X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Mam wstydliwy problem :(
    Hemoroidy :( Umieram :( boli jak cholera nie wiem co mam na to poradzić.. Ktoś coś ? :(
    Jeszcze, żeby było ciekawiej i zabawniej to mam na zmiane biegunke aza chwile zatwardzenie :( :( Płaczę :((
    Niestety ja po porodzie córki dostałam + zespół jelita drażliwego. Nauczyłam się już z tym żyć, wiem co mogę a co nie :)
    Jakiś czas temu miałam nawrót właśnie okropny ból i u mnie jeszcze krwawienie. Internista zapisał mi czopki Unigel procto jest na nich nawet taka informacja "Dzięki strukturze makromolekularnej UniGel Apotex Procto nie wchłania się do organizmu, dlatego czopki można stosować u pacjentów w każdym wieku, w tym u kobiet w ciąży oraz karmiących piersi" po jednym czopku była taka ulgaaa.......... bardzo palecam! wcześniej tylko sterydowe przyjmowałam bo nic innego nie pomagało, ale to jest rewelacyjne- przynajmniej na mnie tak zadziałało. Jest dość drogie bo ponad 20 zł za 5 czopków, ale warto :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim mamusiom.no i kolejne pytanie,co myślicie na temat karuzeli do łóżeczka?tzn.ja mam zamiar zakupić tylko może macie jakieś ciekawe propozycje,coś sprawdzonego?coś polecacie a co odradzacie?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson trzymamy kciuki!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny współczuję wam tych problemów z hemoroidami,niestety nie doradzę wam nic w tej kwesti,ale życzę jak najszybszego pozbycia się problemu

ania0141
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zastanawiam sie nad karuzela do łóżeczka i mata edukacyjna, czy teraz kupić czy poczekać, jaka itp

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Mysle ze mata i karuzela moze poczekać. Tzn mozna chyba spokojnie kupić jak juz dziecko będzie na świecie. A moze ktos Wam sprezentuje takie cudo bo to fajny pomysl na prezent.
    Chociaz chyba sama wolałbym wybierać rodzaj, kolory itp :P

Kinga. lubi tę wiadomość

• triste Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzelę nad łóżeczko zrobiłam sama ;) zawieszę albo od razu albo jak córeczka skończy miesiąc :) a matę zamawiam w lutym - sama wybieram kolory i materiały :) gotowce jakoś nie przemawiają do mnie a te które podobają mi się są drogie :/

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi się śniło że Michał urodził się ogromny, gruby i brzydki! Miał 6 kg :o

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzelkę miałam w zestawie z łożeczkiem, choć na początek uszyję do niej czarnobiałe zawieszki. Matę i bujak dostałam (no i ta mata Fischerpice mnie nie powaliła bo strasznie cienka, a te zabawki takie na jedno kopyto... Brakuje mi tam na tym dywaniku róznych wstawek sensorycznych, żeby zachęcić i zająć podczas leżenia na brzuchu

http://www.fisher-price.com/en_US/brands/babygear/products/3-in-1-Musical-Activity-Gym-CDN47

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten kolejny, paskudnie mroźny poranek z gilami po kolana, bolącym gardłem i dusznościami ;/ Poniedziałek, ku...
    Dobrze, że już rzeczywiście zostały pierdoły do zwiezienia tak więc mogę siedzieć na mieszkaniu i ogarniać ten burdel. Jeszcze tylko muszę wyskoczyć do lekarza, żeby sprawdził czy to nie jest coś poważnego typu zapalenie tchawicy, które mnie uwielbia czy po prostu zwykłe przeziębienie no i do ZUSu muszę polecieć zmienić adres zamieszkania.

Zarówno matę jak i karuzelę dostałam, więc mam to z głowy. Zastanawiam się tylko właśnie czy od razu ją zawiesić czy zaczekać jakiś czas.

Kurde, jestem przerażona wielkością tej szafy :D W sklepie wydawała się mniejsza... :D

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Znowu mi się śniło że Michał urodził się ogromny, gruby i brzydki! Miał 6 kg :o
    Moim zdaniem wszystkie dzieci zaraz po porodzie są brzydkie :) Wyglądać zaczynają dopiero 1-2 tyg :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki, u nas dzisiaj mroźno, rano było -9 brr
    Ja miałam matę z fishera, zieloną, fakt, była cienka i ja pod spód dawałam kocyk. Niko ją uwielbiał :-) Dodatkowo zawieszałam mu inne zabawki, pozytywkę, dzieciaczki nie są wybredne :-)
    Czy dzieci po porodzie są brzydkie... Jak się dzieli świat na brzydkie i ładne to może tak, choć to też pojęcia względne :-) Wyglądają jak dopiero co urodzone dzieci :-) Na pewno fajnie zrobić zdjęcie zaraz po porodzie, bo dzieciaczki mega szybko się zmieniają :-)
    Katar mnie nie opuszcza... Chyba mnie bardzo lubi... ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Moim zdaniem wszystkie dzieci zaraz po porodzie są brzydkie :) Wyglądać zaczynają dopiero 1-2 tyg :)

Ten sen mi się powtarza już któryś raz i on nie jest taki świeżo po porodzie, ale już jakiś czas po, tylko że we śnie jest jako po porodzie :D

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ten sen mi się powtarza już któryś raz i on nie jest taki świeżo po porodzie, ale już jakiś czas po, tylko że we śnie jest jako po porodzie :D
    Ja tam się tym nie przejmuję, byle było zdrowe... Resztę na upartego mozna poprawić ;). U mnie ma być dziewczynka wiec najwyzej zacznę ja szybiej uczyć make up robić ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    haha :)pamietam ze ja jak zobaczylam po raz pierwszy malego na sali operacyjnej to nie rozpatrywalam czy jest ladny czy brzydki ale bylam w szoku ze wyglada tak jak wyglada :) wczesniej bylo mi ciezko sobie wyobrazic jakie moze miec rysy twarzy, wydal mi sie taki niepodobny ani do mnie ani do męża... nastepnego dnia juz zachwycalismy sie jego slicznymi usteczkami w ksztalcie serduszka(ma po mezu) i od tamtej pory jest dla nas najpiekniejszym dzieckiem na swiecie :)i to prawda ze takie maluchy strasznie szybko sie zmieniaja. Teraz jak patrze na pierwsze zdjecia Macka to nie moge uwierzyc ze to to samo dziecko a ma dopiero 16 miesiecy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:48

katka/85 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja karuzeli nie planuję kupować - do sufitu przywieszę pompony ;). Ewentualnie jakiś projektor. Matę edukacyjną kupię chyba po porodzie, bo i tak od razu nie będzie używana.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak któraś z Was wcześniej napisała - ładny czy brzydki to jest pojęcie względne...ale rzeczywiście osobiście znam kilka dzieciaczków, które hm...odbiegają od urody swoich rodziców czy krewnych ;]

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze myslalam ze każde dziecko jest ładne bo tak sie niby mówi.
    Są ładne i ładniejsze :) ale to nieważne, nasze i tak będą idealne.
    Dzieciaki sie bardzo szybko zmieniają. My musimy zakupić lepszy aparat zeby móc robic duzo zdjec bo potem sie duzo rzeczy zapomina jak to bylo.. Ja sama ze swojego wczesnego dzieciństwa mam doslownie kilka!

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne żeby było zdrowe :) i tak nasze dzieciątko bedzie najpiękniejsze na świecie i nie bedzie nas obchodziło co ktoś inny myśli :) kiedy kupujecie rzeczy z apteki ? Boje sie o datę ważności a chciałabym już kupić ...

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, mysle ze dopiero w lutym albo nawet pod koniec lutego oczywiscie jesli nie bedzie jakiegoś zagrożenia wcześniejszym porodem.
    Ja jeszcze remont przewiduje wiec bez sensu zeby to wszystko stało w kartonach i sie kurzyło. :)

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ