WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w gronie ludzi z astygmatyzmem ;) też mam okulary, ale w domu/ w pomieszczeniach nie potrafię w nich chodzić.

Ech, torba do szpitala. Ja nawet nie wiem, w którą mam się spakować ;P A tak serio to rzeczywiście wypadałoby to zrobić. Może dzisiaj wieczorem? Najgorsze, że mam chęci do zrobienia tylu rzeczy, ale jakoś się zebrać nie potrafię, a jak się już zbiorę i zacznę coś robić to zazwyczaj twardnieje mi brzuch ;/ I tak w koło Macieju...

• mania Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha astygmatyzm nic przyjemnego ale to chyba już choroba cywilizacyjna :-) np jak jedziemy do kina to ja muszę mieć okulary bo nic nie przeczytam w domu jak oglądałam film z napisami tak samo. Teraz już zakładam jak siedzę przed kompem bo coraz gorzej widzę...po porodzie może okulistkę odwiedzę jak nie przejdzie...

Ja się boję tego pakowania torby żeby czegoś nie wywołać choć moja mama ciągle mi powtarza, że powinnam mieć już przygotowaną...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już mowa o pakowaniu torby do szpitala:
    Pytanie do doświadczonych mam : co polecacie do higieny intymnej po porodzie?
    Siostra mi mówiła coś o tantum rosa ale to chyba raczej jest na złagodzenie bólu, czy się mylę?
    I co brałyście do szpitala dla siebie? Bo wiadomo, że do dziecka to każdy szpital ma inne 'widzi mi się'.
    Dwie koszule/piżamy
    Szlafrok
    Kapcie
    Rzeczy do mycia typu : szampon, żel do mycia, pasta do zębów, szczoteczka do zębów, grzebień, ręcznik(i), gąbka
    Majtki poporodowe + wkłady do nich (ja mam takie z canpolu dedykowane pod ich majtki poporodowe)
    Podkłady na łóżko
    Wkładki laktacyjne
    Maść na brodawki
    Cukierki
    Woda w małych butelkach
    Heeelp! Co jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 11:59

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wy już o torbach a u mnie wyprawki brak... przerazacie mnie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubek,sztućce(w zależności od szpitala),ja spakowałam ręcznik papierowy,lustereczko:)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np głowy w szpitalu nie mylam... byłam tak osłabiona ze dwa razy oplukalam się pod prysznicem i tyle także tylko delikatny żel i ogólnie to jak w trakcie coś wyszło to zawsze ktoś może podrzucić... Nie wszystko da się przewidzieć a poza tym u mnie to były 3 dni także szybko leci... U mnie szpital 9 km od domu także nie martwię się o ewentualne dowiezienie czegoś...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha jeszcze ja spakowałam skarpetki bo mi zawsze zimno w stopy

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wodę , cukierki dołożę później i kosmetyczkę

ania0141
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Rzeczywiście faceci żyją w innej czasoprzestrzeni. Chociaż mój ostatnio złagodniał, ale jak przyjdą wakacje to sobie odbije, usiądzie na motor i tyle go będziemy widzieć..

Moja torba jest ciągle spakowana. Leży i czeka. Odkąd mam przygody ze skurczami lepiej być przygotowanym niż denerwować się co jeszcze spakować.

Choroba mnie dobije. Co prawda został tylko katar i ogólne osłabienie ale wygladam okropnie. Mąż śmieje się że jestem bielsza niż ściany..

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa spokojnie, tez jeszcze jestem w lesie ze wszystkim. Mi sie na porodowke nie spieszy a w razie czego w szpitalu tez sie dostanie najpotrzebniejsze rzeczy w stylu podklady czy podpaski a potem mąż dowiezie/ kupi. Jak ja urodzilam niespodziewanie to nic nie miałam, dostalam szpitalna koszule i srodki higieniczne. Nie bylo z tym problemu...

Wiadomo ze lepiej miec swoje i być przygotowanym. Ja bede sie pakować pod koniec lutego, chyba ze lekarz stwierdzi ze moge urodzić wczesniej.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb-ZDRÓWKA,ja jestem zdrowa i też blada od wczoraj mam megastyczne sińce pod oczami,dla poprawy nastroju zrobiłam sobie delikatny makijaż.mój mąż piecze sernik...

paprotka30 lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też jest ogarnięty w takich kwestiach ale jednak narodziny dziecka to zupełnie inny świat ;) nie chciałabym mu jeszcze dokładać stresów w postaci "dowieź mi tą koszulę nocą, koloru lawendowego, która leży w szafie na trzeciej półce w drugim rządku od prawej" ;p

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jeszcze kapcie , klapki pod prysznic, papier toaletowy...

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresujecie mnie tymi torbami do szpitala, wole poczytać o waszych lozeczkach i wózkach ;P
    Jak dobrze pójdzie to w czwartek ruszamy na poważnie z wyprawką to nadgonie moje braki!

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podstawowe to chyba koszula,kapcie,podpaski,podkłady,woda , kosmetyki i ręczniki resztę można spokojnie dowiezć.kosmetyczki jeszcze nie wrzuciłam bo jej używam,ładowarki do tel też...

ania0141
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zdecydowanie lepiej czytać o łóżeczkach i wózkach ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pcmnzoz.pl/index.php/szkola-rodzenia/niezbednik-okoloporodowy
    u mnie w szpitalu jest taki plan torby, ale wiadomo cos wiecej jak ktos napisze zawsze moze sie przydac.
    Ja torby szpitalnej tez nie zapakaowałam jeszcze...jedyny progres jest taki, ze przyniosłam ja do domu..moze jakos w koncu sie ogarne i zaczne cos kupowac, bo narazie to czekam nie wiem na co...z wyprawki to mam tylko ciuszki a reszta w koszyku na allegro..

ania0141, Rotenkopf, Andrea20 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi intuicja podpowiada,że urodzę wcześniej,mam nadzieję,że tym razem mnie zawiedzie,chociaż rzadko się to zdarza-niestety,problemy w ciąży też skłaniają do takiego myślenia i tej niepewności,jak ciąża jest bezproblemowa to się ma zupełnie inny tok myślenia dlatego wolę być przygotowana niż się denerwować i przez tel.mówić mężowi co gdzie jest a on i tak przywiezie coś innego

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to pewnie by sie zagubił w domu

ania0141, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ