoś robi ;-)
    U mnie dziś bedzie to samo hehe :p a ja bede na krzeselku ladnie siedzieć i lepić hihi

Karatka81 lubi tę wiadomość

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam was trochę i widzę, że jeszcze o wielu rzeczach nie pomyślałam :/

Olinka jeśli chodzi o ten zestaw to przemyśl to jeszcze - ta bawełna jest słabej jakości i ten polarek w środku - nie wiem czy nie będzie dziecku za ciepło. Ja szyję kołderki z bambusa więc one oddychają i dziecko się nie poci.
    Ponieważ my będziemy mieć kosz mojżesza to mała będzie najpierw w wombie lub rożku.

Dziewczyny a polecacie pieluchy tetrowe,flanelowe, bambusowe jakiejś konkretnej firmy ? Bo ja kupiłam tetrowe w pepco i wydaje mi się, że ich jakość jest fatalna mimo, że bawełna 100%.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)
    U mnie sen o brzydkim, wielkim dziecku powtarza się notorycznie. Zazwyczaj przeżywam w nim szok, bo Pola okazuje się chłopcem- gigantem, który albo mówi dorosłym głosem, albo ma brodę. Także to chyba faktycznie normalne w ciąży :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem po wizycie. Wszystko ok. Wyniki krwi i moczu poprawiły się. Następną wizyta z usg za miesiąc.
    Też zjadłam pierogi i mam zgagę..

wiecznie, ania0141, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Dziewczyny a polecacie pieluchy tetrowe,flanelowe, bambusowe jakiejś konkretnej firmy ? Bo ja kupiłam tetrowe w pepco i wydaje mi się, że ich jakość jest fatalna mimo, że bawełna 100%.
    Ja kupowałam na allegro te zwykłe białe pieluchy tetrowe tylko w wersji lux (na marcówkach bodajże wyczytałam od mamuś które już kupiły i wyprały, że polecały jednego z allegrowiczów, a że akurat robiłam u niego zakupy to i pieluchy wzięłam). Podobno super są też pieluszki z Motherhood - planuję ich zakup. Polecam patrzeć też na gramaturę. Te z Pepco po praniu podobno nie za ciekawie wyglądają.

Wilka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej. Jestem po wizycie. Wszystko ok. Wyniki krwi i moczu poprawiły się. Następną wizyta z usg za miesiąc.
    Też zjadłam pierogi i mam zgagę..
    To udana wizyta:) widziałaś maluszka?

A jak myślicie od którego tygodnia lekarze zalecaja częstsze wizyty niż co miesiac? Mój prowadzący mi mówil na początku ciazy jak to bedzie wyglądało ale oczywiście zapomnialam.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, ze miałam od 35 tygodnia co dwa tygodnie wizyta Plus raz w tygodniu ktg a od chyba 39 tygodnia co dwa-trzy dni ktg i aż do porodu - w moim przypadku do 42 tygodnia :P ale to juz do szpitala jeździłam

Ogólnie rozmawiałam Z gin o tym że z corka prawie w 43 tygodniu urodziłam to mówiła że tym razem też tak może być bo może wolniej dojrzewają dzieci u mnie w brzuszku. Pamiętam że mimo urodzenia córki w 42 tygodniu to miała ten meszek na sobie co wczesniaki mają no i miała coś z termoregulacja czy jakoś tak i leżała pod dwoma kocami i bardzo ciepło ubrana w sierpniu. Tylko myślę że to mogło być spowodowane moimo długimi cyklami bo miały ok 50-60 dni więc kiedy była owulacja tego nie wiedział nikt. Teraz miakam bardzo regularnie wiec oby byla na czas malutka! :p tak bym chciała się rozpakować na Wielkanoc... :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Mania, ja jestem ruda , ej ! ;)))
    Hahaha ale ja uwielbiam rudych ludzi a dzieci są przesłodkie :-) tak napisałam jako przykład, że nieważne dla mnie jak Maleńka moja będzie wyglądać :-) moi znajomi mają rudą córeczkę i jest piękna u mnie też być może będzie ruda córeczka i ja nie mam nic naprzeciwko :-D

Ja też nie wymieniam lancetów za każdym razem tylko raz dziennie. Bez przesady można z torbami pójść. Za paski zapłaciłam 5zł za 50szt ale mam receptę babci a ona jest na insulinie więc płaci grosze a tak to te moje paski kosztują coś ok 40zł :-/
    A jakie macie glukometry?? Ja mam bayer contour TS ciekawe jaki dostanę na wizycie bo wolałabym zostać na tym co mam to zawsze babcia mi podrzuci paski czy lancety

Wilka lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ten śpiworek to wydaję mi się że dziecko ma za dużo miejsca i faktycznie może się wślizgnąć do środka. W każdym razie doświadczenia nie mam i mogę się tylko domyślać co i jak ;). My zdecydowaliśmy się na rożki no i dzisiaj przyszedł otulacz. Myślę że jest warty uwagi : http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html
    Jest dosyć cienki więc na ten przełom wiosna/lato będzie chyba ok. Może doświadczone mamy mogły by się wypowiedzieć? :).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się nad tym otulaczem zastanawiam ale mimo wszystko, że tak jest podobno dobrze dla dziecka to mnie przeraża owijanie go w to :) nie wiem może dziwna jestem ale nie chciałabym tak krepować mojej córeńki :)

fabdorota lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na NFZ w poprzedniej ciąży chodziłam co 3 tyg cały czas. Teraz też tak chodzę. A pieluchy z allegro wtedy kupowałem w wersji lux i do tej pory jak by je ładnie wyprasować to jak nowki wyglądają.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Tak się nad tym otulaczem zastanawiam ale mimo wszystko, że tak jest podobno dobrze dla dziecka to mnie przeraża owijanie go w to :) nie wiem może dziwna jestem ale nie chciałabym tak krepować mojej córeńki :)
    Mam to samo :P dlatego stawiam na rożki :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mam to samo :P dlatego stawiam na rożki :)
    uffff bo już zaczęłam myśleć, że coś ze mną nie tak :D
    każdy robi jak uważa ale ja otulaczowi-kokonowi mówię nie :)

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Spoko mania, jest nas więcej :D

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha też się zastanawiam jak to będzie z tym otulaczem. W rozkach dziecko ma zdecydowanie swobodniej ale ciekawa byłam tego no więc zobaczymy w praniu co lepiej się będzie sprawdzać :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak tak piszecie teraz o tych częstych wizytach pod koniec ciazy to będę chyba musiała iść na NFZ,bo prywatnie zbankrutuje :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Doczytałam was trochę i widzę, że jeszcze o wielu rzeczach nie pomyślałam :/

Olinka jeśli chodzi o ten zestaw to przemyśl to jeszcze - ta bawełna jest słabej jakości i ten polarek w środku - nie wiem czy nie będzie dziecku za ciepło. Ja szyję kołderki z bambusa więc one oddychają i dziecko się nie poci.
    Ponieważ my będziemy mieć kosz mojżesza to mała będzie najpierw w wombie lub rożku.

Mam Kikko/xikko muslinowe i jest duza róznica w porównaniu z tetra którą kupiłam tu w sklepie, (przed praniem róznica nie była bardzo widoczna, ale po praniu jest juz mocno widoczna). Nie pomyslalam i nie zamowilam na all. jak bylam w pl. A tu gnojki nie podają gramatury. Dlatego ja nie będę juz zwyklej tetry kupować (chyba ze na sliniaki). Stawiam na bambus, bawełnę organiczną, muslin albo flanelkę (tylko flanela się mechaci), ale te materialy też są dość przyjemnne w dotyku

Wilka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    mi się wydaje ze te wszystkie nasze "nie" i tak zweryfikuje samo dziecko :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Jeśli chodzi o ten śpiworek to wydaję mi się że dziecko ma za dużo miejsca i faktycznie może się wślizgnąć do środka. W każdym razie doświadczenia nie mam i mogę się tylko domyślać co i jak ;). My zdecydowaliśmy się na rożki no i dzisiaj przyszedł otulacz. Myślę że jest warty uwagi : http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html
    Jest dosyć cienki więc na ten przełom wiosna/lato będzie chyba ok. Może doświadczone mamy mogły by się wypowiedzieć? :).
    Też się zastanawiałm nad tym typem otulaczy, ale gdzieś czytałam, że maluchy szybko rozpinają rzepy i teraz też biorę pod uwagę te typu wombie. Ma, któraś doswiadczenia z którymś z nich?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ