X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0141 do szpitala mam zamiar spakowac sie w dwie sportowe torby, jedna dla mnie i mniejsza na rzeczy córci. Tak samo zrobilam przy pierwszym porodzie i to sie sprawdzilo. Myslalam tez o walizce na kółkach ale jak sie dowiedzialam na szkole rodzenia podobno w wielu szpitalach jest to niemile widziane bo kółeczka terkoczą na korytarzu... hmmm nie wiem jak to moze komus przeszkadzac przeciez nikt specjalnie nie spaceruje z nia po szpitalu, zreszta tam i tak jest dosc glosno wiec roznicy by to pewnie wielkiej nie robilo... ale nie bede sie wyglupiac, w domu mam tylko taka wielgasna walizke na 20 kg ubran wiec jakby mnie z taka w szpitalu zobaczyli to by pomysleli ze sie na stale wprowadzam :P

rzeczy na wyjscie dla mnie i dla synka zostawilam w domu, maz je przywiózł jak wychodzilismy do domu razem z fotelikiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:19

ania0141 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z butelkami smoczki z NUK, jestem nienormalna ha,ha

ania0141 lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    wiecie co najlepsze to jest to jak kurier coś przywozi ,zachowuję się jak małe dziecko które dostanie zabawkę,nie mogę się doczekać kiedy zajrzę do środka ,te małe rzeczy są takie świtaśne...oj stara baba a głupia;)
    Haha mam dokładnie tak samo. Jak tylko w domofonie słyszę "kurier" to skacze z radości :-).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rozważam opcje walizka czy torba. Wolałabym walizkę bo z jednej strony mogę ułożyć rzeczy dla Zuzi i z drugiej dla siebie i wszystko byłoby widoczne. Z drugiej strony jakoś nie przemawia do mnie otwieranie walizki za każdym razem jak czegoś będę szukała, mimo że to jedna z tych mniejszych walizek to po otworzeniu zajmuje sporo miejsca. No i mam na razie zagwostke...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie obracanie robi się tylko jeśli nie ma przeciwwskazań, pod kontrolą usg, najczęściej w szpitalu i trzeba tam zostać na 2-3 dni po. Ponoć w Anglii takie zabiegi robi się często, u nas rzadko się coś takiego praktykuje. Tyle wyczytałam.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Wlasnie czytalam o tym na necie!! Ze obracaja dzieciaki.
    A dali Twojej kolezance jakies znieczulenie? To chyba bylo dla Niej dziwne uczucie, jakos ciezko to sobie wyobrazic.. Ale dobrze wiedziec, ze maja jakies metody :-)
    Wiesz, że nie spytałam... Na pewno wyrażała sie o tym zabiegu pozytwnie. W przeciwieństwie do porodu wywoływanego przez 3 dni, by w końcu mieć cesarkę. Tak jej zależało na sn, a potem ze wzg. medycznych już jej nie pytano za bardzo o zdanie. Teraz z perspektywy mówiła właśnie, że tylko niepotrzebnie sie wymęczyła przez te 3dni.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam o tym obracaniu to aż mnie brzuch boli bo nigdy o tym nie słyszałam. Mam nadzieję, że maluchy tak nam się ulozza, że wszystko będzie po naszej myśli. Mój synek też jakoś tak pod skosem siedzi jakby na pupie i trochę na boku. Może jednak najdzie go ochota na zmiany. Myślę, że jeszcze ma czas :-)
    Narazie to mam zmartwienie z tymi wodami i mam nadzieję, że nie będę odczuwala nic niepokojącego i nie trafię do szpitala. Wierzę, że.tak maa być po prostu w jeggo domku więcej wód, ale nie.przybędzie ich ponad normę. Do szpitala też planuję dwie torby ddla siebie i maluszka osobno, żeby później się szybciej ogarnąć co gdzie. Na pewno na szkole rodzenia też coś kobitki podpowiedzą.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Kinga., dlatego zastanawiam się, czy to bezpieczne rozwiązanie. Z kołderkami ryzyko jest zwykle związane z tym, że dzieciaczki nóżkami mogą naciągnąć je na głowę. Tutaj nie ma takiej możliwości. A czy taki maleńki berbeć jest w stanie wpełznąć? Właśnie wydaje mi się, że prędzej już taki kilkumiesięczny niż noworodek, który przynajmniej na początku się za bardzo nie przemieszcza.. Ale wolałabym żeby doświadczone mamy się wypowiedziały :) .
    Patrząc na syna siostrzenicy (jak miał 2 mce), który po nocy miał głowę w nogach itp, to jest to możliwe. Tylko nie wiem na ile on był "dziwnym" dzieckiem, bo jak miał 4 miesiace, to zaczą stawać w łóżeczku (a nie przypominam sobie jak było z moimi siostrzeńcami i siostrzenicami, bo to tak dawno było :))

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Patrząc na syna siostrzenicy (jak miał 2 mce), który po nocy miał głowę w nogach itp, to jest to możliwe. Tylko nie wiem na ile on był "dziwnym" dzieckiem, bo jak miał 4 miesiace, to zaczą stawać w łóżeczku (a nie przypominam sobie jak było z moimi siostrzeńcami i siostrzenicami, bo to tak dawno było :))

sam zaczął stawać w łóżeczku?? szok.. to baaardzo wcześnie.. wiele zależy od dziecka.. w sumie dwumiesięczna córeczka mojej przyjaciółki potrafiła w jakiś sposób przekręcić się podczas snu o 90 stopni, przy czym jej siostra bliźniaczka spała tak, jak ją położyli ;) Ja to chyba przy otulaczkach zostanę. Mam nadzieję, że maluszkowi podpasują :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczyny a w co macie zamiar spakować rzeczy dla siebie i dla malucha do szpitala?u nas trzeba mieć wszystko swoje,ciuchy kosmetyki itp.więc sporo tego będzie.duża torba czy walizka?walizka wydaje się praktyczniejsza,ale czy pasuje do szpitala?oj szok ja nie mogę,wydaje się takie głupie ale ja już nad tym myslę...no i czy macie zamiar zabrać ze sobą od razu wszystko na porodówkę czy tylko swoje rzeczy a potem ktoś doniesie resztę?
    Ja w jednej torbie biorę kosmetyki i ciuchy dla siebie, otulacz dla małej, smoczek?, tablet, tel, jakąś książkę albo grę, w drugiej ciuchy dla partnera i żarcie, a w 3 spakuję ciuchy dla młodej na wyjscie, które przed wypisem podrzuci mi mąż wraz z fotelikiem

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza opcja - rodzić SN przez kilka lub kilkanaście godzin, a skończyć cc, bo coś tam. Masakra. Dlatego z planowaną cc ze względów medycznych jest o tyle spoko że wiadomo co nas czeka :p

Też chcę wziąć 2 małe torby - jedna dla mnie, druga dla Michała, a rzeczy na wyjście dla nas przygotuje mężowi razem z fotelikiem.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    sam zaczął stawać w łóżeczku?? szok.. to baaardzo wcześnie.. wiele zależy od dziecka.. w sumie dwumiesięczna córeczka mojej przyjaciółki potrafiła w jakiś sposób przekręcić się podczas snu o 90 stopni, przy czym jej siostra bliźniaczka spała tak, jak ją położyli ;) Ja to chyba przy otulaczkach zostanę. Mam nadzieję, że maluszkowi podpasują :)
    No tak, dlatego na już wymieniali łozeczko na turystyczne, bo parę razy porządnie rabnął o szczebelki, tak że ochraniacz nic nie pomógł, a skubaniec nadal próbował wstawać (wcale się nie zrażał). I pomysleć, że najstarsze dziecko mojej siostry chyba do 3 miesiecy, albo nawet 0,5 roku skrępowane w becie leżało ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o poród, to na początku byłam nastawiona na CC, kilka operacji już miałam więc ból znam i wiem, że nie byłoby źle, a SN to wielka niewiadoma, ale teraz po tych ponad 6 miesiącach przemyśleń chyba wolę SN. Staram się dużo o tym czytać, oglądać i rozmawiać żeby jakoś się oswoić i jestem chyba dobrej myśli :D
    Torby? Jakie torby, nie mam pojęcia jak to ogarnąć. Pewnie będę się pakować w ostatniej chwili, a i tak połowę rzeczy będzie mi D. musiał dowieźć :P
    Jutro powtórka z glukozy, tym razem biorę cytrynę i choćby mi miało wyjść to paskudztwo uszami to te 2 h wytrzymam!

Kinga., fabdorota, jaskra lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mój Niko wprawdzie nie wstawał, ale szalał w łóżeczku z czasem, więc mimo że jak widzę piękne szczebelkowe białe łożeczka, są cudne, to i tak kupuję turystyczne dwupoziomowe :-)

• Sunday Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuje wziac 2 torby, jedna dla mnie druga dla Elizki :-)

Mamki, juz wkrotce tlusty czwartek!! Juz mi slinka cienknie! :-P
    Mam w planie zrobic paczki hiszpanskie ze str "moje wypieki". Nic tylko szalec!

Tak wogole to od 2 dni zwiekszyl mi sie apetyt, nigdy o tej porze nie bylam glodna. Zjadlam wlasnie pudding ryzowy z cynamonem i dalej mysle o jedzeniu!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo rany, zapomniałam, że jest coś takiego jak tłusty czwartek :D kiedy dokładnie?

Co do obracania na siłę - kuzynka męża miała cc bo Mały nie chciał się obrócić, okazało się, że miał za krótką pępowinę bo się w nią po okręcał. I teraz pytanie - co by się stało gdyby ktoś na siłę go obracał? Chyba nie muszę odpowiadać.

Czuję się jak bohater we własnym domu! ;) Złożyłam szuflady do nowej szafy ;] +20pkt do umiejętności ;)

Dobranoc, kochane! ;*

• Sunday Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 lutego!!! Tuz, tuz! :-D

To rzeczywiscie niebezpieczna sprawa jak z ta zbyt krotka pempowina i obracaniem na sile... Jutro mam spotkanie z polozna i zapytam z ciekawosci czy zna jakies przypadki.

Dobrej nocy!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Ja tez planuje wziac 2 torby, jedna dla mnie druga dla Elizki :-)

Mamki, juz wkrotce tlusty czwartek!! Juz mi slinka cienknie! :-P
    Mam w planie zrobic paczki hiszpanskie ze str "moje wypieki". Nic tylko szalec!

Tak wogole to od 2 dni zwiekszyl mi sie apetyt, nigdy o tej porze nie bylam glodna. Zjadlam wlasnie pudding ryzowy z cynamonem i dalej mysle o jedzeniu!
    ja mam prawie codziennie tłusty czwartek haha :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wstydliwy problem :(
    Hemoroidy :( Umieram :( boli jak cholera nie wiem co mam na to poradzić.. Ktoś coś ? :(
    Jeszcze, żeby było ciekawiej i zabawniej to mam na zmiane biegunke aza chwile zatwardzenie :( :( Płaczę :((

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Mam wstydliwy problem :(
    Hemoroidy :( Umieram :( boli jak cholera nie wiem co mam na to poradzić.. Ktoś coś ? :(
    Jeszcze, żeby było ciekawiej i zabawniej to mam na zmiane biegunke aza chwile zatwardzenie :( :( Płaczę :((
    Też mam, ale mnie nic nie boli. Przede wszystkim uwaga na dietę (co by nie przeć przy wypróznianiu. Lekarka zapisała mi masc i czopki (ale jak zobaczyłam 60%etanol w składzie, to zwatpiłam...) Skonsultowałam się z inna i ta poradziła by spróbować z tłustym kremem itp, czesto pomaga. A dopiero później mocniejsze specyfiki. A jak jej powiedziałam, że go wcale nie odczuwam, to kazała mi nawet z tego kremu/masci glicerynowej rezygnować :) Ogólnie na tę dolegliwość są dobre zioła klimuszki (testowane przez męza, ktoremu nie pomogły leki od proktologa, a miał straszne i krwawiace i po nich do wizyty, która była za miesiąc wszystko zeszło). Z tymże w ciąży nie polecam ziół bez konsultacji z lekarzem, bo to mieszanka kilku składnikowa i boję sie czy nie zaszkodzą.

Mi chyba się robia od zbyt siedzacego trybu życia, bo zatwardzeń nie mam. Mam nadzieję, że się nie powiększy, a po ciąży pójdą zioła w ruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 00:01

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ