WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które kupowały tego rogala do spania. Polecacie? Wygodna alternatywa dla podkladania poduszek? Układacie go sobie pod kręgosłupem? Wczoraj dostałam zakaz spania na plecach, no i dzisiaj w nocy niby miałam położone coś pod kregoslup ale i tak się nie wyspałam. Szukam czegoś wygodniejszego...
    Jakby nie ta poducha to byłabym już w wariatkowie xd w nocy jest niezastąpiona i teraz w ciągu dnia też mi pomaga się ułożyć. Mi też było wygodnie spać na plecach i teraz się właśnie tak oszukuje że daje sobie Rogala za plecy i śpię prawie na plecach ale zawsze jakiś kąt nachylenia jest więc spoko :-).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol Ina u mnie tez poducha to zbawienie. Jak spalam w swieta poza domem to nie moglam sie ulozyc. I naprawde bardzo odciąża kregosłup także polecam :) mój mąż zazdrosny bo w nocy zamiast niego przytula mnie rogal:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie proszę czy któraś z Was brała jakiś syrop na kaszel oprócz Prenalen? Już kolejny dzien się męczę nos mam zatkany i przeokropny kaszel, przez który mnie bolą żebra i wszystkie mięśnie. Lekarz stwierdził, że oskrzela mam czyste, ale niczego mi nie przepisał. Zwariuję jak mi się te choróbska nie skończą...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam rogala, zdecydowanie! Bez niego noce sa koszmarem (jak gdzies wyjade i go nie zabieram) i wygodniej na boku bo wkladam go miedzy nogi i na plecach tez o wiele lepiej ;)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Dziewczynki powiedzcie proszę czy któraś z Was brała jakiś syrop na kaszel oprócz Prenalen? Już kolejny dzien się męczę nos mam zatkany i przeokropny kaszel, przez który mnie bolą żebra i wszystkie mięśnie. Lekarz stwierdził, że oskrzela mam czyste, ale niczego mi nie przepisał. Zwariuję jak mi się te choróbska nie skończą...
    Mi lekarka pozwolila herbabect junior bo tez juz nic domowego nie dzialalo i dla mnie pomaga sto razy bardziej niz prenalen takze polecam:)

panda80 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Mi lekarka pozwolila herbabect junior bo tez juz nic domowego nie dzialalo i dla mnie pomaga sto razy bardziej niz prenalen takze polecam:)
    A na katar mozna podobno krople rozrzedzajace dla niemowlat ale ja juz nie bralam bo w koncu po prawie 2 tyg zaczyna sie ten okropny katar mi konczyc

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    A na katar mozna podobno krople rozrzedzajace dla niemowlat ale ja juz nie bralam bo w koncu po prawie 2 tyg zaczyna sie ten okropny katar mi konczyc
    Dzięki za pomoc :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, lista naprawiona ;) Mam nadzieję, że to był ostatni raz ;] Gdybyście mogły tylko spojrzeć czy jest wszystko okej byłabym wdzięczna ;)

Panda80, a próbowałaś domowy syrop z cebuli ? :)

Ameiva lubi tę wiadomość

• triste Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar polecam syrop z pędów sosny - 2 łyżki wymieszane z wodą raz dziennie i katar przechodzi po 3dniach :) do tego codziennie łyżka miodu, syrop z cebuli, herbata z sokiem malinowym oraz sok aroniowy i choroba mija po 4 dniach :) przynajmniej u mnie tak było ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dzisiaj taka cisza? :D

• panda80 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Aaaaa, lista naprawiona ;) Mam nadzieję, że to był ostatni raz ;] Gdybyście mogły tylko spojrzeć czy jest wszystko okej byłabym wdzięczna ;)

Panda80, a próbowałaś domowy syrop z cebuli ? :)
    Piję syrop z cebuli, sok malinowy, cytryny mleko z masłem, miodem i czosnkiem- słowem próbuję wszystkiego... najgorszy ten kaszel i ból żeber :(

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf na suwaczku mamy ten sam wiek ciąży...;)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio byłam chora to żebra jakoś przebolałam, najbardziej się bałam o Hanie bo miałam takie zakwasy na brzuchu, że szok!

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wszyscy weekenduja ?

My bylismy w kilku sklepach ale niewiele kupiłam. W Tesco z przecenionych ubranek niewiele zostało. Kupilam kilka par skarpetek i taka trójkątną chustkę pod szyjkę za 3.60 ;P ale w sumie teraz doszlam do wniosku ze nieprędko bedzie potrzebna bo przeciez rodzimy w kwietniu a potem juz lato ;)

A i zachciało mi sie pic wiec kupiliśmy sobie koktail owocowy i z tymi kubkami ( kubek z pokrywka z dziurka na slomke jak w macu) weszliśmy do Smyka i nas ochroniarz wyprosił ;P szok, wiem ze taka jego praca i sa naklejki ze nie wchodzi sie z lodami...no ale sadzilam ze niewiele sklepów tego pilnuje :P
    Pierwszy raz mi sie to zdarzylo ale fakt ze nigdy z napojami sie nie pchałam do sklepu :-)

• panda80 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jak ostatnio byłam chora to żebra jakoś przebolałam, najbardziej się bałam o Hanie bo miałam takie zakwasy na brzuchu, że szok!
    Zakwasy na brzuchu też czuję, ale na szczęście brzuch mi na razie nie twardnieje. Biorę no-spę 2 razy dziennie, magnez i luteinę, więc mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.

zem39vvjscbr7v2w.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalałam :D. Zaszliśmy dziś z mężem do galerii, bo chciałam pomacać te poduchy kury babci dany, bo chciałabym sobie kupić i przepadłam <3. Boziu jakie te rzeczy z La Millou są cudowne <3. Na razie kupiłam dwie pieluszki muślinowe :D. Cena mnie bardzo odstraszała jak oglądałam w internecie ich produkty, ale jak dotknęłam tych pieluszek to zapragnęłam je mieć mimo ceny 99 zł :P. Na pewno kupię jeszcze tą poduchę kurę i otulacz bambusowy i może jeszcze z jedną pieluchę muślinową tylko tą wielką.
    mania wrote:
    Dziewczyny a zamawiałyscie może te materacyki lateksowe na all?? Bo ja chyba z tej firmy hevea zamowię a Wy jakie kupowałyście?
    ja jeszcze nie zamawiałam, ale zapewne na allegro kupię :)
    ilonia1984 wrote:
    U mnie jakies cuda,cala noc ani jednego skurczu dzis juz tez nie,szyjka sie wydluza,moj lekarz w szoku,wychodze zaraz do domu,mam lezec brac magnez nospe i sie oszczedzac,najprawdopodobniej.przegielam w czwartek,faktyczniec caly dzien na nogach latalam,sprzatalam jak bym w ciazy nie byla...dzis czuje sie wysmienicie tylko,ze plecy bola,szyjka o pol cm juz sie wydluzyla,tak ze dziewczynki,checi mamy coraz wiecj a niestety sily mniej i trzeba uwazac ;)
    Ilonia, super wieści :). Także leżakuj jak najwięcej i się nie przemęczaj :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba rozumiem skąd mam te twardnienia brzucha, mała musiała sie przekręcić bo czuje ja nisko przy spojeniu łonowym ( wcześniej miałam ja poprzecznie ułożona )i tam zazwyczaj czuje twardnienie przy ruchu...i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 08:12

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadrapię się zaraz ;/ gdybym chociaż wiedziała z czego to ...

Też zauważyłam, że często mam twardy brzuch z powodu ułożenia Hani

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dziś calutki dzień na uczelni... :/ Padam na twarz.. do tego wczoraj po południu miałam "drzemkę" 3h i w nocy w ogóle nie spałam:/ zasnełam o ok. 4.30 a wstac musiałam o 5.30... także podejrzewam, że jak wyjdę z wanny i sie położe w łóżku to bedzie odlot :)
    Misio mnie dziś porządnie skopał po rzebrach.. naprawdę boli no ale z miłości do niego nie będę mu mówić żeby tego nie robił :p jak ma taką potrzebę to trudno niech już kopie :p

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Witajcie moje Kochane Mamuśki!
    Jak już wiecie Michaś jest na świecie. W środę 20.01 byłam na całe szczęście w szpitalu, po 22 zaczęło odklejać się łożysko i dostałam krwotoku.
    W ciągu 10 min byłam na stole operacyjnym. Miałam pełną narkozę i o 23:20 urodził się synek, dostał takie punkty w skali Apgar 3/5/6/7.Ważył 800gr i 34 cm był długi. Urodziłam go w 31 tyg ciąży. Michaś na początku nie podjął oddychania, oddychał za niego respirator. Po dwóch dniach został od niego odłączony i oddycha z takim urządzeniem jak CEPAP- czyli oddycha z pomocą.
    Miał wykonywane usg serduszka- wszystko ok, ma wylew do mózgu I i II stopnia- ale mówiła pani dr że nie pozostawiają one śladu póżniej. Dostaje w kroplówkach glukozę, elektrolity i tłuszcze. Karmiony jest moim mleczkiem i mleczkiem szpitalnym. Dzisiaj waży 875gr i pierwszy raz miałam go na rączkach- kangurowaliśmy się. Jesteśmy dobrej myśli. Ja jestem zmęczona, co 3godziny odciągam mleko i staram się rozhulać laktację. Nie mam na nic czasu, brakuje mi doby. Trudne zadania. Blizna dobrze mi się goi, tylko trochę plecy bolą. Dziękuję Wam za zainteresowanie i miłe, ciepłe słowa. W miarę możliwości postaram się pisać do Was, ale już czasem usypiam z laktatorem w ręku.
    ściskam Was mocno :)
    Buziaki Kobietki- uciekam mleczko odciagać ;)

Nabierajcie sił kochana, często o was myślę, niech Michał rośnie zdrowo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ